EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

Marokas 2013

Kalbam apie viską / let's talk about something

Marokas 2013

UNREAD_POST Tomas88 28 Kov 2013 16:28

Taigi balandžio vidurį skrendu į Maroką pailsėt. Planuoju ir pabūriuot 3 - 4 dienas Essaouiroj. Kadangi turi tik 1 metus patirties ir ta patirtis tik ežerinė, noriu paklaust jūsų ar labai sunku bus perprast bangavimą? Gal verta geriau pasiimti kelių dienų trainingą vietoj įrangos nuomos?
Kas esat būriavę Maroke patarkit ką nors apie spotus, viešbučius etc. :)
Tomas88

Burės numeris: 0

Re: Marokas 2013

UNREAD_POST Darius55555 04 Bal 2013 18:18

Teko paburiuot Kroatijoj po dviejų mėnesių mokinimosi. Lyginant su Kuršių mariom sekėsi net lengviau, nepaisant to jog naudojau Futurą 144 vietoj savo go 150+. Vėjas ten lygesnis, praktiškai lygus :) bangos ne tokios tankios kaip Kuršių mariose ir lygesnės. Neskaitant ryklių ir visokių kitų pabaisų baimės nuplaukus toli nuo kranto super. Nemanau, kad turėsi kažkokių bėdų :)
Darius55555

UNREAD_POST Girmantas 08 Bal 2013 23:12

Sveikas, buvau Essaouiroj prieš mėnesiuką. Kai pučia - spotas ne pradedantiesiems, banga kyla link 3 metrų. Nors gal su teisingu potvyniu ir ištaikytum ramesnį tarpą. Pasikalbėk nuomoj, pasiimk instruktorių ir būtinai draudimą. Man lūžo stiebas lygioj vietoj (na, po banga lygioj vietoj), pradžioj maivėsi šiek tiek, bet po to pripažino, kad ne mano kaltė. Nuomavausi iš Club Mistral, bet šalia yra pigesnių nuomų, aš norėjau geresnės įrangos.
Prikabinti failai
IMG_0476_.jpg
Girmantas LT 69
Soulraiderių grįžusių į hipermaterializuotą pasaulį blog'as - www.spotas.lt
Vartotojo avataras
Girmantas
-

Burės numeris: 69

UNREAD_POST CIBAS 09 Bal 2013 01:12

A ko vandeniuks tokis nekokis.....spalvike atgrasi.....
CIBAS
Burlentės,kaitai,surfas
Mokyklėlė,dirbtuvėlė...
+37069924884
http://www.cibas.lt
CIBAS

UNREAD_POST Tomas88 09 Bal 2013 15:42

Girmantas rašė:Sveikas, buvau Essaouiroj prieš mėnesiuką. Kai pučia - spotas ne pradedantiesiems, banga kyla link 3 metrų. Nors gal su teisingu potvyniu ir ištaikytum ramesnį tarpą. Pasikalbėk nuomoj, pasiimk instruktorių ir būtinai draudimą. Man lūžo stiebas lygioj vietoj (na, po banga lygioj vietoj), pradžioj maivėsi šiek tiek, bet po to pripažino, kad ne mano kaltė. Nuomavausi iš Club Mistral, bet šalia yra pigesnių nuomų, aš norėjau geresnės įrangos.

Ačiū už atsakymą :)
Vandens spalva tai tikrai atgrasi :)
Dar klausimas, mokėjai už nuomą tiek kiek jų saite parašyta, ar galima vietoj pasidetėt? Rašiau aš laišką jiems (į club mistral) tai atrašė taip, kad jei nori įrangos tai paskubėk pervest 30% nes ale atvažiuoja daug būriuotojų ir gali negaut lentos, bet čia manau tik jų metodas pritraukt klientų :)
Dar paskaičiau, kad ten yra spotas kur nedidelės bangos, gal teko matyt?
Tomas88

UNREAD_POST Girmantas 09 Bal 2013 23:41

Spotas - viena didelė įlanka. Aš, aišku, plaukiau ne tipinėse sąlygose, šiaip vėjas iš kitos pusės būna, tai gal šiek tiek daugiau lygaus vandens, kai šiaurė pučia. Tik nuoma įlankos gilumoje, kur prie abiejų kryčių maždaug taip pat.
Dėl įrangos - tikrai nepergyvenk, tai tik jų būdas pririšti klientą. Šiaip dėl kainų mane nustebino jų požiūris: daugiau nei metus neplaukus burlente, pirmą dieną išplaukiau vos daugiau nei valandą, nors buvau pasiėmęs pusdieniui (4 val). Tai atsiskaitant patys suvedė, pasakė, kad plaukiau tik valandą ir mokėt reikės tik už tiek. Retai pasaulyje sutinkamas požiūris į klientą, ypač dideliuose centruose.
O vandens spalva iš žydros į tokią pasikeist gali per valandą. Pakelia bangos kažkokį molį nuo dugno, tai šiek tiek erzina slidi įranga, molis tarp dantų ir tai, kad reikia išmokti skaityti bangą, kada ji lūš, nes atrodo žymiai agresyviau, nei yra iš tikro ;)
Girmantas LT 69
Vartotojo avataras
Girmantas
-

UNREAD_POST satrebla 10 Bal 2013 18:15

Atsiprašau už offtopic'ą. Ne apie Maroka, o apskritai. Girmantai, jei ne paslaptis, kokiais argumentais dėl stiebo rėmeisi? Ką club mistral draudimas dengia? Kaip apsiginti nuo nuostolių dengimo dėl iškepsusių burių plyšimo, nuvargusių stiebų, druskos suėstų prailgintuvų lūžimo?
Gal kas ėmėt įrangą Fuertėj, Fanatic centre? Viskas OK buvo?
Life too short. Surf more
satrebla

UNREAD_POST Girmantas 14 Bal 2013 12:38

satrebla rašė:Atsiprašau už offtopic'ą. Ne apie Maroka, o apskritai. Girmantai, jei ne paslaptis, kokiais argumentais dėl stiebo rėmeisi? Ką club mistral draudimas dengia? Kaip apsiginti nuo nuostolių dengimo dėl iškepsusių burių plyšimo, nuvargusių stiebų, druskos suėstų prailgintuvų lūžimo?
Gal kas ėmėt įrangą Fuertėj, Fanatic centre? Viskas OK buvo?

sveikas, jokių ypatingų argumentų nereikėjo. paklausė kas buvo - pasakiau, kad laikiau rankose ir lūžo. jie ten pradejo kažka trypčioti, bet aš net nesileidau į diskusijas. galiausiai pasakė, kad "this one is OK, but if you break another one you'll have to pay" aš pasakiau OK, pasiėmiau naują įrangą ir išplaukiau. šiaip turiu ir gopro nufilmuotą vaizdą, kaip viską prieš bangą padarau pagal vadovėlį ir tiesiog po vandeniu girdisi trakšt.
iš mano patirties su draudimu centruose - draudimas nedengia "praradimo" fakto. t.y. jeigu bures visas langas skersai sudraskytas arba lenta per puse - draudimas negalios, skaičiuos lentos vertę. bet visa kita smulkmė turėtų būti dengiama.
kitas dalykas kaip tu pats priimi sugadinimo faktą. kadangi aš žinojau, jog tikrai ne dėl mano kaltės lūžo stiebas, tai ir pozicija mano buvo tokia. jei būčiau pradėjęs gūžčioti pečiais, kad nežinau kas nutiko, gal kitaip būtų buvę.. galiausiai patys darbuotojai pasižiūrėjo kaip plaukiu ir vakare ramino, kad everything is fine.
Girmantas LT 69
Vartotojo avataras
Girmantas
-

UNREAD_POST baltrbruz 15 Bal 2013 09:21

Girmantas rašė:
satrebla rašė: ...šiaip turiu ir gopro nufilmuotą vaizdą...

O filmukas bus? :)
baltrbruz

UNREAD_POST Tomas88 26 Bal 2013 20:56

Dar nelabai patiko Essaourioj tai, kad įrangą tempt reikėjo 150 metrų :)
Tomas88

Grįžti į Viskas apie burlentes/ all about windsurfing

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 9 svečių

Prisijungimas nariams