EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

SL inventoriaus apribojimas

Kalbam apie viską / let's talk about something

Ar reikia SL inventoriui apribojimų?

Taip
47
76%
Ne
15
24%

Viso balsų : 62

UNREAD_POST Giedrius LTU11 29 Gru 2006 15:56

Bobas32 rašė:Slalomui, tokiam kaip suprantamas beveik visur - nuo 7...8 m/s nurimimuose - galim ir netaikyti apribojimu. Bet freeslalomui - kai plaukiama prie 4...7 m/s formulinis inventorius turi milziniska pranasuma. Apribojimai butini.

Bobai, manau cia klysti.
Pamodeliuokim kas bu LT, jei duos tikra slaloma su apribojimais prie 4 ... 7 m/s?

Ogi stovesim visi. Plauks tie keli zmones turintys 140Ltr "slaloma".
Tokioj nesamonej tikrai neplaukciau su slalominiu inventorium.

Atsiminiau viena minti.
Dauguma pritaria kad 10m bures ir 85cm plocio lentos niekuo nesiskiria nuo FW. Tai faktiskai reiksia, kad slalomo apribojimai mum, jei jau norim plaukti su slalominiu inventoriumi yra per 'laisvi'.
Gal kas zino tikslius slalom 42 apribojimus?

Mano galva apribojimai turetu but pas mus:
~75cm lentos plotis, 120/125 Litru / 8/8.5m bure.
Dauguma juos tenkina.
Vejo minimumas cia islieka kaip ir buvo vejasgalvoje renginiuose.

Jei vejo truksta ir tokiam inventoriui - tada freeslalomas ir plaukiam su kuo norim.
Giedrius, LTU11

http://ga-windsurfing.com/

+370 61233763
Vartotojo avataras
Giedrius LTU11

Burės numeris: 11

UNREAD_POST kalvis 29 Gru 2006 16:22

o as pritarciau Bobui, jei prie SL salygu FW nebetenka pranasumo pries SL inventoriu, o atsitiko taip kad atvariai i varzybas ir neturi SL inv. o plaukt tai noris, tai jau geriau tegu plaukia su FW nei sedet ant kranto, ir jei kas su FW aplenks mane slalome tai reiskia kad salygos jau ne SL :D, arba man reik atsizymeti krante didesni zoles plota.
o jei salygos FSL tai su FW ir reik plaukti FW ir ner ten ko lysti i FSL. jei jauti kad bubuliai dar per mazi - tam gali buti Bgrupe FW, tik apie tai nora reiktu pareiksti garsiai kad organizatoriai zinotu pries varzybas.
Vartotojo avataras
kalvis

Burės numeris: 646

UNREAD_POST Mantas99 21 Kov 2007 03:27

Gintas rašė:Paskaiciau Audriaus "Št. 12 16, 2006 12:33 am" apie slalomini palenktyniavima su Arunu.

Labai issamus aprasymas, sukeles dvilypes mintis:)

Cia tik mano pamastymai ir medziaga diskusijai.

1. Pagal ICE patirti matosi, kad i FW lenktynes galima ir reikia itraukti slalomo tipo lenktynes. Sakykime santykiu 3:1.

2. FW, FSL, SL (9m/s), PR sistemos gerumai ir trukumai.

3. Visiems, plaukiantiems FW buvo aisku, kad FW nuo 4 iki 10m/s yra neaplenkiamas daiktas ir lakstymui ezeruose ji yra idealiausia. Dar aisku, kad plaukiantieji FW tausodami freeraideriu nervus tylejo apie tai kokius 5 metus su retomis isimtimis.

4. FSL, kurio tikrasis vardas yra "lengvo vejo slalomas" laimimas formulemis.

5. Kad 1, 2, 3 ir 4 veiktu reikia ziema praleisti sporto saleje. Taigi, glisavimo kaina puciant 4 m/s lyginant su glisavimu puciant 6 m/s yra nezymiai brangesnis inventorius ir laikas sportuojant ziema. Glisavimui tinkamu salygu skaicius isauga maziausiai dvigubai.
Aciu Laisviui 39 uz nuomone is freestailerio puses. Tausodamas verkianciaja bendrija tokiu pareiskimu nedariau jau keleta metu:)

Dar kazka buvau sumastes, bet veliau apie tai.

Gintai, ka buvai sumastes apie ka veliau?
Mantas99

UNREAD_POST LTU40 21 Kov 2007 12:45

Tiksliai, ką buvai sumastęs dar?

1-as punktas man labai patinka.
LTU40

UNREAD_POST Gintas 21 Kov 2007 17:48

Pats slalomo El Ture neplaukiau. Ziurejau is sono, todel jei kazkurie pastebejimai neatitiks plaukusiuju - taisykite.

75cm lentos su 7.8 buremis pavejini slaloma vaziavo puciant 7.5- 8m/s vidutiniam vejui. Esant maziau vejo lyderiai labai atitrukdavo, kiti stovėdavo prie ženklų.

Silpnesniam nei 7m/s vejui varzyboms reikia didelės lentos ir didelių burių. Islaidos kaip naujai formulei.

Tas stebejimas buvo daromas tam, kad suprasti, kokius pokycius galima daryti varzybu organizavime, kokius minimumus nusistatyti. Jei kas turi ideju - rasykit. O man atrodo taip:

1. Slaloma galima bandyti daryti (turiu galvoje 75cm lentas ir 7,8 bures) nuo 8m/s ismetant pavejinio slalomo distancija ir atsizvelgiant i vejo skyletuma. Iki 8m/s geriausia daryti formules ir lengvo vejo slalomo (FSL)varzybas. Vokieciai taip daro.
Reikia bandyti.

Pavejinio slalomo distancija siek tiek sumazina skyliu ir krypties pasikeitimu itaka.

I FW varzybas itraukus pora plaukimu slalomine distancija butu palaikomi slalomo igudziai.
"Vėjas galvoje" buriavimo mokyklos Trakuose. Visą informaciją rasite čia:
http://www.vejasgalvoje.lt/index.php?op ... iew&id=130
Vartotojo avataras
Gintas

Ankstesnis

Grįžti į Viskas apie burlentes/ all about windsurfing

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių

Prisijungimas nariams