|
Kalbam apie viską / let's talk about something
Mantas 11 Rgp 2005 17:34
 nu tu laisvi39 ekstremalas. Prisitaikyti, isgyventi. Tai sok nuo dvilikaukscio gal isgyvensi.  Siaip visi buriuotojai manau zino kas tai yra adrenalinas. Nes buriavimas jo suteikia tikrai nemazai. bet, manau jog dar didesni jo kieki gali gauti plaukiodamas, o ne pluduriuodamas ir galvodamas kad arteja paskutinioji. Statyk greicio rekordus, nugalek veja, lipk per bangas, verskis per galva, bet uzsitikrink saugu grizima i kranta jeigu kazkas atsitiks ir gal ta pacia diena vel galesi plaukti pasisemti dar daugiau adrenalino.
-

Mantas
-
Twora 11 Rgp 2005 18:29
LTU40 rašė:Jeigu važiuosi i Nidą paburiuoti ir žadi laikytis bent vienos iš šių taisyklių, tai inventoriaus gali net nesivežti...
nelabai supratau???
cia nebent jeigu chianikas ir juroje nesugebi plaukti 
HANG'n'LOOSE
-

Twora
-
Tomas 11 Rgp 2005 18:33
komentaras is DELFI:
<<<<
Labiausiai apmaudu kad del situ incidentu pakibo projektas burlentemis perplaukti baltijos jura. Zmonems, kurie metus laiko ruosiasi ir labai rimtai sportavo - valdzia suabejojo ar duoti leidimus zygiui.
>>>>
davai nereikia taip suvedineti, jeigu zygis neivyks, tai organizacijai labanaktis any way....
dar klausimas, tai leidimas isduodamas 2 dienoms iki plaukimo ir ant to pakabinamas visas renginys???? nereikia sneketi nesamoniu
Paskutinį kartą redagavo Tomas 11 Rgp 2005 18:51. Iš viso redaguota 1 kartą.
Tomas
-

Tomas
-
Laisvis39 11 Rgp 2005 18:39
Tomai, man taip pat uzkliuvo sis komentaras. 
-

Laisvis39
-
- Burės numeris: 39
-
Tomas 11 Rgp 2005 18:50
1. prie tokiu salygu oro ~ 15-20 ms su placiu laivu ir bent 8 kv.m lysti i vandeni yra bedos ieskojimas.
2. jeigu lendi su teisingu inventoriumi tai weivinio inventoriaus sarnyras turi dirzine jungti apart gumos, o tai neleidzia atskirai pamesti laivo ir bures.
3.jeigu jau taip atsitiko, kad atitruko, tai lenta yra tavo issigelbejimo ratas kuris neskesta ir leidzia tau kazkaip plaukti.
4. pradedanciam virduliui lysti per toki veja i vandeny galima palinketi tik buti isgelbetam, o jei dar ir inventorius ne tokioms oro salygoms skirtas tai labai gerai, kad ir praterioji, sekanti karta galvosi!!!!
prie 15-20m/s bure gali buti 4-6 kv/m bet ne daugiau ir lenta ~<100ltr.
svarbu:
lenta yra pludri ir jei vejas iki 20m/s tiketina, kad pades islikti virs vandens.
Tomas
-

Tomas
-
Bobas32 11 Rgp 2005 21:10
Tomai ir Laisvi, maratonas ivyks tik tada, jeigu bus tinkamos oro salygos. Antra, jieug bus uztikrintas dalyviu saugumas. Jeigu nesulauksim tinkamu salygu - ilgai laikyti laivu, zmoniu, gelbejimo irangos juk negalima. Tai ka - tada viskam chana?
-

Bobas32
- -
-
- Burės numeris: 32
-
Shamukas 11 Rgp 2005 22:52
gal inventorius ir ne tokioms oro salygoms bet .
1.ten tikrai tokio vejo nebuvo buvo apie 10ms bure buvo 7kvm lenta go 180 ltr.
2. buvo dirzines jungtys kur aplink guma eina dirzai (gal ne apie tas galvoju)bet man luzo tas metalinis kistukas kur sulenda i prailgintoja gal reikejo bure prie lentos prisiristi ?
3. lentos buvo neimanoma pagauti nes buvo nemazos bangos o gelbejimo liemene trukde greitai plaukti o nusiimti nesinorejo o jei buciau ir pagaves tai ant lentos buciau vejo kryptim dreifaves 18km i rusina ko man visai nesinoretu nakti tokiu oru
4. jo kad listi i vandeni puciant nuo kranto ir vienam negalima sutinku ypac mokinantis
-

Shamukas
-
Edas50 11 Rgp 2005 22:54
Tomas rašė:komentaras is DELFI: davai nereikia taip suvedineti, jeigu zygis neivyks, tai organizacijai labanaktis any way.... dar klausimas, tai leidimas isduodamas 2 dienoms iki plaukimo ir ant to pakabinamas visas renginys???? nereikia sneketi nesamoniu
Tomai, tave galima apibudinti dviem zodziais "Delfinis skaitytojas"(nors geriau sugalvoti kokį nors vieną, ir šlykštų, tave atitinkanti žodelį), kuris esant progai išdės į šuns dienas bet ką ir prirašys nesamoningų, vaikiškų komentarų...
Nors įsivaizduoji kas parašė tą komentarą, kuri tu čia lazdavoji?
Tu man paaiškink, prie ko čia organizacija? Kokią organizaciją turėjai minty? LBA? Jei tai LBA, tai jos likimas visai nepriklauso nuo Maratono sėkmės. Sėkmė priklauso tik nuo mūsų pačių ir nuo tavęs tame tarpe, o jei ir toliau pamazgas pilsi, tai geriau nuo to niekam nebus.
Tau ką, pavydas ima, kad tu nebusi vienas iš tų KRUUTŲ, su dideliais kiaušais bičų, kurie perplauks Baltiją?
Tu gal paaiškink, kame tavo problema, a?
Tu nors galvoji ką rašai? Ar tu savo galūnėms leidi dirbti o tik po to smegenis aktyvuoji?
Ot tai blyn, komentatorius, teoretikas chr ėnovas...
-

Edas50
- -
-
- Burės numeris: 50
-
Tomas 12 Rgp 2005 00:59
LTU 50 Edas rašė:Tomas rašė:komentaras is DELFI: davai nereikia taip suvedineti, jeigu zygis neivyks, tai organizacijai labanaktis any way.... dar klausimas, tai leidimas isduodamas 2 dienoms iki plaukimo ir ant to pakabinamas visas renginys???? nereikia sneketi nesamoniu
Tomai, tave galima apibudinti dviem zodziais "Delfinis skaitytojas"(nors geriau sugalvoti kokį nors vieną, ir šlykštų, tave atitinkanti žodelį), kuris esant progai išdės į šuns dienas bet ką ir prirašys nesamoningų, vaikiškų komentarų... Nors įsivaizduoji kas parašė tą komentarą, kuri tu čia lazdavoji? Tu man paaiškink, prie ko čia organizacija? Kokią organizaciją turėjai minty? LBA? Jei tai LBA, tai jos likimas visai nepriklauso nuo Maratono sėkmės. Sėkmė priklauso tik nuo mūsų pačių ir nuo tavęs tame tarpe, o jei ir toliau pamazgas pilsi, tai geriau nuo to niekam nebus. Tau ką, pavydas ima, kad tu nebusi vienas iš tų KRUUTŲ, su dideliais kiaušais bičų, kurie perplauks Baltiją? Tu gal paaiškink, kame tavo problema, a? Tu nors galvoji ką rašai? Ar tu savo galūnėms leidi dirbti o tik po to smegenis aktyvuoji? Ot tai blyn, komentatorius, teoretikas chr ėnovas...
Oi Edai,
uzpykai tu cia, bet nematau as tos LBA veiklos apart teorines snekamosios, nematau. Pavydas negriauzia bambos, tik pikta darosi, kad kol nebuvo LBA, VG kazkaip gerai besijausdami daug ka nuveikdavo matomo, o dabar visai shtilius toje plotmeje.
o del maratono, tai mano galva cia kaip krikstas LBA butu irodantis, kad galima kazka rimto padaryti, rimciau nei kiti, bet.... matysime kaip ten bus.
del kiausu, tai nepyk, bet bijau kad perplaukusiems vien halsu, paskui ju gali ir nebereiketi  )))))))))
Tomas
-

Tomas
-
Bobas32 12 Rgp 2005 01:51
Na, nemanau kad perplaukimo sekme priklauso nuo kiausu. Esu tikras, kad sis atstumas fiziskai ir chainikui ikandamas. Svarbu kaip zmogus moka su savimi susitvarkyti, su savo instinktais ir smegenimis.
To Shamukas:
Nesiparink. Viskas baigesi laimingai, tai ir gerai. Bus tavo gyvenime dar ne viena lenta. Suprantu kad apmaudu taip prarasti inventoriu. Ir situacija seipsau. As nemegstu to pirsto sarnyro sistemos, nes jam luzus - lieki kaip ant ledo. Push pin sistemoje "knopkes" daug reciau islekia.
Idomu, ar pats budamas vandenyje matei kad tave iesko? Gal gali paaiskinti - kodel jie taves nerado vandenuje? Ar turejai su savimi telefona?
-

Bobas32
- -
-
- Burės numeris: 32
-
Rasius321 12 Rgp 2005 17:57
Man ir push-pin buvo subyrėjęs taip, kad atsiskyrė nuo lentos, lentą dar gerokai paardamas...
Apie burlentės visijmąsį - kartais būna taip, kad po katapultos burė pasikloja ant vandens taip, kad visa įranga įspūdingu greičiu dreifuoja pavėjui. Mano draugas mano burlnetę tokiomis sąlygomis vijosi per pusę elektrėnų. Būtų buvęs be hidriako, būtų nuskendęs.
Rasius
--
Curiosity killed the cat, satisfaction brought him back
-

Rasius321
-
Tomas 12 Rgp 2005 18:01
Bobai,
tu esi shaunus ir saltakraujiskai protingas zmogus. Dziaugiuosi, kad tau idomus vejagalviu gyvenimas ir organizaciniai dalykai. Be taves siame sporte butu prasciau.
Tomas
-

Tomas
-
algis 18 12 Rgp 2005 18:51
be visu kitu protingu patarimu, isvada kogero persasi tokia:
jei buriavimo salygos yra tokios kad luzus pirstui arba push pinui yra tikimybe nebepavyti ir aplamai neberasti lentos tai is anksto reikia kazkokiu budu bure papildomai risti prie sarnyro apacios;
bet to kogero vertetu ant inventoriaus rasyti tlf nr.. tikint kad inventoriu ras doras zmogus.
-
algis 18
-
Shamukas 12 Rgp 2005 22:26
Paaiskinimas Bobui: as prie saves telefono neturejau ,o man dingus is horizonto zmona pradejo dometis kur as dingau o kaip tik salia stovejo pasienieciu kateris Christina tai jie pradejo manes ieskoti bet nuo klaipedos puses o as buvau arciau kopu jiems ne kaip sekesi tuo metu as ju nemaciau tada jie paskambino sraigtasparniui jis irgi pradejo sviesti prozektoriais nuo klaipedos puses o as jau kaip atskrido sraigtasparnis jau maciau bet buvau labai arti kranto ir pagalvojau gal rusai uzuode kad kazkas kirto siena bet ten ieskojo manes.nezinau abejoju ar mane butu pamate nes buvo tamsu as vandeni o skrido gana greitai ir kaip as jau stebejau eidamas link nidos gana atsainiai.nezinau kodel manes nepastebejo kazkokie vandens lazeriai nes pasienieciai ske kad mato bet koki vandenyje judanty daikta gal as jau buvau krante nezinau nes pluakiau tai kokia 2=3val. gal ir gerai kad nelikau ant lentos nes jei buciau pasilikes butu tokia situacija buciau sutaupes 3000lt (lenta) bet ta vakara kai as jau buvau nidoje apie 24val paieska buvo baigta zmona ir tevus gelbetojai paguode tuo kad rutoj nuo 4.30 prades manes iesoti jei leis oro salygos !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o butu taip ant rytojaus buvo svalas sraigtasparnis nekyla laivai sunkiai ileidziami pas rusus o ir mane is laivo kazin ar pastebetu tokiomis salygomis ir sake jie gali atsisakyti ieskoti kai tokios oro salygos jei zmona butu samdzius kainuo nuo 6000 lt)plius nakti lija ir didziules bangos okrantas uz 18km nezinau galvoju kad gerai padariau kad viska palikes variau i kranta oislipau jau rusu teritorijoje paskutinis mazas iskisulys uz didziuju kopu. tai tokia ta laiminga (nelaiminga )istorija
o kad galejau susikti reikala del gotlando tai labai visu atsiprasau!!!!!!
o baidui galiu pasakyti kad mokykleleje buvau bet negalejau atsilaikyti neburiaves nes atvaziau vakare buriuotoju nebuvo o kaip pastebejau lietuvoje vyrauja vakaru krypciu vejai tai praktiskai neringoje visada nuo kranto o ir iranga norejosi panaudoti nes kai nusipirkau pavasari tai iki dabar tinkamomis salygomis teko buriuoti gal kokius 3-4 kartus .o tada tokios ir buvo (jei nekreipsime demesio i krypti) .
-

Shamukas
-
Mindaugas LTU9 14 Rgp 2005 11:19
Ziuriu nenuobodziaujate. Cia perskaicius visus nuotykius ir mano prisiminimai iskilo, 6metu senumo. Po mustango buvau isigijes ~100L lenta, su kuria jau siek tiek paplaukiau. Juodkranteje isplaukiau vienas, puciant 8-10m/s SV. Na nuplaukiau 2 km nuo kranto per 5 min, ir isipainiojau i tinklus. Bure susuko, stiebu zemyn. Bandziau istraukti, atkabinau lenta, ir nepastebejau kaip ja pradejo nesti. Paskui bandziau vytis - be sansu. Teko i kranta plaukte - per pora val siaip taip issikapanojau. Jei buciau buves be liemenes -tai tikrai ne.
Taigi tokia pradzia mariose buvo.
Mindaugas
-

Mindaugas LTU9
-
Grįžti į Viskas apie burlentes/ all about windsurfing
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 5 svečių
|
|