EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

Gelbejimas

Kalbam apie viską / let's talk about something

ok

UNREAD_POST Tomas 04 Bir 2005 13:01

2Alga, gerai cia pavarei:P

2Pulekas, dziaugiuosi, kad sutareme vienu klausimu, kad 20Lt apsauga yra paprasta kaip dvi kapeikos, tad nuo siol gal irasome i gelbejimo taisykles, nemokejai lipdamas i vandeni kateriukui 20Lt startinio mokescio isgelbejimas kainuoja 100Lt, arba lai kartu plaukiantys draugai rupinasi.

p.s. pinigai tampa nieku kai ju absoliuciai nera arba yra kaip pas Abramoviciu...visom kitom tarpinem pinigai, bet ne ju kiekis yra gyvybes klaisimas, kad galetu gyventi...

nezinomas autorius (Tomas).
Tomas
Vartotojo avataras
Tomas

t

UNREAD_POST Juozas 05 Bir 2005 13:47

Netershk puslapio savo haliucinacijomis.
p.s. gausi :twisted:

Juozas 25
Juozas

UNREAD_POST Juozas 05 Bir 2005 18:46

Cia Tomui
Juozas

UNREAD_POST vaidasw 07 Bir 2005 20:14

Noriu padekoti Genadijui, kuris man padejo parsikapanoti iki kranto Elektrenu mariose.

Esu ciainykas, bet tuo metu pagalbos tikrai reikejo. Jegos bandant sugrizti i kranta jau buvo beveik apleide, o ir valanda praleista saltam vandeny dare savo.

Ir tikrai esu pasiryzes padeti kitam zmogui is geros valios ir kartu noredamas atsidekoti uz man suteikta pagalba.
http://www.ambergate.eu - jūsų vartai į sėkmę
Vartotojo avataras
vaidasw

Burės numeris: 0

UNREAD_POST Girmantas 12 Spa 2006 05:09

na va.. praejo kiek laiko ir vel atsiranda ereliu kuriems gelbejimas atrodo naturalus dalykas.

trumpa istorija is sestadienio:

tarp varzybu plaukimu isokau paplaukioti su lenta.. plaukdamas pamaciau nesama pavejui kaita, akivaizdziai per stropu ilgi zmogaus iki jo nebuvo.. uz kiek laiko pamaciau ir zmogu.. priplaukiau (su burlente) jis verksmingu balseliu paprase pakviest kateri.. kaip vienas varzybu organizatoriu pjoviau tiesiu taikymu i kranta. tuo metu gintas jau buvo pasiruoses duoti starta, taciau nieko nelaukdami sokom i vandeni gelbeti nelaimingojo. isplaukem pirma karta, uzpyle bangos, puse katerio priseme vandens, siaip ne taip grizom, ispylem vandeni.. vel i jura.. siaip ne taip pasisokinejant per bangas (ir lauzant kateri zinoma) nuplaukeme iki kaiterio. jis turejo is kazkur pasigaves 2 kaitlentes, tiek to - susemem viska i vidu, viena lenta atidavem ja pametusiam.. ir.. i kranta.

viskas OK. taip?

man NE.

jau buvo sneketa apie visokius gelbejimus, mokescius ir tt. sioje situacijoje apie jokius pinigus kalbos nebuvo. del keliu priezasciu:
1. banguotoje juroje nebuvo laiko diskusijoms, veikti reikejo greitai.
2. gelbeti zmogu tiesiog privalome.
taciau bent ačiū pasakyti galima juk is pagarbos! kai praleidzia parduotuveje pro duris padekojat, ar ne?! cia galbut net gyvybe buvo isgelbeta, tai nesvarbu?! kodel MES (organizatoriai) turime nutraukineti varzybas, plaukti i audringa jura, eikvoti kura (jis kainuoja), rizikuoti savo sveikata ir technika??? man nera sunku nuplaukti paimti zmogu ar panasiai, bet zmones (bukit zmones) bent jau gerbkite vieni kitus!!! kol pluduriavo vienas vandenyje, prisish**** is baimes, butu ir namu, ir masinos raktelius atidaves, kad kas nors atplauktu padeti.. o krante staiga viens du ir nebera.. net katerio istempti is vandens nereikia padeti.. nekalbant apie padekojima.. galiausiai uzsiminus, kad yra mandagu atsidekoti uz isgelbejima dar ir uztarimo/palaikymo is vyresniu kaiteriu sulaukt galima!

ZEMA.

tai taikytina visiems, gal daugiau kaiteriams, nes burlentininkai pakankamai gerai suprato esme is ankstesniu diskusiju ir be klausimu susimoka, padekoja ir dziaugiasi esa saugus krante.

idomu butu isgirsti kita sios istorijos versija.. :wink:
Girmantas LT 69
Soulraiderių grįžusių į hipermaterializuotą pasaulį blog'as - www.spotas.lt
Vartotojo avataras
Girmantas
-

Burės numeris: 69

UNREAD_POST Tomoshius 12 Spa 2006 14:40

siap tai del padekos tai padekojau, del didesnes padekos tikrai pasistengsiu nelikti skoloj... Kodel iskarto pabegau???? Niekur nepabegau, o beda buvo ta, kad kaitas buvo Tatos, ir tata kazkur su dviem kaitais buvo toli pavejui, nubegau padeti jam susitvarkyti viska. Nes kaip ir as buvau kaltas del tos situacijos. Nesuprantu cia pykcio ar kazkokios pagiezos. Faktas - likau jums skoloje ir labai dekingas. Nereikia dramatizuoti ir skustis koks jis toks ir anoks, stenanciu balseliu ir t.t. Visada galvojau kad buriuotoju bendruomene bent kiek yra draugiska ir geranoriska viens kito atzvilgiu, o cia pasirodo, ne duok dieve neatsiskaite, tai jam........ Po tokiu pasisakymu kartais galvoji, kad geriau dar po valandos bucioau isplaukes i kranta pats, negu kazkas parveze.......
P.S. Mano pinigine buvo likusi monciskese tai ta pat akimirka nelabai ir galejau kazka duoti, be to plaukioju pirmi metai ir tikrai nezinau visu jusu "stafkiu" ir t.t. Is pajurio niekur nedingau, galejot normaliai prieiti ir pasakyti, kad klausyk bicas pas mus priimta kad uz parvezima i krata reikia duoti ta ar kita, nes nei vienas nieko nesake ir net neuzsimine kad skoloje. Viena moteriske, berots Lapeno zmona (tiksliai nezinau) jau isvaziuojant Tatos paklause kur butelys us parvezima, tada jie persimete keliais bajeriais bet taip niekas nieko konkretaus ir nepasake...
Flyin' Monkeys Team
Vartotojo avataras
Tomoshius

UNREAD_POST avantmov 12 Spa 2006 15:16

to girmantas

reiketu gerai pagalvot ar pasitart su vyresniais pries rasant tokias nesamones,nes visas rasinelis apie tavo zygdarbi ir atlyginima

zmogus issigandes juroje ir istrauktas, daznai patiria soka, ir jam tada ne galvoj "krapstyti pinigine"
avantmov

UNREAD_POST Bobas32 12 Spa 2006 15:26

Tamoshiau, uz gelbejimo darbus pinigu neprasom. Padeka gali buti paprasta - ACIU, to pacio katerio isnesimas/inesimas, alaus bokalas ar dar kas nors. Pyktis atsirado po to, kai Tata apreke Andzela. Taip supratau is pokalbio su jais. Visada keista. Kazkada Tata buvo akinio spote savo kaitlente pametes, paprase kad padeciau surasti. Gerai, apie pusantros valandos plaukiojau ieskojau - lentos nei kvapo. Kai pasakiau kad lentos nerandu, tai buvau visokiais vardais isvadintas ir dar kazkur pasiustas. Kodel iki siol nesuprantu. Apie joki atlygi net net minties nebuvo, tiesiog geranoriskai stengiausi padeti.

Piniginis ar kitoks atlygis imamas is zmoniu - piktybiskai neivertinanciu savo sugebejimu ir salygu - kaip auklejamoji priemone. PVZ, pievose vyrukas puciant nuo kranto eina mokintis kaituoti. VIsi sako - neplauk, varyk kanale. Ne isplaukia, ir krenta. Isplaukia ir krenta. Jonas sako - nebentrauksiu. Tai pasiulem 20lt susimoketi. Daugiau nebelindo.
:rr:
Vartotojo avataras
Bobas32
-

Burės numeris: 32

...

UNREAD_POST Windigo 12 Spa 2006 15:40

O tai ka, cia naujiena kokia? Juk kaiteriai pasikele gaidziai!
Ko tikejotes? :twisted:
High performance kite/windsurf/SUP equipment
http://www.windigo.lt
Vartotojo avataras
Windigo

Burės numeris: 1

UNREAD_POST Tomoshius 12 Spa 2006 15:43

Buvo tas ACIU, ir esu tikrai dekingas, del alaus bokalo sorry, kazkaip tikrai durnai gavosi... Tiesiog kaip jau rasiau norejau kuo greiciau padeti Tatai, nes jis buvo su dviem kaitais prie didelio vejo vienas kazkur toli pavejui... visos priesistores nezinau, kas su kuo ir kada... Kiek girdejau niekas nieko neapreke... Kiek maciau ir girdejau tai buvo tik pavyzdziu pasidalinimas, kad vienur moketi reikia kad kitur nereikia, kad skoloj likau suvokiu, (skola nebutinai pinigais, bet galbut daugiau moraline, kad ir as kazkada kazkam padesiu). Kodel likau juroje: per didele trapecija, uzluzo banga ant manes, nutruko kaite lysas, man bande padeti Staska, jis pamete savo lenta, tai plaukdamas link kaito radau jo lenta, per bangas jis jos nebemate, tai likau su dviem lentom toli nuo kranto. Visi turbut zino kad srove nesa lygiagreciai kranto. Vandenyje prabuvau gan ilgai, tada kazkas plauke pro sali su burlente, gal ir pats Girmantas, nezinau, burlentininku mazai tepazystu. Paprasiau kad pakviestu keteri, nes supratau kad geriausiu atveju i kranta islipsiu Latvijoje. Atplauke, paeme, nuvezem Staskiai lenta, klausia kur kaitas, sakau kad Tata paeme, ir kazkur link kranto maciau bandanti plaukti. Tada gryzom i kranta, kateryje pradejao traukti koja tai tikrai ne apie mandaguma galvojau, kita beda, tatos kaito virs andens nebesimate, tai nezinojau kad nutiko... tai lekiau jo ieskoti, nes su dviem kaitais prie tokio vejo nepyragai... Taip vat ir gavosi visas sis balaganas, kuris pasirodo turi dar ir ziauria priesistore....
Flyin' Monkeys Team
Vartotojo avataras
Tomoshius

Re: ...

UNREAD_POST Tomoshius 12 Spa 2006 15:48

swell rašė:O tai ka, cia naujiena kokia? Juk kaiteriai pasikele gaidziai!
Ko tikejotes? :twisted:

arba pas tave jumoras juodas arba nezinau kas tau yra...
Man panaseja kad jei esi kaitioras tai net neeik su burlentejum sveikintis, nes matai jie galvoja kad mes gaidziai. O jei beda tau juroje, tai pas burlenteju net neprasyk pagalbos, greiciau nuskesk, nes dar uzplauks ant taves... Linksmai ir draugiskai gyventas... Sekmes jums... Tik zinau, kad man dzin ar tu burlentininkas ar kaitioras, su kokios firmos inventorium plaukioji, visiem padesiu kuo galesiu, nes manau taip ir turi buti, o kas kaip gales taip ir atsiskaitys, o jei neatsiskaitys, gal kada kam kitam pades, ir taip gal tapsim bent tarpusavyje draugiskesni ir gal pauskciais nebeprasivardziuosime....
Kazkada uzsiiminejau parasiutizmu: jei ka nors toli nusileidzia, ar per durna galva, ar del tech. kliuciu, ar vejas pakilo ar t.t. Kas buna droopzone tas seda i masina ir lekia jo paiimti, pakeliui dar kitus susirenka, kurie arciau, su masina pievoma vazineti irgi ne didziausias rojus, bet niekas po to nieko gaidziais nevadino, uz bendzina neprase, ir nepyko kad po penkiu minuciu salto alaus negavo. Galioja viena taisykle: kaip jus su manimi, taip ir as su jumis (man padejo ir as padesiu). O progai pasitaikius, gelbetoja ira alum pavaisino ir geru zodziu minejo. Dauguma bicu buriuotoju normalus, bet kaip ir visur yra ir kitokiu :lol:
Pagarba visiems kas mane suprato \:D/
Girmantai - skoloje neliksiu is manes butelis, tik reikia sugalvoti kur ir kada :occasion5:
Flyin' Monkeys Team
Vartotojo avataras
Tomoshius

UNREAD_POST Gintas 12 Spa 2006 16:27

Imkim kuolus ir atsiprasykim vieni kitu.
"Vėjas galvoje" buriavimo mokyklos Trakuose. Visą informaciją rasite čia:
http://www.vejasgalvoje.lt/index.php?op ... iew&id=130
Vartotojo avataras
Gintas

UNREAD_POST Realistas 12 Spa 2006 16:44

Hmm, paskaicius susidaro ispudis, kad pries noredamas prisijungt prie vejagalviu gretu, dar turi issiaiskint kokios "povandenines sroves" tarp ju veikia, kad paskui po tanku nepakistu :?
Power without control is nothing
Vartotojo avataras
Realistas

UNREAD_POST Laisvis39 12 Spa 2006 17:08

As cia neprieko, as labai jus visus :love10: :love4: :love7:

bet man Tamoschiaus norisi paklaust:
Isivaizduokim, kad tiesiog eiline diena, jokiu kateriu nera.
Tomai, ar tiesiog neivertinai savo galimybiu, ar buvai ivertines tai, kad vis gi kateris yra, ar kai praradai kaita buvai su liemene, nu ir ar apskritai situacija buvo gresminga tavo sveikatai, gyvybei? Kaip galvoji, ar butum isplaukes?
Tiesiog vardan kitu kaitioru, burlentiaju pamodeliuok situacija, tik saziningai. Sis sportas extremalus, taip atsitinka ir atsitiks nevienam, tikrai nutrukgalviskai, plaukianciam.
Pirma varianta, jei katerio nebutu, as sumodeliuociau taip: Tata, pamates tavo nelaime, plaukia i kranta ir organizuoja gelbejimo darbus. Manau jam pasisektu, nors ir nesezonas siuo metu.
Kitus tu. :idea:
Paskutinį kartą redagavo Laisvis39 12 Spa 2006 17:31. Iš viso redaguota 1 kartą.
Vartotojo avataras
Laisvis39

Burės numeris: 39

UNREAD_POST Tomoshius 12 Spa 2006 17:31

To Laisvis39: situacija - buvau be liemenes (aisku durnas reikalas, nes jei nebuciau kazkiek pervertines savo jegu to butu ir neatsitike), pavojus givybei/sveikatai - kai esi juroje, be liemenes su dviem kaito lentom, srove nesa link latviojos, iki kranto dvi linijos bangu musos (apytiklsiai kazkas gal apie 300 m. ).
Modeliuoju gelbejimo situacija:
susitinku su Staskia ar kitu kaitioru (nes Staskia gelbedamas mano kaita pamete savo lenta ir nuo manes buvo apie 100m) prisikabinu prie jo ir bodydrag'u iki kranto. Labai paprastas variantas, nes taip jau yra buve bet ne su manim;).
Kitas variantas: guliu ant tu lentu, neikvodamas per daug jegu stengiuosi judeti link kranto (vejas+srove+bangos) manau po valandos gal ir buciau jau krante tik manau kad jau Latvijoje, o cia jau beda. Bet ar tu esi su liemene ar be jos, vandens ir oro temperatura daro savo.
Trecia situacija: sutraukia koja ar kazkas panasaus, guli ir bandai issilaikyti ant vandens kol kazkas tavimi pasirupins (cia ziauriausias modelis bet gan realus tokiais orais)
Todel dar karta sakau; visi plaukiam vienoj juroje, visi bent jau is matymo zinom viens kita, visi kazkiek patys saugomes, pasaugokim ir kitus, padekim nelaimeje, nes kai kas nors priburbuliuos tada jau bus velu ir ne tik gaidziais cia vienas kita pravardziuosim...
Istikruju gan drasiai plaukiau, nes visuomet galvojau, kad jei kas atsitiks sulauksi pagalbos is kolegu. Nes stengiuosi niekad nepraplaukti pro kita kuriam nelaime, dar budamas visisku ciainiku jau atvezinedavau kitiems lentas, kas negaledavo iki ju uzsipjauti. Kaito pamesti nesitikejau, ant manes uzvirto banga, kadangi trapke per didele (kablys nestovi tvirtai), kaitas atsikabino nuo trapkes kablio ir tada nutruko kitelysas.
Kateri kvieciau todel, kad maciau tame maziausia rizika ir be to juroje sedejome tryse: as be kaito, Staskia be lentos ir Tata su Dviem kaitais, todel kateris iskart padeda man, as tada Staskai, tada Staskia gali padeti vandenyje Tatai, o as jam ant kranto. Logiskai mastant tai geriausias sprendimas. As uzviriau as visiem ir padedu....
Pavojus mano gyvybei? Situacija aprasiau jau daug kartu, galite vertinti patys.
Flyin' Monkeys Team
Vartotojo avataras
Tomoshius

AnkstesnisKitas

Grįžti į Viskas apie burlentes/ all about windsurfing

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 5 svečių

Prisijungimas nariams