EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

LR Burlenčių Čempionatas 2012

Kalbam apie viską / let's talk about something

Re: LR Burlenčių Čempionatas 2012

UNREAD_POST Gedas LTU76 05 Rgs 2012 15:50

Giedrius11 rašė:Matau Gedai nematei transliacijos, o gincijiesi :) Bjornas paemes zenklai apsidaire, ziuri paskutinis (ant posukio aplenke dar vienas) demonstratyviai isejo is gliso ir vietoj to, kad pompuotusi ir bandytu pavyti kitus sustojo ir pradejo ranka mosikuotis. Futbole uz tokius dalykus ir geltona kortele parodytu :)

Aš nesiginičiju, tikrai. Ir tikrai, nemačiau šio epizono. Bet ar mes žinome kiek ten to vėjo buvo? Jei vėjo tikrai užteko, ir teisėjas būtų Bobas, tai esu įsitikinęs, jog plaukimas nebūtų nutrauktas. Jei reiktų kalbėti apie principingus teisėjus, tai Bobas ir Bruno būtų vieni iš jų. Principingas teisėjas + aiškios taisyklės = mažiau diskusijų ant kranto ir forume.

Giedrius11 rašė:Del ko sita pavyzdi pasakiau? Del to, kad kai vejo riba nuleidi arti glisavimo ribos, tokiu atveju gali atsitikti ir pas mus ir organizatoriai tures minimum 2 laivus ir pastoviai matuoti vejo stipruma abiejuose linijos galuose.

Giedriau, vėjo minimo pakėlimas, nuo kurio skelbiama apie varžybų organizavimą, neapsaugo organizatorius nuo tokios situacijos. Niekas neprašo dviejų katerių ir dviejų matuotojų. Tiesiog 7m/s vėjas su +-1 m/s svyravimu yra visiškai normalus slalomas, bet šiuo atveju apatinė riba yra 6 m/s. Tačiau jei mes imame apatinę ribą 7m/s tai sąlygos kuriomis vyks plaukimai jau yra 8 m/s +-1 m/s. Kad organizatoriai būtų garantuoti dėl tokio vėjo, apie varžybas neskelbia, kol neateina ciklonas su 15 metrų vidurkiu. Donaldas labai gražiai viską aprašė.

Giedrius11 rašė:...musu atveju startas galetu but duotas, kai pucia ne maziau 7ms, o jau vykdomas plaukimas nenutraukiamas, jei vejas nenukrenta zemiau 6ms. Velgi - cia tik mano siulymas :)

Giedriau, bet mes, juk apie tai ir kalbame - apie apatinę 6m/s ribą. Ne vidurkį, o apatinę ribą. Tai riba, iki kurios plaukimo metu nukritus vėjui, plaukimas dar nenutraukiamas. Juk suprantama, kad prie 6 m/s vėjo vidurkio, bus ir mažiau nei 6 ar tie 5,6 m/s tai niekas ir nesako, kad tokiomis sąlygomis turi būti duodami slalomo startai. Manau, kad čia radom bendrą sutarimą.

ezhys rašė:O NOR'e, kaip zinia, laisvai galima paskelbti viena punkta, pvz 7m/s minimuma, kuris bus virsesnis nei viskam kitam taikomame IFCA taisykliu rinkinyje paminetam punktui.

Tai aš ir klausiu, kodėl galima keisti punktą ir kodėl tik vieną? Kur parašyta, kad galima keist punktus ir varžybos vis tiek bus laikomos kad vyksta pagal IFCA nuostatus? Ir kiek punktų galima keisti, kad klasė vis dar atitiktų disciplinos formatą? Ar ne paprasčiau būtų nieko nekeisti ir tiesiog daryti slalomo varžybas?

Gero vėjo
Gediminas
Vartotojo avataras
Gedas LTU76

UNREAD_POST Akinys 05 Rgs 2012 17:50

Jei keli varzybu organizatoriai specializuotusi skirtingose disciplinose (vieni FW, kiti SL, treti Wave), tai konkuruodami del dalyviu, vejo ir kitu salygu ribas nustatytu pagal tarptautiu mastu priimtas normas. Dabar gi turime viena rimta organizatoriu, kuris daro FW arba SL (ir kartais Wave). FW ir SL dazniausiai plaukia tie patys dalyviai, todel labai logishka, kad kai vejas labiau tinkamas FW - daromos FW gonkes, o kai vejas stiprus - SL. Idomu kokia reakcija butu skipermeeting'e, jei puciant 6-7-8 m/s ar esant tokiai tos dienos prognozei butu paskelbtas SL vietoje FW ?

p.s. skundai del nesugebejimo uzdaryti bures posukyje tiktu U17 ar U20 divizione, o ne rimtu vyru. negi tik "FW separates men from boys" ?
Vartotojo avataras
Akinys

Burės numeris: 626

UNREAD_POST Rytis799 05 Rgs 2012 21:32

Kas nusprendė, kad FW yra skirta silpnam vėjui, o SL stipriam? PWA slaloma plaukia nuo mažiau nei 10 mazgų (nesu tikras ar 8 ar 9 mazgai), o šiemet per FW pasaulio senimo ir jaunimo čempionatą startą davė prie 30-35 mazgų (čia yra apie 15-18m/s).
Na kam čia FW yra mažai ektstrymo? :?:

Daug lietuvių dalyvauja tarptautinėse FW varžybose, kur startai duodami prie visų SAUGIŲ sąlygų (nuo 7 mazgų iki 35 daugmaž). Todėl manau, kad ir LT čempą reiktų daryti prie bet kokių sąlygų. Tiek SL tiek FW.

FW ir SL važybų atskyrimas mano nuomone buvo geras sprendimas. Tik nereikia laukti 15m/s vidurkio prognozės SL varžybom.

Na, o inventoriaus karai prie stipraus vėjo tokie patys. Per LR taurę, su SL inventoriumi paplaukė 3 žmonės, - jie buvo TOP 3. Aš finišavau 5(kiek atsimenu)(4 su SL inventorium), nors nesuplaukiau 2 ar 3 plaukimų. O likusius plaukiau nenaudomas galinės kilpos. Žinau, kad kiti plaukiantys su SL inventoriumi naudojo abi kilpas, lenkė mane ant greičio, tačiau arba dėdavo katapultas arba per vieną atkarpą išnaudodavo visas jėgas ir griūdavo ant posūkių.
Mano nuomone prie 6m/s kojakilpėse glisuotų daugiau žmonių, negu 3 (nesu tikras ar aš būčiau vienas iš jų :D )

Mano siūlymas kitiems metams: - atskiri SL FW čempionatai, prie bet kokių sąlygų (nuo glisavimo ribos iki saugių varžybų ribos).
Su pagarba Rytis 799 !
Mano blogas
Vartotojo avataras
Rytis799

Burės numeris: 799

UNREAD_POST Bobas32 05 Rgs 2012 21:50

Ryti, šiais metais ir yra atskiri čempionatai FW ir SL, Wave ir Freestyle. Taip kaip ir pernai buvo atskiri čempionatai. Laukiame rytdienos prognozių ir žiūrėsime kas vyks - FW ar SL. Šiandien Kintuose vėjas visą dieną apie 9m/s.
:rr:
Vartotojo avataras
Bobas32
-

Burės numeris: 32

UNREAD_POST kalvis 06 Rgs 2012 08:18

Akinys rašė:JFW ir SL dazniausiai plaukia tie patys dalyviai, todel labai logishka, kad kai vejas labiau tinkamas FW - daromos FW gonkes, o kai vejas stiprus - SL.

tai visai nelogiska. ir sita jau isdiskutavom pernai. buvo priimtas teisingas sprendimas (mano supratimu) fw ir sl nesuplakti i viena savaitgali.
kitas klausimas kad butu maziau blaskimosi fw savaitgalis galetu but numatytas ir itrauktas i kalendoriu is anksto :!:
yra nemazai zmoniu kuriems vistik Fw yra pirmenybe pries SL. ir pvz. siemet nezinojimas kada bus LT fw cempas buvo vienas argumentu del kurio atsisakyta vaziuot i Europos taures etapa Graikijoj.
Akinys rašė: Idomu kokia reakcija butu skipermeeting'e, jei puciant 6-7-8 m/s ar esant tokiai tos dienos prognozei butu paskelbtas SL vietoje FW ?

teko siemet sudalyvaut butent tokioj situacijoj Sylt'e. nu paburbuliavo biski brazilai ir uz 5minuciu patys nubego ieskot kas galetu paskolint inv. slalomui.
Vartotojo avataras
kalvis

Burės numeris: 646

UNREAD_POST kalvis 06 Rgs 2012 08:45

Gedui, tam paciam RRS'e yra nurodyta, kad : jei varzybos vykdomos pagal RRS, bet nore is anksto yra nurodomi kazkokie atskiru taisykliu pakeitimai - galoja tai kas nurodyta NOR'e.
seip tai is Giedriaus-Gedimino , diskusijos issiviniojo , mano supratimu, labai neblogas pasiulymas : i traukti i NOR'a ne apatine riba, o nurodyma kad startai nebus duodami jei vejo yra maziau negu Xm/s (dabartinis pasiulymas kaip supratau yra 7m/s), ir bus nutraukiami jei vejas nukris maziau negu Y m/s (pasiulymas 6 m/s) jei nefinisavo nors vienas dalyvis.
Beje Slalomas visur kur teko matyt ar dalyvaut yra daromas PAVEJINIS, ir dalyviu vienam uzplaukime nebuna daugiau kaip 12 (dazniausei buna 8-10) butent sios dvi salygos leidzia sumazint vejo stiprumo reikalavima ir iki minimumo sumazinti pasistovejimus ant zenklu.
Vartotojo avataras
kalvis

Burės numeris: 646

UNREAD_POST Giedrius LTU11 06 Rgs 2012 09:14

Karolis primine viena paprasta dalyka - pas mus dauguma neturi 9-10m2 buriu skirtu slalomui ir/arba lentu skirtu plaukti su tokiomis buremis. Todel apatines vejo ribos pakelimas 1-2ms atrodo visai logiskas :) Tik tiek. Anksciau pikti budavo tie, kurie plaukia tik SLa, kad dar neduoda SLo, o vis dar plaukiam FW. Dabar kazhkodel pikti tie, kurie gali plaukti ir ta ir ta. Man asmeniskai tas pats - bus si savaitgali FW ar SL :)
P.S. Nieks cia nenori ir nelaukia 15ms ciklonu :)
Giedrius, LTU11

http://ga-windsurfing.com/

+370 61233763
Vartotojo avataras
Giedrius LTU11

Burės numeris: 11

UNREAD_POST Gedas LTU76 06 Rgs 2012 10:16

Apie varžybų nuostatų viršenybę prieš lenktyninio buriavimo taisykles (RRS) aš žinau. Bet tai visai nereiškia, kad gali keisti bet kurį ir bet kiek punktų. Į mano klausimus, kiek ir kokie gali būti pakeitimai, kad varžybos išlaikytų savo formatą, taip niekas ir neatsakė. NOR'e dažniausiai taikoma RRS korekcija yra plaukimų skaičius, kuris gali įvykti per vieną dieną. Sąlygos ir naudojamas inventorius yra labai svarbūs apibrėžimai, kurie apsprendžia klasę. Jei jie keičiami, tai tampa FSL. Disciplinos taikymas prie kai kurių dalyvių turimo inventoriaus, turėtų keisti disciplinos pavadinimą į tą grupę apibrėžiančią discipliną - "Lietuvos 9-10-kių neturinčiųjų Slalomo čempionatas". Taip pat reiktų ir atskiro stipraus vėjo čempionato, nes prie 15 m/s prasideda plaukimas su lentomis neturinčiomis ISAF ženkliuko ant denio... Na ir galiausiai darom Lietuvos Slalomo čempionatą, kuris vyksta pagal taisykles be adaptacijos. Rugsėjį liko kaip tik trys savaitgaliai.

Piktumo čia nėra jokio.

Gero vėjo
Gediminas
Vartotojo avataras
Gedas LTU76

UNREAD_POST Arunasas 06 Rgs 2012 11:15

Tai bus si savatgali LR Burlenčių Čempionatas 2012 ar nebus :?:
Vartotojo avataras
Arunasas

Burės numeris: 75

UNREAD_POST ezhys 06 Rgs 2012 11:46

Kiekvienais metais ateina rugsejis ir prasideda tridaliojimas.. Gedai, dar karta pasikartosiu, visais rupimais klausimais apie taisykles kreipkis i organizacijas cia:

http://ifca.internationalwindsurfing.co ... 168v01.htm

Jei gausi kazkoki isaiskinima, pasidalink ir su mumis.
POINT-7 / FMX Racing / Reptile masts/ Patrik Diethelm boards /

karolis1001@gmail.com
+37067247914

Formula windsurfing - separates men from boys. 8)
Vartotojo avataras
ezhys

Burės numeris: 1001

UNREAD_POST ezhys 06 Rgs 2012 11:47

Beje, kas pasake, kad plaukimu skaicius yra maziau svarbus nei minimalus vejas. Gal jei plaukimu daugiau, tai irgi tampa FSL?
POINT-7 / FMX Racing / Reptile masts/ Patrik Diethelm boards /

karolis1001@gmail.com
+37067247914

Formula windsurfing - separates men from boys. 8)
Vartotojo avataras
ezhys

Burės numeris: 1001

UNREAD_POST Gedas LTU76 06 Rgs 2012 12:12

ezhys rašė:Kiekvienais metais ateina rugsejis ir prasideda tridaliojimas.. Gedai, dar karta pasikartosiu, visais rupimais klausimais apie taisykles kreipkis i organizacijas cia:

http://ifca.internationalwindsurfing.co ... 168v01.htm

Jei gausi kazkoki isaiskinima, pasidalink ir su mumis.

Kai norėsiu keisti taisykles pagal tai, kas man tinka, ar netinka, tada ir kreipsiuosi tavo nurodytu adresu. Bet šiuo atveju, ne aš noriu keisti, tai tavo pasiūlymas taip pat turėtų būti ne man.
Vartotojo avataras
Gedas LTU76

UNREAD_POST Bobas32 06 Rgs 2012 13:04

Pagal rytines prognozes - 95% tikimybė, kad šiandien vakare patvirtinsime Slalomo LR Čempionato 2012 varžybas šį šeštadienį/sekmadienį.
:rr:
Vartotojo avataras
Bobas32
-

Burės numeris: 32

UNREAD_POST Donaldas 06 Rgs 2012 13:55

Bobas32 rašė:Pagal rytines prognozes - 95% tikimybė, kad šiandien vakare patvirtinsime Slalomo LR Čempionato 2012 varžybas šį šeštadienį/sekmadienį.

Windguru sheshtadieniui jau paraudonavo - panashu, kad vejo minimumo problemos nebus :D
Taciau sekmadienis neskaito shio forumo, nepasiduoda spaudimui ir dar vis lieka su klaustuku...
Vartotojo avataras
Donaldas

UNREAD_POST Akinys 06 Rgs 2012 14:25

Donaldas rašė:
Bobas32 rašė:Pagal rytines prognozes - 95% tikimybė, kad šiandien vakare patvirtinsime Slalomo LR Čempionato 2012 varžybas šį šeštadienį/sekmadienį.

Windguru sheshtadieniui jau paraudonavo - panashu, kad vejo minimumo problemos nebus :D
Taciau sekmadienis neskaito shio forumo, nepasiduoda spaudimui ir dar vis lieka su klaustuku...

paskutines SL parode kad ir per viena diena galima padaryti 9 plaukimus ir ishsidauzyt snukius iki pilno pasitenkinimo.
Vartotojo avataras
Akinys

Burės numeris: 626

AnkstesnisKitas

Grįžti į Viskas apie burlentes/ all about windsurfing

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 9 svečių

Prisijungimas nariams