EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

Keliones. Izraelis

Kalbam apie viską / let's talk about something

Keliones. Izraelis

UNREAD_POST Edas50 08 Lap 2005 04:40

Navi
Extreme-sports.lt
spec. korespondentas

Ruduo. Metas, kai atšąla oras, pagelsta ir apsinuogina medžiai, kai žmonės pradeda kamšytis langų plyšius ir traukti tepalinius radiatorius prieš šildymo sezono pradžia.
Taip vyksta kasmet, nuolat. Ar pastebėjote?
Taip pat tai metas, kai paukščiai pakelia sparnus ir palieka mūsų mielą kraštą, išskrisdami ten, kur yra nepalyginamai šilčiau. Bet kartais taip nutinka, kad ne tik paukščiai išvaro... išvaro ir vienas kitas „kitokio“ skrydžio paukštelis. Bet neilgam, vėliau, t.y. daug ankščiau nei įprasta, jie sugrįžta.

-Na tai Dariau 22, kaip ten viskas buvo? Pirmi įspūdžiai.
Nedideliam plote yra labai daug įvairių dalykų – 50 km pravažiavęs gali išvažiuoti iš miško ir papulti į uolėtą vietovę. Nereali gamta. Ten yra tokių vietų, kokių nėra niekur kitur pasaulyje, pvz. žemiausia pasaulio vieta - Negyvoji jūra, ji yra 420 m žemiau jūros lygio. Ten deginies ir visai nenudegi – nes per 420 m žemiau praėjęs ultravioletas nebetenka savo galios, dingsta, ir ten yra apie 18% daugiau deguonies, nes slėgis didesnis. Na ten aiškų Jeruzale, vsė dėla, milijonai žmonių nori ten nuvažiuoti – reikėjo gi pliusą padėt savo biografijoj jeigu ten buvai.
-Na o tai kaip ten buriavimas?
-Buriavimas? Prie Viduržemio jūros yra daug pliažo, jūros tuo labiau. Šiaip banglentininkų dafiga, kaiterių irgi dafiga, prie Telavivo, prie Haifos... Kaitai daugiausia Wipikos ir Nash. O viena diena, kai pute vejas...
-O, buvo tokia šventė?!
-Jo, buvo tokia švente, pūtė, kai Hercelijos pliaže netoli Telavivo, buvo daug buriuoju, daugiausia su Nash ir Ezzy ir Severne bures, o lentos tai Nash ir F2... tai aš paklausiau kur yra burlenčių nuoma, tai man atsake, kad „kaip tik tau, galim suorganizuot 200L lenta ir mažą burę, bet dabar nenuomojam, nes pučia 14 knotų ir yra štormas“. (nesąmonė, ar ne? – red. past.) Tai klausiau „kur yra normaliai?“, tai man atsakė, kad „Ilate, šalies pietuose“, ten kur jūra yra kaip e-lake, siaura, tai jei dar visas salas išimti, tai gautųsi kaip nuo iškyšulio iki Elektrėnų. Ten sako, kad jei TelAvive pučia 14 mazgų šiaures vejas, tai Ilate jo yra dvigubai daugiau, jis sustiprėja. Bet aš jau nebepataikiau ant to, nes iki ten yra 400 km, tai kol atvažiavom – baigėsi. Yra nuotrauka, kur aš ten „patryniau“ po to dar patryniau ir žinok – papūtė, kokie 7 m/s gal ir buvo, nes aš su 6,6kvm Nash bure ir 118L lenta šiek tiek glisavau.
-O kaip ten vietinė, buriuotuojiška, publika?
Telavive chebra normaliai – bičas šnekasi su manim išlindęs iš vandens, dalinasi įspūdžiais ir taip staiga taria ”klausyk, nepyk, pučia....“ ir nuėjo...
O Ilate, 7 ms ten ne vėjas, sėdi jie ten sau, šnekasi. Aš prieinu prie jų ir sakau, čia taip ir anaip, kaip čia vėjas, tas anas... o anie - „Nėra“, tada aš vėl ten – kada bus gal, kaip čia... o anie „Nežnom“... tai va tokia ir publika, gaidžiai...
-Tai kaip bendrai ten su tuo vėju, buriuoja jei ten?
Buriuoja, bet matyt panašiai kaip Lietuvoje.
-Na tai ten tikrai ne buriavimo Meka?
Ten ne Meka, ir ne Meka konkrečiai. Tiesa yra Haifoj pliažas Badgalin – ten skaitosi geriausia banga visam Izraely – ten ji ateina, pakyla taip gražiai ir važiuoja. Ten tokia kaip įlanka, kažkas panašaus į Akinio spotą. Tai kai ten atėjom, tai vėjo buvo 3ms, banga irgi 3 m – ir banglentininkų kaip ruonių – juoda tiesiog. Visa banga nusėta surferiais.
-Tai visumoj patiko, pažiūrėti yra į ką?
Pažiūrėti yra į ką, be abejo. Na gamta, Egipto siena netoli, kalnai – gražu vienu žodžiu.
-Sakyk, o kodėl su banglente nebandei?
Viskas paprasta – nebuvo nuomos. Nusipirkt gali, be problemu Parduotuvės pilnos surf inventoriaus, prikimšta tiesiog, o nuomot niekas nenuomoja. Net keista. Tai negi aš pirksiu vienam kartui?
-Ką dar tokio neįprasto pamatėt ar aplankėt?
Prie Ilato buvom karaliaus Saliamono kasyklose, gėrėm arbatėlę su beduinais. Cool. Turistavimui šalis labai gera...
-O buriavimui?
Šūdas.
-Na ir pabaigai?
Na galiu pasidžiaugti, kad šios atostogos nebuvo skirtos tik buriavimui, tai aš grįžau nevisai piktas. Bet kitos atostogos bus skirtos buriavimui ir į Izraelį aš jų praleisti nevažiuosiu. Į Kanarus ar Egipta - taip... ten kur mums ir vieta.

Photo reportažas
http://www.extreem.lt/photo/izrael
----------------------------------
http://www.bareika.lt
+370 618 40022
Vartotojo avataras
Edas50
-

Burės numeris: 50

UNREAD_POST baidas 08 Lap 2005 11:19

:notworthy:
--------------------------------------------------------

OPERATORIUS.LT
+370 657 66770
Vartotojo avataras
baidas
-

Burės numeris: 123

UNREAD_POST Gintas 08 Lap 2005 12:18

aftar maladec:)
"Vėjas galvoje" buriavimo mokyklos Trakuose. Visą informaciją rasite čia:
http://www.vejasgalvoje.lt/index.php?op ... iew&id=130
Vartotojo avataras
Gintas

UNREAD_POST LTU40 08 Lap 2005 13:17

Vieną klausimą spec korespondentas pamiršo užduoti- o žydaitės ar gražios?
LTU40

UNREAD_POST Edas50 08 Lap 2005 14:36

perziurekit foto - ten ir pamatysit mergu
----------------------------------
http://www.bareika.lt
+370 618 40022
Vartotojo avataras
Edas50
-

Burės numeris: 50

UNREAD_POST darius22 11 Lap 2005 13:22

http://www.surfcenter.co.il/ panashu jog ten pradeda pusti :D
darius22

UNREAD_POST baidas 11 Lap 2005 14:55

dariau o cia tikrai ?

בפורום נמחקו ולא ניתן לשחזרם. שידרגנו את תוכנת הפורום כדי למנוע פריצה נוספת ושחזרנו את כל שמות המשתמשים שלכם. הפורום יחזור לפעול באופן מלא בעוד יומיים שלושה. עמכם הסליחה, צוות האתר.

nes jei tai tiesa tai sakes .. negaliu patiketi ...

OPERATORIUS.LT
+370 657 66770
Vartotojo avataras
baidas
-

Burės numeris: 123

UNREAD_POST darius22 11 Lap 2005 16:55

:D
darius22

Grįžti į Viskas apie burlentes/ all about windsurfing