algis 18 15 Vas 2006 12:26
cia kaip ir su burlentem, viskas priklauso nuo to ka tu darysi su tomis slidemis - lenktiniausi, sportuosi trasose ar vazinesiesi laukuose be trasu. Slidziu ilgis lemia ne tik ju standuma, bet ir klampuma i sniega. Tai aktualu jei vazineji ne per trasas.
Mano siauras supratimas apie slides yra toks (vazineju tik trasose ir kartais palenktyniausju be dideliu ambiciju):
1. slides turi buti butinai plastikines (gali leisti sau nekvarsinti galvos del tepalu).
2. slidziu apacia, per viduri turi butinai buti su zvynais (argumentas tas pats kaip ir auksciau, nemusa kojos atgal).
3. Batai turi buti... nezinau kaip ta sistema vadinasi, bet zodziu, ne tokie, kaip kad tarybiniais laikais, kai bato pado prailginimas uzsispaudzia apkauste (naujieji batai zymiai komfortabileskisni);
4. Lazdos. Cia mano supratimu geri keli variantai - arba senoviskos pigios aliuminines, arba naujoviskos brangios bet labai lengvos amglines (nezinau kaip ten ta medziaga vadinasi, gal gipronas). Abieju variantu privalumas tame, kad atsispyrimo metu jos nelinksta. Tuo tarpu vidutinio brangumo lazdos 40-80 Lt - atispiriant labai lankstosi. Tas uzknisa.
5. Dydziai. Slidziu - mano ugis 183, slides - vienos 210, kitos 220 (abi kuo puikiausiai tinkamos musu salygomis). batai - siek tiek didesni nei kasdieniniu batu (kai salta, gali prisimauti daugiau kojniu). Lazdos - iki peciu.
Be kita ko, slidinejant labai svarbu apranga. Siuo atveju tai svarbiau nei slidinejant kalnu slidemis.