EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

O gal.. ?

Kalbam apie viską / let's talk about something

O gal.. ?

UNREAD_POST Sombrero 17 Lie 2006 15:53

Sveiki forumiečiai!

Pradžiai apie savo įranga: medžiaginė burė, lenta su dviem vairais ir visiškai neglisuojanti, gikas iš vis nežinia iš kur ištrauktas.. Žodžiu - seniena sudaryta iš kelių atskirų komplektų..

Plaukiojau esant nedideliam vėjui ~6m/s. Burė pasidarydavo pilvą ir varydavau už visus greičiau! :D

Savaitgalis..Kaip gi burlentininkas galėtų sėdėti namie esant tokiam vėjui, tad ir aš sumaniau išbandyti savo galimybes/jėgas/inventorių.

Šeštadienis, Elektrėnai, vėjas ~15m/s, nemenkos bangelės (tokių stovėdamas ant lentos nebuvau matęs). Pirmas pusvalandis vandeny - išsikeli burę ir pliaukšt! Po kiek laiko pavyko netgi paplaukti!!! Kokių 30m nuplaukiau :D. Girdėjau, kad su tokia bure išvis plaukt neįmanoma esant dedesniam vejukui. Ji labai plevesuoja, visisškai neturi stabilumo, gikas minkstas - tamposi... Tai taip ir pasibaigė mano nuotykiai Elektrėnuose..

Sekmadienis, pamanėm, kad geriau murkdytis, nei sedėt namie! Tad nuvažiavom į Sudervės ežerą. Pūtė, galbūt šiek tiek mažiau nei šeštadienį, bet PŪTĖ! Ir bangelės tam ežerėlį buvo daug mažesnės. Pirmas pusvalandis - paplaukiu 20m ir į vandenį! Bet po ~45min sugebėjau ne tik kad nuplaukti ~150m, bet ir nenurimus vėjui sėkmingai apsisukti ir vėl startuoti! Buvau nerealiai laimingas! Plaukiant greitis man atrodė milžiniškas, gaila tik kad lenta neglisuoja.. :?

Taigi, noro plaukti - pilnos kelnės, tačiau reikia inventoriaus! Pinigėliai per kraštus nebyra.. Iš pradžių dairiausi ~150l lentą, vėliau pamaniau, kad geriau mažesnė(kad greitai nenustot tobulėt). Po šio savaitgalio pamaniau, kad jei jau su savo inventorium plaukiau, tai gal ir su ~120l lenta paplaukčiau? Na, gal čia tik svajonės... Bet ~140l padorios freeride lentos už padorią kainą nerandu. Visai įrangai galėčiau skirti ~3000Lt

Manau, kad galiu tobulėju sparčiai, o inventoriaus vienam sezonui nenoriu..

Norėčiau išgirsti jūsų atarimus, kaip man legtis, ką daryti..
Vartotojo avataras
Sombrero

UNREAD_POST moskwich 17 Lie 2006 16:24

6 m/s nepasakyciau, kad nedidelis vejas... :) ypac Lietuvoje.
ir dar, o tu tikras, kad nori nedideles lentos? manyciau, kad pradzioj butu geriausia pasigauti ka nors is pardaveju ir isbandyti skirtingas lentas. Vis tik 3000 lt pinigai! ir tikrai siulyciau pradzioj isitikinti ko nori labiausia: ar greicio, ar menevringumo...
moskwich

UNREAD_POST Girmantas 17 Lie 2006 16:29

nu nu.. dar paaiskinkit cia.. nedidelis.. tai ir tokio nebus.

jei kam idomu - per geguze pute >6m/s apie 20 dienu.
Girmantas LT 69
Soulraiderių grįžusių į hipermaterializuotą pasaulį blog'as - www.spotas.lt
Vartotojo avataras
Girmantas
-

Burės numeris: 69

UNREAD_POST Juozas14 17 Lie 2006 16:35

joa del 6m/s tj pritariu, jai tiek puchia tj cool :D :D
o su 120 lenta tj manau nelabai kur tobulesi, ne prie 6 m jin tikrai neglisuos, o tokiu dienu kad smagiai palakstytum tikrai nera daug..
praktishkai sezonas prasideda nutirpus ledui.. iki vasaros.. ir nuo rudens..iki kol vanduo uzhshala.
che mano tokia nuomone. :dontknow:
Vartotojo avataras
Juozas14

Burės numeris: 1

UNREAD_POST moskwich 17 Lie 2006 16:36

nu is tiesu, tai taip... LIETUVOJE NIEKADA NEPUCIA! :lol: ...nes jei pradesi girtis, kad lietuvoje pucia... tai gali ir issigasti :evil:
bet kadangi pasaulio mokslininkai prognozuoja visuotini atsilima ir klimato juostu pasislinkima, tai yra vilties, kad kazdata nepus nestipriai : )

zodziu: jei manai, kad uzteks kantrybes ir laiko, tai pirk nedidele lenta, pora hidriaku(sezonui ir tam laikui kai nepucia) ir apsiginklaves kantrybe stebek orus. Aisku, jei pajuris ne problema, tada jis klausimas neturi prasmes...
moskwich

UNREAD_POST Juozas14 17 Lie 2006 16:48

o jai galvoji pradet ''rimta'' buriavima, ir dalyvaut varzhybose, ir rimtai plaukt, tai siulau pagalvot ir apie formula.. :naka:
Vartotojo avataras
Juozas14

UNREAD_POST Sombrero 17 Lie 2006 16:55

Na 6m/s tikrai nėra mažai..bet po šio savaitgalio..:D čia gal per daug prisisvajojau aš apie tuos vėjus Lietuvėlėje :D gal ir tiesa..120l per mažai...

Bandyt su įvairia įranga paplaukti..kažkaip manau kad mažai kas leis išbandyt jų įranga. Visgi neesu plaukęs su šiuolaikine įranga. Manau chebra saugo ir bijos man ją patikėt nors 15-ai minučių. Ir šiaip..ką aš jai galiu padaryt? :D
Vartotojo avataras
Sombrero

UNREAD_POST Bedebesiukas 17 Lie 2006 16:58

Sombrero rašė:Bandyt su įvairia įranga paplaukti..kažkaip manau kad mažai kas leis išbandyt jų įranga. Visgi neesu plaukęs su šiuolaikine įranga. Manau chebra saugo ir bijos man ją patikėt nors 15-ai minučių. Ir šiaip..ką aš jai galiu padaryt? :D

Sulauzyt lenta, suplesyt bure :D

O siaip issinuomot gali ir paziuret su kuo tau patogiausia...
Ar ten tik kartais ne lapelis sušnarėjo? :roll: Kur mano kaitas!? :shock:
Vartotojo avataras
Bedebesiukas

UNREAD_POST Sombrero 17 Lie 2006 17:14

suplėšyt..sulaužyt. Plauksiu tai juk atsargiai, nors aišku - visko pasitaiko..
Nuomuotis norint išbandyt viską..manau brangiai kainuos :D
Vartotojo avataras
Sombrero

UNREAD_POST Juozas14 17 Lie 2006 17:27

pasiskaityk skelbimus.. kas kur ka parduoda.
sakyk nori ishbandyt inventoriu ir ishsirinkt.
nemanau kad tai butu problematishka
:wink:
Vartotojo avataras
Juozas14

UNREAD_POST Juozas14 17 Lie 2006 17:31

bet esme yra ta kad tu turi zhinot kaip tu nori plaukt.
pwz. jaj nusipirksi tarkim slalomine lenta su nedaug litru..turesi akylai stebet oru prognoze ir pradejus pust turesi mest visus darbus..visus pasimatymus ir varyt plaukt.. nes tokiu progu nedaug
Vartotojo avataras
Juozas14

UNREAD_POST Juozas14 17 Lie 2006 17:32

o jai nori plaukt kur nori ir kada nori siulychiau rinktis raceborda.
:wink:
Vartotojo avataras
Juozas14

UNREAD_POST Juozas14 17 Lie 2006 17:34

jai plauk su lietuvos zhvaigzhem tj reikia formules :iroc:
Vartotojo avataras
Juozas14

UNREAD_POST Mantas 17 Lie 2006 19:13

Praejusi savaitgali teko ismeginti keleta mazesniu lentu. Starboard Hypersonic 96Litru ir Hypersonic 125litru. Bure 7.8kv/m.
Pastaruoju metu sveriu lygiai 100kg.
Kaip zinote vejukas buvo neblogas praejusi savaitgali.
Abi lentos kai pakanka vejo glisui lekia labai smagiai. Bet 96 litrai 100kg sverianciam bicui yra permazai, nebent vejo pakanka visa laika glisui, o jei tik atsiranda vejo skyle - sustoji lyg su rankiniu ir pradedi skesti stovedamas ant lentos su bure rankose iki pazastu :)
Su 125litru Hypersonicu reikalai visai kitokie. Galima net bure issikelti is vandens (ta prasme nebutinai turi daryti vandens starta) nors liksvaros laikymas visdar labai jautrus, bet tai yra normalu.
Su 125litru lenta 100kg sverianciam bicui galima gristi iki kranto vejui nurimus.
mantasraila@yahoo.com
LTU12
mob. 861036707
skype contact name: mantasraila
Vartotojo avataras
Mantas

UNREAD_POST Juozas14 17 Lie 2006 19:36

(sverenchiam iki 100kg, ir GERAI PLAUKIANCEM)
Tel. 860338696
Mail. thunder@surf.lt
Vartotojo avataras
Juozas14

Kitas

Grįžti į Viskas apie burlentes/ all about windsurfing

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

Prisijungimas nariams