Štai prisikaupė šiek tiek sielos ramybės neduodančių klausimų, todėl esu pasiruošęs į juos atsakyti.
Darius37 rašė::) ir koks gi receptas geros pasivazinejimo dienos?

Dariau, man mama visada sakė, kad svarbiausia anksti nueiti miegoti ir sočiai pavalgyti. Spėk, ar jos kada nors klausiau? Ne. Tik dabar supratau, jog miegas – pagrindinis potencialas važinėjant! Pavalgyti galima bet kur ir bet kada, o miegoti gatvėje ant išvaškuotų bortų – šiaip sau... Žinoma, dar labai svarbu gera aplinka ir draugai.
morewind rašė:Klausiam: kas kiečiau- riedlentininkas ar riedutininkas

Tavo klausimas mane privertė rimtai susimąstyti. Pasikuičiau internete, bibliotekoje ir supratau, kad tiek riedutininkų, tiek riedlentininkų kietumo koeficientas daugiau mažiau toks pats! Visų jų skeletų sudėtis vienoda, organų skaičius toks pats, net dantų turi po tiek pat.
Na, o rimtai atsakant į šį klausimą, tai manau, jog riedlentininkas yra morališkai daug „kietesnis“ už riedutininką, nes triukus mokytis užima daug daugiau laiko ir tam reikia daugiau pastangų.
baidas rašė:sakau reikia pradeti riedlente arba rieduciais vazineti.
ant riedlentes teoriskai nestovejes niekad su rieduciais pries savaite pabandziau pirma karta. gavosi , kaip karve ant ledo bet vis sioks toks sportas.
tai dabar papasakokit man +/- vieno ir kito ... inventoriaus kainos ir t.t.
sportline rieduciai ~400-500 riedlentes ~200 lt
geri ar blogi pasakyti negaliu.
laukiu komentaru.
Baidai, tiesiog spaudžiu dešinę ir giriu už tokį teisingą mąstymą! Polinkis į bet kokį ekstremalų sportą prailgina gyvenimą ir leidžia išlikti jaunam ilgesnį laiką. Taigi, apie riedučius gali pamiršti, jau geriau žiemą eiti pačiuožinėti pačiūžomis ant užšalusios kūdros. Aš, kaip objektyviai vertinantis asmuo, manau, jog tau vertėtų rinktis riedlentę.
Visų pirma, jei nori išties nenuviliančio varianto, pirk riedlentę iš tam skirtų specializuotų parduotuvių – „skateshop‘ų“. Jų galima rasti Vilniuje, Klaipėdoje (pasakyčiau ir pavadinimus, tik gaila, jog man nesumokės už reklamą). Naujo komplekto kaina siekia ~500 Lietuvos pinigų, tačiau kokybė atitinka kainą ir poreikius.
Važinėjimo pradžia gali pasirodyti kiek kebli, tačiau juk RIEDLENTININKAI YRA KIETI