|
Viskas apie kaitus / Discussion about kites
Ulia! 25 Lie 2010 13:10
Vakar,karsta sestadieni (+33C pavesyje) teko pamatyti Dusios traktoriaus spote susirinkusia bene didziausia kompanija nuo senu McDonalds varzybu laiku. Teko sutikti daug senu vilku is Vilniaus,Kauno,Druskininku,Alytaus,Marijampoles. Visi atvyko to pacio-pagauti meteorologiniu puslapiu zadeta veja. Daug burlenciu jau lakste glise,pagave retokus ir trumus gusius kazkur viduryje ezero. Drasus kaitistai mojavo kaitais rizikuodami likti ilgam toli nuo kranto,ne vienas parejeo krantais. Vejas gusiavo,atrodo gusiai stiprejo,daznejo bet staiga visai nusisuko ir nurimo...tik viduryje Dusios ejo ruozas,kuriame keli nuotykiu ieskotojai drasiai kaitavo. Ant kranto pasirode keistas didelis zmogus,languotais marskiniais ir neramus pradejo prie visu kabinetis. Prieina ir klausia: is kur tu? kuo dirbi? kas cia veiki? Nu blyn,pasirodo i savo zeme atvyko ponas pomidoras. Jo tikslas buvo visus kaitiorus ir burlentininkus isvyti nafik. Man sake susirask veisieju ezere vieta ir ten plaukiok!  ))) O einantiems iezera kaitiorams uzlipo ant stropu ir nesitrauke. Prasidejo itampa. Gerai kad kaitioru kantrybe netruko. Teko pomidora jega nustumti nuo stropu ir pagrasinti,taciau sis nesiliove. Gerai kad vejas neatejo,kitaip manau butu gaves i duda stiprokai. Idomu ar tikrai mes LIETUVIAI jau negalime savo Lietuvoje stoveti ant ezero kranto (1-2 metrai nuo vandens) ?? Ka sako zemes savininku istatymas? Kur ji gauti,atsispausti ir prikalti prie ezero ant skelbimu lentos bei pakisti po nosim panasiems besmegeniams? Nejaugi neuzilgo ir pajuryje busime vaikomi,nes arteja pajurio ispardavimas....
8-659-94309 Dusia-Metelys-Monciskes-El Medano
-

Ulia!
-
- Burės numeris: 23
VytautasS 25 Lie 2010 13:35
Dar reikia džiaugtis, kad plačiausioj vietoj tik 10 litukų ima. O tas asilas nė už pinigus nenori leist, o ten geriausia vieta į ežerą įlipti.
-

VytautasS
-
Belekas 25 Lie 2010 20:49
Na , kai ryt jau veiks galva , pasidomesiu situ reikalu , is teisines puses , nes Metelių regioninio parko apsaugos reglamento 18.3. punktas teigia: „neleidžiama užtverti - paežerių, paupių, apžvalgos aikštelių ir pravažiavimų bei praėjimų į juos, pažintinių takų ir kelių, saugomų atvirų kraštovaizdžio erdvių, užstatyti ar kitaip riboti regioninio parko lankymą“. Labai idomu butu suzinoti to ,,pomidoro,, pavarde , idomu , ar cia karstis , pilnatis ar koks nedapisitas ji taip paveike , kad isijaute i savinino vaidmeni , nes , kiek zinau , anksciau 25m pakrantes apskritai priklause valstyvei ir apskitiai , apie kokia ,,jo pakrante,, eina kalba , kai tai yra regioninis parkas ? Gaila sugadinto laiko ir tiek .
-
Belekas
-
- Burės numeris: 0
Ulia! 25 Lie 2010 21:06
8-659-94309 Dusia-Metelys-Monciskes-El Medano
-

Ulia!
-
- Burės numeris: 23
Belekas 25 Lie 2010 21:51
Jokiu problemu , nuo 08.02 , busiu ten savaite , laukiu info , o istatyma ir lipnios juostos - pati rasiu 
-
Belekas
-
SauliusG 25 Lie 2010 23:37
Pūtė labai padoriai prie piliakalnio, su didesniais kaitais visi gavo plaukt. Dūsios vakarų-šiaurinėj dalį visur normaliai pūtė, tik ten extremalus įėjimas/išėjimas į vandenį.
Regioniniame parke berods 10 metrų nuo kranto, bet geriau teisininkai tegul atkasa įstatymus. Šiaip tai abydna, kad toks žmogelis turi tą 15 metrų pločio sklypą per patį geriausią traktoriaus įėjimą.
-
SauliusG
-
Bull 26 Lie 2010 10:07
Senokai nebuvau Dusioje... Bet matau tas ponulis nesikeicia  Jis lygiai taip pat elgdavosi ir pries 5 ar daugiau metus kai tik ta pakilimo taka isiteisino. Pradzioje jam paaiskinom mandagiai, kad pakrante jam nepriklauso, jis buvo toks malonus, kad net leido ivaziuoti i savo sklypa buriuotojams ir tik buriuotojams. Veliau nebeleido ir istorija kartojosi simtus kartu... Toks ispudis, kad tas zmogelis turi kazkokiu problemu. Gal jam namuose kazkas negerai ar kur kitur ir cia jis atvaziuoja i pakrante issikrauti 
-

Bull
- -
-
-
Belekas 26 Lie 2010 14:24
Istatymai : http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaiesk ... _id=156931 ir http://www.skelbimas.lt/istatymai/vandens_istatymas.htm kuriais remiantis jis neturi teises neleisti i pakrante zmoniu , aisku , galima daug ko prisigalvoti is jo ir is musu puses , bet viena aisku , jei zmogus nores konflikto - jis bus ir nuotaika susiks - garantuotai . bet kuriuo atveju , lipti savo sudabridziais ant svetimos nuosavybes - jis negali , nes tai jau svetimo turto niokojimas is chuliganisku paskatu , kas taip pat yra baudziama . Belieka tiketis , kad pilnatis praeis ir jam pageres P.S. Labai sauniai sestadieni atrode vaizdelis prie piliakalnio 
-
Belekas
-
Edas50 26 Lie 2010 20:55
Jus geriau pastatykite save į to pomidoro vietą ir įsivaizduokite - "Kiekvieną savaitgalį ar darbo dieną pro mano sklypą važinėja ir vaikšto tipo alia buriuotojai ir naudojasi ežero malonumais. Tas tai gal ir dzin, įstatymas leidžia, sukandęs dantis susitaikysiu ir pakentėsiu. Bet po kiekvieno karto aš (tipo sklypo savininkas) turiu lyginti kažkieno paliktas mano sklype provėžas ir rinkti pakrantės šiukšles, ant kurių kaip taisyklė neparašyta, kad šiukšlė yra ne buriuotojo, bei su skausmu akyse stebėti kaip nyksta malkom naudojamas žalias miškas. Mane (sklypo savininką) tai konkrečiai užkniso, ir aš natūraliai pradedu kaišioti pagalius į ratus visiems, kas eina link ežero pro MANO SKLYPĄ. Ir man poxui tie istatymai, nes kažkodėl šiukšlintojų ir gamtos darkytojų nebaudžia niekas, o vat prižiūrinti pakrantę dorą pilietį nori išpist nepaklausę net vardo" Na kaip - pavyko įsivaizduoti? Manau nei vienas iš Jūsų nesutiktų, kad per Jūsų sklypą varinėtu fig žino kas ir kaip ir bet kaip ir bilekaip. Ir taip bus tol, kol nepasikeis buduliškas požiūris į viską kas "ne mano" ir kas man ne giminė - tiek į ežerus, tiek į pakrantes, tiek į kaimyną ar gatvėje vairuojantį automobilį vairuotoją. Na tikiuosi supratot. Nesakau, kad buriuotojai buduliai (nors tikiu yra mūsų tarpe tokių), bet čia šiaip žiūrint į visumą. O pomidorui tai linkiu užuojautos ir stiprybės, bo tokių įstatymų žinotojų kaip Jūs - visa neemigravusi Lietuva ir Airija. Ir visi jaučiasi kieti, kad "žino" tą įstatymą. Tik kad va vien įstatymą žinoti nepakanka - reikia dar mokėti gerbti kitų žmonių nuosavybę bei patiems būti atsakingiems prieš gamtą ir artimą savo. Tada gal kas ir pasikeis. O kol toks požiūris kaip dabar, tai Pomidorui belieka protingai susigalvoti kaip rinkti babkes ir nors taip kompensuotis tą laiką tvarkant (jei tvarko) sklypą bei prieigas. P.S. Aš niekad nebuvau Traktoriaus spote ir nežinau kas ten kaip  Bet tikiu kad mano pamąstymai nėra visiškai pro šalį 
-

Edas50
- -
-
- Burės numeris: 50
-
Sakals 26 Lie 2010 22:18
Edai, kaip suprantu, sklypa prie ezero isigijai? 
-

Sakals
- -
-
VytautasS 26 Lie 2010 22:23
Daug tiesos pasakyta. Bet tiesa ir tame, kad visa Dusia jau aptverta. Daug kur visai nepageidaujami visoki buriutojai-kaituotojai. O "traktoriuje" vienintelė vieta su kaitais įeiti į ežerą tinkama. "Pomidoras neleidžia net pakrante naudotis, nei už pinigus, nei veltui. Bando kaskart kaitus spardyt, ant stropų laipiot. Gali gražiai paaiškint, mano teritorija, tai gal neikit. Pakrantė dar vis valdiška. Mes savo prie savo sklypo turim šaligatvius ir kelkraščius nuvalyt, tai gal tada uždraudžiam vaikščiot ir važinėt? Jeigu jau turi slypus paeežerėse, nori būt šeimininkai , tai tegul ir tvarko.
-

VytautasS
-
kremliux 26 Lie 2010 22:28
Dede Edas teisingai uzdave pamastymui minciu... O jei tas pomidoras sugalvos aptverti savo sklypa spygliuota viela ir visokiais uztvarais??? Ir liks burlentajams ir kaitiorams 5 m. apsaugines ezero zonos sklypelis, iki kurio privaziuoti sansu jau nebebus.... Vistik manau reikia ieskoti kompromiso... Turime ir mes Rubikiuose privaciu sklypu, kuriuose buriuotojai renkames. Ir puikiai sutariame su savininkais, ir nera problemu... Kaip senoliai sakydavo: ...Kaip sauksi, taip ir atsilieps... 
THULE: stogo bagazines; dviraciu,burlenciu,slidziu ir kt. laikikliai. www.kgk.lt +370 611 31363
-
kremliux
-
-
zaneta 26 Lie 2010 23:15
P.S. Aš niekad nebuvau Traktoriaus spote ir nežinau kas ten kaip  Bet tikiu kad mano pamąstymai nėra visiškai pro šalį  [/quote] ...Pamastymai tikrai ne pro sali, ir pakankamai teisingi...Bet, nuo senu laiku buriuotojai pamego si spota, ir labai pagarbiai elgiasi su jo teritorija...po musu nelieka nei istryptos- isvazinetos zoles, nei siuksliu  O kad tas tipas turi problemu su galva- tai akivaizdu kiekvieno jo isprovokuoto ginco metu  WANTED : jo vengia kaituomene
-

zaneta
-
Belekas 26 Lie 2010 23:37
Edai50 , be abejo , del buduliu - tu esi teisus , esamuoju laiku , toks teisus , kad , ko gero , net tamsoje sviestum  , bet isigilinkim i realia situacija : zmogus , privatizaves sklypa prie ezero ( KURIS BEJA , YRA VALSTYBES NUOSAVYBE ), ne nebando ten tvarkytis , daryti kazkokio bizniuko , netgi minimaliai pasirupinti savo teritorijos svara , jam net nereikia siulomu pinigu , jis siekia - KONFLIKTO ( ko gero , priklausomai nuo menuluio faziu ) . Nemanau , kad atgaudamas zemes , o gal jas tiesiog privatizuodamas , jis nezinojo , jog teks prileisti zmones prie ezero , tuos sumautus 25m , kaip minimum 5m tai garantuotai . Bet jam , kai tu rasai , buvo pox** . O kas del jo bejegiskumo , pries budulius , tai cia , kaip ir visur , tik noro reikalas , pakanka tik uzsirasyti masinu numerius ir tureti vaizdine medziag , irodancia dergimo fakta , arba tiesiog kviesti gamtosaugininkus , paties fakto metu , kad regionineme parke - nera didele problema . Kas del ezeru apsitverimo , tai sitas reikalas yra visiskai neteisetas , taigi , galima kviestis tuos pacius gamtosaugininkus ir ta tvora - eis velniop . Kitas klausimas , ar po to dar noresis lysti i ta teritorija . Bet kuriuo atveju , sikti ten , kur ruosiesi valgyti - neprotinga , taigi , siuksles po saves , susirinkti visiems PRIVALOMA 
-
Belekas
-
kenis 27 Lie 2010 10:38
Valstybės tarnautojas, Lazdijų rajono savivaldybės administracijos , Architektūros skyriaus darbuotojas... kokia gėda  . Nejaugi šis statusas suteikia galimybę šitaip elgtis? Gal reikėtų užklausti oficialiai nuo visų kaitiorų ir burlentajų.
-

kenis
-
Grįžti į Viskas apie kaitus / all about kites
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 9 svečių
|
|