|
Viskas apie kaitus / Discussion about kites
kristis 20 Kov 2007 19:58
-
kristis
-
smiltele 20 Kov 2007 20:15
donacio rašė:smiltele rašė:Idomu..... ir nuo kada Lietuvoje mokoma bodysurfing ir skimboarding  ir pasirodo tiek norinciu mokintis, kad net pagalbininku prireike juos bemokinant 
Smiltele, mokymai prasides si sezona ir tikiuos taps saunia tradicija. Ir bodysurfingas ir skimbordingas yra nerealus fun - galesi ismeginti ir tu 
Kad mane labiau paprastas surfingas domintu 
-

smiltele
-
Akinys 20 Kov 2007 22:16
shia, sekancia, dar sekancia ir visas kitas vasaras idejiniu pagrindu mokinsiu serfingo, arba kitaip tariant bandysiu perduoti tas skurdzias zinias, kurias pavyko igyti paciam. jei ka domina - kreipkites. tiesa, apmokymo kokybes negarantuoju, bet uz tat mokinsiu uz aciu.
-

Akinys
-
- Burės numeris: 626
-
Windigo 20 Kov 2007 22:49
Akinys rašė:shia, sekancia, dar sekancia ir visas kitas vasaras idejiniu pagrindu mokinsiu serfingo, arba kitaip tariant bandysiu perduoti tas skurdzias zinias, kurias pavyko igyti paciam. jei ka domina - kreipkites. tiesa, apmokymo kokybes negarantuoju, bet uz tat mokinsiu uz aciu.
a bumazhka jest, a? net bumazhki, net cheloveka... 
-

Windigo
-
- Burės numeris: 1
-
eugenijus 20 Kov 2007 23:14
Akinys rašė:shia, sekancia, dar sekancia ir visas kitas vasaras idejiniu pagrindu mokinsiu serfingo, arba kitaip tariant bandysiu perduoti tas skurdzias zinias, kurias pavyko igyti paciam. jei ka domina - kreipkites. tiesa, apmokymo kokybes negarantuoju, bet uz tat mokinsiu uz aciu.
Gedai ir as noriu, bent jau ant LT, tavo zinios yra neskurdzios ! Jau surf licha turiu  Galime atidaryti pirma Rip Curl surf school`a 
slingshotsports.com facebook: Slingshot Lithuania http://www.sskites.ltskype: s.v.k.eugenijus tel.nr. +37065077666
-

eugenijus
-
- Burės numeris: 0
-
laser 20 Kov 2007 23:39
Augi nesumateralizuok visko.
Banglentes visai kiti dalykai
Jura-bangos-taika-geliu vaikai-zoly..-laisva mei...
-

laser
-
eugenijus 21 Kov 2007 00:24
laser rašė:Augi nesumateralizuok visko. Banglentes visai kiti dalykai
Jura-bangos-taika-geliu vaikai-zoly..-laisva mei...
Cigivara  - nepavydek Fideliui  Be pykcio....
slingshotsports.com facebook: Slingshot Lithuania http://www.sskites.ltskype: s.v.k.eugenijus tel.nr. +37065077666
-

eugenijus
-
-
Laisvunas 21 Kov 2007 05:35
KAPOJAMES MES TIKRAI NEISPAVIDO...PAVIDET VISAI NER KO...
KAPOJAMES...NES PRASIDEJO TA SUKNISTA NEPLAUKIMO ABSTINENSIJA...
Kap sake Misa-bez bumaski ti bukaska a s bumaskai CELOVEK....ni pasolka ti v tualet......
Gedai,tau gi aiskiai KASALOTS PARASE....NEGALI GI TO DARYT...NETURI POPIERIUKO !
- Prikabinti failai
-
![_MG_0402_big[1].jpg (179.17 KiB) Peržiūrėta 6590 kartus(ų) _MG_0402_big[1].jpg](./download/file.php?id=11021&t=1)
CIBAS Burlentės,kaitai,surfingas-prekyba,mokyklėlė www.cibas.ltIrangos remonts... +370 69924884 +370 52359350
-

Laisvunas
-
- Burės numeris: 16
Rasa 21 Kov 2007 13:41
Linksmai jūs čia
Nobody's rašė:Nemanau ar daug instruktoriu turi ir moka visa tai ka parase Vikis, manau ju isvis beveik nera.
Pasidalinsiu pagaliau ir aš savo mokymosi kaituot patirtimi. Rašau čia, nes Donatas ragino turėti popieriuką ir mokytis pas profus. Pas juos ir mokiausi  Istorija tokia.
Labai "niežtėjo"išmokt kaituot. Pakankamai neblogai slidinėju, mėgstu greitį, esu sportiška 37m "senutė". Beslidinėjant ant kalno susipažinau su jums gerai žinomais asmenimis, žodžiu, tai nesvarbu kas tokie, bet esmė ta, kad užsidegiau juodai. Nusipirkau kaitą, lentą. Pradėjau dairytis instruktoriaus. Ne iš vieno lūpų girdėjau patarimą kreiptis į Laimą, swellą arba Donatą, nes jie kiečiausi  Tą ir padariau. Pirma buvo Laima. Ji mane instruktavo ant kranto kol nebuvo vėjo. Toliau ji mane perleido čempionui Artūrui. Sumokėjau už pamokas 400 Lt. Mano manymu, nieko neišmokau. Bandžiau savarankiškai - nieko neišėjo, kaitas neklauso nors tu ką. Galvoju, kad geras kaitioras nebūtinai yra geras mokytojas. Tada buvo Donatas. Jam papasakojau, ko ir kaip manęs mokė. Pilotuot ant kranto pas Artūrą nereikėjo, tiesiai po teorijos bridom į vandenį. Donatas viską išklausė, nukraupo ir, pagailėjęs manęs, sutarėm, kad už 400 Lt pastatys mane ant vandens, ir aš plauksiu. Suteikė daug vilčių, kad esu kieta, stipri ir t.t. Negaliu pasakyt, kad nieko neišmokau, 2 lygio IKO sertifikatą turiu  Bet visumoj savarankiškai plaukt negaliu. Artėja sezonas ir rimtai galvoju viską mesti k čiortu. Pasakysiu kodėl. Kai turėjau pamokas su Donatu, tuo metu jis turėjo dar vieną mokinę. Nu visai beviltiška net mano akim žiūrint. Donatas ir pats prasitarė, kad jai gali ir 20 valandų neužtekti... Tai pasakykit man, mieli mokytojai, kam apsiimt apskritai mokyt tokius mokinius, kurie tam neturi jokių duomenų. Tik tam, kad nuplėšt pinigus? Aišku, Donatas, pasakys, kad aš ne beviltiška, kad jau plaukiau ir t.t. Tik esu realistė. Paplaukdavau net nežinau kaip... kažkaip. Kaitas manęs neklausė. Tokie naujai iškepti mokiniai kaip aš, esam ant kranto ir vandeny tikra grėsmė jums. Na čia, aišku, tuo atveju, jei kaitas rankose  Bet kaituot mane juk mokė pats Donatas!!! O kas būtų, jei mokytų jo asistentas? Gal tokiai, kurios abi rankos kairės, rezultatas būtų tas pats, nesiimu spręsti. Tik tokių mokinių "į laisvę" tikrai paleisti negalima. Ir instruktorius, neįsitikinęs, kad jo mokinys sugeba savarankiškai nenuplaukti į jūrą ir grįžti, neturi paleisti jo be priežiūros. Mano gi atveju buvo, tipo, a jau mačiau, kad paplauki, be to, jau tavo valandos baigėsi... O kur ir kaip paplauki, tai chieras žino. Tuo labiau, kad tiek jūroj, tiek kuršmarėse tiršta nuo kaitiorų ir ypatingą dėmesį reiktų skirti kaip išmokyti mokinį prasilenkti (ne teoriškai - praktiškai!). Bet tam, žinoma, jau reikia mokėt plaukt . Bet mokyt plaukt juk nėr kada - eilėj laukia dar bent 5 mokiniai, tai iškepiau vieną, imu kitą, trečią, o tokiais tempais "kepant" mokinius galima ir į Borakistaną pjaut  Negaila, kepkit, imkit pinigus, tegu tai kainuoja ne 800 Lt (IKO 2 lygiui), tik pastatykit savo mokinius ŽMONIŠKAI ant kojų. Net jei ir neužtenka tų 8, 10 ar 20 val. Realiai įvertinkit savo mokinius ir nustatykit, kiek valandų jam prireiks, kad PLAUKTŲ, o ne kankintųsi ant kranto. Po visų mokslų buvau Latvijoj, kur jokie kaitiorai netrukdė. Tada ir įsitikinau, kad kaito nevaldau, plaukt neišeina  Todėl mano nuomonė apie mano sugebėjimus tokia neigiama. Sakyčiau, netgi ne neigiama, o realistinė  Todėl nafig man tas kaitioro sertifikatas, jei, deja, nesugebu plaukt. Tai va ir mąstau, ką čia toliau daryt. Ar parduot kaitą ir pirkt burlentę, su kuria bent jau iš taško A į tašką B sugebu nuplaukt, ar vėl krapštyt piniginę ir toliau bandyt išmokt kaituot. Na, bent jau tramvajint.
Donatai, neužsigauk tik, bet realybė, deja, tokia
Beje, atlygis už mokslus, mano manymu, labai didelis (kalbu ne tik apie Donatą, ir apie kitus, tame tarpe ir "sama učkas" taip pat), tuo labiau, kad vienu metu dažnai mokomas ne vienas mokinys, o keli (vienas pvz pilotuoja, kitas kažką kita daro), todėl atsakomybė instruktoriaus turėtų būti ypatinga. Tik kad ta atsakomybė, deja, moralinė. Va, muštų per kišenę ne tik mokiniams, bet ir instruktoriams, gal tada būtų kitaip.
-
Rasa
-
smiltele 21 Kov 2007 13:41
domina 
-

smiltele
-
smiltele 21 Kov 2007 13:54
Rasa rašė:Linksmai jūs čia Nobody's rašė:Nemanau ar daug instruktoriu turi ir moka visa tai ka parase Vikis, manau ju isvis beveik nera.
Pasidalinsiu pagaliau ir aš savo mokymosi kaituot patirtimi. Rašau čia, nes Donatas ragino turėti popieriuką ir mokytis pas profus. Pas juos ir mokiausi  Istorija tokia
Labai gerai Rasa, kad parasei savo nuomone 
-

smiltele
-
morewind 21 Kov 2007 14:40
Nagi ta etapa turi iskenteti, kai galvoji kad instruktorius blogas nieko neismokino, iranga gal ne visai gera nes nepaplaukiu, vejo truksta arba perdaug- zodziu blogos salygos, aplink pilna kaitioru baisu net kaita pajudinti, gal mesti ta uzsiemima, kiti varo taip paprastai, o as ant lentos neatsistoju...
Visi per tai praėjo ir tik kantrybė, užsispyrimas ir skirtas laikas ant vandens leis tau nuosekliai progresuoti.
be 20 ties tinkamo vėjo dienų ir bandymų per jas iki jėgų išsekimo,- tavo savijauta bus panaši.
Lietuvoje gaudydamas vėją savaitgaliais savo 20 d. surinksi per metus, išvykoje kur pučia daug geriau per mėnesį.
Tad linkiu scastja, liubvi i terpenija.
Nepasiduok.
sekantis nusivylimo etapas bus- negaliu uzkilti,- nunesa pavejui.

/)___/)___/)_(\_________(\_(\_(\__
-
morewind
- -
-
Windigo 21 Kov 2007 14:52
Gerb. Rasa,
deja negaliu tiksliai taves prisiminti, nes daug nauju zmoniu paskutiniais metais pradejo kaituoti. Sprendziant is tavo pasakojimo suprantu, kad esi nusivylusi, nes negavai isivaizduojamo rezultato. Gal but tau buvo per daug pazadeta, gal but tavo lukesciai buvo per dideli? Praejus, kaip supratau per "kelias instruktoriu rankas", issakai nuoskauda, kad mol manes neismokino. Nesigincysiu, gal but tu ir teisi. Bet manau, kad instruktoriu atliekamas darbas yra blogai isivaizduojamas ir ju paciu pristatomas, ko pasekoje besimokinantys naujokai perdetai isivaizduoja galutini mokyklos rezultata. Kalbesiu uz save: mano organizuojama mokykla NEZADA, kad mokinys plauks po keliu valandu, nesu ne vienam taip pazadejes. Aisku, buvo tokiu, kuriems tai pavyko ir tai labai gerai, kaskart dziaugiuosi uz tokius zmones. Kadangi kiteboardingas yra PAVOJINGA sporto saka (taip taip, ne siaip vaiksiojimas margom lycrom mucho stiliumi po papludimi) musu mokinimo tikslas yra suteikti zmogui kuo daugiau informacijos apie sauguma kiteboardinge apskritai ir apie saugu savarankiska mokymasi toliau. Kita mokymo dalis yra skirta pirmiems praktiniams igudziams perteikti, kad zmogus galetu toliau mokytis savarankiskai maksimaliai saugiai. Nes negali zmogui pazadeti to, ko nezinai! O nezinai daug ko: kiek laiko jam prireiks, ar netures baimes jausmo ar tures pakankamai laiko skirti mokymuisi ir pan.
Todel jeigu jus kas nors zada greitai ismokinti kaituoti, galite drasiai nusijuokti jam i veida! Taip beveik nebuna.
Tavo atveju, Rasa, kaltinciau tave mokiusius instruktorius tik tiek, kiek jie tau zadejo "rozines" spalvos ir priverte tave galvoti apie save geriau, nei gali buti. Aisku, sito vilties iziebimo mokiniams labai reikia, nes mokymosi procese labai svarbus moralinis palaikymas ir pagyrimas uz maziausia pazanga. Bet tai negali labai prasilenkti su realybe.
Dabar apie tavo atveji. Kas konkreciai tau nesigauna? Nesuvaldai kaito? Neatsistoji ant lentos? Bijai kaito jegos? Turi konkreciai nusistayti priezasti ir tada jieskoti sprendimo budu. O budas manau yra vienas: jei dar turi ryzto, pirmyn i vandeni ir dirbk! Instruktorius prie sono tau nebereikalingas, jei moki savarankiskai pasikelti kaita ir uzbristi pries veja (tikiuosi nors tiek tave pamoke?) - Drevernoje vietos pilna, nebutina majacintis prie pat kranto priesais spota. Visada gali paprasyti manes ir kitu daugiau prityrusiu kaitioru uzmesti aki i tai, kaip ir ka tu darai ir visada sulauksi pagalbos ir geranorisku konsultaciju. Manu, pinigu uz mokyma tau svaistyti toliau neverta, nes jei pati nenoresi, niekas taves neismokins.
O del burlentes labai klysti. Taip is tasko A i B nuplaukti ismoksi greitai, bet kaifo bus tiek pat, kiek nuo plaukimo irkline valtimi. Kad pasiekti glisavimo, posukiu ir bent mazu suoliuku burlente, reikia maziausiai 5 kartus daugiau laiko ir pastangu nei ta pati ismokti su kaitu rankose.
O del instruktoriu atsakomybes ir mokyklos kainos labai nesiputokite. Ivertinkite tai, kad mokate uz savo laisvalaiki, kuris jums yra labai brangus, iranga, reikalinga mokymui, ir instruktoriu nueitus kilometrus vandenyje ir prastovetas valandas salia jusu ant kranto.
Galu gale cia laisva rinka, yra is ko rinktis, karteliniu susitarimu tarp mokanciuju nera.
Nuosirdziai linkiu pradeti uztikrintai plaukti si sezona!
-

Windigo
-
- Burės numeris: 1
-
Akinys 21 Kov 2007 16:34
vejas, bangos ir musu uzsiemimai yra toks keistas dalykas, kuris ish esmes skiriasi nuo karuseles.
karuseleje - nusipirkai bilieta, isedai, tave pririsho ir paleido. pinigai sumoketi, procesas ivyko nuo iki, visi atsiskaite.
po to kai jus pririsho ir paleido, procesas nuo jusu nebepriklauso.
mokinantis kaituot, serfinguot ar buriuot proceso vykimas kiekvienu momentu (ishskyrus nevaldoma situacija) priklauso nuo jusu valios, o shio dalyko nupirkt neimanoma.
instruktorius jums gali pateikt zinias, bet uz jokius pinigus neiskiepys jums noro ishmokti. jei jums kas nors sako, kad uz N pinigu po X valandu jus plauksite, tai netikekite - galutinis rezultatas priklauso tik nuo jusu.
-

Akinys
-
-
Akinys 21 Kov 2007 16:42
eugenijus rašė:Akinys rašė:shia, sekancia, dar sekancia ir visas kitas vasaras idejiniu pagrindu mokinsiu serfingo, arba kitaip tariant bandysiu perduoti tas skurdzias zinias, kurias pavyko igyti paciam. jei ka domina - kreipkites. tiesa, apmokymo kokybes negarantuoju, bet uz tat mokinsiu uz aciu.
Gedai ir as noriu, bent jau ant LT, tavo zinios yra neskurdzios ! Jau surf licha turiu  Galime atidaryti pirma Rip Curl surf school`a 
Augi, ash biznio ish savo hobio nedariau, nedarau ir nedarysiu - kai ash vaziuoju pas Jura, ash galvoju tik apie ja, o ne apie materialius dalykus. jei pradeciau apie tai galvot, netekciau dalies malonumo...
-

Akinys
-
-
Grįžti į Viskas apie kaitus / all about kites
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 5 svečių
|
|