EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

apie baimes

Viskas apie kaitus / Discussion about kites

UNREAD_POST Linas 11 Lap 2006 04:18

gedas rašė:avantmov, jei zmogus mire nuo infarkto, tai prie ko cia kaitas ?

matai Gedai, kol jį traukė jis bandė kažką daryti ar šiaip buvo užsipumpavęs adrenalinu ir nesuvokė situacijos dramatiškumo, o kai galų gale kaitas "nurimo", žmogelis pamastė ir suvokė kokioj keblioj situacijoj buvo patekęs, todėl išsigando kad kaitas gali vėl startuoti ir štai tada jį ištiko infarktas. taigi - dėl visko kaltas kaitas. :!:
Vartotojo avataras
Linas

Burės numeris: 26

UNREAD_POST Laisvunas 11 Lap 2006 04:56

Nu ,hebra ,tik isvaziuok kur nors....gryzti,o cia visur baimes.....
Taip nebijo tik durniai....,o tokiu kaip ir bijanciu yr nemazai...bet dauguma manau bando balansuot tarp siu dvieju krastutinumu....
A,isduosiu paslapti,net Benzas kazko bijo....pvz givaciu.....
Vartotojo avataras
Laisvunas

Burės numeris: 16

...

UNREAD_POST Windigo 11 Lap 2006 17:22

:D bande kazka daryti.... pamaste.... suvoke... ten viskas vyksta akimirksniu, ypatingai prie tokio vejo. sekundes dali sudvejojai - ir aktyvuoti safety sistema jau per velu. stai taip viskas ir nutinka. Sistema gali veikti efektyviai ir technishkai tvarkingai. Veikimo greitis priklauso tik nuo smegenu. Jei smegenys pripumpuotos "su vienu kaitu prie visu veju" BULLSHITU arba "tie durniai su savizudziu kaitais gali uzsimusti, tik ne as" tada sorry...
High performance kite/windsurf/SUP equipment
http://www.windigo.lt
Vartotojo avataras
Windigo

Burės numeris: 1

UNREAD_POST Regis 12 Lap 2006 20:14

18-19 metu, su draugu atitranzavom I Nida. Niekas neidomu isskyrus PANAS, kaitai tuo metu buvo is celofanu ir mediniu plankuciu :). Panos panos panos, bet joms idomu viskas isskyrus mus. Kadangi jau esame prie juros, draugas man rodos ja isvis mato gal 2 karta reikia mums issimaudyt. Bangos buvo labai dideles, mazdaug 50 – 70 cm tikrai nedidesnes (bet DIDELES) :)) vandens temperatura apie +19 . Na ir isplaukem mes I jura. Paplaukem…., jau reiketu grizti link kranto. Krantas matosi gerai ir ko jam nesimatyt jei jis uz 20 metru. Zmones sokineja per bangeles :)
Jie sokineja, krantu laksto vaikai ir zinima guli panos, Tik panos jau nebeidomios nes kranto pasiekt neiseina. Baisi panika, plaukiam is visu jegu as priekyje draugas uz 2 metru. 10min ir nieko ……vietoje. Viena koja lyg ir pasieki dugna, bangele ir viskas is naujo.
Kas pikciausia, kad pats storiausias pliazo dieda sokineja per bangas vos uz 5 metru nuo musu. Visu minciu nepasakosiu nes gyvenimas bego, pries akis (tiesa pries akis buvo tas storas diedas:) . Na bet viena mintis buvo pagrindine, kaip reikes saukti - dede gelbekit. Geda todel tyliu ir jau 15- 20 min skestu.
Zodziu stebuklai buna ir kojomis uzciuopiau zeme. Jegu nulis. Uz manes dar mano draugas. Dar neisplauke. Tik man jau vienodai buvo kad jis mano draugas, galvojau skesk nes vistiek neistrauksiu. Siaip ne taip islipom. Griuvom gulejom… gulejom …gulejom. Taip buvo gera, Toks va vasaros nuotykis, baime labai ilgam. Blogiausias dalykas PANIKA, o apie vejus nuo kranto, sroves isvis nieko girdejes nebuvau. (NEZINOJIMAS)
Kitas ivykis, maciau kaip Monciskese kaitas tinktelejo Neriju ir su juo nuruko pliazu. Kaip tik pas Viki su drauge mokinomes kaituot, dareme astunkes. Pamoka gavosi ohoho isimintina.
Tada padare dideli ispudi zmones, sureagave akimirksniu ir pasileide is paskos. Daug zodziu galima apie juos pasakyti.
Vartotojo avataras
Regis

UNREAD_POST MAiR 12 Lap 2006 21:01

he, na man is dabartiniu poziciju ziurint kazkada nutiko labai idiotiska situacija, bet akimirkai sirdis sudrebejo... viskas vyko net ne prie juros o e-lake'e bet tai buvo pirmieji zingsniai su trape... nzn kaip ivyko pats kritimas, bet prikolas tas kad po n secundziu(sunku ivertint kai esi po vandeniu, ten laikas suleteja:)) burlente yra pilnai apsivertus (Stiebas vertikaliai zemyn) as visadr uz trapes ir jauciu kad esu tarp bures ir giko... siekt virsaus, jauciu kad neleidzia nors ir matau kad iki pavirsiaus kokia 5 gal 10 cm ne daugiau... gerai kad plauciu talpa nesiskundziu tai tuomet dar kart paneriau kiek giliau, acikabinau samoningai o tada staigiu judesiu praneriau tarp bures ir giko... faina buvo ikvept :]... neisivaizduoju kaip as sugebejau acidurt tokioj situacijoj, bet kai nemoki kazko tai kartais papuoli i tas nepaaiskinamas situacijas... :] tiesa metu man tada gal 15 ar 16 buvo...
MAiR

UNREAD_POST Virdulys 15 Lap 2006 15:36

Jeigu jau apie skendimus...
Tik pabaiges kaitavimo kursus, praejus kelioms dienoms bandziau individualiai slifuoti igudzius. Viskas pradzioje vyko taip: pasikeliu kaita i 12, pamosikuoju paplaukiu 1-2 metrus ir krentu. Ir taip kokia 20-30 kartu. BET vienas kartas ispudingas. Pradzia ta pati: pamosikuoju, plaukiu. Plaukiu 10 metru, 20 ... Negaliu patiketi, kad is tikruju plaukiu. Nu galvoju kad jau taip sekas reikia dar pavaryt ir pavariau kokia 500 metru nuo kranto. Tada galvoje isdygo mintis, kad reikia kaip per kursus, pakelti kaita vel i 12 ir varyt i kranto puse. Aisku ko ir buvo galima tiketis pirma karta tiek paplaukus, kaitas pakilo i 12 ir besukant atgal nukrito i vandeni. Tada pagalvojau kad atsistosiu ir pasikelsiu kaita - ne pirmas sykis. Bet sokas prasidejo nuo tada, kai po kojomis nebuvo dugno. Kelti aisku neisejo kokia 20 minuciu.
Kai pastebejau, kad nesa mane vis toliau ir toliau, jegu kaip ir nebera, pats buvau kaip plude prikabinta prie kaito (pasipriesint negalejau), priplauke vienas profas (nezinau vardo - su juodu kaitu) ir sako: atsek kaita. Atsisegiau, jis palaike kazkokiu budu. Priplaukiau pasiemiau kaita i rankas, susiviniojau stropas apie bara ir pasiekes kojomis dugna parpyzdinau i kranta. Lenta uz kokio pusvalandzio parplukde tas pats bicas su juodu kaitu.
Blogiausia buvo kai kaitas tempia o paplaukti i priesinga krypti - no chances. Be to kai matai, kai kranto puseje visi smagiai sau plaukioja ir tu esi visiskai px, tai dar didesnis abidniakas.
Daugiau be liemenes nelipu.
Vartotojo avataras
Virdulys

UNREAD_POST Fish-Bone 15 Lap 2006 18:50

na nors plaukioju dar tik kokius 3-4 metus, bet yra buvęs toks smagus nuotykis.. viskas įvyko praėjusį pavasarį. gegužės 8ą- likus vienai dienai iki mano 17ojo gimtadienio. buvo nuostabus oras, pūtė šioks toks vėjelis, taigi susimetėme visi lentas ir ką - į platelius. ten turime tokią privačią vietelę.. visi smagiai leidžia laiką, draugai šašlikus kepa. parplaukė tėvas su draugeliu ir liepė man plaukti.. vėjas toks nestiprus buvo, kaip tik smagiam pasiplaukiojimui su mūsų 6kvm bure. tai ką - stojau ir išplaukiau.. pora minučių ir viską prisiminiau, kaip ten kas ten :) taip smagiai sau varinėju įlankoje ežero.. nuo salos iki kranto ir vėl atgal.. ir priplaukus prie salos, pro kurios šoną yra išplaukimas į pagrindinius Platelių vandenis, ėmė ir pakilo vėjas.. pradėjo pūsti tai iš rytų, tai iš vakarų.. nebežinau ką daryti.. pradėjau panikuoti.. galvoju - aj pofig, apiplaukiu salą iš kitos pusės, tada įsispiriu y lentos kantą ir parlekiu iš paskutinių jėgų į krantą. easy to say, hard to do. plaukiu plaukiu palei salą, tik išlendu iš jos kampo - vėjas belenkoks.. nebeina paplaukti visiškai.. jėgų nebėra daug, vėjas taip daug maž iš priekio pučia.. ir tada atsisuku - matau kaip tėtis atplaukia pasiėmęs kitą lentą.. iriasi su neskubėdamas su rankomis. nu tai ką galvoju - pasikeliu burę ant lentos, išsitraukiu švertą ir iriuosi tėvo link.. apsikeisim lentom ir parlėksim abu. iš pradžių taip ir i buvo - plaukiu link tėvo.. ir staiga vėjo gūsis nuverčia burę nuo lentos vėl į vandenį. tai aš pasidedu švertą, atsistoju, išsikeliu burę ir tik žiūr - švertas taip už 10metrų nuo lentos nukritęs plūduriuoja.. kadangi tai mūsų paskutinis švertas, tai reikia šokt ir pajamt.. :D (nebūkit tokie durni, kaip aš.. nedarykit taip). per porą sekundžių pasiekiu švertą, viskas ore, atsisuku - o burlė sau smagiai plaukia pavėjui.. burė užkelta, visiškai jokio pasipriešinimo.. tai ką - vejamies. tėvas už kokių dar 300m. bandau pasivyti - niekaip.. kokiu greičiu aš plaukiu, tokiu greičiu lentą neša. už kokių 600m matau, kaip plaukioja kažkokie tai profai.. laksto nesveikais greičiais.. manęs aišku niekas nemato. aš su plonu hidriaku ir lemene.. vanduo gal 8*C.. ir taip pasimurgdęs.. nusikapanojęs gerus 200-300 metrų pasiekiu krantą.. tuo pat metu, kai ten atsidūrė lenta.. ir tėvas tuo pat metu prisivijo mane :]]] aš į krantą ir bėgti.. nes šitokio šalčio senai nebuvau pajutęs.. pagaliau radau užuovėją, saulutė pavasarinė šildo.. tada apsikeitėm su tėvu hidriakais, aš sėdau ant tėvo lentos ir nuplaukiau dar 200m iki jachtclubo.. nuvariau į kabaką, kopūstynės užkandau :]]] visi biški kreivai žiūrėjo, bet nieko :]] tai dar dabar, kai pakyla vėjas apima nemalonus jausmas.. bet bandau nugalėti jį :]]
moralas? nepanikuoti :)
p.s.: žinau.. forumas apie kaitus, bet baimės yra baimės :]
Vartotojo avataras
Fish-Bone
-

Burės numeris: 1617

Ankstesnis

Grįžti į Viskas apie kaitus / all about kites

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 9 svečių

Prisijungimas nariams