|
Viskas apie kaitus / Discussion about kites
misavi 09 Geg 2014 11:41
Sveiki, Ryt (šeštadienį, 05-10) turėsiu FLYSURFER SPEED4 15 LOTUS pabandymams. Kol kas testams tesu gavęs vos vieną 18-uką, tačiau tas svečiuojasi pas kaimynus ir jo ryt nebus. Šis 15-ukas - ne mano. Jį vienai dienai sutiko paskolinti savininkas (ot gerų žmonių yra pasaulyje  ). LOTUS-ų FLYSURFER-is vis dar nespėja gaminti, todėl kita galimybė pabandyti tokį aitvarą atsiras labai negreitai (birželį?). Todėl kviečiu visus susidomėjusius ryt (šeštadienį, 05-10) į Svencelę, paimti ir išbandyti, kas per velnias tas FLYSURFER SPEED4 15 LOTUS. Tai nėra tik kitaip pasiūtas 15 kv.m. aitvaras. Tai yra komforto ir malonumo viršūnė. Dantį duodu, kad pabandę nenorėsite grąžint  ! Svencelėj spot-e išsikelsiu FLYSURFER-io vėliavą. Norite pabandyt kite-ą - prieinate prie vėliavos ir aš priplauksiu. Iki susimatymo, Mindaugas +37061115387
-
misavi
-
- Burės numeris: 0
misavi 11 Geg 2014 09:43
Ar gali geriausių foil'ų gamintojas pagaminti super LEI? ŽINOMA!
-
misavi
-
misavi 12 Bir 2014 10:55
Atvažiavom vakar į Svencelę, vėjas pučia - nieks nevyksta  .

- Beautiful :)...
Per 2 h - 46 km. Nuoroda į track-ą + dar 3 nuotraukos - čia: https://www.facebook.com/lemuras.lt/pos ... 1441551118  . Vieną 15-uką LOTUS-ą pasiliekam testams. Iki šeštadienio yra atvažiavęs ir 12-ukas (irgi LOTUS-as). Kam įdomu - drąsiai prieinat, imat ir plaukiat  . O paėmę nebenorėsite grąžint  . Mindaugas
-
misavi
-
misavi 15 Bir 2014 12:22
Bram žadėjo vakar iššokt panašiai, bet LOTUS'o į rankas taip ir nebepaėmė... Pažadukas  .
-
misavi
-
misavi 20 Bir 2014 14:16
Dideli kite-ai nešokinėja  .

- Vakar, giliai Baltarusijoje... FLYSURFER SPEED4 21 LOTUS.
-
misavi
-
misavi 01 Lie 2014 18:57
Ko forume taip ramu?! Nemiegam, nemiegam  ! Trumpas video apie aitvarą, prie kurio netrumpėja eilės  ... Vis dar savųjų nesulaukiu  ... Šiaip, tikrai - labai pasisekęs kite-as. Kas bandė - neleis man sumeluoti.
-
misavi
-
laimisv 01 Lie 2014 21:53
misavi rašė:Ko forume taip ramu?! Nemiegam, nemiegam  ! Trumpas video apie aitvarą, prie kurio netrumpėja eilės  ... Vis dar savųjų nesulaukiu  ... Šiaip, tikrai - labai pasisekęs kite-as. Kas bandė - neleis man sumeluoti.
kaip kur ir kada dar galima butu dar pabandyti?
-
laimisv
-
misavi 01 Lie 2014 22:28
laimisv rašė:kaip kur ir kada dar galima butu dar pabandyti?
Kol kas testinis tik 15-ukas yra. Aitvaras Monciškėse pas Vykintą (tel.: +37068721753). Bet jei kada važiuotumėte kur pa-kite-uot ir norėtumėte LOTUS-ą išbandyti "savo" spot-e, brūkštelkite SMS (+37061115387) ir aitvarą pristatysiu. Mindaugas P.S. Ir pirkt nereikės  . Aitvarą atvešiu vien tik tam, kad susidarytumėte įspūdį (ir vėliau neleistumėte man forume meluot  ).
-
misavi
-
laimisv 01 Lie 2014 23:04
misavi rašė:laimisv rašė:kaip kur ir kada dar galima butu dar pabandyti?
Kol kas testinis tik 15-ukas yra. Aitvaras Monciškėse pas Vykintą (tel.: +37068721753). Bet jei kada važiuotumėte kur pa-kite-uot ir norėtumėte LOTUS-ą išbandyti "savo" spot-e, brūkštelkite SMS (+37061115387) ir aitvarą pristatysiu. Mindaugas P.S. Ir pirkt nereikės  . Aitvarą atvešiu vien tik tam, kad susidarytumėte įspūdį (ir vėliau neleistumėte man forume meluot  ).
koks diapazonas 15tuko vejo? pire standartines mano lentos 134x40? 77kg mazdaug gyvos mases 
-
laimisv
-
misavi 02 Lie 2014 07:32
laimisv rašė:koks diapazonas 15tuko vejo? pire standartines mano lentos 134x40? 77kg mazdaug gyvos mases 
Absoliutaus komforto zona (netraukiant trimmer-io) - 5-8 m/s. Realiai, rūgščiau pasidarys nuo kokių 10 m/s. Nors Vykintas (70kg@129x39) mėgdavo pasikelti savo 15-uką ir prie 10 m/s (jis teigia, kad prie daugiau, bet užsidėkim rezervą  ). Šiaip į 15-uką nereiktų žiūrėti, tik kaip į lengvo vėjo aitvarą (nors manau, kad jo žemutinė riba turėtų būti panaši į pripučiamų light-wind'inių aitvarų t.y. 17-18 kv.). SPEED4-as visų pirma - komforto aitvaras. Lengvas bar-as, stabili trauka, absoliuti gūsių absorbcija, savaiminis lipimas į vėją, paprasta šuolio technika, aukštas kėlimas, ilgas ilgas ilgas palaikymas, super paprastas pakėlimas nuo vandens... Jau nebekalbu apie supakuoto kite-o svorį ir kompaktiškumą, paprastą paruošimą skrydžiui... Daug kas sako, "pff.. nuo 5 m/s ir aš su savo 10-ke plaukiu..." Galbūt... Bet su FLYSURFER SPEED4 15 LOTUS prie jau prie 6 m/s gauni pilnavertę sesiją - gali šokt, roll-int, atsikabint, pop-int, sukt pass-us... Pilnavertis plaukimas! Ir tai nėra tik kitaip pasiūtas (a.k.a. idiotiškos foilinės konstrukcijos) aitvaras. FLYSURFER-is negamina matracų vien tik tam, kad būt kitokiais. Tai kitoks aitvaras! Vienas draugas įdomiai išsireiškė, jis sako: "aš pirmenybę teikiu pripučiamai konstrukcijai ir jei rasčiau pripūstuką su panašiomis savybėmis, iš kart savo SPEED-ą iškeisčiau". Tai jis dar jo neiškeitė  . Nes tokių aitvarų daugiau nėra. Ir pabaigai - kol nesi išbandęs SPEED4 apie kiteboarding'ą žinai dar ne viską  ! Pamatysite Svencelėj bičelį su Mystic hidriku, trapecija, pilka kepure, bet be šortų  , su matraciniu aitvaru be užrašų (FLYSURFER-iui atseit ant LOTUS medžiagos nepavyksta "užnešti" jokių dažų), prieikit ir pasakykit, kad norit jį pabandyt - tikiu, kad duos  .
-
misavi
-
Gravis 04 Lie 2014 11:55
Parašysiu savo įspūdžius ir aš. Apie 21kv. speedą pradėjau galvoti jau nuo praeitų metų vasaros, nes poreikis plaukti didėjo, o vėjuotų dienų –ne. Bet tada atsirado mažiukai lotusai ir pasklido gandai, kad va tuoj tuoj bus ir dideli. Protas sakė, kad jei jau vis tiek meti pinigus į balą (jūrą ar marias), tai geriau palaukti naujo modelio, kuris pasirodys greitai, bet niekas nežino kada. Laukiant to „tuoj tuoj“ pasibaigė sezonas. Bet ant žiemos pardavime pasirodė speed 4 lotus 21 kv. Atėjo 2014 ir atsirado puiki „moralinė“ proga pasidovanoti sau turbūt brangiausią aitvarą – stuktelėjo 40. Kaip tūlas lietuvis nusprendžiau, kad internete tikrai pigiau, nei pas dilerius vietoje, ir pradėjau knist. Kainos nedžiugino, nes visi kaip susitarę prašė 2200 svarų arba ekvivalentą kita valiuta. Nieko per daug nesitikėdamas parašiau dileriui ant lt. Nesitikėdamas, nes visi lietuviai plėšikai ir perekupai, kurie užsideda nesveikus antkainius ir tik ir ieško progų, kaip prigauti vargšą klientą. Gavus atsakymą, teko dileriui skambinti pasitikslinti, nes su pritaikyta nuolaida tapo aišku, kad lietuviai dempinguoja likusį pasaulį. Ok, abejonių pas ką pirkti neliko ir kovo pradžioj buvo padarytas užsakymas 21 kv. Speed 4 lotusui. Sužinojau, kad esu trečias eilėje ir kada bus aitvarai niekas nežino, nes vokiečių gamykla nespėja siūti ir kiniečiai, kurie kažkokį šniūrelį gamina, atostogauja ir t.t. Po teisybei, tai kovo mėnesį plaukti nesiruošiau. Palauksim. Palaukti teko ilgokai, bet birželio mėnesį iš autobusų siuntų terminalo atsiėmiau juodą kuprinę su aitvaru.

- Kuprinė
Kuprinė nei pati didžiausia, nei pati mažiausia, bet kas tikrai nustebino, tai kuprinės svoris- ji svėrė pusę mano 11-tuko pripūstuko svorio. Pradėjau laukti tinkamų sąlygų. Čia prasidėjo „nesąmonės“, arba pučia 8-10 ir plauki su 9-inke, arba pučia nuo kranto, arba tuo metu tenka būti ne prie vandens. Bet ta diena atėjo. Pūtė apie 5-6 m/s. Pasiskambinau dileriui pasiklausti, ar per gūsius iki 10-11 metrų neišmoksiu skraidyti, nes tam reikia bemotorių lėktuvų piloto licencijos, o aš jos neturiu. Gavęs patikinimą, kad bėdų nebus, visas laimingas, su lengvu jauduliuku nulėkiau prie marių. Jūroje eksperimentuoti pirmą kartą su „kitokiu“ aitvaru neišdrįsau. Išvertus iš kuprinės ir išvyniojus aitvarą atsiranda dvi mintys. Pirma- o dieve, koks jis didelis ir antra- blin kiek virvučių prie kupolo. Baras , beje pririštas. Išvyniojam, pasitikrinam stropas iki kupolo, o toliau kažkoks neaiškus virvučių tinklas ir tikrumo jausmo, kad viskas taip ir turi būti nebuvimas. Dilema- kelti, ar dar kažką tikrinti. Bet čia jau prasideda veiksmai kaip filme „lydekai paliepus“. Iš už nendrių pasirodo du flysurferiai ir iš vieno raiderio kepurės supratau, kad pagalba jau čia. Nieko sau.  Specas patikrino aitvarą ir „voratinklį“. Verdiktas-viskas ok. Galima kelt. Keliasi šiek tiek specifiškai, bet nieko labai sudėtingo. Dabar apie valdymą. Prirašyta forumuose koks jis lėtas, koks autobusas, kad atsibosta laukti, kol apsisuka. Kliedesiai. Taip , lėtesnis, bet ne ant tiek, kad nervintų ar nebūtų galima priprasti.

Pradėjus plaukti, supranti koks minkštas yra aitvaras. Būtent minkštas. Neradau tikslesnio žodžio apibūdinti. Atrodo, kad vėjas lygus lygus , o gūsius lyg išjungė. Toks jausmas, kad ant stropų pririšti spyruokliniai amprtizatoriai. Antras jausmas, aitvaras stabilus lange. Pastatei kur reikia ir paleidęs barą be vargo nuplauksi 200-300 metrų susidėję rankas už galvos. Lygiai taip pat, nukritus i vandenį ir akimirkai pametus iš akių aitvarą, jis niekur neskuba pabėgti. Kaip sakoma „ kur pamesi, ten ir rasi“. Į vėją lipa bele kiek. Gal dėl galios, gal dėl aitvaro konstrukcijos. Dar nežinau. Apie skraidymus nekomentuosiu. Nesu asas, o ir youtube prikišta filmų visai dienai. Vienintelis, ką pastebėjau, kad jei užsikelsi aitvara visai ties 12 val, aitvaras šiek tiek užskrenda. Reik priprasti, arba šiek tiek koreguoti techniką. Ateitis parodys. Dar nustebino nepaprastai lengvas, bet efektyvus baras. Autobuso vairas su stiprintuvu. Kas dar buvo keista, kad prie 5,5-6 metrų plaukė 21kv., 15kv, 12kv. Speedai ir lengvutė mergina su plūdria wave lenta ir 10 kv. pripūstuku. Du speedai nuplaukė, likom dviese.  Vieną ką pamiršau padaryti, tai nutrenkti aitvarą į vandenį ir pažiūrėti, kaip jis keliasi skirtingais būdais. Pats aitvaras maudytis nenorėjo. Tiesiog nachališkai laikėsi ore, o ir man laimės buvo pilnas hidriakas, kad prisiminti viską išbandyti. Susipakuoti aitvarą vėl atskira istorija. Lyg ir žiūrėta youtube kaip tai daroma, ir daryta viskas kaip ten rekomenduota, bet tų virvučių skaičius... kaži kaip bus, kai reiks išpakuoti. Dideli trūkumai yra du. Pirmas-tai žinoma kaina. Antras- nusiteikit plaukioti vienas, jei tarp pažystamų neturit tokių, kurių neišgąsdino pirmas trūkumas. Po dienos plaukiojimo liko dvi emocijos : noriu dar ir kaip gerai, kad turiu šitą aitvarą. Ir pabaigai, vis tik pirmą kartą išpakuojant-supakuojant speedą, reiktų , kad šalia būtų kas nors tai daręs. Nemanau, kad tai kažkoks kosmosas, nu bet „kitoks“ šitas aitvaras net ir šituo aspektu. Tai va tiek įspūdžių. Jei ką užknisau, atsiprašau. Visos teigiamos apžvalgos apie tokį blogį, kaip speedas , žinoma, yra užsakytos ir dabar lauksiu iš dilerio atlygio. 
-
Gravis
-
marko16133 04 Lie 2014 13:12
pasakojimas vertas medalio. gerai butu sukurti video, kaip plaukia speedas 21; 15-18; 12 na gal ir 10 su atitinkamais ar panasaus dydzio pripustukais. 10 kv as turiu galesiu pasisiulyti sudalyvauti palyginime.
-

marko16133
-
Grįžti į Viskas apie kaitus / all about kites
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 5 svečių
|
|