|
Viskas apie kaitus / Discussion about kites
Dreamer 05 Geg 2013 19:41
Benediktas rašė:nu vejas jurbarke gana neblogas sendien buvo su dreameriu pasikeliau ir savo kahoona vejo uztektinai, o jis tikrai gerai varo, tad nemanau ar jums teks sulaukti filmuko kaip jis teskiasi i zeme 
Na as taip apie save negalvoju  tik man istikruju patinka sis sportas tai stengiuosi  bet dekui kad taip manai 
-
Dreamer
-
- Burės numeris: 0
Dreamer 02 Rgp 2013 10:55
Na Va pirmas kartas su savo lenta ir visa diena vakar t.y rypjucio 1 diena. buvo labai smagu, dazniausiai nepavykdavo paplaukt normaliai, bet buvo atveju kai plaukdavau ir kartais paimdavau toki greiti, kad tekdavo sokti nuo lentos  isimintiniausia tai buvo kai plaukiau link konteineriu t.y i kaire puse, lekdamas greit pasukau kaita i desine ir mane pakele i ora , aisku tai dariau speceliai noredamas padaryt suoliuka ir man pavyko, tik nusileidau jau be lentos i vandeni  veliau tikriausiai nuovargis padare kad uzlipdavau ir plaukdavau vis reciau aisku tai paveike moraliskai , ismatavau nemazai kvadratiniu metru mariu dungo vaiksciodamas nuo konteineriu iki surhouso ir tiek pavarges dar niekada nebuvau. Radau viena zmogu kuris patare kaip ir ka daryt kad atsistociau , aisku ten pavykdavo siek tiek, kaita tekdavo uzsimoti per visa vejo langa kad tik atsistot, nes i vakara vejas rimo bent cia mano nuomone, nes ryte buvo stipresnis, dabar gailiuosi kad nepasilikau antrai dienai  bet buvau ziauriai pavarges ir nuovargis padare savo, gal turit kokiu patarimu kaip atsistoti ir isplaukti? ko as galbut nepadarau, paaiskinsiu kaip as stojuosi. Pirmiausia isikisu pedas i lentos pedu tvirtinimus, tada pritraukiu kelius prie krutines, tada jeigu vejo nera daug sumoju per visa vejo lango zona ir lekiu tiesiai pavejui, tada kai jau bunu atsistojas normaliai plaukiu ta kryptimi kurplanuoju siek tiek kantuodamas lenta, dar kai instruktore pasakojo, reikia stoveti kad trapecijos chickensas butu lygiai su lentos viduriu, t.y. tau tarp koju, kartais pavykdavo o kartais ne. Tik pakiles ir plaukdamas pajausdavau euforija nes tai tikrai yra labai geras jausmas. Jeigu kas dar turit patarimu prasom nesivarzyti ir patarti man:) aciu 
-
Dreamer
-
misavi 02 Rgp 2013 12:55
Geram startui reikia geros traukos. Vakar vėjas truputį svyravo - buvo pastiprėjimų, bet buvo ir pasilpimų. Dėl mojimosi tai "Progression-as" moko iš pradžių moti iš 12-os į 1-ą, jei nepakėlė - iš 12-os į 2-ą, jei dar neiškėlė - iš 12-os į 3-ią, dar ne - iš 11-os į 2-ą ir t.t. (čia apie startą dešiniu halsu kalbu). Aš starto metu, kaitui pradedant generuoti trauką kilsteliu virš vandens priekinę koją. Greičiausiai ir pats tai darai, tik gal nepastebėjai  . Man, va, įdomus kitas dalykas - kai atvažiuosi dar porą kartų ir kai pradėsi startuot intuityviai apie tai net nesusimąstydamas, kuo papildysi savo starto aprašymą  . Sėkmės toliau mokantis ir atrandant kite-avimą  !
-
misavi
-
marko16133 02 Rgp 2013 15:13
esant mazam vejui pries atsistodamas ant lentos turi paplaukti pavejui, siek tiek paplaukes iskart gali kantuotis. taip lengvesnis isejimas i plaukimo pozicija, aisku gali iskarto kantuotis bet tada reikia didesnio vejo ir tvirtai stoveti, nes gali ismesti i prieki.
-

marko16133
-
Egisss 03 Rgp 2013 10:22
misavi rašė:Geram startui reikia geros traukos. Vakar vėjas truputį svyravo - buvo pastiprėjimų, bet buvo ir pasilpimų. Dėl mojimosi tai "Progression-as" moko iš pradžių moti iš 12-os į 1-ą, jei nepakėlė - iš 12-os į 2-ą, jei dar neiškėlė - iš 12-os į 3-ią, dar ne - iš 11-os į 2-ą ir t.t.!
Da taip pastebejau kas mokinasi stojasi ir neistiesia koju bando plaukt pritupe, zodziu stosiesi iskart tiesi kojas priekine visiskai tiesi, galine vos per keli sulenkta.
-
Egisss
-
- Burės numeris: 2
Dreamer 03 Rgp 2013 14:30
Aciu uz pamokymus:) na taip is vandens kai kylu tai galine koja spaudziu zemnyn o priekine i virsu kuo daugiau kad tik nenertu jinai i dugna  ir stengiuosi tiesiai pavejui startuoti, kad igauciau pagreiti, o paskui tik kantuotis stengiuosi  kaip jau minejau, taippat link vakaro jau vejas aprimo taip kad tekdavo mojuotis is 1 i 9valanda taip pakeldavo, kartais padarydavau is 10 ar 11 i 2 ar net 3 h, tai ismesdavo su lenta i ora kazkur 30 cm tada pavykdavo normaliai plaukti, bet cia tik retkarciais, kaip minejau daug vaiksciojau  su niekuom nesusiduriau, vis duodavau kelia zmonem  aisku kai daug kaitu, tai jau begi toliau , i giluma, kazkaip gilumoje man pavykdavo atsistot, na nzn. Ketvirtadieni kai buvau maciau du fly surferius, istikruju jei kada mane pamatysit ar siaip, as "plaukiu" su crazy fly trix2(melynas kaitas su oranziniais bladeriais) 12m ir lenta ocean rodeo, paemiau 129 cm and 39 , tai nepasididziuokit ir prieikit patart gyvai kanors  bus malonu paplepet 
-
Dreamer
-
Dreamer 05 Rgp 2013 22:22
Papasakosiu situacija. Zmogus praprase nuleist kaita, jis buvo ties xpro konteineriu salia vandens, pute siaures vakaru ar vakaru vejas, aitvara nuleidinejo link board sport konteinerio puses pagal salia 5 metrai nuo vandens, as ziurejau i kaita kad pagauciau kaip staigai salia manes praleke profesionalio erelio kaitas pazeme, jis dare suoliukus ar ka , nzn, tai gerai kad man galvos nenunese su stropom. Galetu ir tokia taisykle ivest kad kaitas i kranta neislystu jeigu greitis jo siekia tiek kad zmogu suzalot gali ar kanors, nes kaitas buvo grynai islindes i kranta su stropom, ir pazeme. Ka jus manot apie tokia situacija, gal matet kas? pakomentuokit.
-
Dreamer
-
klaipeda 06 Rgp 2013 08:13
Dreamer rašė:Papasakosiu situacija. ..... Galetu ir tokia taisykle ivest kad kaitas i kranta neislystu jeigu greitis jo siekia tiek kad zmogu suzalot gali ar kanors, nes kaitas buvo grynai islindes i kranta su stropom, ir pazeme. Ka jus manot apie tokia situacija, gal matet kas? pakomentuokit.
kaito greiti pamatavai, gal tik atrode kad virsijo greiti?
-
klaipeda
-
Dreamer 06 Rgp 2013 10:34
klaipeda rašė:Dreamer rašė:Papasakosiu situacija. ..... Galetu ir tokia taisykle ivest kad kaitas i kranta neislystu jeigu greitis jo siekia tiek kad zmogu suzalot gali ar kanors, nes kaitas buvo grynai islindes i kranta su stropom, ir pazeme. Ka jus manot apie tokia situacija, gal matet kas? pakomentuokit.
kaito greiti pamatavai, gal tik atrode kad virsijo greiti?
nebutu taip juokinga jeigu butu skalpa nunese? 
-
Dreamer
-
misavi 06 Rgp 2013 10:46
Dreamer rašė:nebutu taip juokinga jeigu butu skalpa nunese? 
Netikiu, kad tyčia. Šokinėt, ar kitokias nesąmones išdarinėt prie pat kranto pirmiausia pavojinga pačiam rider-iui. Niekas triukų ar kitokio velnio prie kranto nedaro. Daro toliau. Bet taip jau yra, kad kai mokaisi kažką, dažniau "crash-ini", nei "land-ini". Va, tų crash-ų pasekmės ir būna įvairios... Reikia būt pačiam atsargesniam?..
-
misavi
-
Dreamer 06 Rgp 2013 15:08
misavi rašė:Dreamer rašė:nebutu taip juokinga jeigu butu skalpa nunese? 
Netikiu, kad tyčia. Šokinėt, ar kitokias nesąmones išdarinėt prie pat kranto pirmiausia pavojinga pačiam rider-iui. Niekas triukų ar kitokio velnio prie kranto nedaro. Daro toliau. Bet taip jau yra, kad kai mokaisi kažką, dažniau "crash-ini", nei "land-ini". Va, tų crash-ų pasekmės ir būna įvairios... Reikia būt pačiam atsargesniam?..
taip, pats turiu ant kranto ziureti tikriausiai, kaip jau minejau gaudziau nuleidinejama kaita, tad visai n eziurejau i mariu puse  na bet cia tik pastebejimas, buvo idomu isklausyt nuomoniu , aisku kol patiems taip nenutiko nuomones gali buti vienokios, o po ivykio jau keistusi manau 
-
Dreamer
-
Dreamer 01 Rgs 2013 20:03
Labas Vakaras, Tema noreciau pavadinti Almost RIP jeigu taip galima pasakyti, siandien vos nepaskendau, tuojau jum paaiskinsiu ir imesiu keleta fotkiu. Taigi plaukiojau nemune, aisku body dragas ir siaip suoliukai nuo kranto i vandeni - smagu. Sumaniau uzsideti lenta. Ant lentos prisirisau leasha, stojausi ir plaukiau  aisku vel kaip visada sustot ir apsisukt nemokejau, nes kaip jau minejau svenecelej tik karta su ja ir teplaukiau. Taigi man pavyko, vejas buvo toks kad mane is vandens istrauke su visa lenta i puses metro auksti, aisku nieko nenutiko. Veliau bandant parsitempt lenta prie saves, kaitas pradejo prarast galia, pradejo banguoti, nieko akyse nesu regejas , pagalvojau, kad man vaidenasi, jis kaip gyvate pradejo suktis, ne loopas, veliau pastebejau, kad viena pusle siek tiek islindusi. Kaip ant kranto supratau, del to taip ir nutiko, aisku gal as neteisus, jus paaiskinkit prasau. Taigi tesiu pasakojima, mano leashas, issitempe, lenta niro i dugna, kaitas tapo nevaldomas ir mane pradejo traukti i dugna, as siaip ne taip kaita paleidau i vandeni, parsitempiau lenta, siek tiek pakeliau kaita i maza vejo zona ir siaip ne taip nusiįriau link kranto, aisku pradejau mojuot, draugai atskubejo pagauti kaito, taigi, tai buvo ziauri pamoka, jau maciau savo laidotuves. Kaip panyri po vandeniu ir negali iskilti, jausmas tikrai nekoks. Dar galvojau paleist kaita, bet antra vertus suvokiau, kad galiu tai iveikti ir siaip ne taip istrukau is vandens gniauztu. Ziuredamas kaita, pastebejau, kad pusle ta kur buvo islindus, yra per ilga. Ar taip galetu buti? jei sitas kaitas buvo taisytas, o jis buvo taisytas(man sake kai as ji pirkau), ar galetu ideti didesne pusle nei reikalauja kaito charakteristikos. Dar patarkit kaip geriau lentos leasha uzrist, nes as planuoju kada vel bandyt laime nemune. Aciu.
- Prikabinti failai
-

- Stai kaip pritvirtinau leasha, kitaip nesugalvojau.
-

- cia jis issitempes iki galo , o buvo trumpas, gal puses metro. ar maziau.
- P9010067.JPG (164.82 KiB) Peržiūrėta 6699 kartus(ų)
-

- P9010068.JPG (145 KiB) Peržiūrėta 6699 kartus(ų)
-

-

-

-
Dreamer
-
marko16133 01 Rgs 2013 22:42
lysas blogas turi pirkti toki kaip sunis vedzioja kur virve issitraukia ir pati sulenda, na nebent turi salma. ten kur kaito vienos lates pusle matosi tai paimk ir isardyk sveika tokia ir ziurek kaip sudeta, na, o paskui tapati padarai ir tai islindusiai. sukisi atgal
-

marko16133
-
klaipeda 01 Rgs 2013 23:00
 Dreamer rašė:Labas Vakaras, Tema noreciau pavadinti Almost RIP jeigu taip galima pasakyti, siandien vos nepaskendau, tuojau jum paaiskinsiu ir imesiu keleta fotkiu. Taigi plaukiojau nemune, aisku body dragas ir siaip suoliukai nuo kranto i vandeni - smagu. Sumaniau uzsideti lenta. Ant lentos prisirisau leasha, stojausi ir plaukiau  aisku vel kaip visada sustot ir apsisukt nemokejau, nes kaip jau minejau svenecelej tik karta su ja ir teplaukiau. Taigi man pavyko, vejas buvo toks kad mane is vandens istrauke su visa lenta i puses metro auksti, aisku nieko nenutiko. Veliau bandant parsitempt lenta prie saves, kaitas pradejo prarast galia, pradejo banguoti, nieko akyse nesu regejas , pagalvojau, kad man vaidenasi, jis kaip gyvate pradejo suktis, ne loopas, veliau pastebejau, kad viena pusle siek tiek islindusi. Kaip ant kranto supratau, del to taip ir nutiko, aisku gal as neteisus, jus paaiskinkit prasau. Taigi tesiu pasakojima, mano leashas, issitempe, lenta niro i dugna, kaitas tapo nevaldomas ir mane pradejo traukti i dugna, as siaip ne taip kaita paleidau i vandeni, parsitempiau lenta, siek tiek pakeliau kaita i maza vejo zona ir siaip ne taip nusiįriau link kranto, aisku pradejau mojuot, draugai atskubejo pagauti kaito, taigi, tai buvo ziauri pamoka, jau maciau savo laidotuves. Kaip panyri po vandeniu ir negali iskilti, jausmas tikrai nekoks. Dar galvojau paleist kaita, bet antra vertus suvokiau, kad galiu tai iveikti ir siaip ne taip istrukau is vandens gniauztu. Ziuredamas kaita, pastebejau, kad pusle ta kur buvo islindus, yra per ilga. Ar taip galetu buti? jei sitas kaitas buvo taisytas, o jis buvo taisytas(man sake kai as ji pirkau), ar galetu ideti didesne pusle nei reikalauja kaito charakteristikos. Dar patarkit kaip geriau lentos leasha uzrist, nes as planuoju kada vel bandyt laime nemune. Aciu.
-
klaipeda
-
Egisss 01 Rgs 2013 23:27
Dreamer rašė: tai buvo ziauri pamoka, jau maciau savo laidotuves. Kaip panyri po vandeniu ir negali iskilti, jausmas tikrai nekoks. Dar galvojau paleist kaita, bet antra vertus suvokiau, kad galiu tai iveikti ir siaip ne taip istrukau is vandens gniauztu. .
Tai tu gal lemene isigyk kol ismoksi ir nebus tau tu laidotuviu  p.s. senukuose visai neprasta 50lt 
-
Egisss
-
- Burės numeris: 2
Grįžti į Viskas apie kaitus / all about kites
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 8 svečių
|
|