EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

saugumas ant vandens ir prasilenkimo taisykles

Viskas apie kaitus / Discussion about kites

Re: saugumas ant vandens ir prasilenkimo taisykles

UNREAD_POST povilkami 16 Lie 2009 11:56

ir

c) jei supras apie ką tu čia rašai :lol:
Vartotojo avataras
povilkami

UNREAD_POST Akinys 16 Lie 2009 12:23

dar del kaitu:
mano pasiulymais kaituoti prie mazojo molo nera kaitu diskriminacija. tai geranorishkas paaishkinimas, kad ten kaitams yra geriau. kad kaitai, turedami geresnes nei burlentes ishlipimo per pikta musha esant vejo skylems savybes, gali geriau ishnaudoti unikalias dideliu bangu salygas.
avantmovui aka bjauriajam - akmens rags tamstos pasiilgo.
Vartotojo avataras
Akinys

Burės numeris: 626

UNREAD_POST kalvis 16 Lie 2009 12:58

paskaicius jezaus atrodo kad akini afigenas trafikas kaip kokiam sanchajui.... :lol:
kaip pradvynutas ( nu tipo isivaizduoju kad esu prognozuojamas) cainikas esu pries arbatiniu diskriminacija.
del isejimo-pluduriavimo-raidinimo tvarkos manau, kad ji galetu tokia buti jei tikrai yra reikalinga, cia jau kaip seni vilkai pasakys taip ir bus, nors man tai ir siap naturaliai taip gaunasi. eini i jura kol baigiasi tvarkinga banga ir prasideda ciopo zona, tada sukiesi ir atgal jau medziodamas banga.... jei ten formuosis pluduriuojanciu eile, manau kad keli cainikai toj eilej tikrai labai daug laiko nesugaisins, juk kai buna wave cainiku tikrai nebuna daug ( nu jie tikrai nesudaro kritines mases).
svarbu kad butu aiski tvarka... o ne, tu gali cia plaukti , o tu tai jau pypt... is cia....

p.s. diskusija jau visai nukrypo nuo temos, ir liecia ne tik kaitu sauguma ir prasilenkima.
jei jau pradadam diskutuoti apie tvarka akiny tai reiktu kad tai matytusi ir burlenciu skiltyje
Vartotojo avataras
kalvis

Burės numeris: 646

UNREAD_POST avantmov 16 Lie 2009 13:10

na nekurstykit ugnies,tie keli zmogeliai.
manau jus niekada netapsite vandens akvatorijos seimininkais,nors ir bandote kazka isivaizduoti...bet jusu tik keli..niekur pasaulyje tokiu dalyku nera..yra tik karas ant vandens...gal nepradesim..., o taisykles turi galioti visiems vienareiksmiskai
bet jei kaitai krenta ,tai nereiskia ,kad ir burlentininkai nesiskalbia
bukite vienas kitam pakantus ir nediskriminuokime tu kuriems sunku ten plaukti,jie ir nori ismokti
avantmov

UNREAD_POST Akinys 16 Lie 2009 16:06

apie chainiku diskriminacija:
jei zmogus isheina i jura raidinti, tai jis turi puikiai kontroliuoti savo plaukima ir situacija. kol to nera, apie raidinima nera ko ir kalbeti. diskriminacija kol kas yra kalbu lygyje, o vat kai chainikas vos kontroliuodamas save varineja spote, tai yra realus bezpredelas:
- plaukia belekaip, krenta betkur, isivaizduoja kad plaukia vienas...
- taisykliu turbut ne neskaites, o jei skaites, tai turi savo nuomone apie jas ir kruva argumentu kodel jos blogos.
ir t.t.
Vartotojo avataras
Akinys

Burės numeris: 626

UNREAD_POST Jezus 16 Lie 2009 18:52

Buvo trafikas, kai lapinas stengesi padaryti ta trafika. Cia rasoma tam kad atkreiptu demesi tie kurie net nesusimasto jog palyginus dideliame vandens plote imanoma labai stipriai trukdyti paprasciauiai plaukiant is paskos (tipo "as pavysiu - as greitas") arba su kaitu apsisukant ne vietoje (tipo "burlentiajus ka tik praplauke ir paliko taip graziai besiformuojancia banga, o kitas dar nedaplauke, davai i ja apsisuksiu", nors realiai burlentiajus praplauke kad galetu bottom-turninti i ta banga), arba numeta kaita nevietoje (tipo "pabandykime sita freestylini manevra kur maciau video kaseteje tiesiog cia, o kiek man laiko uztruks vilktis paskui kaita bandant pasikelti tai juk mano problemos").

Kaip minejau saikingas cajniku skaicius yra ok, jei jie nedaro nesamoniu ir svarbiausia nesivadovauja bjauriojo principu, tipo "jums reikia tvarkos spote, ot vat specialiai dabar cia plauksiu bet kaip, nes man nera jokiu autoritetu - as kiets". Bendram issilavinimui ilysk normalia diena i Cabezo su savo kaitu ir pamatysi kaip yra kitur pasaulyje, jei bandai pateikti kas vyksta cia kaip didele diskriminacija :D

Viskas isbarstyta per daug postu ir padrikai. Sekmadieni visa tai galima apdiskutuoti gyvai, o tada sudelioti tvarkinga forma, kad visiems butu aisku.
Vartotojo avataras
Jezus

UNREAD_POST Gintas 16 Lie 2009 20:30

jezau, viskas teisinga, bet cainikai nesupras ne zodzio:
a) kas yra raidinimas
b) kas yra isejimas
c) kas yra bottom turnas
d) "ka, jums bangu maza?"
cabeze yra akmeninis dugnas ir banga luzta 20cm tikslumu. ten eilute gaunasi daugmaz savaime. kaitiorai nxinami ne savaime, nes jie suardo lentu apytakos rata. Akinyje raidinimo taskai siek tiek slankioja. Cainikai neidentifikuos raidinimui tinkanciu vietu.

pernai turejau kelis momentus ir su burlentininkais.

gal reikia kriokima iteisinti? kriokdams eini i zemutini posuki (bottom turna) ir visi esantys ant tos bangos turi dingti. taip pareiski, kad raidinimo procesas prasidejo ir esi teisus. gal ivesti suki "mano!" reiskianti bangos nuosavybe? cainikas isgirdes tures begti, bet tuo paciu ims studijuoti ir bandys suprasti kaip tas "mano" atsiranda ir kas prie ko. aisku, kad paveiksliuku reikia.
kriokimas yra kompetencijos zenklas:) jei nesupranti ka darai , tai ir nerekausi:)

akinys del skyles gerai pastebejo.
"Vėjas galvoje" buriavimo mokyklos Trakuose. Visą informaciją rasite čia:
http://www.vejasgalvoje.lt/index.php?op ... iew&id=130
Vartotojo avataras
Gintas

UNREAD_POST povilkami 16 Lie 2009 22:44

:lol: kriokimą sėkmingai naudoja Bėgis.. bent jau kai aš dariau jėzaus vadinamą loopiuką ant bangos ir sukdamasis nemačiau iš galo ateinančio Bėgio, tai jis kriokdamas mane įspėjo apie savo atėjimą - suveikė :lol:

P.S. Bet dabar matau, kad ko gero per anksti apsisukinėjau, nes tai buvo iš tikro ne aukščiausiame taške.
Vartotojo avataras
povilkami

UNREAD_POST giedrius10 17 Lie 2009 21:53

Sorry , gal per garsiai :lol:
giedrius10

UNREAD_POST Milijonas 20 Lie 2009 13:33

Sveiki,

dėšinės pusės taisyklė kaip ir aiški, tačiau dėl visiško aiškumo norėčiau Jūsų komentaro:

vakar Drėvernoje, pučiant smagiam vakarų, prietvakarių vėjui, plaukiau dešine puse (t. y. dešinė koja priekyje). Link manęs artėja kitas kaiteris. Artėjame link vienas kito vienoje linijoje (t. y. nei jis nei aš nesame aukščiau ar žemiau). Jis pradėjo sukėlinėti kaitą aukštyn, aš taip pat, manydamas, kad jis pamojuos ir pasileis šiek tiek žemiau bei prasilenksime. Jam vis nemetant kaito žemyn, vis artėjomie vienas prie kito, tačiau aš jau nemečiau kaito žemyn, nes galvojau, jei aš mesiu ir jis mes, bus neišvengiamas susidūrimas. Sustojome su žvakėmis :)

Vėliau susitikę aptarėme kas įvyko. Man buvo paaiškinta, kad dešinės pusės taisyklė negalioja ir jei aš tai skaičiau forume, tai yra klaidingai parašyta.

Taigi, o kaip yra iš tirkrųjų ?

Išanksto ačiū už Jūsų pasisakymus.

Milijonas
Ocean Rodeo crew

http://www.2kite.lt
Milijonas

UNREAD_POST povilkami 20 Lie 2009 13:52

Tai tu jam paaiškink, kas jis durnas ir tegul laikosi taisyklių arba susipakuoja žaislus ir mina žaist mini-golfo...

Tu buvai teisus.
Vartotojo avataras
povilkami

UNREAD_POST SauliusG 20 Lie 2009 18:25

Yra tokia taisyklė. Bet reikia turėti kažkiek sveiko proto, jei matai, kad į tave plaukiantis stengiasi užsipjaut laikydamas kaitą aukščiau, tai būt supratingas ir nukrisk porą metrų pavėjui, net jei ir plauki dešine. Na ir atvirkščiai, jei akivaizdžiai nukritinėja, tai pasistenk užsipjaut kiek gali kaitą aukščiau laikydamas, o ne stenkis užtaikyt tiesiai į plaukiantį priešais ir vėliau mojuot krante ta taisykle.
Aitvarai ir vandens sparnai. http://www.wainman.lt
SauliusG

UNREAD_POST dominykas 20 Lie 2009 23:12

Stengiasi, nesistengia uzsipjaut - nera tokiu kriteriju. Yra desnes rankos taisykle ir jos prasom neisvedziot.
Vartotojo avataras
dominykas

UNREAD_POST sukasiaka 21 Lie 2009 10:18

ko cia parinates forume, reik ishgaudit tuos visus kaitiorus su shortais akiny ir atkalti, baigsis cia blevizgos profai ne profai, greenpeasai atsirado cia, ainana...

ok, tai pokshtas :mrgreen:
nepatyre galetu rinktis kitus spotus ir nesimaisyti tiesiog po kojom akiny
Vartotojo avataras
sukasiaka

Burės numeris: 19

UNREAD_POST Jezus 22 Lie 2009 12:18

pastebejimas. besiskalbiancio bangoje kaiterio nesimato - jis neturi bures. rupinkites savo saugumu. buvo toks nedidelis nutikimas vakar. plaukiu sau nuo bangos laukiu kada susiformuos. priesais atplaukia kaiteris. tada apsisuka ant mano bangos iki manes nedaplaukes, galvoju gaidys, taip daryti nevalia, dabar vilksis priekyje. tada dar karta apsisuka velgi ant tos pacios bangos ir prasilenkiame. kadangi jis nuplaukia uz manes, darau bottom turna, einu i cutbacka i tokius ciotkus purslus, o pursluose is po lentos kazkas mykia. Tada matau kad is purslu eina stropos. Kaiteris reiskia netoli tesugebejo nuplaukti. skubos tvarka cutbackinu, bet cutbackas nesigauna kadangi netiketas stropu is purslu vaizdas ismuse is pusiausvyros. Nezinau kas ten toks buvo ir nenoriu zinoti, bet uzknisa kad a) uzlenda ant uzimtos bangos ir b) kad dar turi poto rupintis ju saugumu. bukit zmones nedarykite nesamoniu.

respect sukasiakai - isaugo is sortu! :D
Vartotojo avataras
Jezus

AnkstesnisKitas

Grįžti į Viskas apie kaitus / all about kites

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

Prisijungimas nariams