|
Viskas apie kaitus / Discussion about kites
povilkami 24 Rgp 2010 10:13
Hey, Misavi, Daug kas šneka, tik todėl, kad turi išankstinius nusistatymus. O Akinys šneka taip todėl, kad plaukia jūroj geriau už daugumą, žino ko jam reikia bangose (plaukti be kilpų, su 6kv. kaitu prie 9m/s vėjo, Akinio spote ne kiekvienas gali). Pademonstruotas kaito pakėlimas jūroje akivaizdžiai per ilgai trunka. Plaukiant Akinio spote, jis turi trukti 2-5 sekundes, po to - kaput. Bet visai ne tame esmė. Pvz. plaukimas be vėjo mane tikrai vilioja  Tikiu, kad dauguma paskaitę tavo postą pagalvoja "blemba zjb...". Nes būna tokių dienų kai pučia 5m/s ir plaukti su pripūstuku įmanoma, bet tai būna smaukymasis. Prie 4m/s visai neina paplaukt. Tai geriau sėdėt ant kranto nei plaukt? Man tikrai ne. Manau yra nemažai kitų kurie taip pat jaučiasi. Kitas gi dalykas, kad Lietuvos kaitų meka yra baloje, kur nebūna jokių bangų, kur nedidelis gylis ir niekam ten neįdomu per kiek sekundžių pasikelia aitvaras. Todėl tenai matracai tinka puikiai. O vėjo Lietuvoje yra. Rudenį pučia daug ir pastoviai (tfu, tfu, tfu), plaukiam su 9-7-5kv. pripūstukais. Pavasarį vasarą - mažiau. Tačiau vistiek plaukiam pastoviai  Pvz. šį sezoną (nuo balandžio galo buvau pajūrį kiekvieną savaitgalį), neplaukiau tik du savaitgalius. Visus kitus savaitgalius vėjo rasdavom tai baloj, tai Latvijoj tai dar bile žin kažkur. Ir tai su pripūstukais (mano didžiausias 10,5 kv.m.). Taip kad labai daug yra įvairiausių perspektyvų, visų jų ir nesužiūrėsi. O matracas yra gerai žvelgiant iš tam tikrų perspektyvų, todėl keep posting ir per daug neimk į plaučius kiekvieno skeptiško komentaro... Povilas
-

povilkami
-
Akinys 24 Rgp 2010 11:48
misavi rašė:Aš Jus tikrai gerbiu, kaip senbuvį ir kaip tikrai patyrusį "mariaplavatelių". Gerbiu Jūsų nuomonę ir ji man tikrai svarbi, tačiau tas Jūsų paskutinis komentaras... Net nežinau, kaip jį vertinti... Jūs net nepabandėte to aitvaro ir visiškai nesuprantu iš kur Jumyse toks priešiškumas šiai kompanijai? O gal tas priešiškumas man? ............. Gediminai, (laiškas buvo nukrypęs į visus, grįžtu prie Jūsų) neatvažiuosiu šią savaitę į Monciškes. Geras bus vėjas ir jam reiktų FLYSURFER PULSE2 6, kurio aš neturiu (ot netikęs dyleris). Atvirai pasakius, net netikėjau, kad tokie vėjai aplanko Lietuvą  . Aitvaro nebeužsakinėsiu, nes FLYSURFER ruošiasi artimiausiu metu pakeisti PULSE2 naujos konstrukcijos aitvaru, kuris bus dar pranašesnis savo charakteristikomis ir turės net "automatinį atsivertimą vėjo lange". Kai produktas bus galutinai sukurtas (vieną iš prototipų bandžiau Vokietijoje) - būtinai atsivešiu jį į Lietuvą. O dėl "pakazuchos"... Ką Jūs turėjote omeny?
norejau pasakyti, kad plaukimo juroje specifika yra tokia, kad jei eini raidinti (o ka ten juroje daugiau ir veikti?), tai imi pati maziausia aitvara, kuris dar veza ir leidzia uzkilti i raidingo pradzios tashka. ta diena, kai jus kelete 12tuka mane puikiausiai veze 6.0, galejo vezti ir mazesnis. kai jusu raideriai sunoks wave'ui, tada tikiuosi supras, kad prie 15m/s su bet kokiu 12-tuku (LEI ar foil) juroje "nera plaukimas". kas del veju - Lietuva yra labai vejuota shalis ir skustis vejo trukumu yra naujoku shiame sporte mada. vejo pas mus daug, reikia tik susiderinti gyvenima taip, kad jis netrukdytu pamedziot veja. dar del pakazuchos - kai makaluojiesi ant bangos, aitvaras ikrinta ir pats. ir dazniausiai ten, kur ridenasi mazules grazules. pasiskalbkite ten. jei nezinote, galiu parodyti konkrecia vieta, kur reiketu imesti kaita.
-

Akinys
-
- Burės numeris: 626
-
misavi 24 Rgp 2010 12:49
tai imi pati maziausia aitvara, kuris dar veza ir leidzia uzkilti i raidingo pradzios tashka.
Nesiginčiju, tik ne kiekvienas gali sau leisti turėti 5 aitvarų arsenalą. Domas sėkmingai tiek kilo į vėją, tiek leidosi pavėjui. prie 15m/s su bet kokiu 12-tuku (LEI ar foil) juroje "nera plaukimas".
Tai yra Jūsų nuomonė ir patirtis. Gaila, kad ketvirtadienį neišbandėte naujos patirties. reikia tik susiderinti gyvenima taip, kad jis netrukdytu pamedziot veja.
Labai gaila, tačiau tai man MILŽINIŠKA prabanga. Tikrai pavydžiu Jums Jūsų gyvenimo būdo. jei nezinote, galiu parodyti konkrecia vieta, kur reiketu imesti kaita.
To ketvirtadienį ir buvom atvažiavę, deja, to tada Jūs nesakėte. Ir neskaitykit to post-o piktai, čia nėra jokio pykčio. Pagarbiai.
-
misavi
-
- Burės numeris: 0
dominykas 24 Rgp 2010 14:00
misavi rašė:. prie 15m/s su bet kokiu 12-tuku (LEI ar foil) juroje "nera plaukimas".
Tai yra Jūsų nuomonė ir patirtis. Gaila, kad ketvirtadienį neišbandėte naujos patirties.
prasau tik neagituoti zmoniu bandyti tokia patirti, nes cia yra visiska nesamone. nereiktu nusisneketi taip stipriai vardan visu saugumo.
-

dominykas
-
gpshack 24 Rgp 2010 15:05
Dominikai niekas ir neplauks prie tokio vejo cia diskusija labiau filosofija  Pats tikrai nebandysi, o as noreciau jei is darbo istrukciau,,, 
-
gpshack
-
misavi 24 Rgp 2010 15:26
Žiūrėkit, noriu atkreipt Jūsų dėmesį į porą momentų: 1. FLYSURFER aitvarai depower-inasi trimis būdais: baru - kupolas keičia formą, trimmer-iu - atakos kampas, uždarant/atidarant centrinį vožtuvą - aitvaro plotas sumažėja 20% (pvz.: 12-uko "darbinis" plotas nuo 10,2 kv.m. iki 8,4 kv.m.). To negali pasiūlyti joks kitas aitvarų gamintojas, o FLYSURFER depower-is - milžiniškas. 2. Techninius aitvarų duomenis galite pasižiūrėti gamintojo svetainėje http://www.flysurfer.com. FLYSURFER kompanija saugumui skiria ypatingą dėmesį. Jei jų skelbiami diapazonai keltų pavojų saugumui, įmonė senai jau būtų paleista, o langai užkalti. 3. Ketvirtadienis ir neatsakingas Mindaugo požiūris į saugumą. Pirmiausia, ką padariau, tai paplūdimy išsimatavau vėją (tai gali paliudyti ir Plikis, kurį sutikome grįžtantį nuo jūros - mes ten ėjome tik su matuokliu). Vidutinis vėjo greitis, kurį užfiksavo matuoklis 12 m/s. Gūsiai pašokdavo iki 13,5-14 m/s. Nusinešėm aitvarą, pasikėlėm ant kranto, Domas patvirtino, kad susitvarkys. Visą jo plaukimo laiką nepaleidau matuoklio iš rankų! Du kartus vėjas tikrai buvo sugūsiavęs iki 14,5 m/s, kartą iki 15 m/s. Kai aš kalbu apie saugumą iki 15 m/s - kalbu apie rezervą iki kurio su FLYSURFER būsite saugūs. Aš nesakau, kad reikia kaituoti pučiant vidutiniam 15 m/s vėjui su 12 m aitvaru, kai gūsiai viršija 15 m/s. 4. Nemačiau kito gamintojo, kurio 12 m aitvaro diapazonas būtų iki 29 mazgų (toks yra FLYSURFER PSYCHO4 12, su kuriuo ketvirtadienį plaukė Domas, diapazonas - "normally powered"). Jūsų patirtis iki FLYSURFER yra teisinga - plaukt gūsiuojant iki 15 m/s su 12-uku - beprotystė. 5. Kai grįžom į Dreverną, pūtė toks pat vėjas, tačiau Domas ryškiai jautė per daug galios, todėl į vandenį jis nėjo! Ir tik vėliau, kai pajuto, kad aitvaras jo klauso - jis išplaukė. Uždarom šį klausimą?
-
misavi
-
- Burės numeris: 0
gpshack 28 Rgp 2010 17:24
Aciu misavi uz suteikta proga bandyti flysurfer 19kv. Elektrenu ez, "pievose" , buvo nuostabu, puikus kaitas lengvam vejui. Ispudziai kuo puikiausi, tik va kaina vokiska  bet mes jau ES nieko nepdarysi...
- Prikabinti failai
-

-

- CIMG0766.JPG (123.07 KiB) Peržiūrėta 9653 kartus(ų)
-

- CIMG0768.JPG (124.35 KiB) Peržiūrėta 9653 kartus(ų)
-
gpshack
-
povilkami 30 Rgp 2010 09:56
Detaliau apie įspūdžius plz...
-

povilkami
-
gpshack 30 Rgp 2010 19:27
Taigi ispudziai detaliau: Nustebino kaip greitai kaitas paruosiamas skrydziui iki 1 min  rimtai... O dabar 19kv bandymas: Kaitai pakelti labai lengva patempiai ir skrenda, jokio pagalbinio zmogaus, nuleidimas irgi paparastas  Kaito pasiuvymo kokybe ir visa kita, galiu paskyti tik viena, vokiska ZER GUT! Depower baro eiga, zimiai blogesne nei cabrinha, tad daznai tenka tampyti repower depower, bet kai pripranti nieko baisaus, kaitas zinoma letokas (vistik 19kv), baras padarytas gan vidutiniskai ir virves kartais nemaloniai kliudo pirstus, tad uzsidejau pirstines. Bara patraukus iki galo kaitas nekrenta kaip tai sekmingai daro RRD kaitai 2010 laidos, mane stebino tai po cabrinhos, kaip del 2011 nezinau... Nuostabu kai su kaitu pradedi plaukt ir nereikai daryt staigaus "kabliuko" truputuka uzmeti ir vaziuojam..., valdosi puikiai ir klusniai, kiek paplaukiojus, jau nenaudojau repower depower ir net kai geras gusis nekeldavo jokiu bedu (kaitas dar turi seipo depower, bet man jo nereikejo) Su kaitu turejau ir problemele, prie ezero kitos puses gyvenvietes dingo vejas 0 m/s , zinoma kaitas nukrito, kristadamas vartaliojosi, ir man rodesi kad jis ten susipyne kaip siulu kamuolys, vejo praktiskai nebuvo, ir galvojau kad jis prisisemes vandes jau nebapakils, bet mazas gusiukas ir jis jau ant 12 val. stebetinas kilimas nuo vandens, as "apsalau", kadangi vejas jau silpo, prie kranto is Mindaugo pasiemiau flysurfer testine didele lenta, su ja apie 25% buvo geriau plaukt ant 4m/s wind, zodziu kaip tik to ir truko, atsivazinejau iki valios nuo vienos iki kitos ezero puses, kaip kiti kaitai trynesi ilankeles 200m ribose, ir ne vienas negalejo isipjaut i gyli, tik viena panele be bedos kazkaip aplenkusi vyrus varinejo kaip gulbe ezero viduryje  Na didziausias minusas mano pastebetas tai baras, cabrinha baras yra siuo metu nepralenkaimas, tad noretusi kazko panasau ir flysurfer, Mindaugas zadejo kad su naujais kaitais bus pakeistas ir baras, kuris jau bus tikrai patogus, nes virvagliai tai aisku jau praetis..., zodziu testiniai kaitai komplektuojami dar senu baru. Taigi reziume, pakeitus bara kaitas be abejone vertas tu pakankamai dideliu pinigu, jis sukels dziugius freeraid akimirkas 90kg, sverianciam vyrukui ar panelei, vazinejant prie 4m/s. Kazkaip u uzmirsau pakometuoti apie suolius, cia kaip cabrinha patempiai bara ir skrysk i virsu kiek netingi ir kiek nebaisu, o nusileidimas cia kaip kas moka  90kg kaip sapa i virsu meta, ir hang time superinis 
-
gpshack
-
Vertejas 30 Rgp 2010 21:23
gpshack idomus tu zmogus, tik kai paskaitai nesamoniu, kuriu tu cia prirasei, nebeina tiketi tuom, ka kalbi apie flysurfer kaita 
Sunku ginčytis su moterim, jei ji.. nuoga..
-

Vertejas
-
gpshack 30 Rgp 2010 21:31
Kiekvieno nuomone skirtinga, skausminga buvo matyt burlentes kurios vos vilkos vezlio zingsniu per elektrenu ezera 
-
gpshack
-
Fish-Bone 30 Rgp 2010 21:38
Prie 4m/s neplauki su normaliu kaitu, neplauki ir su paprasta burlente. Manau, kad jeigu būtų tekę susitikti su kokia formule, tai būtų labiau graudu žiūrėti į tave, o ne burlentes 
LTU 1617 Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in an attractive and well preserved body, but rather to skid in sideways, chocolate in one hand, martini in the other, your body thoroughly used up, totally worn out and screaming, "Woo hoo! What a ride!"
-

Fish-Bone
- -
-
- Burės numeris: 1617
-
gpshack 30 Rgp 2010 21:57
Jusu burlentes "formules" moskviciai tai jau praeitis, lambordzini flysurfer ant 4 m/s ateitis  Tai poilsis plaukiant ir ziurint kaip krinta bures ir kaip jas sunkiai kelia is nuovargio iskreiptais veidais...
-
gpshack
-
avantmov 30 Rgp 2010 22:41
daug teisybes gpchack-o zodziuose randu..nes aparatas tikrai powerio nesveiko turi
-
avantmov
-
senuks 30 Rgp 2010 22:54
gpshack rašė:Jusu burlentes "formules" moskviciai ..... lambordzini flysurfer ateitis .... kelia is nuovargio iskreiptais veidais... Летел цыган над речкой, Летел раскинув руки. Летел он по всем правилам Летательной науки. (Хармс)gpshack Manau nelabai supranti kas parašyta, bet tai nieko keisto, nes su mockviciumi nevažinėjai... tuo labiau su lambordzini 
-
senuks
-
Grįžti į Viskas apie kaitus / all about kites
Vartotojai naršantys šį forumą: Google [Bot] ir 7 svečių
|
|