Kadangi išėjo jau taip kad dėl tam tikru priežasčių ne galėjau atvykt i Ventaine

Veiksmai buvo tokie.
5-DAY

Penktadieni, buvo ne stiprus apie 6 ms Vejas SW su pasisukimu i W. Kartais gūsiavo iki 7,5.
Banga liko nuo prieš tai pučiančio 3 dienos NW vėjo apie 10-12ms.
Nusprendžiau įlįst.
Paėmęs i rankos savo Racing 7,8 išlėkiau, muša buvo visai ne stipri, mano manymu, tokia kaip ant foto su Rygos Švyturiu.
Išėjau be problemų, praplaukiau gal 50 metru ir pagaves gusi pradėjau varyt link Rygos farvaterio, kur matėsi didžiuli tankeriai.
Pravares koki kilometrą supratau kad su kojom reikia padirbėt žymiai daugiau, nes bangos ne lūžtančios bet kai kurios apie 1m ateidavo beveik tiesiai mano kursu.

Nesupratau- Ko toliau to daugiau tu bangu it to statesnis kampas mano kursui,

Žodžiu jau pradėjau maudytis, žodžiu jau psichologiškai atsirado kaž kokiu nesąmonių kad jai kas luž, aš čia vienas, nusprendžiau jau apsisukt, Praplaukes gal kokius 3 ar 4 km iviyko „stebuklas“

Prisimenu pono Cibo žodžius, - nėra nieko blogiau (jai ne sulūžai) kaip plaukt juroje(nu cia ne jura, bet ne Ventaine ) su ne maža bure - be vėjo, ant mažos pakankamai lentos.
Šypsena ant mano veido padidėjo dvigubai, kada supratau kad teks užsiimt Surfingu.

Pradėjau naudotis likusiom bangomis nuo NW vėjo, ateina kalniukas, ir pritumi, stiebą i prieki, spaudi šarnira, ir čiuoži nuo bangos, joooo... Pora km tokiu pratimu gera mokykla.
Žodžiu sunkiausias momentas buvo kokie 300 metru iki kranto, stipri srove

Nu galvoju Gerulis, Downa padariau kaip paskui pamatavęs apie 1 km nuo spoto.
Brisdamas su savo 7,8 vakume be vėjo per krantą, dar pastebėjau pora tinklu i kurios ne pataikei, kažkoks stebuklas, pagalvojau.
Paskui kai jau davariau iki spoto (mokamas paplūdimys su sporto zona) mane sutiko prižiūrėtojas, paklusę kaip man ten sekasi, paaiškinau... jam (what a.. Fu....)
Apie tos didelis bangos kitokiu kursu jis pasake man taip, prie farvaterio nuo tanklaiviu susiformuoja bangos, kurios gali būt nuo1 iki 1,5 metro aukščio, todėl ir paaiškino kodėl Jachtu regata vyksta ten o ne vot ten. Man iškart i galva atėjo prisiminimai iš filmo "Step Into Liquid" kur vyrai kai nėr bangos varo i jura su kateriais ir ten surfina nuo bangu kurios nuo savęs palieka tanklaiviai.
Linksma dienele gavosi

6-Day
Sutvarkęs visus reikaliukus šeštadieni vėl atvarau i Bulli spota. Banga truputi sumažėjo, pučia W 7-8,5 ms. Vel įlipau su 7,8 ir pasitreniravau jau truputi Posukius prie kur kas idomiasniu sąlygų nei Elektrenai. Toli ne palaukiau nes žinojau kad pagal prognozes gali būt nurėmimu ir atvirkščiai.
7-DAY

Sekmadienis.
Pučia SW, W nuo 8 iki 12 ms. Pagal prognozes turėtu būt stabilumas.
Sutakiloju pagaliau Slalom 6,2 ir lipu i vandenuką.
Mūšos nėra, toliau nuo krantu kartais pasitaikydavo maži „kalniukai“ ir tiek.
Uhh... Apturėjau tiek malonumo, tai buvo visai kitais jausmas.

Tanklaiviu jau nesimate ir iki farvaterio padariau savo maratončika, nors iš tikrųjų taip norėjau pavaryt su hebra Kuršmariose.
Ta diena kaip tik ir uždėjau ant savęs šalmuką su kamera, kuri iš principo buvo paruošta būtent Maratonui kuris vyko Ventainei.
Žodžiu žiūrėdama namie ką nufilmavo kamas buvau apakes. Žiauriai platus kampas kameros praktiškai suvalgo visas tuos vandens ne lygumus, jų tiesiog nesimato, atstumu 2 metru nuo kameros viskas pasidaro maža ir vaikiška. Net Fotografijoje kuriai mano inventorius atrodo kaip žaislinis aš stoviu kokiu 3-4 metru atstumu nuo jo.
Ok kaip išėjo taip išėjo, įdomu buvo išbandyt ir kamera, ir save kažkokia prasme.
Labai truko ta diena draugu ant vandens šalia varančiu...
Trumpas "Cutas" 7-Day plaukimo.
http://www.youtube.com/watch?v=DrbGKn7H ... annel_page
Iki susimatymo ant vandens...
Erni.