EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

gaidziu sustumdyti kalnai

Vieta diskusijoms apie viską, kas susiję su žiemos sportu
General Winter sports

UNREAD_POST WindMarius 21 Sau 2008 13:05

Nzn kame cia saknys sioje diskusijoje, bet man asmeniskai patinka moglai... Aisku keliai poto paskausta, bet prasimankstinimui laabaai gerai, tik siulyciau minktesnes slalomines slides tam reikalui.

O del "gaidziu" tai pasiskaitykite ka sis zodis reiskia :D
http://lt.wikipedia.org/wiki/Kal%C4%97jimo_kastos

Gal dabar aiskiau bus ;)
Vartotojo avataras
WindMarius

UNREAD_POST Petrushka 21 Sau 2008 13:29

WindMarius rašė:Nzn kame cia saknys sioje diskusijoje, bet man asmeniskai patinka moglai... Aisku keliai poto paskausta, bet prasimankstinimui laabaai gerai, tik siulyciau minktesnes slalomines slides tam reikalui.

O del "gaidziu" tai pasiskaitykite ka sis zodis reiskia :D
http://lt.wikipedia.org/wiki/Kal%C4%97jimo_kastos

Gal dabar aiskiau bus ;)

Girmantai, pakeisk temos pavadinima i „nuleistu“, „nuskriaustiejiu“, „pyderu“, „petuchu“, „faršmaku", „drambliu“, „šliapu“ sustumdyti kalnai
Vartotojo avataras
Petrushka

UNREAD_POST Girmantas 21 Sau 2008 15:49

Petrushka rašė:Girmantai, pakeisk temos pavadinima i „nuleistu“, „nuskriaustiejiu“, „pyderu“, „petuchu“, „faršmaku", „drambliu“, „šliapu“ sustumdyti kalnai

ar nuo to bendrausite etiskiau?
Girmantas LT 69
Soulraiderių grįžusių į hipermaterializuotą pasaulį blog'as - www.spotas.lt
Vartotojo avataras
Girmantas
-

Burės numeris: 69

UNREAD_POST Gedas LTU76 21 Sau 2008 16:10

Rasius321 rašė:...Prancūzijoje tie kauburiai pakankamai kieti, tolygūs, Slovakijoje - sustumtos biresnio sniego krūvos stačiais šlaitais (nes važiuoja visi kaip bėgiais tuo pačiu maršrutu) ir ledu tarpuose...

Rasiau, įvaldžius slidinėjimo per kupstus techniką palengvėja gyvenimas. Kas svarbiausia, jog kupstams kaip tik ir reikia ilgesnių slidžių. Idealu būtų, jog jos dar turėtų didelį, labai didelį spindulį. Čiuožti reikia kupstų viršūnėmis. Kupsto viršuje gauname stuktelėjimą į padus, slidės atpalaiduojamos nuo trasos ir dabar valdomos labai lengvai, nes priekis yra ore. Spaudžiam slidžių nosį žemyn - atsipalaiduoja slidžių galai. Jei greitis nedidelis, tai slidės liečiasi tik viename taške ir pasisuka kur tik mes norime. Jei didesnis, tai atliekamas mažas šuolius, bet slidžių darbas yra toks, lyg mes ir toliau čiuožiame sniegu ir atkartojame įsivaizduojamai didesnio kupsto kontūrą. Tiesiame kojas ir nugremžiam kupsto tolimąjį šlaitą (tuo paberdami puraus sniego ant nugremžtos trasos dalies tiems, kas važiuos bėgiais).Kūnas tarsi juda viename aukštyje, nesisukinėdamas. Viską daro tik kojos. Neesu įvaldęs šios technikos labai gerai, bet žinojimas ko siekti, man suteikia malonų mokymosi proceso jausmą. Praeitą savaitę kaip tik rašiau apie slidinėjimą per kupstus. Tai technika visiškai priešinga carvingavimui ir išlygintų trasų slidinėjimui. Čia kaip buriavimas jūroje ir ežere - turi stebėti aplinką ir matyti ne po nosimi, o viena, dviem, ar net trim bangom į priekį. Kai matai kelis kupstus toliau savęs, tai atsiranda strategija. O čiuožimas su slalominėmis slidėmis yra ypatingas tuo, jog reikia "išjungti" visas šių slidžių prigimtines savybes, kad kontroliuojamai ir užtikrintai galėtume leistis kupstuotu šlaitu.
O kalbant apie biraus, atšilusio ar puraus sniego kupstus, tai čia jau visai kitas reikalas. Viršuje parašiau kaip čiuožti per kietesnius kupstus. Pasižiūrėkim koks pagrindas pas jūsų turimas slides (slidžių talija, siauriausia vieta)? Tik pas nedaugelį ji bus platesnė nei 71-75 mm. Čiuožiant su tokiomis slidėmis į puraus sniego kupstą ir laukiant tolygaus stuktelėjimo į padus, kad viskas įvyktų, kaip aukščiau aprašyta, gauname vienos kojos įsmigimą į kupstą, kitos, kadangi ji jau mažiau spaudžiama, išmušimą į viršų. Tiesiog labai sunku išlaikyti abi slides vienodai. prasideda skėryčiavimasis be jokios kontrolės. Kai tam pradedi ruoštis, tai apie slidės stipriai įkimba į puraus sniego kupstą, krenta greitis ir dinamika. Čia rašau iš savo paties patirties. Su platesnėmis slidėmis ši problema išnyksta kaip dūmas. Užtenka 85-90 mm po padu ir jau slysti kaip sviestu, kontoliuojamai ir nuspėjamai. Kiekviena kupsto viršūnė, esanti nusileidimo maršrute yra būsimo posūkio vieta ir jokio streso. Tai ne tik pažengusių pastebėjimai, bet net ir pradinukai jaučia didžiulį skirtumą į gerąją pusę.
O dabar dėl ko kyla tokios diskusijos? O gi dėl to, jog daugeliui tikrai nepavyksta normaliai čiuožti po pusiaudienio sučiuožinėtomis trasomis. Ir tai nebūtinai meistriškumo stoka. Tiesiog daugelis turime inventorių skirta tik gerai paruoštoms trasoms, kurios būna anksti ryte. O tokioms trasoms, kurios būna dažniausiai, mūsų inventorius per sportiškas...
Vartotojo avataras
Gedas LTU76

UNREAD_POST Arnas797 21 Sau 2008 17:19

Pritariu Gedui 100%.
Su savo naujomis Atomic Metron (80% trasai/20% offpiste) emiau specialiai ieskoti trasoje kupstu ir juose daryti posuki,kai anksciau juos keikdavau susiriesdamas.Labai rekomenduoju rinktis ne grynai slalomines,o labiau freeraidui orientuotas slides.na nebent zadate dalyvauti varzybose gerai paruostoje trasoje.
Arnas797

UNREAD_POST Rasius321 21 Sau 2008 17:29

Ačiū Gedai!

Šiaip teoriją daugiau mažiau žinau, tik visi jos pritaikymai Slovakijoje gana nesėkmingi. Juo labiau, kad antroje dienos pusėje paprastai nuovargis ir šiaip pradeda jaustis, o kupstai pribaigia greitai. O kas blogiausia su tai sustumdytais kupstais - kartais tarp jų išvaromi tokie grioviai, kad įsivaręs slidžių priekiais sustoji vietoje... Pasyviai užvažiuoti ant tokio kupsto retai kada pavyksta - turi kilstelėti slidžių priekius kad įveiktum susidariusią stačią sienelę...
(čia kiek pamenu iš Slovakijos patirties prieš porą metų).
Rasius
--
Curiosity killed the cat, satisfaction brought him back
Vartotojo avataras
Rasius321

UNREAD_POST Donaldas 21 Sau 2008 18:39

Galu gale prasimushe, mano manymu, teisinga mintis - kauburius galima ishnaudoti ir tureti tik daugiau fun slidinejant ar boardinant.

Kaip ten bebutu per beveik 15 metu slidinejimo neteko matyti ilgesnes trasos, kurioje butu tik kauburiai... Tokioje trasoje visada bus atkarpos, kuriose gali kiek pailseti tam, kad galetum atidirbti ant kalneliu... atsiranda nauji isshukiai, kuriuos tik malonumas nugaleti.
Cia gi "extreme". o ne "travel' forumas ;)
Ish asmenines patirties galiu pasakyti, kad su slidemis gerai pereiti kauburius ir leda daug sunkiau nei su freeraidiniu snowboardu... Tad snowborderiams del kaubureliu tikrai nera ko verkti. Ir shiaip normaliu boarderiu trasose beveik nemapatysi - jie jose neturi ka veikti - juk yra offpistai ir parkai :)

Kazkur mokytis ir "pabuti cainikais" tiek boarderiams, tiek sidininkams reikia, tad beprasmishka cia piktintis, kad vieni ar kiti kazka "gadina".

Donaldas 178
Vartotojo avataras
Donaldas

UNREAD_POST baidas 21 Sau 2008 18:59

aiskini aiskini ir vistiek nesupranta ... kupstai cia niekuo deti ... kalti gaidziai.
--------------------------------------------------------

OPERATORIUS.LT
+370 657 66770
Vartotojo avataras
baidas
-

Burės numeris: 123

UNREAD_POST smiltele 21 Sau 2008 20:36

Oi kaip "linksmai" visi pesasi,kad nebeaisku net del ko ir apie ka cia:-) Gal temos apie naminius paukscius autorius galetu uzdaryti sia tema?Ar cia koks tyrimas Girmantai?:-) (ir visi uzkibo ant kabliuko)
Vartotojo avataras
smiltele

UNREAD_POST baidas 21 Sau 2008 21:40

cia joks tyrimas. cia yra palata senai israstos Dr. Lapienio ligos gydimui.

OPERATORIUS.LT
+370 657 66770
Vartotojo avataras
baidas
-

Burės numeris: 123

UNREAD_POST waiduoklis 21 Sau 2008 22:45

baidas rašė:aiskini aiskini ir vistiek nesupranta ... kupstai cia niekuo deti ... kalti gaidziai.

O man atrodo . . . , kad cia gaidziai nieko deti , aplinkybes kaltos.Kitaip tariant " kalta aplinka " , o ne :geek: ( cia bandziau rast gaidy, bet neradau.sitas man panasiausias buvo :) ).
Vartotojo avataras
waiduoklis

Burės numeris: 0

UNREAD_POST waiduoklis 21 Sau 2008 23:01

Pasrebejau kad sitos temos " gaidziu sustumdyti kalnai" kaltininkas pasidare APO.Kadangi jisai priskirtas kap temos autorius.APO , jei tu mane girdi :director: , nerasyk daugiau tokiu temu.tokios temos neissemiamos.Nesvarbu kad vistiek finale kalti liks gaidziai :D
Vartotojo avataras
waiduoklis

UNREAD_POST APO 21 Sau 2008 23:57

vaiduoklis rašė:Pasrebejau kad sitos temos " gaidziu sustumdyti kalnai" kaltininkas pasidare APO.Kadangi jisai priskirtas kap temos autorius.APO , jei tu mane girdi :director: , nerasyk daugiau tokiu temu.tokios temos neissemiamos.Nesvarbu kad vistiek finale kalti liks gaidziai :D

grazu... seniai atsiprasiau originalios temos autoriaus uz mano galbut nekorektiska priekabuma. o temos autorius ne as. as, tiesa sakant, nieko neturiu pries "gaiziu" sustumtus kalniukus. man bile sniego butu.
tiesiog man nepriimtinas slidininku nusistatymas pries snieglentininkus
Vartotojo avataras
APO

UNREAD_POST Petrushka 22 Sau 2008 00:18

Gal dabar ka pasakysiu patiks ne visiems taciau ir man kaikas nepatinka, todel del jusu paciu geroves (subjektas moderatoriai) isreiksiu savo nuomone garsiai. Labiau sita zinute bus skirta p.Girmantui. Tu man rasei, ar jei temos pavadinimas bus pakeistas, ar pasikeis ir musu bendravimas. Mano subjektyvia nuomone, kol bus tokie moderatoriai kaip tu - tikrai ne. O dabar visiems kurie nepagauna kampo kas cia dedasi. Vienas forumo dalyvis aprase savo kelione, o APO nuleido viena replika, kuri tikrai izeide gerbiama moderatoriu. Tuojau pat tema buvo pervadinta i dabartini pavadinima, jos autorius staiga patapo APO ir betiksles diskusijos tesesi su "jus gaidziai" prierasu. Kodel? Panasus variantas buvo ir bendram forume apie viska, kur sukurta tema "telemaxima kort.kodai" buvo pervadinta i "maxima gaidys". Manau per daug galiu yra skirta siam moderatoriui. Mane tai papiktino, manau puikiai sia situacija apibudintu vieno zmogaus pasakyta replika, kad siame forume "kieno ilgesnis" reikalai vyksta nuolat. Ar ne laikas keistis? Zodziu .. . yra posakis nemoki pi*ti nereikia listi, nemoki konstruoti nekonstruok. Tik tiek. Tikiuosi niekas nesupyks.
Paskutinį kartą redagavo Petrushka 22 Sau 2008 00:25. Iš viso redaguota 1 kartą.
Vartotojo avataras
Petrushka

UNREAD_POST Bull 22 Sau 2008 00:25

Petrushka rašė:Gal dabar ka pasakysiu patiks ne visiems taciau ir man kaikas nepatinka, todel del jusu paciu geroves (subjektas moderatoriai) isreiksiu savo nuomone garsiai. Labiau sita zinute bus skirta p.Girmantui. Tu man rasei, ar jei temos pavadinimas bus pakeistas, ar pasikeis ir musu bendravimas. Mano subjektyvia nuomone, kol bus tokie moderatoriai kaip tu - tikrai ne. O dabar visiems kurie nepagauna kampo kas cia dedasi. Vienas forumo dalyvis aprase savo kelione, o APO nuleido viena replika, kuri tikrai izeide gerbiama moderatoriu. Tuojau pat tema buvo pervadinta, jos autorius staiga patapo APO ir diskusijos tesesi su "jus gaidziai" prierasu. Kodel? Klauskime Girmanto. Panasus variantas buvo ir bendram forume apie viska, kur sukurta tema "telemaxima kort.kodai" buvo pervadinta i "maxima gaidys". Ar ne laikas keistis? Zodziu baigsiu pamokslauti bet yra posakis nemoki pi*ti nereikia listi. Patys issirenkat paksa, paskui verkiat. Tik tiek. Tikiuosi niekas nesupyks.

Relax :)
Nepamirsk kur esi. Cia juk extreem. Extreemas yra visur, net ir cia, forume. Ypatingai tada, kai nera vejo, ziemos, sniego, vandens ir dar fig znajet ko...
Nėra neįmanomo. Yra tik mūsų ribotas suvokimas apie tai, kas įmanoma.
http://www.extreme-sports.lt
Vartotojo avataras
Bull
-

AnkstesnisKitas

Grįžti į Viskas apie žiemos sportą

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 4 svečių

Prisijungimas nariams