EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

Kur gauti mokomųjų filmukų apie buriavimą

Visi klausimai-atsakymai pradedantiesiems
Post here your HowToDo question

Kur gauti mokomųjų filmukų apie buriavimą

UNREAD_POST Kosmosas 14 Lie 2006 01:05

Sveiki,

Gal kas galit patarti kur galima parsisiųsti arba nuspirkti mokomųjų filmų apie burlentes? Ieškau medžiagos skirtos ir pradinukams ir pažengusiems. Perėjau nuo švertinės lentos prie bešvertinės ir ko tai man nelabai gaunasi su ja buriuoti. Jaučiu, kad buriavimo pradmenis ne iki galo įvaldžiau :?.
Kosmosas

vo,vo

UNREAD_POST vitaliukas 14 Lie 2006 01:25

Vo vo, man taip pat nutiko,sukas pries veja lenta ir sakes .viena diena pasimurgdziau tada pramokau.mano problema buvo netaisyklingas bures
laikymas, manau ir tau tas pats.O is filmuku nelabai ka suprasi.geriausia ,kad gyvai kas parodytu.
sekmes
kai uzaugsiu-tapsiu greiciausiu formulistu arba fantastiskiausiu fristaileriu
vitaliukas

Laikysena

UNREAD_POST Kosmosas 14 Lie 2006 01:42

Man kita problema, bet irgi jaučiu, kad čia nuo neteisingos laikysenos. Aš niekaip negaliu pasiekti, kad burė būtų lygiagrečiai lentos. Va, forume prisižiūri krūvą nuotraukų ir filmukų, kaip chebra taip buriuoju, o man taip neišena. Kažkodėl man tada burlentė beveik sustoja ir nori plaukti šonan. Gal čia specialios lentos reikia ar plaukti tik tam tikra kryptimi?
Beje, praeitais metais vieną kartą užsitikrinimui sudalyvavau buriavimo mokyklėlėje (X-Pro) ir nesulaukiau jokių pastabų dėl savo laikysenos ir stovėsenos.
Kosmosas

UNREAD_POST Justinas 14 Lie 2006 02:00

Labai gera tema.
Kaip supratau mokyklos Lietuvoje yra keturios.
Xpro, Vejasgalvoje, kauno mariose ir prie juros. o kuri geriausia?
gal kam teko mokytis keliose ?
Pagal kokius kriterijus jus renkates mokykla (rinkotes)
Ar internetiniai ar video mokytojai ne geriau ?
Aciu uz busimus atsakymus
Ne tas čainikas katrame vanduo verda
/kiniečių liaudes išmintis/
Vartotojo avataras
Justinas

UNREAD_POST alga 14 Lie 2006 05:20

Justinas rašė:Labai gera tema.
Kaip supratau mokyklos Lietuvoje yra keturios.
Xpro, Vejasgalvoje, kauno mariose ir prie juros. o kuri geriausia?

Apie KM ir prie jūros pirmą kartą girdžiu. Apie X-Pro girdėjau keletą neigiamų atsiliepimų. Tipo paleidžia turkštis ir visai nežiūri, nepadeda. Jie gi įrangos pardavėjai, mokymas jiems antraeilis dalykas. VG panašu į konvejerį (gal tai neblogai? Atidirbta metodika...) Be to, VG tai tik 2 pirmos dienos. Tik pradedi suprast, kas darosi, laikas baigėsi. Paskui lygtai leidžia išsinuomot mokyklines lentas.

Aš rinkčiausi VG...
gal kam teko mokytis keliose ?

Nei vienoj, tiesą sakant.

Pagal kokius kriterijus jus renkates mokykla (rinkotes)
Ar internetiniai ar video mokytojai ne geriau ?

Cha. Cha cha. Čia panašiai kaip išmokti groti pianinu pagal knygą ar internetą. Įmanoma, bet mokytojas geriau. O jei be mokytojo -- daug daug praktikos.

Aciu uz busimus atsakymus

No problem.
Vartotojo avataras
alga

Burės numeris: 42

UNREAD_POST Saulius1 14 Lie 2006 06:32

Ash buvau XPRO. Paciai pradziai ok. Turi skirtingos irangos, kostiumu, viskas nauja. Jonas paaishkina pagr. principus. L. gerai dar neturinciam savo irangos apsishviest. Shiaip kaip klientas likau patenkintas. Prie neigiamu dalyku pamineciau XPRO chebros "krutyje parny" laikysena, bei rusishkus keiksmazodzius.
Ash ten buvau praeitais metais, kai dar nezinojau kas yra VG. Dabar rinkciausi VG. Man l. patiko kazkieno mintis forume, kad "X - PRO medzioja klientus, VG - sielas". Bet, kad objektyviai ivertint kas geriau reikia ishmegint abi stovyklas.
Jei turi inventoriu, tai mano nuomone neapsimoka metyt pinigu. Reikia varyt i buriuotoju spotus ir plaktis prie mokanciu (kaip ash ir darau :D ). Dazniausiai tai faini zmones, kurie su malonumu duos patarima. Be to l. daug klausimu jau atsakyta sitam forume. Virsuj yra mygtukas "Ieskoti".
Saulius
Vartotojo avataras
Saulius1

UNREAD_POST baidas 14 Lie 2006 11:09

alga rašė: Tik pradedi suprast, kas darosi, laikas baigėsi. Paskui lygtai leidžia išsinuomot mokyklines lentas.

is bedos galima ir issinuomuoti... bet paprastai taikom kitokia praktika. Tie kurie baigia mokyklele sekanciais savaitgaliai leidziame pasiplaukioti nemokamai.... tuo metu kai neplaukia tos mokyklos mokiniai. tai yra pries mokykla , per pietus, po mokyklos arba su laisvu inventoriumi jei toks yra.
--------------------------------------------------------

OPERATORIUS.LT
+370 657 66770
--------------------------------------------------------
Vartotojo avataras
baidas
-

Burės numeris: 123

Re: Laikysena

UNREAD_POST Romas 14 Lie 2006 12:13

Kosmosas rašė:Man kita problema, bet irgi jaučiu, kad čia nuo neteisingos laikysenos. Aš niekaip negaliu pasiekti, kad burė būtų lygiagrečiai lentos. Va, forume prisižiūri krūvą nuotraukų ir filmukų, kaip chebra taip buriuoju, o man taip neišena. Kažkodėl man tada burlentė beveik sustoja ir nori plaukti šonan. Gal čia specialios lentos reikia ar plaukti tik tam tikra kryptimi?
Beje, praeitais metais vieną kartą užsitikrinimui sudalyvavau buriavimo mokyklėlėje (X-Pro) ir nesulaukiau jokių pastabų dėl savo laikysenos ir stovėsenos.

Po truputi tobulejant atsiras ir laikysena. Pradinuko laikysena bus visada kitokia nei pazengusio, ir nereikia jos kopijuoti. Netgi inventorius pradinukui reguliojamas visai kitaip.
Vartotojo avataras
Romas

UNREAD_POST kestutisg 14 Lie 2006 12:44

ash mokiausi VG, per 2 dienas ishmokau perplaukti skersai e-leika. Bet kai shiemet su savo beshvertine lenta pradejau, tai teko viska ish naujo prisiminti. Labai geras budas yra nusiziureti kaip kas daroma nuo bicho, kuris gerai plaukia, pvz., man ish pradziu per stipru veja buvo taip, kad lentos nosis skendo (tipo kai submarina gaudavosi), tai pavepsojes i kitus supratau kad negalima priekines kojos priesh stieba laikyti (doh!). Svarbiausia yra pajausti kaip vejo jegos veikia bure ir lenta, o tada galima pabandyti visokiu variantu ir paziureti kas gaunasi

Kestas
Vartotojo avataras
kestutisg

UNREAD_POST Rasius321 14 Lie 2006 13:16

Kosmosas rašė:Aš niekaip negaliu pasiekti, kad burė būtų lygiagrečiai lentos.

Burė (gikas) niekada nebūna lygiagrečiai lentos. Ką tu turi omeny (duok linką į kokio speco nuotrauką, kur burė lygiagrečiai lentos)?
Rasius
--
Curiosity killed the cat, satisfaction brought him back
Vartotojo avataras
Rasius321

VG ar X-Pro

UNREAD_POST Kosmosas 14 Lie 2006 13:17

Man tai X-Pro nelabai patiko. Prasiturškiau Elektrėnų mariose visą dieną ir išmokau tik vieną naują posūkį. Dėmesio iš mokytojų sulaukiau nedaug: pamatę kad aš nesu absoliutus virdulys, paliko mane vieną. Kiek supratau, tai buvo mokykla žengiantiems pirmuosius žingsnius. Nors užsirašydamas į užsiėmimus specialiai užsiminiau, kad man nereikia pačių pradmenų.
Tiesa, X-Pro mokyklėlėje dar išbandžiau naują inventorių bei pasižiūrėjau kaip jis surenkamas. Man tai pravertė, kai įsigijau nuosavą lentą.
Kosmosas

Re: Kur gauti mokomųjų filmukų apie buriavimą

UNREAD_POST Kosmosas 14 Lie 2006 13:19

Kosmosas rašė:Gal kas galit patarti kur galima parsisiųsti arba nuspirkti mokomųjų filmų apie burlentes? Ieškau medžiagos skirtos ir pradinukams ir pažengusiems.

Tai ar kas žino, kur gauti mokomųjų filmų? Gal VG mokyklėlė kažką panašaus siūlo?
Kosmosas

UNREAD_POST ezhys 14 Lie 2006 13:24

Rasiau, kaip nebuna? O kai glisuoji ir bure buna uzdaryta bei tvirtai padeta ant lentos?
POINT-7 / FMX Racing / Reptile masts/ Patrik Diethelm boards /

karolis1001@gmail.com
+37067247914

Formula windsurfing - separates men from boys. 8)
Vartotojo avataras
ezhys

Burės numeris: 1001

UNREAD_POST Kosmosas 14 Lie 2006 13:25

Rasius321 rašė:
Kosmosas rašė:Aš niekaip negaliu pasiekti, kad burė būtų lygiagrečiai lentos.

Burė (gikas) niekada nebūna lygiagrečiai lentos. Ką tu turi omeny (duok linką į kokio speco nuotrauką, kur burė lygiagrečiai lentos)?

Na kad ir iš nuotraukėlė Paveikslėlis (Baido žinutėje http://www.extreme-sports.lt/forumas/vi ... c&start=15[/img])

Arba šis filmukas http://server.lukrecija.lt/~gintas/pave ... inz_cd.avi (čia iš temos http://www.extreme-sports.lt/forumas/vi ... php?t=3165).

Aš nesuprantu, kokia krypti plaukia šie buriuotojai. Prieš vėją?
Kosmosas

UNREAD_POST Rasius321 14 Lie 2006 16:16

ezhys rašė:Rasiau, kaip nebuna? O kai glisuoji ir bure buna uzdaryta bei tvirtai padeta ant lentos?

Pala, pala, kuri burės dalis tuomet būna lygiagreti lentos ašiai? Ar čia apie lentos ir apatinio burės krašto lygiagretumą šnekate?

Lentos išilginė ašis ir giko išilginė ašis visą laiką sudaro tam tikrą kampą. Plaukiant pakankamai dideliu greičiu, šis kampas yra gana mažas (dėl vimpelinio vėjo), tačiau nelygus 0.

Baidas nuotraukoje gali plaukti ir prieš vėją (beidevindu) ir skersai vėją (halfvindu) ir netgi kiek pavėjui (bakštagu). Važiuojant pakankamu greičiu visada atrodo, kad plauki prieš vėją - dėl vimpelinio vėjo (vimpelinis vėjas - tai dėl tavo judėjimo metu atsirandančio iliuzinio vėjo ir tikrojo vėjo sudėtis).

Kosmosas, o tu glisuoji? Trapecija naudojiesi? Kojakilpėmis naudojiesi?
Rasius
--
Curiosity killed the cat, satisfaction brought him back
Vartotojo avataras
Rasius321

Kitas

Grįžti į Pradinukams / Beginners part

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Prisijungimas nariams