EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

Reikia burlentes

Visi klausimai-atsakymai pradedantiesiems
Post here your HowToDo question

UNREAD_POST Evaldas 24 Kov 2005 16:37

:)
Evaldas

UNREAD_POST Paulius818 24 Kov 2005 16:48

Skaiciau as cia sita visa tema iki sitos zinutes:

Evaldas rašė:mhm.. :) gan daug prirashyta ir visai patiko paskaitinet ir tikriausiai imsiu visvien didesni inventoriu :)

As buriuoju dar tik vieni metai, bet galiu patarti. Dabar inventoriaus nepirk. Sudalyvauk VG mokykleleje ir issiaiskink kuris tau inventorius labiau tiks. Nes jau as manau kad biski suklydau. Pirkau lenta 155 litru 320 cm atrodo. Su ja ismokau plaukti per pora dienu. Kilpose palukiojoau jau gal po poros savaiciu. Ir kai ismokau visa tai daryti supratau kad noriu kazko mazesnio ir greitesnio, bet kadangi buvau jau nusipirkes o atliekamu pinigu neturejau tai atplaukiojau visa sezona. Bet galbut sitam sezonui nusipirksiu 115 litru mazule.
Isvada.: Pabandyk didesni ir mazesni inventoriu. Speju kad ismokes plaukti su didesniu uzsimanysi greicio. na jai turi atliekamu pinigu tai tai nera problema :) Bet jai ne tai dar kata sakau sudalyvauk VG. Ten ismoksi plaukti ir suzinosi kas arciau sirdies.
Paulius818

Burės numeris: 0

UNREAD_POST Paulius818 24 Kov 2005 16:50

Ps. Cia mano nuomone :)
Paulius818

UNREAD_POST alga 24 Kov 2005 17:06

Jėzau, noriu į freestyle!! Bet kol kas net helicopter tackas lėtam vėjyje neišeina, tai kažkaip nedrąsu turėti kažkokias ambicijas.

Kai Hurgadoj mokyklėlėj užpraeitais metais bandžiau atgaivinti po žiemos prarastus įgūdžius, ėmiau lentas panašias į tą, kokią namie turėjau (130l Fanatic Gecko) mane instruktoriai vertė palikti tas mažesnes lentas ir imtis arba 300l longboardus, arba ~170l naujoviškas plačias pradedančiųjų. Sako, pirma išmok su tokia sukinėtis, pajusk burę, o tada bandyk mažas lentas.

Mano mažesnė burė yra buvusi Studento FreeZone 6.3. :) Ar aš dar ne prarasta siela? :roll:

Albertas
Vartotojo avataras
alga

Burės numeris: 42

UNREAD_POST Girmantas 24 Kov 2005 17:18

Albertai, tu tikrai nesi prarasta siela! =D>
Girmantas LT 69
Soulraiderių grįžusių į hipermaterializuotą pasaulį blog'as - www.spotas.lt
Vartotojo avataras
Girmantas
-

Burės numeris: 69

UNREAD_POST Jezus 24 Kov 2005 17:20

Jezus rašė:Turi atsakyti sau i klausima ko tu nori - ar tiesiog paplaukioti karts nuo karto, ar rimtai pasinerti i si reikala ir suprasti kas prie ko. Jei neapsisprendes, tada imk dideli inventoriu, o veliau jei noresi gilintis ismoksi viska is naujo.

Pasiulymas tikrai ne visiems, nepaisant to kad as tikrai nesiulau radikalaus inventoriaus. Tai tas pats kaip man butu 115-125, o tai jau laivas (as pradejau nuo 96l, ir kaip laikas parode tai nebuvo kliutis, na neskaitant 5 plaukimu su svertine, bet del tiek nevertejo jos pirkt).

Jezus rašė:As minejau kad cia reikia uzsispyrimo ir nusiteikimo, nes jeigu jo nera tai man nesvarbu su kuo tas zmogus plaukioja, nes "freestyleriu" nepasidarys.

Jei mes tylesim, niekas nezinos kad yra ir kitu keliu.

Beje. Shreder lyginti su siulaikine 110 l freeride lenta nera visai korektiska. Su freeridu zymiai lengviau ir zymiai smagiau (jis plokstesnis ir platesnis, be to vaira siulau >45cm, kas suteiks stabilu pagrinda nepalyginama su shreder). As pats su shrederiu turbut nepaplaukciau.

Na va, galu gale mano maldos buvo isgirstos ir atsirado entuziastas! Siaip helicopter tacka reiktu pamatyti ka ne taip darai, bet didele tikimybe kad nepaimi labai placiai bures ji darydamas, todel negali jos sukontroliuoti.

O siaip pratimai pradziai yra vandens startas, sail 360, body sail 360, backwind plaukimas (esant pavejui nuo bures), helitack. Ir be abejo greityje tai body dragas. Stipriam vejui labai geras manevras juckjibe, nes jo pagalba greitai ismoksite ir paprasta posuki (na va atskleidziau savo paslapti), kadangi darant duckjibe turi uzsitraukti ranka pries verciant bure.

Biski apie helitacka http://thechop.puslapiai.lt/main1.php?go=helitacklw . Ten ir kitu lengvo vejo manevru yra.

Pauliaus nusiteikimas irgi ikvepiantis. Vat jums ir zmogus kuris nesidziaugia tuo kad yra per lengva.

Kiekvienam savo.
Vartotojo avataras
Jezus

UNREAD_POST Gedas LTU76 24 Kov 2005 18:14

Svarbu kad yra apie ką kalbėti, nes ledas dar storas ir inventorius tik pakeliui į Lietuvą...

Pauliau, tavo nuomonė yra labai svarbi, nors ji tik tavo. Sakai, kad pajutai greičio stoką ir dėl to nori mažesnės lentos. Na čia nėra visiškai taip. Jei nori sumušti Lietuvos greičio rekordą, tai taip, tau reiks siauros, mažos lentos, bet jei nori greitai lakstyti, tai ne lentos litruose esmė. Visai kas kita, jei renkiesi tik Freestyle variantą, tada imi 115 litrų ir mokiniesi. Bet esu skaitęs, kad tau ir varžybos įdomu. Negi ruošies jose dalyvauti turėdamas tik 115 litrų mažulę? Ar vis dėlto būsi gudrus ir saviškę 150 litrų dar pasilaikysi? :wink:

Aš nieko netriu prieš mažas lentas. Pauliau, tau kaip tik 115 litrų mažulę atvežu. Nesvarbu kad ji yra begalo graži ir miela, su ja reiks susidraugauti :)

Jezau, aš irgi pradėjau nuo panašios lentos - 98 litrų... tiesa, prieš tai išmokau buriuoti su winglaideriu, po to nusipirkau 310, užlenkiamo šverto lentutę. Gaila, bet mados pagautas, po metų ją iškeičiau į aukščiau minėtą 98 litrų. Čia mano progresas ir baigėsi, bei sustojo 3 metams. Burė buvo 5,6 ir 7,2. Ai, kai prisimenu, tai galia jaunų dienų pasidaro...

Dabar, aš tikrai mėgaujuosi lentutėmis apie 100 litrų. Kiek joms pučia, tiek ir plaukiu. Tik mane veža pats procesas, o juo vadinu glisavimą, bet ne stovėjimą, dėl to maža lenta yra antra, tam atvejui, jei papučia.

:wink:
Vartotojo avataras
Gedas LTU76

UNREAD_POST Tadulis 24 Kov 2005 18:27

Reziume: galima varyti su mažulėm ar su didžiulėm, su siauresnėm ar platesnėm, su naujesnėm ar senesnėm, kaip kieno skonis ir kišenė neša...

Viena aišku - varyti reikia :!: Ir varyti reikia taip, kad gryžus, belaukiančios ant kranto stebėtusi, ko čia tie bičai taip šelmiškai šypsosi.
Juk jos to nesupras :wink:
Vartotojo avataras
Tadulis

UNREAD_POST Paulius818 24 Kov 2005 18:59

Kol kas as tos lentos nezadu parduoti, nors ji yra tikrai nen nauja, bet plaukia visai gerai. Beto paaugo broliai, tevas taip pat nori ismokti buriuoti.
Na as tiesiog noreciau mazesnes lentos, beto su ja bus galima plaukti ir prie didesnio + freestylint. Girmantas sake pagelbes situo klausimu :)
dideles lentos taip pat neissizadu ir tikrai stengsiuosi sudalyvauti siais metais varzybose.
ps. o kas ten per mazule? Ir kiek ji kainuos?
Paulius818

UNREAD_POST Mantas 25 Kov 2005 00:50

Pauliau tavo nuomone tesinga, todel siais laikais isties ilga lenta jau yra radikalu, ypac jaunimui, todel reiktu isigyti, dar karta pasikartosiu trumpesne, placia, kaip galima lengvesne lenta, su tokia laisvai galesi reisinti ar tiesiog susipazinti su extreem plaukiojimo pradmenimis, o poto jau, tavo pasirinkimo valia. O dar labiau sutinku su tavimi, kad nereikia skubeti pirkti inventoriaus, pirmu taikymu reikia kreipkis i vejasgalvoje mokyklele, aisku tai nera nemokama paslauga, bet tu tikrai nieko neprarasi, nusipirkes pradziamokslio inventoriu, tu jo po sezono nebeparduosi uz ta pacia kaina, o labai noresis. O po mokykleles tu jau geriau zinosi ko tau norisi ir i ka tu linksti. Tada ir isigysi inventoriu is kurio vaska spaust galesi jau ne be viena sezona.
mantasraila@yahoo.com
LTU12
mob. 861036707
skype contact name: mantasraila
Vartotojo avataras
Mantas

UNREAD_POST Jezus 25 Kov 2005 14:07

Baikit juokus 115L mazule. Cia tas pats kaip 115 kg mazule ;)

As turiu didele lenta 97l, o mazule yra 80l, bet siaip viska kas maziau uz 90 l jau galima vadinti mazule.

115 yra didelis laivas, bet jau prie paslankesniu, pradeti "oldschool" freestyle gerai, nes didelis turis leidzia gana laisvai po ja vaikscioti, bet ja jau imanoma pasukti jeigu tik forma tinkama. Beje su tokio dydzio lenta problemu neturetu nei vienas ~75 kg sveriantis pradinukas praejes mokyklele, o ir bure iki 7.5 kv.m. paveztu komfortabiliai. Realiai glisuotu tik kokiais 25% laiko maziau nei su didele-didele lenta (150+), nes vistiek juk nerekomenduotumet bures virs 8 kv.m kaip pirmos?

Gedai, "tu laiku" 98l tai ne 105l modernus freeridas, kuris buvo mano minimali rekomendacija 65kg zmogui.

As asmeniskai pradejau nuo 96l siauros slalomines lentos, neskaitant ~5-7 plaukimu su svertine, kuria irgi pagrinde del mados pardaviau, bet to visiskai nesigailiu. Iskaitant 11kg svori, 96l pludrumas lygus dabartines 91l lentos. Taip puse sezono nuejo lygsvaros niuansu gaudymui ir suradimui kurioje vietoje prie kiekvieno vejo stiprumo gali buti kojos, kad lenta negrimztu. Bet uztai veliau nebuvo problemu del trapes ir kojakilpiu, kurias gvildeno ta pati sezona pradejusi chebra. Posuki pramokau su 86l bebriuku, reiktu ismokti normaliai bet ner laiko.

Butent mazas inventorius sukure issuki ir leido mokytis greiciau nei su "mokymuisi tinkamu" inventoriumi. Bet kaip minejau pirmaji puse sezono, gal net visa - atrode atvirksciai, kad turintiem "tinkamesni" invetoriu geriau sekasi. Jei vienu momentu buciau turejes savo 108L rrd o ne 115L exocet, uztikrinu kad dabar plaukciau geriau. Didele lenta leido manevrus daryti su nepakankama energija - kur reikia daryti zingsni padarai tris, kur reikia sugaisti akimirka - sustoji pamastyti.

Jeigu pasigaileti del jaunu dienu praleistu vejais, manau kad galeciau plaukti geriau, bet stabde per didelis inventoriaus sukuriamas komfortas, na ir neryztingumas. Anksciau reikejo 3 dimensija judeti.

O del ledo tu teisus - pagrindine priezastis visokio rasinejimo kad zveriskai norisi buriuoti, o negali. Ziuri progrnozes, o ten melyna, tada arba paziuri nuotraukas arba parasai i foruma ir biski geriau.
Vartotojo avataras
Jezus

UNREAD_POST Paulius818 25 Kov 2005 18:13

Vieniem storule, o kitiem mazule :)
Paulius818

UNREAD_POST Zilvis 25 Kov 2005 18:48

baikit juokus 115L mazule. Cia tas pats kaip 115 kg mazule

nors Jezaus zodis ir sventas, bet nesu tikintis, tai leisiu sau papriestaraut :P Jei zmogus sveria 60kg, tai taip, jam ir 115L yra rubuile, bet jei pvz sveri virs 90 kg, 115L gali buti riba kai namo nurimus vejui gali ir negrizti. Jau nera ka kalbeti apie mokymasi kai maziau vejo. Todel visai pelnytai toks sunkesnis zmogus tokia lenta gali vadinti mazule :)
Jei tu Jezau mokinaisi su 90L lenta, nu OK galima ir taip. Visokiu zmoniu buna :) Daugumai prasimurkdzius kelias dienas su mazule praeitu noras mokytis is vis, o ne ateitu uzsispyrimas ismokti kaip kad tau ivyko. Tam ir sukurti mokomieji plastikiniai hi-fly tanklaiviai su kuriais mokina visos surf-mokyklos. Atsistoji ir plauki jau pirma diena. Geriau netgi nei izymusus GO :) Paskui pereini ant mazesniu, juk visuose sportuose pradedi nuo paprastu dalyku, veliau pereini prie ekstrymo...
Del pirkimo - manau sunku kelis zuikius vienu suviu sumedzioti. Mokinimuisi skirta lenta yra skirta mokinimuisi ir tai viska pasako. Daugeliui zmoniu gal but to ir pakaks, kitiems pramokus norisi kazko "rimtesnio", cia juk negali numatyti kas kam patiks... Gal palinks i formule, gal palinks i weiva, gal i greiti, o gal ir freeraidinimas su ta pacia lenta teiks didziausia malonuma.
Vien zho: jei as dabar buciau pradinukas, tai tur but eiciau i surf mokykla, tegu mane ismoko. Kai jau kazka mokeciau, pirkciau tai i ka linksta mano dusia... Jei metyti babkes ant mokyklu butu gaila, pirkciau tai ka dauguma ir siulo - trumpa-platu daikta, tada pramokus butu matyt kas toliau...
Is kitos puses ziurint, kad ir ka benusipirksi - kitais metais jau noresi kazko kito :) Cia liga tokia :) Pardavejai dirba gerai :) Dauguma buna pastoviai nepatenkinti tuo ka turi ir nori kazko naujo, taigi po galais - ko cia diskutuojam! Pirkti jus ka pardavejai siulo, o kitais metais juk ar siaip jau kazko naujo noresit :)
Zilvis

Burės numeris: 74

UNREAD_POST Girmantas 25 Kov 2005 20:12

Valio Zilviui!
Jei zmogus sveria 60kg, tai taip, jam ir 115L yra rubuile

Vien zho: jei as dabar buciau pradinukas, tai tur but eiciau i surf mokykla, tegu mane ismoko. Kai jau kazka mokeciau, pirkciau tai i ka linksta mano dusia... Jei metyti babkes ant mokyklu butu gaila, pirkciau tai ka dauguma ir siulo - trumpa-platu daikta, tada pramokus butu matyt kas toliau...

tai trumpa plati lenta zmogui sverianciam 65 kg ir yra intervale nuo 115 iki 125 litru. juk mes lentos ieshkome Evaldui? taip?
Girmantas LT 69
Soulraiderių grįžusių į hipermaterializuotą pasaulį blog'as - www.spotas.lt
Vartotojo avataras
Girmantas
-

Burės numeris: 69

UNREAD_POST Paulius818 25 Kov 2005 21:19

Zilvis rašė:Jei metyti babkes ant mokyklu butu gaila, pirkciau tai ka dauguma ir siulo - trumpa-platu daikta, tada pramokus butu matyt kas toliau...

Na seip manau daugiau sutaupysi negu pramesi pro sali. Jei sudalyvausi mokyklelei tai zinosi ko nori, o jai pirksi tai ka siulo dauguma "trumpa-platu" gali smarkiai prasaut, nes jei tau nepatiks o tu busi nusipirkes visa inventoriu uz tokia pacia kaina jo jau nebeparduosi, ir skirtumas manau bus ne vienas simtas litu. Taigi nepagailek keliu simtu litu ir sudalyvauk VG
Paulius818

AnkstesnisKitas

Grįžti į Pradinukams / Beginners part

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

Prisijungimas nariams