|
Visi klausimai-atsakymai pradedantiesiems Post here your HowToDo question
Paulius818 28 Kov 2005 18:06
Na tai pasakyk Zilvi ka nusprendei? 
-
Paulius818
-
- Burės numeris: 0
Gedas LTU76 29 Kov 2005 09:15
Pozicijos nesutampa, jas suvienodins tik vėjas. Bet sakyti, kad pradedančiajam 115 litrų lenta per didelė, na... tokio vėjo nebūna, kad tokias pozicijas sulygintų...
Žilvis pasakė esminį kriterijų ir tikrai labai teisingą, - tik tu pats gali pasakyti kas tau patinka, tačiau dabar to padaryti dar negali. Dėl to trumpa, plati lenta suteiks tau galimybę išmokti visų reikiamų pagrindų, kuriuos turėdamas galėsi nuspręsti savarankiškai.
Pauliau, kalbėjau apie Starboard S-Type 115 lentą
Daugiau apie ją rasi čia www.star-board.com
-

Gedas LTU76
-
-
Jezus 29 Kov 2005 14:37
Mes naudojame skirtingas savokas.
Su "mazule" visai aprimus vejui i kranta gali gryzti tik krauliu. Puciant vidutiniam vejui su mazule startuoti yra labai-labai komplikuota. Didesne lenta tiesiog nebera mazule, nes mazules - kaprizingos. Su mano svoriu mazule vadinasi lenta mazesne nei 85l. Svoris svyruoja 72-78 kg. Tai su 90 kg, mazule butu iki 100l. Ar tai bus 65l, 70l, ar 80l - esminio skirtumo nebus, jei ner vejo - irkluok.
Vidutine lenta yra tokia su kuria sutelkus pastangas imanoma gryzti stovimoj padeti netgi puciant lengvam vejui, puciant vidutiniam vejui su ja galima smagiai lakstyti nes gabaritai yra lengvai valdomi per kojakilpes. Mano svoriui tai butu 85-100 l.
Didele lenta yra komfortabili, su kuria visai nebaisu jei vejas nudus, nes ant jos gali stoveti bures nepadedamas (t.y. neskestanti). Mano svoriui didele lenta yra 100-115L. Mano 97l freestyle wave praktiskai jau galima priskirti prie dideliu nes su ja nebaisu isplaukti bet kokiom salygom, galima parsipumpuoti namo.
As turejau 130L "ekstremaliai didele" lenta. Tai lenta kurios nebegali pilnai kontroliuoti uz kojakilpiu, todel su ja negali prognozuojamai sokineti, kuri lauzia kojas kai truktelna vejas, ant kurios dedasi bures nuo kuriu skauda nugara. Kuri labai iskreiptai reaguoja i koju padetis ir neduoda norimo interaktyvumo. 130L freeraidas taip blogai nebutu buves, bet tada buvo laikai kai kiekvienas isivaizdavo kad turi buti lenktynininkas, uztai freeride inventorius buvo ekvivalentu "levas" inventorius.
Beje lenktynininkui visi lentu dydziai, komfortai ir t.t. yra nusispjaut, jam reikia maksimalaus rezultato, o kaifa tikriausiai pajunta is varzymosi o ne is plaukimo. Tikriausiai galvojate "ka jis supranta apie lenktynes?". As pats biski dalyvaudavau varzybose ir kartais plaukdavau su inventoriumi kurio normaliom salygom nenaudojau, nes su juo plaukti nekaifas, kitais atvejais plaukdavau su 2kv.m. per didele bure, kas irgi nekaifas.
115L lenta pradedanciajam ne per didele, o butent mano rekomendacija ~70 kg asmeniui. As irgi rekomenduoju pradeti nuo dideles lentos, tik "dideles" lentos savoka nesutampa.
Aisku smagu vadinti 115 l lentra mazule, o zmogu padaranti duckjibe profu, viskas atrodo pasiekiamiau, bet bukime realistai. Dabar globalizacijos era ir reikia naudoti universalia skale.
-

Jezus
-
Zilvis 29 Kov 2005 19:00
Jezau,
pradedantysis perka lenta ne tam kad sokineti. Perka tam kad ismokti. Kai ismoks, gal ir uzeis jam noras sokineti, o gal ir ne. O tavo poziuris apie profus ... ai patylesiu. Atrodo zmogus perka burlente tam kad butu profas. Kad loopus suktu pirmyn atgal?
Tu pavyzdziui turi dvirati? Tu perki ji tam kad maloniai pasivazinetum ar perki bmx'a kad varytum freestaila ar 10000 kainuojanti anglini treko zveri? Dauguma zmoniu perka dvirati kad maloniai pasivazinetu... Tai vat ir su burlentem tas pats - dauguma zmoniu perka kad maloniai pasiplaukiotu...
Aisku vieniem malonumas yra sokineti, kitiem freeraidinti, kitiem lenktyniauti ir t.t.
Kuom blogenis laimingas freeraideris uz koki nors nepatenkinta kad kazko nemoka freestaileri? Ar tu kai vaziuoji dviraciu jautiesi nevisavertis kad negali pavaryti kaip varo bicai kokiam tai Tour de France ar maniakai darantys loopus su bmx'ais???
Na tikiuosi aisku ka as bandau pasakyt
O apie profus tai taip, bukim realistai - juk nera LT nei vieno zmogeliuko kur isdarinetu fintus kaip team memberiai. Yra tik zmones mokantys kazkiek daugiau nei dauguma...
-
Zilvis
-
- Burės numeris: 74
baidas 29 Kov 2005 19:38
labai geras skyrelis tikslai 2005 sezonui ... zsmogus neturintis tikslu netobuleja ... kuo didesnius tikslus uzsibrezia sau , tuo didesne tikimybe, kad pasieks dagiau ... tik vat problema ... ne visu galimybes tobuleti yra vienodos ... ir tai kas vienam atrodo, kaip savaime suprantama kitam gali buti sunkiai ikandamas dalykas ... vienas ta pati ismoksta per sezona kitam reikia dvieju ... triju ar desimt sezonu ... nereiketu taip drastiskai statyti pradinuko ant 85litru wave lentos ... bet taip pat nereiketu jo isprausti i tokius remus kad jis su kokiu ease rideriu plaukiotu visa sezona ... nepazinus zmogaus ir nepamacius jo gabumu yra labai sunku nuspresti kuri varianta pasirinkti ... todel vis delto pradzioj reiketu arba bandyti ant skolinto inventoriaus kuris tinkamas mokymuisi arba vis del to praeiti mokyklele ...
-------------------------------------------------------- OPERATORIUS.LT+370 657 66770 skype: baidas_ltu123 --------------------------------------------------------
-

baidas
- -
-
- Burės numeris: 123
-
Girmantas 29 Kov 2005 21:01
Jezau, kaip laikos tavo bmx? dar nuvalai dulkes? ar jau nebeturi jam laiko? 
Girmantas LT 69 Soulraiderių grįžusių į hipermaterializuotą pasaulį blog'as - www.spotas.lt
-

Girmantas
- -
-
- Burės numeris: 69
-
Jezus 30 Kov 2005 11:55
As is pradinuko pradejau islipineti pries sezona gal du, dabar galu gale esu vidutinukas, kuri jau pradeda toleruoti normaliai plaukiantys. Del to kad niekada nebusiu profas, o iki normalaus plaukiko daaugsiu per 2-4 metus, o gal isvis nedaaugsiu blogai nesijauciu. Tik man nepatinka iskreipta skale, kad beveik visi an LT kieti o keli netgi profai. Labai vidutiniskai yra plaukiantys keli zmones, kiti yra pradedantys, o dar kiti yra nuliai.
BMX deja neliko laiko kai pradejau vazineti prie juros gaudydamas veja. Teko pasakyti viso gero, kad technika nedulketu. Su paprastu dviraciu vazineti reikalauja per daug pastangu tad jo neturiu. Jei kada vel prades laisvas laikas verztis per krastus nusipirksiu lengvesni BMXa.
Kaip matau vel grystam prie daugumos klausimo, nors pirmajam pasiulyme parasiau kad sie patarimai pritaikyti jaunam, sportiskam ir lengvam zmogui. Daugumos mazules niekada netures, netgi vidutines lentos turbut ne. Plaukios su didelem arba laivais, ir puiku, tik nevadinkit ju mazulem. Tokie kur susideda su mazulem siais laikais yra mazumos
Labai gerbiu zmones kaip Mantas ar Gedas, kurie sugeba pakankamai atsiriboti nuo subjektyviu pomegiu duodami patarimus. Mano patarimai deja nera tinkami visiems, bet tikiuosi kad tie kam jie tinkami atsirinks bendrame informacijos sraute ir padarys isvadas. Kokia formule pirkti pas mane geriau neklausti, nes pasakysiu kad jokios, arba "kaip plaukti greitai?" atsakymas manau butu "o nafig?". Jeigu jums atrodo kad as kazkur nusisnekejau, tai reiskia kad tie zodziai buvo skirti ne jums... arba as nusisnekejau, visi mes klystam
Ir dar pavydziu pajurieciam, nes panasu kad pirmadieni prasideda sezonas.
-

Jezus
-
Rasius321 30 Kov 2005 12:26
Jezau, aš tarkim turiu tris lentas (realiai neturiu). 180ltr Sytriendo Formulė, 140ltr senas slalominis laivelis ir 110-120ltr koks superX ar pan laivelis.
Savo draugui tikrai nesakysiu - plaukiojau su mažiausiu iš savo didžiųjų laivų. Sakysiu - plaukiojau su savo mažule
Mažulė - sąvoka, nusakanti dydį. Dydis (ne matmenys) gali būti nusakomas tik turint kažkokį kontekstą. Mano kontekstas yra 180ltr, 1m durys. 110ltr eleikui yra mažulė, kaip nori taip žiūrėk...
Rasius
--
Curiosity killed the cat, satisfaction brought him back
-

Rasius321
-
Efca 374 30 Kov 2005 12:34
Pvz., man po šios žiemos ir 115 l būtų super radikali mažulė bo be hidriako 118 kg gaunasi. Taigi 171l friraidas bus pac tas. na o veivų tokiems kaip aš net negamina ir klausyk paskui žmogus Jėzaus agitacijos apie bangas, malonumą... 
-

Efca 374
-
- Burės numeris: 374
-
Jezus 30 Kov 2005 13:02
Nu taip 115l su 118kg isties super radikali mazule, kaip rasiau "mazuliskumai" nuo buriuotojo svorio priklauso - tai lentos elgesys provokuojantis plaukimo stiliu.
Gerai, tarpusavyje su draugu vadinkit kaip norit, net vienas kita mazulem galit vadinti jei jums tai patinka 
-

Jezus
-
Vaidas K 30 Kov 2005 15:10
Idomi diskusija gavosi... Iš jos galima susidaryti nuomonę, kad Jėzus lyg balta varna tarp visų Lietuvos buriuotojų (na gal ne visu - tik tarp Vilniaus, Kauno krašto buriuotojų:) , bet juk jie nekalti kad pas juos prastos buriavimo sąlygos). Nenusimink Jėzau - turi ir pasekėjų. Palaikau Tave ir Tavo filosofiją 100 %. Be to, tikrai juokinga, kai zmones 115 ltr. lentas vadina mazulemis. 
-
Vaidas K
-
Gedas LTU76 30 Kov 2005 16:00
Vaidai, juokas yra labai gerai dalykas, o jei jis dar ir ima, tai žmogus yra geros nuotaikos
Kas pagal tave yra mažulė? Ar 218 cm ilgis yra pakankamai trumpas lentai, kad ji būtų vadinama mažule? O 96 litrai, ar jau telpa į mažulės sąvoką?
Jėzau, tavo noras, matyti kuo daugiau buriuojančių jūroje yra visiškai suprantami. Patikėk, aš irgi noriu, kad buriuojančių būtų kuo daugiau  Bet pagalvokime paprastą dalyką, kodėl burlentės vos "neužsilenkė" devyniasdešimtųjų pabaigoje? Dėl to, kad jos pasidarė per daug sudėtingos. Atsiradus plačioms lentoms, kurios išglisuoja labai anksti ir tuo pačiu yra nesunkiai „suprantamos“ naujokams, burlenčių sportas atsigavo. Žinoma, jis turbūt niekada nepasieks 80-ųjų lygio, kai vien tik Vokietijoje per metus buvo parduota 100,000 burlenčių, Prancūzijoje apie 70,000 ir Italijoje apie 45,000. Dabar visame pasaulyje vargiai parduodama tiek, kiek tada vienoje valstybėje. Iš tokios paspirties atsiranda inovacijos, daug daugiau jaunimo pradeda buriuoti, o iš didesnės atrankos daugiau pasiduoda ir į radikalesnes sporto pakraipas. Tai natūralu. Tuo tarpu dabar, atsiradus naujam žmogui, siūlyti peršokti vieną, ar net kelis tobulėjimo ir pažinties etapus, yra neprotinga, nes tik pajutęs malonumą pirmais buriavimo kartais, žmogus gali užsikabinti rimtai. Jei jam tai nepatiks, ar pasirodys per sudėtinga, tai atsiras kitų pomėgių, kuriais jis patenkins jaunatvišką smalsumą. Ir kam nuo to bus geriau?
-

Gedas LTU76
-
-
Jezus 30 Kov 2005 18:47
as skatinu ne buriavima juroje ar konkretu manevra ar konkretu inventoriu. as skatinu poziuri kai zmogui dzin kad nesigauna, bet jis daro sudetingesnius dalykus negu leidzia jo kvalifikacija duotu momentu, vietoj to kad daryti paprastus ir savimi didziuotis kad negriuni.
taip eina progresas - susikuri issuki, kuo sunkesni tuo geriau, bet pasiekiama - ir ji pasieki. as per ilgai neleidau sau bandyti kai kuriu manevru isivaizduodamas kad jei jie ir ne profam, tai bent jau kur kas kietesniems uz mane. o kai galu gale nusprendziau pabandyti tai vieni is ju pavyko per kelis plaukimus (vulkanas), kiti uztruko ne viena sezona (speed loopas). Jeigu as buciau plaukiojes sistemingai ir pagal kvalifikacija, "be streso", siuo metu svajociau kaip lipsiu per musa su 100l "mazule". Aisku po dar 10 metu, kai jau buciau "daauges" speed loopas gal gautusi per pora menesiu, bet dabar as jau 2 metus turejau nerealaus kaifo dauzydamasis i vandeni (iki trupalaikio regejimo sutrikimo), ir tuos ateinancius 10 metu irgi kaifuosiu jau nebesidauzydamas (konkretaus manevro atveju).
nemanau kad jaunimas kurie ismoksta su skeitais ciuozineti tureklais ir pakeliui atsimusa visus kiausinius ir plaucius bijo issukiu. kiti tuo metu vazineja turistiniu dviraciu. as jau per senas kad sulaukti kada naujokai einantys "lengvu" keliu pasieks mane dominanti lygi ir prisijungs. todel ir skatinu kitoki poziuri i si laisvalaikio praleidimo buda. jei nebuciau sio kelio patikrines ant savo kailio manau nesiulyciau. tikrai nesijauciu isskirtinis todel manau kad juo galetu praeiti visas pulkas nauju buriuotoju. esant pakankamai informacijos ir pagalbos po ranka nebereiktu 6 metu, o butu padaroma per 3-4, juolab kad yra platus freeride lentu pasirinkimas ir nereikia prievartautis su slalominiu laivu.
kai kas rekomenduoja vaikscioti i treniruokliu sale del efektyvensio buriavimo. o tai gana slykstus ir kankinantis uzsiemimas, bet visi kazkodel pritaria- jo,jo,jo reikia sportuoti. mano nuomone zymiai geriau del geresnio buriavimo tiesiog buriuoti, nebutinai visada glisuojant, nebutinai negriunant, nebutinai nepavargstant.
statistika gal ir gera, taciau mano nuomone naujausia turetu buti zymiai liudnesne - pastaruoju metu zmones kuriems reikia ekstremalumo, bet nepasieke norimo lygio metesi i kaitavima, kuris yra zymiai pavojingesnis, iskaitant neuzkilima pries veja, kuris yra vienintele rizika su per maza lenta. dabar naujam zmogui siulomos tokios alternatyvos: arba imi kaita ir dalyvauji tuse arba imi didele lenta ir kaip senis plaukioji tramvaju, jeigu mano siuloma kelia pazymim "klystkeliu". ekstremalumo ir patrauklumo praseme jaunimo akyse mes stipriai gaunam i kaulus nuo kaitu. kazkas piktinosi vaizdu palyginimu del dideliu ir mazu lentu, gal reiketu imesti kaitu vaizdu palyginimui su didelem lentom, spekit kas graziau atrodo.
-

Jezus
-
Tomas 30 Kov 2005 19:01
sveiki,
as esu uz palaipsnini lipima sportine prasme aukstyn.
nes kaip ir daugelis pradejau nuo mustangu/vingleideriu dar budamas vaikas, paskui nusipirkau kazkoki Sh... 90 litru leidzianti vandeni ir buriavima atidejau ilgam, nes pagalvojau, kad nemoku ir neismoksiu.
pradedanciam patarciau tik nuo 1 dalyko pradeti, jei perki lenta, pirk taip vadinamo GO tipo, kad ir stipri kaip velnias (kurio net Bobas neiveike audrose) ir plaukimo principai teisingi, tai reiskia nera sverto per vidury pastovaus, nes tas svertas vercia kitaip plaukti, ir pradejus veliau plaukti tik su vaira turincia lenta nemaloniai nustembi, kad vel daug ko menoki ir veltui vandeni stumdei.
del mazuliu, mazai siame konforto amziuje pazystu zmoniu kurie nezinodami ka reiskia glisas "kelis menesius" kankintusi slapiame starte, nors kiekvienas individuoaliai imlus.
Tomas
-

Tomas
-
Sige 30 Kov 2005 19:35
įsikišiu.
apie buriavimą labai mažai ką galiu pasakyt, per daug žalia šitoj vietoj, bet apie iššūkių filosofiją pablevyzgot galiu.
Jezau, žmonės tikrai labai skirtingi- vienam iššūkis kažką nuveikti iškels dar vieną iššūkį ir tt, o kiti, nepasiekę tikslo lengvai, atsikąs to visam gyvenimui. Ir tai nepriklauso nuo žmogaus amžiaus- tai charakteris, gyvenimo būdas etc.
dėl greičio- be reikalo tu jį suniekini (arba "kaip plaukti greitai?" atsakymas manau butu "o nafig?")- tai vėl labai individualu- vienam triukai, kitam greitis.
Ir dėl inventoriaus pasirinkimo žmogui patart gali žinodamas jo pomėgius, o ne amžių.
-

Sige
-
Grįžti į Pradinukams / Beginners part
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių
|
|