EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

Padėkite protingai pasirinkti burės dydį

Visi klausimai-atsakymai pradedantiesiems
Post here your HowToDo question

Padėkite protingai pasirinkti burės dydį

UNREAD_POST prusas 31 Rgp 2008 19:19

Šią vasarą pirmus metus atplaukiojau su Viper fanatik 200 l ir 90 cm pločio lenta su bure 7,4m2.Man su 105 kg svoriu išėmus švertą ir įsidėjus 51 cm vairiuką lenta, atrodo, man tinkanti ideliai.Šis komplektas pasirodė idealus man plaukioti prie 6-9 m/s,tokiu greičiu lenta pradėdavo glisuoti.Tačiau burė atrodo per silpna esant 4-5m/s vėjo geičiui,o toks vėjas buvo daugiausia šią vasarą , ir norisi prie tokio vėjo plaukioti, o ne kankintis.Pati lenta laiko bures iki 12 m2.Kokį burės dydį rekomenduotumėte antrai ,dideliai burei esant vėjui 3-6 m/s.
Paskutinį kartą redagavo prusas 31 Rgp 2008 21:52. Iš viso redaguota 1 kartą.
Ir tai praeis.....
Vartotojo avataras
prusas

Re: Padėkite protingai pasirinkti burės dydį

UNREAD_POST gediminas 31 Rgp 2008 19:49

Tokiam svoriui ir bendrai tinkamiausia bure yra 11,arba 11,5 didesnes efektyvesnes tik pavejiniuose kursuose,11 -kinei burei daugiausia pritaikomi stiebai,be jokiu prailginimu ir paaukstinimu.Ir tinka placiam veju diapazonui.
GedJack
gediminas

UNREAD_POST Rasius321 02 Rgs 2008 09:00

Net su tokiu svoriu ko gero nepatarčiau pirkti 11m2 monstro. Argumentai:
- Reikės yyyylgo stiebo - brangu
- Reikės reisinės burės - brangu ir neilgaamžiška. Freereisinių tokių dydžių lyg ir nėra.
- Būtinai reikės anglinio giko - brangu
- Kai nuspręsi keisti lentą, kad pavežtų tokią burę, teks pirkti formulę ar freeformulę - brangu.
- Prie 3m/s su tokia bure vis tiek neišglisuosi. Tokiam vėjyje jokio skirtumo - 11m2 ar 5m2. Teisingiau, 5m2 netgi linksmiau ;)

Rekomenduočiau kokią nors freeracinę 2-3 kemberių burę, maksimalaus arba artimo maksimaliam ploto ant 520 ar 490 stiebo. Ne daugiau 10m2.

Aš su savo 87kg, su 120ltr lenta ir 8.5 GTX kai stotelės rodo ~5m/s vidurkį, paglisuoti gaunu tikrai užtektinai.
Rasius
--
Curiosity killed the cat, satisfaction brought him back
Vartotojo avataras
Rasius321

UNREAD_POST Gedas LTU76 02 Rgs 2008 15:48

Rasiau, jei prie 105 kg 11.0 kvm burė yra monstras, tai kaip ją reiktų vadinti mano 73 kg svorio kontekste?
Tokie argumentai kaip brangu, neilgaamžiška, ne linksma labiau tiktų vaistų reklamai, kai sakoma ne tiesa, bet ir ne melas... galima pradėti kiekvieną teiginį paneiginėti, bet nepradėsiu.

Rimtesni argumentai, kodėl nereiktų 11,0 burės ant dabar turimos lentos, tai - pati lenta. Nesvarbu, jog ji gali būti pakinkyta su 12,0 bure (nelabai tikiu kad taip yra iš tiesų), bet didelės naudos iš to nebus. Ši lenta neleis pajusti didelio skirtumo tarp 9,0 ir 11,0 burių, nes turimas vairiukas didesnei nei 10,0 kvm burei jau yra drūčiai per mažas. Rekomendacija būtų burė tarp 9,0 ir 10,0. Viršus, nesvarbu kokios paskirties jis bus, geriausiai veiks su angliniu giku. Priklausomai nuo finansų, kuriuos esi pasiruošęs išleisti takelažui, reikės rinktis arba naują, arba dėvėtą įrangą.
Vartotojo avataras
Gedas LTU76

UNREAD_POST Girmantas 02 Rgs 2008 15:55

nusipirk lengva, dvigubai mazesne lenta ir nereikes kitos bures. nors ir su 15 m^2 bure, tas vaiperis neplauks greiciau, anksciau ... negu plaukia dabar.
Girmantas LT 69
Soulraiderių grįžusių į hipermaterializuotą pasaulį blog'as - www.spotas.lt
Vartotojo avataras
Girmantas
-

Burės numeris: 69

UNREAD_POST prusas 03 Rgs 2008 22:37

Dėl lentos: kaip nebūtų keista aš ja patenkintas, nesiruošiu dalyvauti varžybose ar statyti greičio rekordus, aš plaukioju savo malonumui.Netgi papildoma reikalinga jėga nugalėti "arimo" efektą yra gerai, nes po 25 metų pertraukos pradėjau plaukioti būtent dėl būtiumo palaikyti fizinę formą.Aišku po poros metų mano nuomonė gali ir pasieist ;) į tai renkantis burę irgi reikia atsižvelgti. Pagrindinis mano argumentas dėl didesnės burės tai , kad turima mane gūsiui susilpnėjus neišlaiko ir aš užsivožiu, teko išmoki šokti kadrilį į kilpas - iš kilpų, beto esant silpnesniam vėjui per daug tenka jėgos rankon, o ne trapecijai, paradoksas esant stipreniam vėjui aš atsipalaiduoju, esant silpnam - rankas pakerta.
Iš esmės klausimas yra toks 10 ar 11-11.5. Ir ar apskritai tai turi man prasmę su mano poreikiais.
Ir tai praeis.....
Vartotojo avataras
prusas

UNREAD_POST kestutisg 03 Rgs 2008 23:35

prusas rašė:Dėl lentos: kaip nebūtų keista aš ja patenkintas, nesiruošiu dalyvauti varžybose ar statyti greičio rekordus, aš plaukioju savo malonumui.Netgi papildoma reikalinga jėga nugalėti "arimo" efektą yra gerai, nes po 25 metų pertraukos pradėjau plaukioti būtent dėl būtiumo palaikyti fizinę formą.Aišku po poros metų mano nuomonė gali ir pasieist ;) į tai renkantis burę irgi reikia atsižvelgti. Pagrindinis mano argumentas dėl didesnės burės tai , kad turima mane gūsiui susilpnėjus neišlaiko ir aš užsivožiu, teko išmoki šokti kadrilį į kilpas - iš kilpų, beto esant silpnesniam vėjui per daug tenka jėgos rankon, o ne trapecijai, paradoksas esant stipreniam vėjui aš atsipalaiduoju, esant silpnam - rankas pakerta.
Iš esmės klausimas yra toks 10 ar 11-11.5. Ir ar apskritai tai turi man prasmę su mano poreikiais.

jei poreikis - palaikyti fizine forma, tai 10-kes ar 11-11.5 kilojimas ish vandens ji tikrai duos :) del "kadrilio" - tiesiog shoksi ji prie mazhesnio vejo, nes ishvarysi buriuoti esant siplnesnei prognozei :)

k.
"If you feel that you have everything under control, then you're simply not driving fast enough." - Mario Andretti, F1 car racer
LTU2000 // +370 655 13374
Vartotojo avataras
kestutisg

UNREAD_POST Rasius321 04 Rgs 2008 08:09

Kaip Gedas rašė, iš 11 ir daugiau ant tokios lentos tu neturėsi jokios naudos. Na gal išglisuosi 0,25m/s anksčiau. Kokia prasmė į Volgą dėti formulės variklį - F1 ji vis tiek nepataps.
Rasius
--
Curiosity killed the cat, satisfaction brought him back
Vartotojo avataras
Rasius321

UNREAD_POST Edas50 04 Rgs 2008 12:04

Prisimenu kažkada rašytus Baido žodžius dėl brangaus/pigaus inventoriaus, pabandysiu pacituoti: sudėkite formulinio inv. kainą ir padalinkite iš galimų buriuoti dienų skaičiaus, ir sudėkite neformulinio inv. kainą ir taip pat padalinkite iš galimų buriuoti dienų skaičiaus. Kuriame apskaičiavime skaičius mažesnis? Kiek tada pamenu, tai su formule plauti gaudavosi žymiai pigiau ;)
----------------------------------
http://www.bareika.lt
+370 618 40022
Vartotojo avataras
Edas50
-

Burės numeris: 50

UNREAD_POST alga 04 Rgs 2008 13:54

Formulė tai formulė, bet at 90 cm Vaiperis su 11 kvadartų bure glisuos prie 4 m/s? Abejoju.
Vartotojo avataras
alga

Burės numeris: 42

UNREAD_POST Edas50 04 Rgs 2008 14:29

alga rašė:Formulė tai formulė, bet at 90 cm Vaiperis su 11 kvadartų bure glisuos prie 4 m/s? Abejoju.

Vaiperis gi ne formule, tai ir neglisuos musiau-kad. :)
----------------------------------
http://www.bareika.lt
+370 618 40022
Vartotojo avataras
Edas50
-

Burės numeris: 50

UNREAD_POST Try2Fly 04 Rgs 2008 16:47

Edas50 rašė:Prisimenu kažkada rašytus Baido žodžius dėl brangaus/pigaus inventoriaus, pabandysiu pacituoti: sudėkite formulinio inv. kainą ir padalinkite iš galimų buriuoti dienų skaičiaus, ir sudėkite neformulinio inv. kainą ir taip pat padalinkite iš galimų buriuoti dienų skaičiaus. Kuriame apskaičiavime skaičius mažesnis? Kiek tada pamenu, tai su formule plauti gaudavosi žymiai pigiau ;)

Checheche :) Yra viena beda sitoj filosofijoj:
Jei jau plauksi dazniau tai skaiciuojant ne plaukimo kaina o isleistus pinigus per laiko vieneta - tarkim per sezona.... tai dar blogiau gaunasi.
Ne tik kad F inventorius brangesnis, bet dar prisideda kruva islaidu kurui, nes vaziuot galima daug dazniau, prie mazesnio vejo :)
Zodziu mano patarimas - tiesiog neskaiciuoti :wink: ir pirkti tai ko tu nori.
Vartotojo avataras
Try2Fly

Burės numeris: 0

UNREAD_POST Sige 04 Rgs 2008 19:19

alga rašė:Formulė tai formulė, bet at 90 cm Vaiperis su 11 kvadartų bure glisuos prie 4 m/s? Abejoju.

Galetu Irmantas atsakyt. Jis bande su 12 :).
Vartotojo avataras
Sige

UNREAD_POST Zanas346 04 Rgs 2008 20:32

Edas50 rašė:Prisimenu kažkada rašytus Baido žodžius dėl brangaus/pigaus inventoriaus, pabandysiu pacituoti: sudėkite formulinio inv. kainą ir padalinkite iš galimų buriuoti dienų skaičiaus, ir sudėkite neformulinio inv. kainą ir taip pat padalinkite iš galimų buriuoti dienų skaičiaus. Kuriame apskaičiavime skaičius mažesnis? Kiek tada pamenu, tai su formule plauti gaudavosi žymiai pigiau ;)

tik reiktu ivesti koeficienta 1:4 tai yra tos dienos, kai gali buriuoti tik su formule, yra 4x maziau vertingesnes, negu tos kitos GEROS dienos. ir tada rezultatas jau protingesnis pasidarytu :D
Vartotojo avataras
Zanas346

Burės numeris: 346

UNREAD_POST Irmantas 04 Rgs 2008 21:02

Zanai, tai kodel formules tokios populiarios? :) siandien isgirdau, kad vien Anyksciu kraste apie 16 formuliu.Siemet pradejau plaukti slaloma,taip, tai smagu, bet ne is tolo nepalyginsi su formule.
LTU 666
8 685 33760
Vartotojo avataras
Irmantas

Kitas

Grįžti į Pradinukams / Beginners part

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

Prisijungimas nariams