EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

Slalominės lentos ir burės

Problemos, triukai, patarimai.
Inventorius

Slalominės lentos ir burės

UNREAD_POST Audrius 51 21 Kov 2007 17:58

Nesiruošiau ką nors rašyti, tačiau paskatino Bobas.

El Ture pasitaikė proga paplaukioti keletu lentų ir burių.
Lentos buvo Fanatic Falkon, F2 SX, Tabou Manta ir aišku RRD Xfire. Visos buvo pernykštės apie 100-110 l tūrio, 62-69 pločio. Dar buvo Arūno Exocet Turbo Boust panašaus dydžio, su kuria jis sėkmingai laimėjo 2 vietą, bet jos nebandžiau nes tokią pat pernai pardaviau ir ji man pakankamai aiški. Gaila nebuvo populiaraus Isonic su kuriuo neteko plaukt.
Aišku mano bandymai nė iš tolo neprilygo žurnalų testam, tačiau keletą nekaltų asmeninių pastebėjimų galėčiau pateikt. Plaukdamas bandžiau atskirt ką duoda lenta, ką pelekas, o ką rangautas ir burė, ką padaryti nebuvo taip jau lengva. Visų lentų kojakilpės ir šarnyrai buvo pastatyti daug maž arčiau galo.
Platesnės lentos greičiau išglisuoja, trumpesnės ir mažesnio tūrio turi geresnį greičio ir kontrolės potencialą, tačiau ilgesnės ilgiau išlaiko glisą posūkiuose. Labai gerą visų šių savybių kompromisą turi Fanatic Falcon'as.
Panašiai viskas subalansuota ir F2, tačiau labai ryškaus įspūdžio man nepaliko, kita vertus su šia lenta plaukiau labai nedaug. Maniškė RRD tikrai greita ir sukli, bet tik prie stipresnio vėjo ir visiškas stabdys nurimimuose ar starte iš vietos (ji buvo pati siauriausia iš bandytų). Tabou man buvo mažiausia žinoma lenta mažiausio tūrio, plati, trumpa ir lengva (100l, 68cm,223cm). Plaukiau trumpai ir su Gaastra Vapor 7 m2. Labai greitai iššoka į glisą, tikrai labai greita ir stabili, trūkumas - greitai gęsta posūkyje. Sudomino.
Su burėmis trumpai. Mano senos siaurakišenės slalominės burės stabilios, gerai "suvalgo" vėjo gūsius ir konkuriantabilios naujoms plačiakišenėms tik tai prie stiprių vėjų. Tačiau joms ryškiai trūksta traukos nurimimuose. Didesnio skirtumo tarp naujų NP ir Gaastra nepastebėjau.
Audrius 51

Grįžti į Plaukimo technika, Inventorius

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 5 svečių

Prisijungimas nariams