|
Problemos, triukai, patarimai. Inventorius
Pimi 05 Rgs 2008 16:17
Dekui, dekui.. kaip gerai ir pavadinima jau sugalvojot! 
-

Pimi
-
Gintas 05 Rgs 2008 16:47
Jeigu tai tavo pirmasis tokio pobudzio darbas (neesi pries tai dares laivu, lektuvu, peleku, spoileriu, salmu ir tt) tai pirma pilnai pasigamink lentos sumazinta varianta (sakykime 1m ilgio) su insertais, boksais ir apdaila. Bus aiskiau darant 1:1. Jeigu esi dares, tai svarbiausia yra islaikyti dugno linijos geometrija. Tam reikalingas standus stalas - pusforme.
-

Gintas
-
-
Fish-Bone 05 Rgs 2008 18:50
žiūriu pastaruoju metu kūribingos liaudies į forumą padavė. Vieni snowboardus, kaitlentes patys daro, o vat atsirado žmogus ir burlentę pasiryžęs padaryti. Sveikinu su užsidegimu  Tikrai nemanau, kad tai yra neįmanoma. Puikiai žinau vieną atvejį, kai vienas vilnietis ilgai domėjosi carbono technologijomis ir tada pats, namų sąlygomis, pasigamino dviračio rėmą iš gryno carbono. Ir tai gavosi pakankamai nepigus kūrinys. Kaip sakė pats autorius, pagal užsakymus kažin ar apsiims gaminti, nes labai jau daug laiko atimantis žaidimas. O kokio stiklo pluošto/carbono į burlentę sueis Gerokai daugiau.. Bet jeigu leidžia ŽINIOS, piniginė, yra pakankamai laiko ir kantrybės - pirmyn.. 
LTU 1617 Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in an attractive and well preserved body, but rather to skid in sideways, chocolate in one hand, martini in the other, your body thoroughly used up, totally worn out and screaming, "Woo hoo! What a ride!"
-

Fish-Bone
- -
-
- Burės numeris: 1617
-
Darius 77 08 Rgs 2008 08:27
Tikrai, buvo tokie laikai, kai man atrodė, kad pasidaryti korpusą pigiau negu pirkti padėvėtą... Nu pasidariau. Turiu pridurti, kad iki tol su grupele draugu jau buvom pagaminę kokį 10 vindgliderių. Tik technologija jų gamybos buvo kitokia. Bet epoksidkė, stiklo audinys... Kaip Gedas76 sakė, pasidariau formulę, ne sendvičas, kombinuota anglis su stiklu. Ir boksus ir kojakilpių įdėklus pasidariau pats. Na, rezultatas gavosi toks.... savotiškas sakyčiau. Forma gavosi teisinga (dariau 1:1 kopijuodamas nuo skolintos Gedo Starbordo formulės lyg 2002 ar 2003 m) Užtat svoris išėjo neformulinis ~10 kg. Na taip gavosi per klaidą (svarstylės apgavo  ) Dėl tvirtumo, tai jo užtenka, bet turbūt dėl to, kad svorio per daug. Medžiagos: anglį, kojakilpes, vairą pirkau. Stiklo audinio ir epoksidkės turėjau iš senų laikų. Savikaina korpuso gavosi ~1000 Lt. Na o sugaištas laikas manau šiandien kainuotų dar kokius 2000. Taigi, jei įdomu "kuryba", turi teisingas rankas, medžiagų ir LAIKO, tai gal ir verta pradėti. Jei nori plaukioti ir bandai sutaupyti - NE! Čia vyrukai forume rašė, kad gali nusipirkti normalią dėvėtą lentą už 1,5 kLt. Manau paieškojęs rastum už 800 tokią, kuriai reikia remonto. Na va - čia gali pasireikšti ir sutaupyti. O iš tikro tai viskas įmanoma, reikia tik labai norėti.
-

Darius 77
-
- Burės numeris: 77
Fish-Bone 08 Rgs 2008 19:38
Nėra tas invetorius jau toks baisiai brangus. Lauk rudens ir kasdien tikrink perku/parduodu skilį. Aš praėjusį rudenį už 1,3klt nusipirkau minmaliai plauktą stipraus vėjo (nors ir ne pirmos jaunystės) inventorių - mistral shredder lenta, ultra profile 6,5 slalominė burė ir visas kitas šmotas. Na vėliau tik teko nusipirkti papildomai trapę ir kilpas jai. Ir galiu pasakyti, kad price/performance santykis mane net labai tenkina iki pat dabar 
LTU 1617 Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in an attractive and well preserved body, but rather to skid in sideways, chocolate in one hand, martini in the other, your body thoroughly used up, totally worn out and screaming, "Woo hoo! What a ride!"
-

Fish-Bone
- -
-
- Burės numeris: 1617
-
avantmov 09 Rgs 2008 10:02
dauguma patys gaminanciu pasauly board-us tai daro del kurybino proceso, o ne finansu sutaupyt 
-
avantmov
-
CHloras 01 Spa 2008 00:18
Kai mokiausi antroje klaseje, su keliais klasiokais nesiojomes kruva sasiuviniu su paciu sukurtais kosminio laivo breziniais. Cia rimtas bajeris! Per petraukas taip entuziastingai visa tai aptarinedavome, kazka skaiciuodavome, braizydavome, kur sena mamos fena pritaisysim, kokia funkcija atliks nebereikalingas laistytuvas, o dar kazkas namie rado zarneliu (nuo laselines) praktiskai visa kuro padavimo sistema jau turejome. Tysem visoki rasta slamsta i namus, tai ratuka koki, tai gelezele, tai varzteli ar vielute, tevai aisku liepdavo ismesti, bet juk tai tokie svarbus komponentai buvo...! Tai buvo taip zavu... Svaigom, braizem, patys tuo taaaaip tikejom, tik kazkodel tevai i tai skeptiskai ziurejo, kas labai smarkiai erzino ir smukde pasitikejima savimi...
Gerai kai zmones turi svajones, kitaip jie sustotu tobuleti...
tik... ar yra prasme svaistyti tieek daug brangaus laiko (juk butu galima ji isnaudot buriuojant ar mylintis), svaistyt ir bandyt israsti dvirati jau koki 56 karta. Taigi yra mokslininkai, yra komandos, ilgamete patirtis, medziagu atsparumo mokslas, aerodinamika, pludrumas, jegu pasiskirstymas, perkrovos, geometrija, apdailai skirtos medziagos galu gale daromos desimtys crash testu ir ziurima kas ir kodel suluzo, kaip to isvengti. As suprantu, kad zmones nori kazka susikonstruoti. Jeigu zmogus konstruktorius ir tai jo diplominis darbas - tuomet uzskaitom, gal net savo kosminio laivo breziniu galeciau pora kopiju padaryti, gal pagelbetu. Jeigu tai buriuotojas... tai tada jis neburiuotojas...
CHloras_138
-

CHloras
-
- Burės numeris: 138
-
Rasius321 01 Spa 2008 08:21
CHloras rašė:tik... ar yra prasme svaistyti tieek daug brangaus laiko (juk butu galima ji isnaudot buriuojant ar mylintis), svaistyt ir bandyt israsti dvirati jau koki 56 karta.
Yra. Aš neturėjau vaikystėje krūtų radijo bangom valdomų mašinėlių ir kitokios plastmasinės fignios. Turėjau konstruktorių, medžio, plaktuką, kaltą, peilį. Aš manau kad aš išmokau apie gyvenimą ir kaip pasaulis surėdytas daugiau, nei tie, kuriems dabar viskas pateikiama gatava ant lėkštutės. Tai galioja ne tik vaikų pasauliui. Sakai geriau eik ir dirbk tą darbą, kurį geriausiai moki, uždirbk pinigus ir už juos nusipirk viską kitką. Tai veda prie siauros specializacijos ir absoliutaus paviršutiniškumo kitose srityse.
Rasius
--
Curiosity killed the cat, satisfaction brought him back
-

Rasius321
-
CHloras 01 Spa 2008 10:44
Supratau kur link lenki. As vaikysteje jei ir turejau krutu masineliu su varikliukais, tai tik viena diena, paskui viskas budavo isardoma, grazios plastmases lauk, o vidus sumontuojamas ant fanerines platformos arba varikliuko pagalba konstruojama sistema, kuri atitrauktu ryte uzuolaidas. Lituokli irgi turejau ir visi seni elektroniniai daiktai buvo isardomi ir bandomi perdaryti i kazka kitka, taip kad apie gyvenima jauciuosi irgi zinantis daugiau nei tie, kurie masinyteje mate tik masinyte, o ne varikliuka ir kaip jis veikia, o radijoje mate tik radija, ne kondensatoriu, varzas, tranzistorius ir t.t. BET, tai nereiskia, kad jeigu man reikia nuo disko numauti vasarine padanga ir uzmauti ziemine, uzuot vaziaves i permontavimo garazeli, as pats su lauztuvais lupsiu padanga, o paskui bandysiu kita uzmauti atgal, idant ismokti apie gyvenima daugiau. Arba veidrodi pasistates bandysiu pats apsikirpti ar susiremontuoti dantyje esancia skylute, idant apie gyvenima ismokciau daugiau. Rasius321 rašė:Aš neturėjau vaikystėje krūtų radijo bangom valdomų mašinėlių ir kitokios plastmasinės fignios. Turėjau konstruktorių, medžio, plaktuką, kaltą, peilį.
Aš manau kad aš išmokau apie gyvenimą ir kaip pasaulis surėdytas daugiau, nei tie, kuriems dabar viskas pateikiama gatava ant lėkštutės.
CHloras_138
-

CHloras
-
- Burės numeris: 138
-
Žydrius 579 01 Spa 2008 21:08
bliamba, CHLorai parašei "iš gyvenimo"....Pas mane budavo tas pats  O tu, Pimi, varyk,jei turi galimybes......gal kas nors išeis.Pas Cibą pasikonsultuok - jis ant Lietuvos irgi burlentes kepė.Tiesa,ir aš galvojau ta tema.Ukrainiečių forumuose yra ataskaita,kaip chebritė formulę darė.Paieškok...... uote="CHloras"]Supratau kur link lenki. As vaikysteje jei ir turejau krutu masineliu su varikliukais, tai tik viena diena, paskui viskas budavo isardoma, grazios plastmases lauk, o vidus sumontuojamas ant fanerines platformos arba varikliuko pagalba konstruojama sistema, kuri atitrauktu ryte uzuolaidas. Lituokli irgi turejau ir visi seni elektroniniai daiktai buvo isardomi ir bandomi perdaryti i kazka kitka, taip kad apie gyvenima jauciuosi irgi zinantis daugiau nei tie, kurie masinyteje mate tik masinyte, o ne varikliuka ir kaip jis veikia, o radijoje mate tik radija, ne kondensatoriu, varzas, tranzistorius ir t.t. BET, tai nereiskia, kad jeigu man reikia nuo disko numauti vasarine padanga ir uzmauti ziemine, uzuot vaziaves i permontavimo garazeli, as pats su lauztuvais lupsiu padanga, o paskui bandysiu kita uzmauti atgal, idant ismokti apie gyvenima daugiau. Arba veidrodi pasistates bandysiu pats apsikirpti ar susiremontuoti dantyje esancia skylute, idant apie gyvenima ismokciau daugiau. Rasius321 rašė:Aš neturėjau vaikystėje krūtų radijo bangom valdomų mašinėlių ir kitokios plastmasinės fignios. Turėjau konstruktorių, medžio, plaktuką, kaltą, peilį.
Aš manau kad aš išmokau apie gyvenimą ir kaip pasaulis surėdytas daugiau, nei tie, kuriems dabar viskas pateikiama gatava ant lėkštutės.
[/quote]
-

Žydrius 579
-
Grįžti į Plaukimo technika, Inventorius
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių
|
|