EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

progresas po truputi....

Problemos, triukai, patarimai.
Inventorius

Re: visu demesio

UNREAD_POST anukas 24 Bal 2009 18:54

Reiseris rašė:Gal paprasciausiai butu uzsirasyti i ASaMeMo mokykla,ten viska paiskins ir plaukt ismokins.Pamokos vyksta ten,kur pucia Vejas !

Kas tai?
Vartotojo avataras
anukas

Burės numeris: 944

UNREAD_POST planktonas 24 Bal 2009 19:08

tu neteisus del kursiu mariu, su sita lenta ten tik tau ir vaziuoti, ten vejas satbilesnis ir turesi pora simtu metru ploto, kur galesi siekti zeme ir mokytis, na isplauksi eleike apsisukt nemoki, vandens starto nemoki turesi poto kabliuot rankomis i kranta. Vienareiksmiskai kursiu marios :)
sutokia lenta reikia lakstyti, daug daug uzsispyrimo.... sekmes =D> , labai idomu ka pasieksi iki sezono pabaigos
Vartotojo avataras
planktonas

UNREAD_POST Liutc 24 Bal 2009 19:32

mano nuomone, su tokia lenta pirmu reikalu reikia ismokti beachstrat'a ir waterstart'a. Ant jos stovint kelti bure sunkoka :/
Burės (Vela, Vel) – 32-as pagal dydį pietinio pusrutulio žvaigždynas
Vartotojo avataras
Liutc

Burės numeris: 0

UNREAD_POST Gedas LTU76 24 Bal 2009 20:35

Na, o aš nevyniosiu. Tai klaida, kuri kainuos. Laiko, ar pinigu, bet kainuos. Ventainė vienintelis tavo išsigelbėjimas (tai kainuos pinigų). Jei buriuosi tik Lietuvoje (žemyne) kainuos laiko.
Mano manymu, čia klasikinis forumų skaitymo ir tendencingo propagavimo pavyzdys su rezultatais. Pirmas dalykas, tai gal reikėjo tokią pačią žinutę, kaip pirmoji šios temos, parašyti ne nusipirkus, o prieš perkant naują lentą. Manau, kad būtų atkalbėtas nuo tokio pirkinio. Dabar turėtum formulę su 7-9 burėm, bei trapeciją. Su tokia įranga galėtum toliau tobulėti, mokytis išglisuoti, kabintis už trapkilpių, kišti kojas į kojakilpes. Sustartuoti VG renginiuose Eleikę, ar KM. Sezono pabaigoje tikrai glisuotum, o jei įdėtum tiek pastangų, kiek dabar reikės įdėti, tai sakyčiau pirmą posūkį glisę rudeniop irgi susuktum. Dabar pasiekti šį rezultatą bus sunkiau, daug sunkiau ir ilgiau. Žinoma, viskas įmanoma. Aš pats mokiausi su 98 litrų lenta... labai gerai žinau koks tai mokslas ir koks progresas per tris sezonus buvo... buvau studentas, labai užsispyręs. Važinėjau iš paskaitų kiekvieną vėjuotą dieną. Dabar, prisiminus, gaila to laiko, nes jis galėjo būti panaudotas progresui, tiesiog tada tokios įrangos nebuvo.
Ar neturi galimybės Formulės susigrąžinti? Naujoji lenta, kartu su formule ir burėmis nuo 9,0 iki 6,0 tau atvertų žymiai didesnes galimybes ir buriuoti, ir tobulėti. ,

Girmi, aš tavęs nesuprantu. Vienur tu gailiesi Lietuvos rinkos, nes ji pasirenka inventorių, kuris stabdo progresą, kitur pats patari rinkis sunkesnį kelią. Va čia reiktų kalbėti apie 1.6litro ir 2.2 turbo sulyginimus, nes nesvarbu, kad dar ir iki 1,6 likę milžiniški kranto žolės tušti plotai, bet juk 2,2 turbo krūčiau po pažastimi atrodo. Girmi, rinka pasimetus, tu už kuriuos per rinkimus balsuoji?

Na, ir jei dar vis skaitot, tai radau vieno forumo dalyvio žinutę, kuri labai gerai iliustruoja šią istoriją. Tas buriuotojas yra išbandęs daug ką ir tikrai gali patarti. Čia jo žinutės pabaiga "Atsimink kad neteisingai pasirinktas inventorius atima ne dienas o metus."
visa žinutė čia, kad nebūtų neteisingų citatos interpretacijų.
viewtopic.php?f=4&t=12466&p=92327#p92327
Labai rekomenduoju paskaityti visiems pradinukams buriuojantiems Lietuvoje ne daugiau kaip metus.
žinutės autroius - planktonas.

gero vėjo
Gediminas
Vartotojo avataras
Gedas LTU76

UNREAD_POST Girmantas 24 Bal 2009 21:16

Gedai, kaip tau atrodo, kiek bicas sveria? :)

p.s. as uz individualius sprendimus, o ne sablona - "formule visiems i rankas ir pirmyn". Tiem kas abejoja mano kompetencija galiu pasiulyti savo konsultacijas arba pasiteirauti jau besikonsultavusiu. :wink:
Girmantas LT 69
Soulraiderių grįžusių į hipermaterializuotą pasaulį blog'as - www.spotas.lt
Vartotojo avataras
Girmantas
-

Burės numeris: 69

UNREAD_POST kestutisg 24 Bal 2009 21:30

Girmantas rašė:galine koja - iskart uz galiniu kojakilpiu.

ar neturejai omeny "priekiniu" kojakilpiu?

k.
"If you feel that you have everything under control, then you're simply not driving fast enough." - Mario Andretti, F1 car racer
LTU2000 // +370 655 13374
Vartotojo avataras
kestutisg

UNREAD_POST Andrius11 24 Bal 2009 21:32

Ai, kiek zmoniu tiek ir nuomoniu apie lentos bei bures dydi. su didesne plauksi dazniau - faktas. Bet patinka stovet ant "duru" ar ne cia grynai tavo asmeninis reikalas ir tai nera teisingas ar neteisingas pasirinkimas. sis uzsiemimas turi teikti malonuma ir "matuoti" si reikala glisavimo laiku, finto sustrumu, greiciu ir t.t. tera tik gana siauras matymas per savo prizme. nuspresk kas tau patinka siame sporte ir i "ten" nukreipk visas pastangas (tu "paziuru" patareju ir klausyk).
Pagarba kiekvienam kuriam sis uzsiemims teikia dziaugsma ir pasitenkinima. Peace.

P.S. gal visgi nereikejo taip radikaliai pakeist lentos :D
Jei reikalai einasi ne taip kaip tu nori - nemaisyk jiems, tegu jie preina salia - tai ne tavo reikalai.
Andrius11

UNREAD_POST Girmantas 24 Bal 2009 22:43

kestutisg rašė:
Girmantas rašė:galine koja - iskart uz galiniu kojakilpiu.

ar neturejai omeny "priekiniu" kojakilpiu?

k.

sorry, my bad #-o
Girmantas LT 69
Vartotojo avataras
Girmantas
-

UNREAD_POST Gedas LTU76 25 Bal 2009 01:03

Girmantas rašė:Gedai, kaip tau atrodo, kiek bicas sveria? :)

p.s. as uz individualius sprendimus, o ne sablona - "formule visiems i rankas ir pirmyn". Tiem kas abejoja mano kompetencija galiu pasiulyti savo konsultacijas arba pasiteirauti jau besikonsultavusiu. :wink:

Girmi, bičas sveria tiek, kad per praėjusį sezoną, su formule įsisavinti gliso, kojakilpių ir trapecijos nepavyko. Kad šiuos elementus išmokti su mažesne lenta paprasčiau ir greičiau gyvenant tarp Vilniaus ir Vilkaviškio sunku patikėti. Formulė tikrai ne ta lenta, nuo kurios reikia pradėti. Niekada taip nepatariu. Tavo individualūs sprendimai yra visi labai vienodi.
Kad ir kokie išskirtiniai mes visi esame, kad ir kokios išskirtinės asmenybės kiekvienas iš mūsų bebūtume, visi ėjome į pradinę mokyklą, visi ėjome į vidurinę ir tik po to renkamės, ar aukštoji, ar kas nors kitas. Visa tai turi praeiti, tam kad turėtum supratimą, ko tu nori. Pasakyti, jog pagalvok kas tau patinka ir siek to, nepakanka, nes nežinodamas kas yra normalus glisas, tu negali pasakyti kas tau patinka, nes neesi išbandęs buriavimo, tai kaip gali pasirinkti buriavimo kryptį? Čia tas pats, kad po pradinės rinktumeisi aukštąją mokyklą... truputėli sunkiau, ilgiau, na bet persilauši. O kam laužytis, jei galima paprasčiau? Tam kad buriuodamas po poros metų, galėtum sakyti tą patį sezoną pradėjusiam, - aš irgi moku glisuoti, bet išmokau sunkesniu keliu...?! priemonės niekam neįdomu, svarbu rezultatas.
115 litrų ir 68-70 kg tai čia nei silpnam, nei stipriam vėjui. Kai gerai užpūs, bus rūgštu, kai bus silpnas vėjas, tai reiks alutį gurkšnoti, o kai bus vidutinis, tai užknis gūsius gaudyti, o neturit geros išglisavimo technikos tų gūsių bus pagaunama tik mažoji dalis. Reik lygaus vėjo ir kad pataikytų pagal inventorių, tada bus galima mokytis. Reikės labai atidžiai per langą paskaitų metu žiūrėti :)
Aišku, reik žiūrėti anuko galimybes, kiek jis laiko gali skirti buriavimui ir keliavimui. Bet vistiek manau, jog dviejų lentų derinyje maža lenta gerai įsipaišo. Jei turi vieną lentą, tai ji turi būti skirtas silpnam ir vidutiniam vėjui. Čia patarimai pradedantiesiems, kurie formuoja įgudžius, supratimą apie vėją ir buriavimą.
Vartotojo avataras
Gedas LTU76

UNREAD_POST baltrbruz 25 Bal 2009 08:09

anukas rašė:to Fish-Bone: man kaip tik atrodo, kad i (Ventainė/Dreverna) nera dar ko kojos kisti kol nesigauna plaukti,, Ka manai?

Klaidingai mastai. Ten geriausios salygos mokytis.
baltrbruz

UNREAD_POST Romas 25 Bal 2009 08:27

Dar vienas pasirinkimo trukumas, tai kad lenta net vizualiai nepanasi i freeraida.
Net ir turint analogiskos lentos didesni varianta ivaldyti nebutu labai paprasta.
Vartotojo avataras
Romas

UNREAD_POST Girmantas 25 Bal 2009 14:10

Gedas LTU76 rašė:... Formulė tikrai ne ta lenta, nuo kurios reikia pradėti...

nebepilstant is tuscio i kiaura - klausimas - KODEL ANUKAS PRADEJO PLAUKTI SU FORMULE?

bijau, kad atsakymas bus tas, jog pasiskaites forume rado info, kad formules geriau isglisuoja, su jom lengva mokytis ir tt. tada rado parduodama pigia ir prasidejo ejimas i universiteta tiesiai is darzelio-lopselio.

atsakomybe reikia prisiimti uz savo patarimus ir mintis issakomas garsiai. prie manes nepriejo dar ne vienas ir nepasake - va, zinai, po tavo patarimu man niekas nesigavo ir dabar pirksiu nauja lenta. as visada garsiai sakiau - pradinukui reikia lentos kurios turis litrais=zmogaus svoris+50. kuo jinai platesne - tuo dar ir geriau! bet per didelis turis trukdys procesui taip pat kaip ir per mazas. (ot: prisiziurejau elektrenuose tokiu ereliu su formulem ir ne formulem. prisipirke dideles irangos, ilipa i kilpas, uzsikabina ant trapes ir dreifuoja skersi. tuo metu as su 102x5.6 laksciau aplink nesustodamas. kartais jie isglisuodavo. tada liuobdavo katapulta, nes bures trauka neatitikdavo lentos greicio. bet ka jau cia - svarbu didelis inventorius, su juo viskas lengviau - isispyrei i kilpas ir lauki kol mokslas ateis pats pas tave)

atsakant apie 115 ltr tinkamuma silpniems ir vidutiniams vejams, tai115-70=45. pakankamai arti tiesos, ar ne?

ooo siaip tai labai abejoju tavo kompetencija vertinti apie mano sprendimu vienoduma, nes nepamenu, kad butum klauses patarimo :wink: bet jeigu ka - zinai ir telefona, ir emaila, ir skype berods turi :wink: :mrgreen:
Girmantas LT 69
Vartotojo avataras
Girmantas
-

UNREAD_POST Girmantas 25 Bal 2009 14:14

o reziumuojant bendra stovyklu priesiskuma turbut galima butu atskirti tuos kurie mokesi per mazomis lentomis (pvz Gedas) ir tuos kurie mokesi per didelemis lentomis (pvz As).

turbut cia ir uzprogramuotas poziuris i buriavima.. :hippy2:
Girmantas LT 69
Vartotojo avataras
Girmantas
-

UNREAD_POST anukas 25 Bal 2009 15:52

Kodel visas kaunas plaukia su formulem? As nesakau, kad jos blogai, bet izvelgiu priespriesa tarp formulistu ir freestaileriu.. Manau cia skirtumas toks kaip ciopas ar britva. Bet abu teikia malonuma.
Norit as jums pasakysiu kodel pirkau ir pardaviau formule???
Viskas buvo taip: pirma tetis padovanojo gimtadieniui kaita C 17kv, patarimo koki kaita pirkti gavau is zmogaus kuris pats tika buvo nusipirkes kaita ir ale ten viska zinojo. Jus issivaizduojat ka man veikti su C formos 17kv kaitu kaip mano svoris ne 70kg. Taigi po keliu insidentu nutariau ji parduoti ir isigyti burlente, nes ja jau buvau isbandes ir man ji lb patiko. Su kaitu lb nudegiau, maniau cia bus viskas paprasciau,. plius man patinga viska pedantiskai susitakeliuoti ir dar tai, kad su kaitu negalejau atlekti vienas padrozti ir namo, o su burlente galiu atlekt vienas paplaukiot ir namo. Tada paezeriu ezere vis ziuredavau kaip vyrukai is marijampoles varydavo su burlentem.. Sedejau rukiau, klausiau patarimu ir pasiule vienas is ju pirkti formule. As pasiskaiciau forume visi ja lb gyre kaip jega ir kaip nesunku bus mokintis ant jos. Ne nedvejojes nusipirkau. Plius pigiai gavau ja. Paplaukiojau ir supratau ko as is tikro noriu. Man jos minusai buvo toki, kad ji lb trapi, greitai moraliskai ir visaip kitaip senstanti iranga, didele, nepatogi transportuoti, uzimanti dideli plota garaze. As nesiruosiu varyt i varzybas, tai kam man profesionali iranga. Norejau kazko tvirtesnio, mazesnio, lengvesnio, ir manevringesnio. Pvz man formule budavo lb nepatogu nestis i vandeni ir pan. Si sezona per ta pati zmogu susiradau, kas parduoda mazesnio turio lenta. Pamaciau ir man ji ziauriai patiko...
Pardaviau formule ir nusipirkau sia iranga. Tokia ta istorija.
As jau zinau ko noriu, as turiu savo poziuri i visa sita dalyka. Noriu lakstyt pasoks ar dar ka. Noriu drozt. Va ko as noriu is sito sporto.
Pirma as ismoksiu vandens starta. As ismoksiu ivaldyti sita iranga. Ir as pasieksiu ko as noriu. Prie formules tikrai negrisiu. Jei nepavyks, varysiu i mokyklele, jei reikes keisiu lenta. Sito sporto tikrai nemesiu.
To Girmantas: Mielai pasikonsultuosiu.
Vartotojo avataras
anukas

UNREAD_POST anukas 25 Bal 2009 16:20

Beja nejaugi ji tokia jau mazo turio, kad negaleciau per silpna veja plaukti? aisku nepaplauksiu kaip pus 3m/s nes mano maximali bure gali buti 7.5kv. F2 max2air lenta yra seno tipo freestyle puikiai plaukianti ir juroj. Pasikartosiu, kad jos pludurumas man superinis. Tik plotis kelia nerima. Bet vistiek as ja iveiksiu... :D
http://www.youtube.com/watch?v=kgSVLPOpYYg Vandens startas su lb lb panasia lenta i mano..
To Girmantas: ka galetum patarti del mazesnes bures?
Vartotojo avataras
anukas

AnkstesnisKitas

Grįžti į Plaukimo technika, Inventorius

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

Prisijungimas nariams