EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

Saugumo technika

Problemos, triukai, patarimai.
Inventorius

UNREAD_POST Juozas14 12 Lap 2006 03:20

Žydrius 579 rašė:Iš mano katapultų praktikos galiu pasakyti,kad bandau pritraukti galinę ranką ,arba pirmą paleisti priekinę.Tada nors per nosį negauni...... :oops:

manau svarbiausias dalykas - ishsaugoti sweika ir nesuzalota inventoriu ;]
Tel. 860338696
Mail. thunder@surf.lt
Vartotojo avataras
Juozas14

Burės numeris: 1

UNREAD_POST Romas 13 Lap 2006 13:43

Bobas32 rašė:
Romas rašė:Plaukiant ant pereboro ribos pries didele banga galima laukti nekontoriojamo suolio. Kai jau esu ore speju atidaryti bure ir atsikabinti nuo trapes. Pries krisdamas i vandeni paleidziu trapecija. Po to seka smugis i spranda su stiebu.

Atsiprasau Romai, manau pavartojai ne ta zodi (trapecija). Nelabai supratau kaip gaunasi smugis i spranda? Tu uzkrenti ant bures, ar kai guli vandenyje burlente nukrenta ant taves?

Teisingai ne trapecija o gika.
Variantas kad as uzkrentu ant bures(stiebo).
Tokias katapultas esu turejes tik dvi ir vieno plaukimo metu.
Antros katapultos metu skridau tikriausiai truputi auksciau + pakeliau auksciau galva ko pasekoje smugio buvo isvengta nes buvo minkstai praciuosta bures pavirsiumi.
Pries nukrentant i vandeni kuno padetis gaunasi galva i prieki, pilvu i virsu.
Vartotojo avataras
Romas

UNREAD_POST Romas 13 Lap 2006 14:02

Irmantas rašė:Aš irgi už tai, kad giko paleisti negalima. Lentai sveikiau :D

Nepaleidziant giko nesigauna kad neriama kiaurai per bure?
Ar nera tikimybes susilauzyti/pasitemti ranku nepaleidziant giko?
Pimas vaistas nesusilauzyti ranku skrendant deltoplanu yra kritimo metu laiku is ranku paleisti trapecija(tai tas daiktas uz kurio laikomasi rankomis).
Vartotojo avataras
Romas

UNREAD_POST kestutisg 13 Lap 2006 14:44

kazhkaip tfu tfu tfu kol kas esu dejes tikra katapulta tik viena karta - kai pelekas uzh dugno uzhkliuvo... kadangi nuo trapecijos neatsikabinau, tai rezultatas - sulenktas gikas, per bure neishlindau. Shiaip kai nesuvaldau gusio, tai giko nepaleidziu, kazhkaip ishrauna galine koja ish kilpos ir apsisuku su bure aplink stieba ir atsiduriu vandenyje o bure ant manes.
"If you feel that you have everything under control, then you're simply not driving fast enough." - Mario Andretti, F1 car racer
LTU2000 // +370 655 13374
Vartotojo avataras
kestutisg

UNREAD_POST Girmantas 13 Lap 2006 15:31

romai, as jau nebeturiu kantrybes.. skirkime katapulta nuo kritimo ant bures pavejui.. po katapultos kalama staciai i nosi, pats krenti i vandeni ir viskas. ant jokios bures neatsigulsi.. jei galine ranka buvo uztraukta atsiduri PO BURE, bet jokiu budu ne VIRS BURES, ir NESLYSTI jos pavirsiumi.. jei kankina problema, kad krenti pavejui ant bures, tai taip ir sakyk.. nes dabar visi aiskina kaip isvengti katapultos, nors ne jos isvengti nereikia..

galva i prieki pilvu i virsu man isvis skamba :scratch: nekaip.. nebent po pushloopo taip plotis i vandeni galima..
Girmantas LT 69
Soulraiderių grįžusių į hipermaterializuotą pasaulį blog'as - www.spotas.lt
Vartotojo avataras
Girmantas
-

Burės numeris: 69

UNREAD_POST Bobas32 13 Lap 2006 15:50

Stenkis laikytis kojakilpese iki paskutinio. Blogiausia kai israuna is kojakilpes. Bure taip pat laikau iki paskutinio. Patarimas butu toks - reikia atsikatapultinti normaliai, kad atsirastu katapultavimosi technika. Pirmieji kartai buna netiketi, veliau pradedi jausti kad ateina .... Automatiskai pasiruosi ir pasekmes buna svelnesnes. Kvailiausiai kai atsiduri po bure ir persisukes 360 laipsniu bures plokstumoje. Trapvirves kaip kilpa uzsivezsiverzia ant kablio ir is po bures niekaip negali isplaukti. Esi priristas po vandeniu. Kol susigaudai kas ir kaip - pojuciai nelabai linksmi buna. Yra teke ir taip katapultuotis, kad kazkokiu budu po vandeniu ikisau galva i trapvirves. Makalvausi kaip pakartas.
Sekmes skraidant.
:rr:
Vartotojo avataras
Bobas32
-

Burės numeris: 32

UNREAD_POST alga 13 Lap 2006 17:36

Man tai smagiausia katapulta buvo prieš kokius 4 metus, kai mane sviedė kaip iš svaidyklės: trapkilpė mane apsuko nugara į priekį, bet paskui kažkaip atsikabino. Lėkiau tarp lentos ir burės suriestas nurara į priekį ir glisavau kelis metrus ant užpakalio.

Daugiau tokių dalykų neatsitinka, matyt dėl to, kad nepaleidžiu giko ir plojuosi šiek tiek pavėjui nuo lentos: burė stačiai stiebu žemyn, aš priekiniu pečiu į vandenį arba kartais į nosį.

Albertas
Vartotojo avataras
alga

Burės numeris: 42

UNREAD_POST Zanas346 13 Lap 2006 18:01

man tai turbut linksmiausias dalykas buvo kai apsivertes likau priristas prie trapvirviu, kojos liko kilpose, o lenta apsiverte aukstyn dugnu. nepamenu, ar as buvau po bure, ar virs jos, tik atsimenu, kad buvau po vandeniu :-) pirmiausia pabandziau karstligiskai issilaisvinti nuo trapvirviu; su priristom kojom kazkaip nepavyko, pabandziau dar keleta kartu, taip pat nepavyko, pajutau, kad uzvalde panika, atrodo oro atsargos akimirksniu pradejo baigtis. tik paskui atejo protinga mintis -pabandyti pirmiausiai kojas istraukti is kilpu. dabar atrodo viskas juokingai, bet tada ne iki juoko buvo. O esme viso to - po gero griuvimo reikia kazkaip ismokti po vandeniu saltai mastyti.
Vartotojo avataras
Zanas346

Burės numeris: 346

UNREAD_POST Girmantas 13 Lap 2006 21:12

Zanas2 rašė:man tai turbut linksmiausias dalykas buvo kai apsivertes likau priristas prie trapvirviu, kojos liko kilpose, o lenta apsiverte aukstyn dugnu. nepamenu, ar as buvau po bure, ar virs jos, tik atsimenu, kad buvau po vandeniu :-) pirmiausia pabandziau karstligiskai issilaisvinti nuo trapvirviu; su priristom kojom kazkaip nepavyko, pabandziau dar keleta kartu, taip pat nepavyko, pajutau, kad uzvalde panika, atrodo oro atsargos akimirksniu pradejo baigtis. tik paskui atejo protinga mintis -pabandyti pirmiausiai kojas istraukti is kilpu. dabar atrodo viskas juokingai, bet tada ne iki juoko buvo. O esme viso to - po gero griuvimo reikia kazkaip ismokti po vandeniu saltai mastyti.

padarei fronta? :roll:
Girmantas LT 69
Vartotojo avataras
Girmantas
-

UNREAD_POST Zanas346 14 Lap 2006 00:11

Girmantas rašė:
Zanas2 rašė:man tai turbut linksmiausias dalykas buvo kai apsivertes likau priristas prie trapvirviu, kojos liko kilpose, o lenta apsiverte aukstyn dugnu. nepamenu, ar as buvau po bure, ar virs jos, tik atsimenu, kad buvau po vandeniu :-) pirmiausia pabandziau karstligiskai issilaisvinti nuo trapvirviu; su priristom kojom kazkaip nepavyko, pabandziau dar keleta kartu, taip pat nepavyko, pajutau, kad uzvalde panika, atrodo oro atsargos akimirksniu pradejo baigtis. tik paskui atejo protinga mintis -pabandyti pirmiausiai kojas istraukti is kilpu. dabar atrodo viskas juokingai, bet tada ne iki juoko buvo. O esme viso to - po gero griuvimo reikia kazkaip ismokti po vandeniu saltai mastyti.

padarei fronta? :roll:

nezinau kas tas frontas :o
nezinau ir isvis ka ten pridariau. as tik ispudzius norejau nupasakoti, kas atsitiko, kai pasimeciau po vandeniu :)
Vartotojo avataras
Zanas346

Burės numeris: 346

UNREAD_POST Girmantas 14 Lap 2006 00:16

istrauka is filmo Diena.
frontas.
Prikabinti failai

frontas.wmv [ 477.92 KiB | Peržiūrėta 11891 kartus(ų) ]

Girmantas LT 69
Vartotojo avataras
Girmantas
-

...

UNREAD_POST Bedebesiukas 14 Lap 2006 01:40

fròntas sm. (1) DŽ
1. kar. rikiuotės arba kovinio kariuomenės išsidėstymo priešakinė pusė.
2. kar. sausumos ginkluotosios pajėgos, išdėstytos karo veiksmų teatre: Prasidėjo puolimas visu fròntu DŽ.
3. kar. strateginis armijų veikimo rajonas vieno vado vadovybėje: Vakarų fròntas DŽ.
4. kar. veikianti armija ir jos užimamas rajonas: Pereiti fròntą DŽ. Daliniai traukė fronto link rš.
5. prk. kokios jungtinės visuomenės jėgos bendriems veiksmams: Liaudies fròntas DŽ. Taikos šalininkų frontas kasmet tampa vis stipresnis sp.
6. prk. valstybinio, kultūrinio, ekonominio ar visuomeninio veikimo sritis: Dabar mes už naujus laimėjimus darbo fronte sp.
7. priešakinė, svarbiausioji kokio nors pastato pusė.
8. triukas atliekamas burlente: padarei fronta? (buriuojiškas slengas)
Ar ten tik kartais ne lapelis sušnarėjo? :roll: Kur mano kaitas!? :shock:
Vartotojo avataras
Bedebesiukas

UNREAD_POST Girmantas 14 Lap 2006 01:48

bedebesiuk, respect.. =D> :lol:
Girmantas LT 69
Vartotojo avataras
Girmantas
-

UNREAD_POST kestutisg 14 Lap 2006 03:41

Zanas2 rašė:man tai turbut linksmiausias dalykas buvo kai apsivertes likau priristas prie trapvirviu, kojos liko kilpose, o lenta apsiverte aukstyn dugnu. nepamenu, ar as buvau po bure, ar virs jos, tik atsimenu, kad buvau po vandeniu :-)

a jo, buna visai nefaina nusivertus po bure kai kojos lieka istrigusios kilpose ir dar ypach kai kaip nors persisuka. Ash ta sprendziu pasidarydamas didesnes kilpas, vistiek koja i jas itrombuoja glisuojant, bet lengviau paskui ishlysti.

K.
"If you feel that you have everything under control, then you're simply not driving fast enough." - Mario Andretti, F1 car racer
LTU2000 // +370 655 13374
Vartotojo avataras
kestutisg

UNREAD_POST Girmantas 14 Lap 2006 03:45

kestutisg rašė:a jo, buna visai nefaina nusivertus po bure kai kojos lieka istrigusios kilpose ir dar ypach kai kaip nors persisuka. Ash ta sprendziu pasidarydamas didesnes kilpas, vistiek koja i jas itrombuoja glisuojant, bet lengviau paskui ishlysti.

K.

labai neteisingas poziuris. jei koja istringa reiskia reikia mazinti kilpas. is kilpos koja turi lengvai isslysti jei krante darytum kulversti i prieki.
Girmantas LT 69
Vartotojo avataras
Girmantas
-

AnkstesnisKitas

Grįžti į Plaukimo technika, Inventorius

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių

Prisijungimas nariams