|
Problemos, triukai, patarimai. Inventorius
Saulius LTU45 11 Rgp 2007 00:04
Bobai, nesikabinek, parasyk ka nors naudingo. Wave lenta yra wave, ne freestyle ir ne slalom, jei noreciau tokios, taip ir parasyciau. Mano supratimu, plaukimo stilius su tokio tipo lentomis yra nusitovejes, nors interpretacijos imanomos visokios, bet man dar yra ka veikti ir su elementariais wave dalykais. Neziurint isoriniu panasumu, manau, lentu savybes ir pojuciai su jomis labai skirtingi, tuo esu ir pats isitikines su kitu stiliu lentomis. Juroje su wave lentomis patirties beveik neturiu. Patinka suoliai, bandau verstis, tikro wave ridingo dar neismokau. Dabar naudoju 94l, 59cm plocio, 256 cm ilgio 2002 metu JP freestyle-wave lenta. Bures Simmer Vision 4.5, 5.0 ir Crossover 5.7. Mano "gyvas" svoris apie 75kg. Noriu wave'o, tik nezinau kokio, bet nenoriu senos lentos. 2008 F2 Rebel patinka ispaisymas ir grazus aprasymas
Planuoju dazniau lankytis Monciskese (Akiny), aplankyti Kanarius, Tarifa, Guincho....
Bobai, ar dabar aiskiau 
-

Saulius LTU45
-
- Burės numeris: 45
-
Gintas 12 Rgp 2007 20:21
Saulius raso:
Ir kas kitam laido gale atsilieps, F2 lygtais Giedrius ir Vilkas Kaune platina.
Vilniuje atsilieps Anžela. Ji tvarkys F2 - North Sails - ION Vilniuje.
As uzsisakiau Rebeli 83 del svorio ir lengvo isglisavimo (pagal dugno aprasyma ir konturo forma), kas yra svarbu Baltijoje. Kontrole ore ir posukyje, pagal storio pasiskirstyma isspresta labai graziai. Rudeni bandysiu.
-

Gintas
-
-
Saulius LTU45 13 Rgp 2007 14:29
Gintas rašė:.. As uzsisakiau Rebeli 83 del svorio ir lengvo isglisavimo (pagal dugno aprasyma ir konturo forma), kas yra svarbu Baltijoje. Kontrole ore ir posukyje, pagal storio pasiskirstyma isspresta labai graziai. Rudeni bandysiu.
Kiek suprantu 83l lentai labiausiai tinka 5,0 bure ir reikia gana nemazai vejo. Ar tokia lenta, mano svoriui, butu nepermaza, jei pucia ant ribos 5,7'iems. Gal orientuojantis i 4,5-5,7 bures ir viena lenta universalesne 91litro, ar cia tik pripratimo/ismokimo reikalas. Ant dabartines 94l JP prie silpno vejo jauciuosi uztikrintai.
Kuo Rebel dugno forma geresne. Jei gerai supratau is aprasymo, tai ji yra igaubta. Ar nebus kaip su Hypersonicu, vaziavimas kaip ant begiu.
-

Saulius LTU45
-
-
Gintas 14 Rgp 2007 13:15
Saulius LTU45 rašė:Gintas rašė:.. As uzsisakiau Rebeli 83 del svorio ir lengvo isglisavimo (pagal dugno aprasyma ir konturo forma), kas yra svarbu Baltijoje. Kontrole ore ir posukyje, pagal storio pasiskirstyma isspresta labai graziai. Rudeni bandysiu.
Kiek suprantu 83l lentai labiausiai tinka 5,0 bure ir reikia gana nemazai vejo. Ar tokia lenta, mano svoriui, butu nepermaza, jei pucia ant ribos 5,7'iems. Gal orientuojantis i 4,5-5,7 bures ir viena lenta universalesne 91litro, ar cia tik pripratimo/ismokimo reikalas. Ant dabartines 94l JP prie silpno vejo jauciuosi uztikrintai. Kuo Rebel dugno forma geresne. Jei gerai supratau is aprasymo, tai ji yra igaubta. Ar nebus kaip su Hypersonicu, vaziavimas kaip ant begiu.
As dabar turiu 88 lenta, 58 plocio. Ji tinka mano rinkineliui 4.2 - 5.0 - 5.7. Jokia bure nesukelia diskomforto. Turejau "old skuline" 91l lenta. Ypatingai nerangus daiktas, kontroles ore trukumas. Gerai, kad per nepilna sezona luzo pusiau. Man atrodo, kad didziausios spektro lentos yra skirtos dideliems virs 90 kg zmonems.
Jei perki "wave" lenta tai ji tik tam ir bus skirta. Pries bangas gali vos judeti jei truksta vejo, bet nuo bangos ji lekia ir turi reikalinga judruma. Pludrumas nuo bangos nereikalingas. Jai svarbu greitai isglisuoti. Rebelio priekis yra platesnis su konkeivais - tam ir yra skirtas. Dar pridek maza svori ir gausi isglisavima kaip zymiai didesnes lentos. HSonico dugne zveriski konkeivai ejo per visa dugna, tas ir dave begiu pojuti. Cia jie mazi ir yra tik priekyje, kad palengvintu isglisavima.
Gali pasilikti ir savo 94l. Pajausi skirtuma.
-

Gintas
-
-
Gintas 14 Rgp 2007 13:15
Saulius LTU45 rašė:Gintas rašė:.. As uzsisakiau Rebeli 83 del svorio ir lengvo isglisavimo (pagal dugno aprasyma ir konturo forma), kas yra svarbu Baltijoje. Kontrole ore ir posukyje, pagal storio pasiskirstyma isspresta labai graziai. Rudeni bandysiu.
Kiek suprantu 83l lentai labiausiai tinka 5,0 bure ir reikia gana nemazai vejo. Ar tokia lenta, mano svoriui, butu nepermaza, jei pucia ant ribos 5,7'iems. Gal orientuojantis i 4,5-5,7 bures ir viena lenta universalesne 91litro, ar cia tik pripratimo/ismokimo reikalas. Ant dabartines 94l JP prie silpno vejo jauciuosi uztikrintai. Kuo Rebel dugno forma geresne. Jei gerai supratau is aprasymo, tai ji yra igaubta. Ar nebus kaip su Hypersonicu, vaziavimas kaip ant begiu.
As dabar turiu 88 lenta, 58 plocio. Ji tinka mano rinkineliui 4.2 - 5.0 - 5.7. Jokia bure nesukelia diskomforto. Turejau "old skuline" 91l lenta. Ypatingai nerangus daiktas, kontroles ore trukumas. Gerai, kad per nepilna sezona luzo pusiau. Man atrodo, kad didziausios spektro lentos yra skirtos dideliems virs 90 kg zmonems.
Jei perki "wave" lenta tai ji tik tam ir bus skirta. Pries bangas gali vos judeti jei truksta vejo, bet nuo bangos ji lekia ir turi reikalinga judruma. Pludrumas nuo bangos nereikalingas. Jai svarbu greitai isglisuoti. Rebelio priekis yra platesnis su konkeivais - tam ir yra skirtas. Dar pridek maza svori ir gausi isglisavima kaip zymiai didesnes lentos. HSonico dugne zveriski konkeivai ejo per visa dugna, tas ir dave begiu pojuti. Cia jie mazi ir yra tik priekyje, kad palengvintu isglisavima.
Gali pasilikti ir savo 94l. Pajausi skirtuma.
-

Gintas
-
-
Saulius LTU45 14 Rgp 2007 15:09
Gintas rašė:As dabar turiu 88 lenta, 58 plocio. Ji tinka mano rinkineliui 4.2 - 5.0 - 5.7. ... Jei perki "wave" lenta tai ji tik tam ir bus skirta. Pries bangas gali vos judeti jei truksta vejo, bet nuo bangos ji lekia ir turi reikalinga judruma. ...
Su viena is turetu lentu (ne wave) pasokti budavo labai sunku, kita - JP labai noriai ir lengvai ta daro. Kaip suoliai su wave lenta, kad normaliai pasokti, reikia gerai pries banga isibegeti. Akiny daznai tinkamos suoliui bangos buna arciau kranto ir kartais kol isibegeji, jas tenka tik perlipti, reikia greitai, jau nuo kranto stabiliai isglisuoti.
Ar Rebel 83l nesidubliuoja su dabar turima RRD 88l, gal sita zadi parduoti.
-

Saulius LTU45
-
-
Gintas 14 Rgp 2007 16:15
Saulius LTU45 rašė:Gintas rašė:As dabar turiu 88 lenta, 58 plocio. Ji tinka mano rinkineliui 4.2 - 5.0 - 5.7. ... Jei perki "wave" lenta tai ji tik tam ir bus skirta. Pries bangas gali vos judeti jei truksta vejo, bet nuo bangos ji lekia ir turi reikalinga judruma. ...
Su viena is turetu lentu (ne wave) pasokti budavo labai sunku, kita - JP labai noriai ir lengvai ta daro. Kaip suoliai su wave lenta, kad normaliai pasokti, reikia gerai pries banga isibegeti. Akiny daznai tinkamos suoliui bangos buna arciau kranto ir kartais kol isibegeji, jas tenka tik perlipti, reikia greitai, jau nuo kranto stabiliai isglisuoti. Ar Rebel 83l nesidubliuoja su dabar turima RRD 88l, gal sita zadi parduoti.
Bet wave lenta ir skirta suoliams gerai isibegejus. Tik tada isleki i ora ir atsiranda poreikis valdyti ta lenta ore. Jei kalbi apie ivairiapusi pasitaskyma musoje tipo "bump and jump", tai tada tiktu SPICE ( http://www.vejasgalvoje.lt/images/stori ... pice08.jpg). Su tokio tipo lentomis (seatrendo bebriukais) as, Giedrius, Benzas pradejome "weivinti". Jos gerai lakste lygiame vandenyje, lengvai sokdavo, bangose susisukdavo. Jei puse laiko praleidi juroje, o puse ezeruose tai variantas geras. Bet man atrodo, kad tau weivo reikia grynai Akiniui ir kelionems.
Rebelis dubliuojasi su SWL88. Pardavinesiu.
-

Gintas
-
-
Bobas32 15 Rgp 2007 11:11
-

Bobas32
- -
-
- Burės numeris: 32
-
Akinys 15 Rgp 2007 13:19
Sauliau, orientuokis i tai, kad dazniausiai plaukiosi su 5.0 bure. kai vejo bus maziau, bangos bus irgi mazos... tada geriau pasiimt wave'ine kaitlente ir 10-12 kv.m. kaita
p.s. buvau labai maloniai nustebintas 10.5 ION two performanso - praejusi pirmadieni vakare laukiau terminio siauresvakaru vejo. apie 17:00 ishsibezdejo iki kokiu 4m/s bet po pusvalandzio miro visishkai. jau pradejus pakuotis ir ishleidus ish pusles ora vel pradejo dvelkt. visi sukluso, vel prisipuciau pusle, ishsivyniojau bara ir sushokom i vandeni. stebuklas ivyko - vejas per valanda isibegejo iki 5-6 m/s ir pute pute pute iki pat sutemu. mano turima kombinacija - 10.5 ION two ir 180cm McCoy directional oldschool bordas puikiai veze ir netgi leido uzkilti.
-

Akinys
-
- Burės numeris: 626
-
Giedrius LTU11 15 Rgp 2007 20:27
Del pilnumo - 2008 metu F2 katalogas:
http://www.sailing.lt/sailing/F2_SalesBook08_JUL07.pdf
Cia diskusija buvo labiau del wave. Jei del formuliu - tai ka matau - jos dar labiau arteja viena prie kitos.
SB vel paplatino, bet forma man labiau primena 160 (nebereikalo daug asu ima sia, o ne naujausia lenta). F2 gi matau dar labiau sutrumpino iki 230 ilgio ir deklaruoja, kad dar pamazino turio. Kaip bus pamatysim....
-

Giedrius LTU11
-
- Burės numeris: 11
-
Gedas LTU76 16 Rgp 2007 14:09
Saulius LTU45 rašė:Planuoju dazniau lankytis Monciskese (Akiny), aplankyti Kanarius, Tarifa, Guincho....
Visom sąlygom vieno "vaisto" nerasi. Jei nori turėti vieną lentą, tai platesnį, nei klasikinės wave lentos, sąlygų diapazoną turi EVO linija. Viskas aiškiai ir paprastai apie dydžius ir jų panaudojimą, bei lentos charakterį lyginant su kitomis, gretimų linijų lentomis, yra čia http://www.star-board.com/2008/pages/pr ... evoXtv.php
Beje, lentos yra Lietuvoje. Norintys išbandyti - EVO gali išsinuomoti.
-

Gedas LTU76
-
-
Gintas 16 Rgp 2007 21:42
Sauliau,
http://www.f2-surf.com/2008/
cia prie kiekvienos lentos yra pateikta dar ir savotiska skale. Rebelis 83 100proc wave ir 40proc freestyle. Labai aisku kaip keiciantis lentos dydziui kinta jos savybes.
-

Gintas
-
-
Saulius LTU45 17 Rgp 2007 19:17
Gintas rašė:Sauliau, http://www.f2-surf.com/2008/cia prie kiekvienos lentos yra pateikta dar ir savotiska skale. Rebelis 83 100proc wave ir 40proc freestyle. Labai aisku kaip keiciantis lentos dydziui kinta jos savybes.
Aciu.
Man labiau idomus realus skirtumas tarp Lietuvoj galimu isigyti gamintoju wave lentu. Bet, kad ta suprasti ir pajausti reikia patirties ir visas jas bandyti, kas nerealu, o dar prisitaikyti, kas paciam tinka ir patinka... Todel noriu gauti informacijos is tu, kurie yra pabande bent keleta skirtingu gamintoju, suzinoti siu lentu keitimo motyvus ir t.t., gal kas aiskiau pasidarys, o gal tik save apgausiu. Jei pirkti nauja lenta, nesinori po sezono vel kitos ieskoti del padarytu dideliu klaidu. Su neitinkaciom smulkmenomis, manau, galima susigyventi. Dar galima ekspermentams pigiau pirkineti naudotas ir per kelis sezonus issiaiskinti, bet 2003-2006m. naudotu pas mus beveik nera pasiulos, o labai senos nenoriu.
-

Saulius LTU45
-
-
Akinys 20 Rgp 2007 13:11
Sauliau, visishkai akivaizdu kad tu nezinai ko tu nori. Dabar nepirk nieko, o geriau pakeliauk po europos ar pasaulio wave spotus ir paziurek su kokiomis lentomis plaukia local'ai ir shiaip kieti bicai. I bicus su shortais ir mersais neziurek.
-

Akinys
-
- Burės numeris: 626
-
Girmantas 20 Rgp 2007 16:07
as new school wave lenta jau isaugau. rebelis manau yra per plati baltijai. Tinkama tik 1-2 kartus per metus. Kitus mieliau imciau hardcore wave lentute.
Girmantas LT 69 Soulraiderių grįžusių į hipermaterializuotą pasaulį blog'as - www.spotas.lt
-

Girmantas
- -
-
- Burės numeris: 69
-
Grįžti į Plaukimo technika, Inventorius
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 4 svečių
|
|