EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

2008 sezono žaislai

Problemos, triukai, patarimai.
Inventorius

UNREAD_POST Saulius LTU45 20 Rgp 2007 16:51

Akinys rašė:Sauliau, visishkai akivaizdu kad tu nezinai ko tu nori. Dabar nepirk nieko, o geriau pakeliauk po europos ar pasaulio wave spotus ir paziurek su kokiomis lentomis plaukia local'ai ir shiaip kieti bicai. I bicus su shortais ir mersais neziurek.

Aisku, kad nezinau, o is kur zinoti, jei savos patirties labai mazai, o patarti beveik niekas negali, ar nenori :? Zinau tik tiek, kad jurai dabar turima JP freestylewave 256x59cm/94l man jau nelabai tinka ir patinka, kai stipriau uzpucia. Nors kokie pojuciai ir pokyciai atsiras, isigijus mazesne/kita/wave lenta, taip pat nezinau. Tik nelabai noriu pirkti aklai ~85-88l wave lenta susipazinimui, o paskui ja keisti, jau ir taip prisikaitaliojau apie 10 skirtingu lentu (ne wave), gana nepigus uzsiemimas, reikia sustoti :)
:toothy4:
Vartotojo avataras
Saulius LTU45

Burės numeris: 45

UNREAD_POST Bobas32 20 Rgp 2007 17:46

Sauliau - radau kas tau gali padėti:

http://www.solosports.net/matt_pritchard_wave_camp.htm

Galėsi mums viską išaiškinti, kas ir kaip.
:rr:
Vartotojo avataras
Bobas32
-

Burės numeris: 32

UNREAD_POST Saulius LTU45 20 Rgp 2007 18:56

Bobas32 rašė:Sauliau - radau kas tau gali padėti:

http://www.solosports.net/matt_pritchard_wave_camp.htm

Galėsi mums viską išaiškinti, kas ir kaip.

Nieko nebus, visos vietos rezervuotos, ir dar Sige neisleidzia .... :(
Be to, yra kur arciau ir pigiau :)
Vartotojo avataras
Saulius LTU45

UNREAD_POST Akinys 20 Rgp 2007 19:47

wave lentos yra klasika ir mazai kas pasikeite per paskutinius 20 metu. lentu platejimo mada shiek tiek paplatino ir patrumpino wave lentas, kas palengvina ishglisavima ir manevringuma (rusai taip rasho) mazose bangose ir onshore salygomis, bet tai atsitinka uz tam tikra kaina - lenta tampa labiau jautri chop'ui, blogiau laiko kanta ir maziau tinka plaukti didesnese bangose.

isigijes "gera" wave lenta geriau raidinti nepradesi. pirma turi pradet raidinti, nes tai galima daryti ir su tavo turima lenta.
Vartotojo avataras
Akinys

Burės numeris: 626

UNREAD_POST Girmantas 20 Rgp 2007 20:22

Akinys rašė:wave lentos yra klasika ir mazai kas pasikeite per paskutinius 20 metu. lentu platejimo mada shiek tiek paplatino ir patrumpino wave lentas, kas palengvina ishglisavima ir manevringuma (rusai taip rasho) mazose bangose ir onshore salygomis, bet tai atsitinka uz tam tikra kaina - lenta tampa labiau jautri chop'ui, blogiau laiko kanta ir maziau tinka plaukti didesnese bangose.

isigijes "gera" wave lenta geriau raidinti nepradesi. pirma turi pradet raidinti, nes tai galima daryti ir su tavo turima lenta.

butent tai ir turejau omenyje. man new school wave smagiausia su seske. plaukiant su pitaku ji jau stabdosi ant dideles bangos ir nesisuka ant kanto. bet ta reikia suprasti.. as supratau, kodel man reikia tokios ar kitokios lentos, kai tu, Sauliau, suprasi - tada ir pirk kita lenta. pakeisti 10 lentu dar ne atskaitos taskas, turi buti rimtas motyvas keitimui.
Girmantas LT 69
Soulraiderių grįžusių į hipermaterializuotą pasaulį blog'as - www.spotas.lt
Vartotojo avataras
Girmantas
-

Burės numeris: 69

UNREAD_POST Saulius LTU45 20 Rgp 2007 21:54

Girmantas rašė:..
isigijes "gera" wave lenta geriau raidinti nepradesi. pirma turi pradet raidinti, nes tai galima daryti ir su tavo turima lenta...

butent tai ir turejau omenyje. man new school wave smagiausia su seske. plaukiant su pitaku ji jau stabdosi ant dideles bangos ir nesisuka ant kanto. bet ta reikia suprasti.. as supratau, kodel man reikia tokios ar kitokios lentos, kai tu, Sauliau, suprasi - tada ir pirk kita lenta. pakeisti 10 lentu dar ne atskaitos taskas, turi buti rimtas motyvas keitimui.

Tas lentu kaitaliojimas buvo procesas, ko pasekoje galutinai issiaiskini kas labiausiai patinka ar nepatinka. Kadangi tarp turetu ir dabar juroj naudojamu lentu nei vienos grynos wave, is cia visi klausimai ir motyvas - bangoms noriu tinkamos lentos. Neesu is tu, kuriems svarbu isigyti "gera" inventoriu. Reikia tinkamo daikto, kuris leistu toliau mokytis bangose ir nestabdytu sio noro savo savybemis. Kadangi naujos yra brangios, butu gerai is karto paimti "gera" :D
Vartotojo avataras
Saulius LTU45

UNREAD_POST Audrius 20 Rgp 2007 22:41

tai JP yra viena geresniu, gali ir nekeist.. :wink:
Audrius
LTU 35
Vartotojo avataras
Audrius

UNREAD_POST Saulius LTU45 21 Rgp 2007 09:19

Audrius rašė:tai JP yra viena geresniu, gali ir nekeist.. :wink:

As jos ir nekeiciu, ji lieka, bet yra per didele, kai reikia imti 5.0 ar maziau. Be to, tai freestylewave lenta. Ezere, kai yra vejo, su ja super, pati geriausia is mano turetu.
Vartotojo avataras
Saulius LTU45

UNREAD_POST Girmantas 21 Rgp 2007 09:24

kas yra waveride supratau ir pradziamoksli gavau su 105 ltr sena, ilga, freestyle lenta. tada supratau kokios wave lentos noriu. 2 sezonams ji man puikiai tarnavo. dabar apie waveride suvokiu dar daugiau ir jau zinau kokios kitos lentos noriu.
pirkti lenta pagal patarimus, katalogus, testus ar dar kazka man atrodo nelogiska. reikia paciam tureti argumentu vienam ar kitam poelgiui.
Girmantas LT 69
Vartotojo avataras
Girmantas
-

UNREAD_POST Gintas 21 Rgp 2007 10:45

Saulius ir eina tavo aprasytu ir visu isbandytu ir pasiteisinusiu triju lentu Lietuvos wavraiderio keliu.
Pirma lenta - mazdaug 100 l bump&jumpas (FR, FRW, B&J ir kt skeitbordai) is esmes skirtas lygiam vandeniui, bet del dydzio isivaizduojamas kaip "tinkantis". Ant sitos lentos atsiranda suvokimas, kad reikia bangoms skirto daikto.
Antra lenta - skylese "neskestantis" 80-90 l waveboardas
Trecia lenta - radikalus waveboardas arba lenta konkreciam spotui, vejui.
Kiekviena lenta generuoja vis kitoki poreiki greiciui, posukiui, kontrolei. Isauges viena lipi ant kito.
"Vėjas galvoje" buriavimo mokyklos Trakuose. Visą informaciją rasite čia:
http://www.vejasgalvoje.lt/index.php?op ... iew&id=130
Vartotojo avataras
Gintas

UNREAD_POST Saulius LTU45 21 Rgp 2007 11:19

Girmantas rašė:kas yra waveride supratau ir pradziamoksli gavau su 105 ltr sena, ilga, freestyle lenta. tada supratau kokios wave lentos noriu. 2 sezonams ji man puikiai tarnavo.

Nelabai isivaizduoju, kaip naudojant visiskai kito stiliaus lenta ir ne karto nebandzius kito stiliaus, galima suprasti kokia ta kita turi buti.

Girmantas rašė:...
pirkti lenta pagal patarimus, katalogus, testus ar dar kazka man atrodo nelogiska. reikia paciam tureti argumentu vienam ar kitam poelgiui.

O tai pagal ka tada rinktis, is lempos :shock:
Manau, domintis ir klausiant patarimu galima daug atsirinkti. Atsirinkus jau lieka individualus mokymosi procesas, kurio eigoje atsiranda supratimas, savi argumentai ko noreti toliau. Nebuk toks radikalus, pats tikrai pasiskaitai testus ir pasiklausineji, gal tik ivardini visa tai kitaip 8)
Vartotojo avataras
Saulius LTU45

UNREAD_POST Girmantas 21 Rgp 2007 13:03

mano supratimu saulius dar nesuvokia kas yra banga, kaip nuo jos vaziuojama ir ko jis nori is lentos. todel ir sakau, kad naujos lentos isigijimas - nelogiskas. argumenta kodel reikia mazesnes lentos girdejau tik viena - prie daug vejo JP pasidaro didoka. bet jo nepakanka, apibrezti naujos lentos formai, stiliui ir tt.
Sauliau, kai pasakysi, kad nori lentos kuri anksti glisuotu, gerai suktusi ant galines kojos ir tiktu bangoms nuo 1 iki 3 metru tada ne vienas buriuotojas tau gales patarti, kad turetum dairytis i 57-60 cm plocio lenta, kurios uodega siaura su isreikstu rocker-tail'u, nosis platesne ir trumpa bla bla bla. dabar maciau tik "kokia lenta imti". atsiprasau, jei ka praleidau - matyt pernelyg neatidus po atostogu.

as sneku is soulriderio pozicijos. pardavejui svarbu parduoti freestyle wave, tada new school wave, po to mazesne, tada naujesne, tada hardcora ir taip toliau.

p.s. galim lazintis, kad as ar algis su tavo jp banga israidintume kiek geriau nei tu, paemes pvz mano waveswallow 88. :wink:
p.p.s. paziurek i latvi krisjani tutani. ilga laika bangose raidino su skate - 100% freestyle lenta. ir net prizu yra nuskynes milk'n'blood.
Girmantas LT 69
Vartotojo avataras
Girmantas
-

UNREAD_POST Saulius LTU45 21 Rgp 2007 14:45

Girmantai, mes i ta pati ziurim is skirtingu pusiu, tu is pazengusio, as is pradedancio. Tau turetu buti lengviau isikirsti i mano, kaip wave pradinuko padeti ir supratima ir, uzuot rasinejus bet ka, parasyti konkreciau apie lentu skirtumus ir savybes. Kiek as ar dar kas nors juos supras, ivertins ir panaudos, kitas dalykas. Apie tai butu galima toliau diskutuoti. Dabar varom apie nieka. Pagal tave, gaunasi mazdaug taip, reikia 2 sezonus FW distancija pavaryti su freeridiniu inventoriumi, tada atsiras supratimas, kokios FW lentos nori ir galesi su jau patyrusiais apie tai padiskutuoti. Gal klystu, bet ar negeriau is karto pradeti su tinkamais zaislais, nors, jei manai, kad mano turima yra tinkama tolesniam mokymuisi, tada bandysiu su ja, kol daeis ko reikia :)
Vartotojo avataras
Saulius LTU45

UNREAD_POST Girmantas 21 Rgp 2007 14:59

pasakysiu trumpai:

manau, kad su fsw tau juroje tikrai dar yra ka veikti. kitaip tariant, tu dar nesubrendai wave'ui.

tai tik MKN (mano kukli nuomone) :wink:
Girmantas LT 69
Vartotojo avataras
Girmantas
-

UNREAD_POST Saulius LTU45 21 Rgp 2007 15:21

Girmantas rašė:pasakysiu trumpai:

manau, kad su fsw tau juroje tikrai dar yra ka veikti. kitaip tariant, tu dar nesubrendai wave'ui.

tai tik MKN (mano kukli nuomone) :wink:

Bet vistiek noreciau konkretesniu nuomoniu apie skirtingu gamintoju/metu wave lentas, nevertinant to fakto, kad man tokios reikia/nereikia. Jei nebus sunku...

p.s.: neatsakei, ar man isigijus mazesne, pvz. 88l ir isskirtinai naujoviska wave lenta, su ja juroje butu blogiau, geriau, kas kitaip, ka gauciau, ko netekciau, ka suprasciau, ko neivertinciau. Mano tikslas yra suzinoti kaip tik tai. :wink:
Vartotojo avataras
Saulius LTU45

AnkstesnisKitas

Grįžti į Plaukimo technika, Inventorius

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 4 svečių

Prisijungimas nariams