|
Problemos, triukai, patarimai. Inventorius
Gigi 05 Rgp 2005 18:53
Sveiki visi,
turiu tokią problemėlę... Jau ilgą laiką plaukioju burlente ir jau turiu šiokios tokios patirties tačiau ta mano patirtis yra ant didelių caro dvaro lentų. nesenai įsigyjau komplektuką Fanatic lentą 274/57/103 kartu su 5.2 m2 bure ir problema tame kad lenta skesta ir as su ja nepaplaukiu nes manau kad reikia didesnės burės nes mano svoris tikrai nera didelis 75kg.
ką patartumėt ir ar lentos duomenys nėra per maži mano svoriui? nes pagrinde plaukioju ežeruose ar mariose (Dusia, Kauno marios) iš tikro esu labai užsidegęs šiuo sportu tik dar yra trūkumas žinių
laukiu patarimų...
- Prikabinti failai
-

-

-

Gigi
-
Zilvis 05 Rgp 2005 19:10
jou, lenta nedicka. Bet jei sveri 75, turetum isgyventi, bet reikes vejo ir kantrybes mokytis. Manau kad didesne nei 7kv bure nelabai ant jos uzdesi. Paziurek kokio dydzio vaira turi, gali buti kad taviskis bus per mazas didesnei burei.
Bet kokiu atveju, bandyk mokytis kai yra daugiau vejo ir nusiteik pasimaudyti. Didesne bure skendimo problemos neispres, su didesne bure greiciau isglisuosi ir tiek. Skesti todel, kad atsistoji per daug i gala ar per daug i prieki ar per daug i kuri nors sona. Su tokia lenta neturi daug vietos vaiksciojimui, kaip buvai iprates ant "caro dvaro lentų"  Issikeles bure turi is karto igauti judejima, tada lenta taip nebeskesta. Pasistenk iskeles bure is karto ja uztraukti ir tuo paciu stotis patogiau. Keliant bure stovek taip kad lenta neskestu nei i prieki, nei i gala. Be to, bus proga ir vandens starta ismokti...
-
Zilvis
-
- Burės numeris: 74
Audrius 05 Rgp 2005 23:00
lenta gera, bet 7m/s vejo kaip minimum reikes
as sveriu 72, turiu lenta 262x62 - 100l. ir bures 5,3kv 6,2kv 7,3kv
vairiukai 32cm - 5,3 ir 6,2
36cm - 7,3
nepirk siai lentai bures didesnes kaip 7kv, bus diskonfortas
jei liksi vien su 5,2, neismoksi nes buriuosi tik 3 kartus i sezona (jei ezere) vaiksciojima po lenta pamirsk, vandens startas privalomas.
Seip tokiam inventoriui ateity jura rekomenduociau
Audrius
LTU 35
-

Audrius
-
Bobas32 06 Rgp 2005 02:45
Gigi rašė:Sveiki visi,
lenta skesta ir as su ja nepaplaukiu nes manau kad reikia didesnės burės
Na su didesne bure dar labiau skesi, nes jos svoris bus dar didesnis. Su tavo inventoriumi plaukciau jei pustu daugiau kaip 10m/s. Pagal savo svori, gali ismokti issikelti bure, kitu dalyku. Reikia kuo daugiau laiko ant vanedens ir ten, kur yra pakankamai daug vejo. Taigi. Kelias sudetingas iir ilgas. Siaip, jiegu nori greiciau mokintis, reikia didesnes ir bures, ir lentos.
-

Bobas32
- -
-
- Burės numeris: 32
-
alga 06 Rgp 2005 03:31
Šiaip 100 l bent anglų yra laikomas universaliu dydžiu (all-rounder). Su šiuolaikinėm tokios klasės lentom gali varinėt per stiprų vėją, gali lįsti į bangas, gali šokinėti ir sukiotis ežere. Ir dar gali parplūduriuoti į krantą jei vėjo glisavimui nebepakanka.
Šiaip geriausiai ją panaudosi rudenį, kai prasidės niūrūs ir stiprūs vėjai. Vasarą gali paplaukiot nebent sėdėdamas ant kranto visą dieną ir laukdamas, kol užeis škvaliukas iš po debesėlio.
Dar gali užsiimt akrobatika -- bandyt išstovėt ant beveik paskendusios lentos. Tai yra įmanoma, ir jei išmoksi, žymiai lengviau išnaudosi škvaliukus ir rudens sezoną.
Aš plaukioju 120 l lenta ir sveriu 66 kg, taip kad mano sapaliojimai teoriniai.
Albertas
P.S. Be to, parduodu pigiai 135 l žydrą Fanatiką.
-

alga
-
- Burės numeris: 42
-
Vaidas K 06 Rgp 2005 19:28
Būtinai įsigyk 6,8-7,1 kv.bure. O 103 ltr. tikrai l.geras pasirinkimas tokiam svoriui. Gali greitai lėkti, šokti, suktis. Pats jau šešis sezonus buriuoju tokio litražo lenta ir turiu dvi bures 5,4 ir 6,8,. Tik sveriu daugiau (82 kg.) Apie didesne lentą net negalvoju (nebent kartais norisi mažesnės). Ir to man visiškai užtenka. Plaukioju pagrinde ežere. Per mėnesį vidutiniškai 5-6 kartus normaliai paburiuoju.
-
Vaidas K
-
Gigi 08 Rgp 2005 11:21
Sveiki,
Ačiū už patarimus. Esmė tame kad aš ant tos lentos su savo bure ir pastoviu ir dar net paplaukiu tik tiek kad man trūksta ištraukimo jėgos tai pagalvojau kad įsigijus didesnę burę išeis paskraidyti...
kas liečia vaiksčiojimą po lentą tai aš tą jau supratau tik ją įsigyjęs  kad nebeteks pašokti ant šitos lentos
dėl vairiukų tai turiu du. o kokio ilgio reikėtų 7 kv/m burei ?
Jaučiu kad šį sezoną įsigysiu didesnę burę ir dar pabandysiu pasimaudyti  nors vandenėlis kuo toliau tuo šalčiau
o gal žinote kas nori parduoti tokią burę? ir jaučiu kad praiilgintojo reikės. kokios maždaug šių daiktų kainos?
-

Gigi
-
Gigi 09 Rgp 2005 10:47
ir dar norėčiau paklausti. nesuprantu ka ne taip padarau bet niekaip neiseina tvirtai prispausti giko prie stiebo jau atrodo gerai užspaudžiau, bet kai tik sušlampa smaukosi po stiebą kiek burės iškirpimas leidžia kaip pašėlęs!!!
-

Gigi
-
Gigi 09 Rgp 2005 12:44
tiek daug skaitančių o niekas negali patarti...
-

Gigi
-
Ramas 09 Rgp 2005 12:54
Gigi rašė:tiek daug skaitančių o niekas negali patarti...
Na, aš pats chaynykas bet bandau paspėliot:
1. Užspaudime, kuris apglėbia stiebą, yra toks pamikštinimas - ala guma - kuri "limpa" prie stiebo ir neleidžia gikui slankiot. Nežinau ar tos gumos išdyla/iškrenta - per savo trumpa praktiką dar nesusidūriau - pasižiūrėk, jei ji ten yra, tikrai lengvai rasi.
arba
2. Gal reiktų tą virvutę sutrumpint giko užspaudimo?
Nes iš to ką parašei tik tokios mintys ateina...
LTU314
-

Ramas
-
Gigi 09 Rgp 2005 13:03
ačiū už čainykiškus patarimus čainykui  tai vot tame ir reikalas kad ten jokio paminkštinimo nėra o virvutę jau trumpinau kiek įmanoma nes po to kai per daug sutrumpini tai neįmanoma užspausti...
-

Gigi
-
Bobas32 09 Rgp 2005 13:12
Kartais tenka trumpinti uzdejus ant giko. Atsegus vel neina nuimti nenurisus virvutes visai.
Siaip, geriausiai butu rasti arba nusipirkti paminkstinima, kuris komplektuojamas kartu su giku. Jis apsaugo stieba nuo drozimo giku. Taip pat tada siek tiek pastorina. Jeigu jo nera, tenka zaisti su virvutemis.
-

Bobas32
- -
-
- Burės numeris: 32
-
Gigi 09 Rgp 2005 13:26
bet įmanoma įdėti paminkštinimą jei jo šiuo metu ten nėra?
ir gal dar galit man ką nors patarti mano ankstesniuoju klausimu...
kokio ilgio vairiuko reikėtu 7 kv/m burei?
ir gal kas nebrangiai parduotų tokią burę?
be to ar geriau pirkti 6.6 kv/m tvarkingą ar 7kv/m paplyšusią kurią galima pasiremontuoti ar is viso palaukti kol kas pasiulys 7 sveiką?
-

Gigi
-
Audrius 09 Rgp 2005 13:57
neskubek,
jei pirksi tik viena bure prie 5,2 tai 6,6 bus gerai dar priklauso kokia bure freeride, ar race ar wave. zinok kad 6,6 race trauks zymiai rimciau uz 7 freeride wave ezerui isvis nereikia
prailgintuvas nuo 60Lt padevetas iki 200Lt naujas.
atvaziuok siandien po darbo prie KM, manau panaudosi savo 5,2 pagal paskirti. Vairiukas manau koks 34cm - 6,6 - 7, seip didziausias rekomenduojamas tokio ilgio kaip lentos plotis per peda (30,5cm) nuo galo, virsijus ima kojas lauzti. bet jei taip atsitiks - pasitrumpinti pora cm ner problemu
Audrius
LTU 35
-

Audrius
-
Gigi 09 Rgp 2005 14:06
o į kurią vietą KM? nes tik kapinaites žinau...  o ir šaltoka be aprangos
būtų nes tik vasarinę turiu apsaugančią nuo vėjo ir tai nevisada nes jei
stiprokas vėjas tai šuds gaunasi sušali ir leki pasišildyti į krantą  gal
žinai kas kostiumėli koki parduoda? 185 ūgio? norėtusi pusiau sauso...
-

Gigi
-
Grįžti į Plaukimo technika, Inventorius
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 4 svečių
|
|