EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

SuperX lentos

Problemos, triukai, patarimai.
Inventorius

SuperX lentos

UNREAD_POST Rasius321 08 Vas 2005 16:46

Na, nutekėjo šiek tiek vandens nuo tokio tipo lentų atsiradimo, kai kas tokias jau turi - bent jau Ginto Eliminator žinau.
Būtų visai įdomu, jei pasidalintumėte įspūdžiais apie išbandytas SuperX lentas - ar "two in one" (freestyle slalom) principas pasiteisino, o gal tas dalykas tinkamas tik grynai SuperX ir kitur niekaip nepaplauksi? Kaip tokios lentos elgiasi bangose, lygiame vandeny? Ir pan. ir t.t.
Rasius
--
Curiosity killed the cat, satisfaction brought him back
Vartotojo avataras
Rasius321

UNREAD_POST Gintas 08 Vas 2005 17:54

As ja pirkau kaip slalom-freestyle-wave, bet tokiu nebuna.

Lenta yra slalom-freestyle. Viskas ten gerai. Turis didelis. Ezere gerai. Lygiame vandenyje soka gerai.

Juroje maratona suplaukiau visiskai atsiputes. Turbut geriausias daiktas plaukti maratonus:) Chopa valgo ir greiti siek tiek pavejui vysto irgi labai gerai. Astriau plaukti reikia lenktyninio, o ne freestylinio peleko ir ne weivines bures.

Panaudojima as isivaizduoju toki. Juroje galima slalomuoti ir lengvu veju freestylinti chope. Sokti i 3metrus netinka - ne wave. Ezere galima slalomuoti (didelis turis) ir freestylinti pagal pasirinkima. Isisukus kilpas i sonus - slalomas, i viduri - freestyle.

Neskesta. Pasiimi ir dauzaisi. Nezinau:) Joje nera nieko blogo:) O gerai, kad kokiu sonu besileistum - vistiek nuo vandens atsoka:) I posuki reikia ieiti labai kietai uzspaudziant, nes neuzspaudus ji puikiai glisuoja sonu. Rimtai, nezinau kaip ja vertinti. Hibridas. Viska daro.

SuperX nera slalomas ir is freestyle tik pora judesiu turi.
"Vėjas galvoje" buriavimo mokyklos Trakuose. Visą informaciją rasite čia:
http://www.vejasgalvoje.lt/index.php?op ... iew&id=130
Vartotojo avataras
Gintas

UNREAD_POST Gedas LTU76 08 Vas 2005 18:19

Gintas gana išsamiai paaiškino - lenta nėra griežtai apribota vienu stiliumi.
Kevinas Prichardas Super-x lenta naudoja ir super-x rungtyje ir bangose. Šis video parodo, jog gerose rankose, gal tikliaus kojose, šios lentos yra tikrai visapusiškos http://www.theteam.us/teamsite.wmv
Dėl vis dažniau vykstančių SX varžybų aš taip pat šiems metams pasirinkau tokią lentą. Kokie bus įspūdžiai, sužinosime tik po to, kai išbandysime :)
Vartotojo avataras
Gedas LTU76

UNREAD_POST Girmantas 08 Vas 2005 18:38

Siaip pernai metais Surf-magazin (http://www.surf-magazin.de) testuose absoliuciai visas lentas skirtas butent SuperX ishdejo i shuns dienas.. Siuo metu neturiu po ranka to zurnalo, bet prie progos galesiu nuskanuoti straipsni ir atsiusti e-pashtu tiems ka domins (i serveri nelabai noriu deti, nes jie gaudo copyright pazeidejus).

Mano nuomone reikia atskirti PWA-SuperX ir Lietuvos-SuperX. PWA reikia lentos su kuria padarytum ir loop'a, ir spocka ar dar ten koki super duper new school freestyle triuka ir dar visus aplenktum, tuo tarpu musu SX laimi ne tas kuris geriausiai padaro duckjibe, o tas kuris greiciausiai sulaksto pirmyn atgal. Todel manau lietuvoj SX galima plaukti tiek su slalomine lenta tiek su freeride'ine ar freestyle'ine..

Kas del plaukimo sau, o ne varzyboms - galima atrasti labiau tinkanti varianta. T.y. jei labiau krypsti i freestyle - issirinkti ne itin radikalia freestyle lenta (testuose tokios lentos turi gerus ivertinimus freeride srityje). Jei labiau linksti prie greicio - galima rasti freeride ar slalomo lenta.

Sios lentos isstume(teisingiau pakeite) ish rinkos Freemove lentas (freeride lentas siek tiek skirtas freestyle'ui). Todel sitos lentos tikrai nera skirtos jurai (testuose nemaciau niekur "wave" ar pan. parametro). Is esmes bangose jos turetu elgtis panasiai kaip freestyle'ines lentos, aisku, del slalominiu savybiu, nebus tokios radikalios.

Siaip is hibridiniu lentu manau labiausiai pavyke yra freestyle-wave. Turis ezere padeda prie maziau vejo, bangose kompensuoja technika..

Gintai: tavo lenta yra pakankamai didele 115l (jei neklystu). Nereiktu pamirsti ir sio faktoriaus. Nes 85 ar 95 l SuperX lenta elgtusi kitaip.

Gedai: del to, kad Kevinas gerai jauciasi bangose - wave diskusijoj buvo nuskambeje kad su ~128 ar kokio turio lenta nera ka veikti bangose - kazkur maciau kaip daro backloop'a su GO, taip kad profo rankose viskas imanoma su viskuo.. beveik :D
Girmantas LT 69
Soulraiderių grįžusių į hipermaterializuotą pasaulį blog'as - www.spotas.lt
Vartotojo avataras
Girmantas
-

Burės numeris: 69

UNREAD_POST Gedas LTU76 08 Vas 2005 21:13

Girmantai, prie ko čia "128 litrai ir nėra ką veikti jūroje"? Jei tu apie video, tai ten 104 litrų lenta.
Prieš rinkdamasis su kokia (antra) lenta plaukti šiais metais, galvojau apie dvi - tą su kuria buvo laimėtas wave čempionatas ir superx tipo. Kadangi lenta turėtų būti gana greita, tai pasirinkau pastarąją. Kaip ten bus, pasikartosiu, pamatysim.
Testai yra gerai, tačiau ką tautiečiai mano apie juos rinkdamiesi inventorių, matosi apklausoje http://www.bures.lt
Vartotojo avataras
Gedas LTU76

UNREAD_POST baidas 09 Vas 2005 00:52

tiesa Gedai tel balsu ... kazkas ne visai gerai , nes karts nuo karto vel leidzia balsuoti ... tiesa neatkreipiau demesio or balsuojant 2-3 karta balsas prisideda ... turbut taip ...
--------------------------------------------------------

OPERATORIUS.LT
+370 657 66770
--------------------------------------------------------
Vartotojo avataras
baidas
-

Burės numeris: 123

Balsavimas

UNREAD_POST Efca 374 09 Vas 2005 10:17

Kiek supratau, jeigu ištrini kukius, (ką pvz aš darau kartą per savaitę) galima vėl balsuoti. Tiesiog nuo samoningumo priklauso ar balsuoji ar ne.
Balsavimo rezultatai nerodo jokių blogų tendencijų, jie rodo buriuotojų masės struktūrą. Iš balsavimo rezultatų matyti, kad yra daug šviežių arbatinių, o tai manau, yra gerai, nes didėja mūsų gretos. Iš ko aš tai sprendžiu? ogi žmogus ką tik atėjęs į buriavimą nepuola pirkti inventoriaus pagal testų rezultatus. Jam svarbiausias kriterijus yra kaina. Jeigu jis pakankamai turtingas, arba jau padarė savo pirmą inventorių (t.y. įgijo šiek tiek patirties) jam dominuojančiu kriterijum tampa kokybė. Tam kad lemiamu kriterijum taptų testų rezultatai reikia, mano manymu, būti jau kaip reikiant prasikalusiam. balsavime ir matosi prasikalusių procentinė išraiška bendroje masėje. Čia aš taip manau. kiti gi gali turėti savo nuomonę :)
Vartotojo avataras
Efca 374

Burės numeris: 374

UNREAD_POST Zilvis 09 Vas 2005 12:26

che, kietiem bumbulam viskas dzin: dar tais laikais kai Robis Neshas mistraliui priklause jis padare ir front ir back loop'a su mistral equipe (prabangesnis one-design variantas). Kaip rase zurnalai: "don't try this unless you are Robby Naish" :)
Taigi, gal tai irgi wave-freestyle tinkama lenta? :)
Prikabinti failai
RobbyLooping.jpg
RobbyLooping.jpg (0 Baitų) Peržiūrėta 12339 kartus(ų)
Zilvis

Burės numeris: 74

UNREAD_POST Girmantas 09 Vas 2005 15:39

Gedai tai buvo nuotrauku serija zurnale su pacia pirmaja GO, kaip pristatymas - reklama - daugmaz tinka viskam..

As turejau omenyje, kad su bet kokia lenta galima daryti praktiskai bet ka ir visai nesvarbu ar juroje, ar ezere, ar vandenyne - reikia tik mokytis. Bet as esu isitikines, kad su wave lenta Kevinas patiria daug daugiau malonumo bangose nei su SuperX modeliu. Pavyzdziui su Algio 75l Seatrend ATV atrodo viskas ok, o visi pamate iskart sako "veivukas", na taip ji maza, bet tai is esmes yra freeride modelis ir palyginus su JP Wave tai visiskai skirtingos lentos, pastaroji - tikra wave ir nors ir plaukia kiek leciau, sukiojasi nepalyginamai radikaliau, maloniau ir tt..

Nezinau, gal visa tai tik mano subjektyvi nuomone, bet man tos lentos nekelia susizavejimo.. gal del to kad plaukia greiciau uz mano TwinTip'a?.. :oops: :lol:
Girmantas LT 69
Vartotojo avataras
Girmantas
-

UNREAD_POST Jezus 09 Vas 2005 18:13

Grynai free-style lentos man nebereikia, nes didesne dali laiko praleidziu juroje. RRD Freestylewave tobula lenta jei kartais reikia paplaukioti ezere, taciau grynai jurai jos nepirkciau, nes reikalauja pastangu norint radikaliai pasukti, o su wave lenta, uztrauki bure ir griuni snukiu i vandeni, o ji jau pati zino kaip tave is susiklosciusios padeties istraukti. Rysium su tuo tikrai abejoju kad superX lenta bus smagi juroje, nes ji dar 1 zingsniu toliau nuo wave nei freestylewave. Tas pats liecia freestyle plaukima - idealu jei lenta maziau 100 L, mazesni sukimo momentai, didesne kontrole per kojakilpes, tad abejoju kad lapino ciumodanas labai smagiai suka speedlopus ar vulkanus (Gintai tenebuna tai dingstimi ju nedaryti ;) ). Man tiek freestyle, tiek wave maloniausia daryti ant minimalaus turio ir svorio lentos kuria leidzia salygos, net jei tarpuose tenka skesti.

Niekada lentos nepirkau pagal testus, na kai buvau labiau cajnikas tai kazkiek bandydavau paziureti ka jie rodo, bet sprendimo nelemdavo. Dabar inventoriu renkuosi pagrinde pagal asmenine patirti - firmu kurios nera nuvylusios, taciau netgi is ju asortimento renkuosi labiau klasikines formas/variantus.

Dar man labai svarbi geru buriuotoju nuomone (ne tai su kuo plaukia, o ka jie apie ta inventoriu gali pasakyti); po pernai kanaru labai norejau isbandyti ezzy bures, taciau simetinis crossover garbinimas vel atnese ramybe. Taip pat sia ziema po keleto diskusiju su vietinias apsisprendziau del RDM stiebu.

Beje labai svarbi inventoriaus dalis yra pelekas, kazkaip visi akcentuoja bures ir lentas, bet esmines dalis kaip pelekas ir stiebas pamirsta. Gikas turi buti standus ir patogus rankoms, bet pasirinkimas zymiai paprastesnis, todel daug diskutuoti ner prasmes. Galutini lentos charankteri nusprendzia pelekas, bures - stiebas.

P.S. as greiciui visiskai neutralus, todel bet kokia modifikacija daranti lenta greitesne, bet net minimaliai bloginanti kitas savybes man yra trukumas. Taip pat nesvarbus inventoriaus patvarumas ar isvaizda. Pagrindiniai kriterijai - kontrole, neutralumas ir judesiu lengvumas. Turekite tai omenyje vertindami mano inventoriaus pasirinkima/rekomendacijas.
Vartotojo avataras
Jezus

Equipe loop

UNREAD_POST Reiseris 09 Vas 2005 20:43

Reiks parodyti Juozukui,gales isbandyti Vidurzemio juroije,gal patiks.Uzteks jam varineti kantu.Bet ten visus lupus daro net su laseriais,tai su lenta vienas juokas.
Reiseris
Vartotojo avataras
Reiseris

UNREAD_POST Gintas 10 Vas 2005 13:05

Gedai, jei is superx lentos nori weiviniu savybiu - neturesi. Ka ten team raideriai daro - dar ne rodiklis. Galbut jie tik bangos ketera su daugybe purslu nurezia. Tai efektinga, bet galima padaryti su betkokia lenta isidejus mazesni peleka. Jezus rase, kad su freestyle-wave jau sunku bangoje susisukti, tai su SX isvis neimanoma. Tas labai matesi per rudenines wave varzybas. Studentas galejo weivuoti, bet lenta uzsispyrusi breze savo trajektorija ir gaunasi tik 8kes formos pasivazinejimai ant nuozulnios bangos plokstumos (toks mini slalomas). Tampai tampai bure, o lenta daro savo.
"Vėjas galvoje" buriavimo mokyklos Trakuose. Visą informaciją rasite čia:
http://www.vejasgalvoje.lt/index.php?op ... iew&id=130
Vartotojo avataras
Gintas

Startai

UNREAD_POST Bobas32 24 Kov 2005 23:30

Panasu kad drasiai galima i superX leisti daugiau dalyviu. Sesis ar astuonis, o gal visus norincius is karto.

Paveikslėlis
:rr:
Vartotojo avataras
Bobas32
-

Burės numeris: 32

UNREAD_POST Mantas 25 Kov 2005 00:30

Bet bobai cia vel team'eriai, pas mus gali buti auku
mantasraila@yahoo.com
LTU12
mob. 861036707
skype contact name: mantasraila
Vartotojo avataras
Mantas

UNREAD_POST Girmantas 25 Kov 2005 01:36

maciau kazkur photo kaip 3se daro loopa per viena zenkla.. bet tai dar nereiskia, kad noreciau buti tarp ju.. nors ziurovams gal ir patraukliau atrodytu..
Girmantas LT 69
Vartotojo avataras
Girmantas
-

Kitas

Grįžti į Plaukimo technika, Inventorius

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių

Prisijungimas nariams