Pirma fronta padariau sapne. Kazkaip pries tai dariau neteisingai, tada susapnavau kaip padarau normaliai ir suvokiu savo klaida. Poto ta pati kartoju realybeje - nusileidau normaliai bet is netiketumo pameciau kojakilpes, bet bure stacia ir lenta stovi gerai - vandens startas nesudetingas. Reikia daugiau sapnuoti. O esmine isvada padaryta sapne buvo ta kad stipriai spaudziu sarnyra ir tokiu budu nustomiu lenta i sukimasi.
Dariau daugmaz taip, pries sokdamas paimi placiai rankas, issoki turedamas kuna maksimaliai virs burlentes (netgi eidams su kunu i sukimasi pries suoli), o tada nustumi lenta fronto trajektorija ir pritrauki galine ranka - sarnyro stumimas isprovokuoja priekines rankos istiesima i prieki. Be to pilnai suvoki ka tu nori pasiekti ir tai suteikia sukamaji momenta. Visokios baikos kaip "issok, uzsimerk, istiesk priekine ranka, pritrauk koja, pritrauk ranka" ir kiti grynai mechaniniai budai man nepadejo, reikejo psichologiskia daryti sukimasi, o ne "traukti ranka", "itraukti galva" ar dar kazka ir tiketis kad viskas pasidarys automatiskai.
Sekantis etapas yra technikos tobulinimas, as esu labai pradineje sio dalyko fazeje. Bet dabar darydamas fronta issoku kaip normaliam aukstam suoliui ir visa sukimas padarau is bures, nebereikia pradinio sukamojo momento is kuno. Sia pastaba man pasake vokietis Andrej Cabeze ir ji is tiesu veiksminga. O judesys bure yra toks lyg viena karta stipriai supumpuotum. Issoki, atleidi (istiesi rankas) mesdamas bure i prieki, tada kaip su saukstu pasemi vejo ir staigiu judesiu prisitrauki prie bures naudodamas galine ranka, su priekine spaudi sarnyra, o su galine koja dar pritrauki ir lenta ta pacia sukimosi kryptimi.
Judesiai dar kazkuo panasus i bottom turna. Bandai lygtai atsidurti virs bures ja nustumdamas i prieki ir i apacia ir uztraukti ranka, bet kadangi esi ore realiai virs bures neatsiduri.
Dar toliau yra leidimasis, ten pries pat leidziantis atleidi bure ir leidi jai biski nueiti i prieki, tada vel staigiai prie jos prisitrauki jau kunu ar lenta pasiekes vandeni ir pabaigi sukimasi.
Ai, dar labai padeda galvos sukimas loopo trajektorija rankos uztraukimo metu. Is kazkur gauni papildomo sukamojo momento - ir leidziantis matai vandeni, todel gali labiau kontroliuoti situacija.
Speed loope - pirmasis zodis yra "speed". Siaip reikia gerai atsispirti nuo vandens ir su bure daryti viska ta pati tik daug agresyviau. prie issokant isivaizduoji suoli ir kaip smeigi lentos nosi i vandeni pasukes ja 90laipsniu kampu (tipo vulkanas). Issokimo metu meti bure radikaliai i prieki, tada prie jos staigiai prisitrauki galine ranka. Jei koju ir sarnyro spaudimo pagalba su lenta darai ka esi suplanaves apie lenta daugiau galvoti nereikia.
Bent mano nuomone geriausiai gaunasi kai pilnai suvoki savo trajektorija ir bandai ja igyvendinti, o ne kai bandai loopa padaryti netycia - naudodamas viena ar kita judesi "is knygos". Norint apsiversti reikia "verstis".
Baltijoje pradziai aktualu nevaryti beprotiskai greit, o komfortabiliai persiristi per banga - atvaziuok i susiformavusia banga ant gliso ribos, pilnu kursu, standziu kompaktisku kunu, isikirsk i gika, ir daryk mano aprasyta judesi bure (ir galva) dar lipdamas i banga. Suprasi ritimasi be psichologinio diskomforto, ir atmetes daug sudetingu judesiu susikoncentruosi ties svarbiausiu - bure.
Dar geras patarimas - prisiklijuos ant uodegos tam kam gaunasi. Ir nieko negalvok - sek is paskos kaip buka avis ir daryk ta pati - tik ant galvos neuzsok

Paprasyk kad tau prisiklijuotu ir pamatytu ka darai ne taip.
Aisku ne durniai knygas raso, turetu buti ir taip kaip moko imanoma, bet gal as kazka netaip perskaiciau.
Gana padrikai, nes noriu miego. Rytoj rekyva!