EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas


www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

 

 

heat moldable snieglentes batai

Viskas apie įranga, raidinimo stilius, triukus ir panašiai

heat moldable snieglentes batai

UNREAD_POST looking4snow 30 Sau 2014 11:40

Sveiki, ar kas nors naujus batus "kepete" namu salygomis? :D Nusipirkau naujus batus ir, kaip visi siuolaikiniai batai, jie turi heat moldable vidini bata. Deja, Klaipedoje, kiek domejausi, niekas neturi tam skirto aparato. Ar gautusi kas nors idejus i orkaite ar mikrobange? :D Pasidalinkit patirtimi, jeigu kas nors tai darete namu salygomis.

Profesionaliai, tai atliekama mazdaug taip: http://www.youtube.com/watch?v=idhAiyyiX_s

O paciuzas, kiek domejausi, visi "kepa" paprasciausioje orkaiteje: http://www.youtube.com/watch?v=LBqRt701oZQ tai gal ir snowboard batus galima taip?
looking4snow
 
Pranešimai: 118
Užsiregistravo: 02 Kov 2012 16:45
Burės numeris: 0

Re: heat moldable snieglentes batai

UNREAD_POST kosmoz 30 Sau 2014 14:15

paimi draugės/mamos/žmonos plaukų džiovintuvą, 15 min ant max ir kiši koją ir visaip stiebiesi, lankstai ir pan, tada tą patį su kitu batu, nebent turi du plaukų džiovintuvus, tada iškart abu įkaitini. Kad būtų patogu pranešiot įkaitintą batą, ant kitos dėkis kitą, šaltą. Tik iškart patarsiu, batą, kai kiši feną, būk suveržęs, apačia dzin, viršus svarbu, kad fenas laikytųsi gerai, ir feno tik patį galiuką įkišk į batą, o ne visą, kiek telpa, nes fenas turi apsaugas nuo perkaitimo, jei laikysi feną įkištą kiek tik telpa, tai kelios min ir jis išsijungs bei kurį laiką, iki neatvės, nebeįsijungs, o to laiko, kiek jis ten spėjo pakaitint, nepakanka "išlydyti" vidinį batą. Čia aš taip dariau, bet realiai, sako, kad tokia procedūra patrumpina bato gyvenimą, greičiau jo vidus susinešioja, "sukrenta". Pats dariau, nes batus pirkau nesimatavęs, užsisakiau, ir visiškai nauji, nedėvėti, lengvai spaudė pirštus, tai po tokio apdirbimo su fenu jau nebespaudė, o tik lengvai lietėsi (apdirbinėjau tiesiog su įprasta slidinėjimo kojine, be to "toe cap"), o po kelių dienų ant tikro kalno, o ne druskininkuose ar liepkalny, batai buvo tokie, kokių ir reikia, dabar viskas idealiai. Kadangi ant kalno max 14 dienų metuose, o ne kaip laimingieji amerikiečiai šalia kalno gyvenantys, kurie po 50+ dienų metuose ant kalno, tai tas greitesnis bato susidėvėjimas neaktualus. Jei batai tinka idealiai, niekas niekur nespaudžia, netrina, tai neverta daryti šios procedūros, nuo kojos šilumos viskas ten susiformuos natūraliai.
kosmoz
 
Pranešimai: 109
Užsiregistravo: 14 Spa 2012 13:41
Burės numeris: 0

Re: heat moldable snieglentes batai

UNREAD_POST looking4snow 30 Sau 2014 17:26

Specialiai ilgai ir rinkausi is daugybes modeliu eileje parduotuviu, kad atrasti idealiai mano kojai tinkanti bata. Reiskia nieko nedarysiu. :D O del paciuzu bus matyti, nes truputi truputi lieciasi mazas pirstelis i sona. Bus matyti kiek tai kels nepatogumo ciuoziant.
looking4snow
 
Pranešimai: 118
Užsiregistravo: 02 Kov 2012 16:45
Burės numeris: 0

Re: heat moldable snieglentes batai

UNREAD_POST krruk 30 Sau 2014 19:18

Jei batas puikiai tinka kojai, tai kepimas puikiau nepadarys. Aš saviškius irgi pradžioj galvojau kept, nes kiek spaudė vienas batas vienoj vietoj. Bet pračiuožiau ir atsigulė koja kaip reikia. Nebekepsiu.
Audrius K (749)
krruk
 
Pranešimai: 130
Užsiregistravo: 19 Gru 2005 13:08
Miestas: Vilnius

Re: heat moldable snieglentes batai

UNREAD_POST looking4snow 31 Sau 2014 01:10

Isbandziau syvakar. Viskas liuks. Nespaudzia. Jokio kulno kilnojimosi. Kol kas tikrai nekepsiu. Netgi dregme kazkur pasisalino. Seniau istraukus koja is batu, garai virsdavo prie apie +10 C. :D
looking4snow
 
Pranešimai: 118
Užsiregistravo: 02 Kov 2012 16:45
Burės numeris: 0


Grįžti į Žiemos sporto technika, Inventorius

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių


cron
Prisijungimas nariams