|
Viskas apie kaitus / Discussion about kites
lloyd 09 Spa 2015 16:47
Siaip siu metu rudeninese kaitu race varzybose buvo ir dalyvis su foilu, realiai visi pamate kad naudojant foila vejo stiprumo poreikis sumazeja ir tai akivaizdziai isitikinom rungtyniaujant. Rekomenduoju aktyviau dalyvauti varzybose ir teda tikrai pamatysi tiek save tik kitu asmenu bei ju irangu turimus privalumus bei trukumus. O siaip pagrindine tema buvo ar sis savadarbis foilas plauks, bet kadangi ilga laika tylu, greiciausiai reikia manyti kad nepasiseke su juom pakilt ir sekmingai paplaukt.
-
lloyd
-
algisp 09 Spa 2015 18:35
SauliusG rašė:Kol pats nepabandysi nesuprasi kodėl su šituo foilu išmokti amžius truks. Bent jau didelę lentą prisisuktų. Sezono uždarymas Dysnuose: foil.JPG
cia darosi visai idomu ir noretusi pameginti.....Saulius.G ar cia pats dareisi hidrofoila ar kazkoks firminis?
-
algisp
-
kasstiss 09 Spa 2015 20:27
SauliusG rašė:Jausmas fantastiškas. Twintipą lyginti su foilu būtų panašiai kaip važiavimą riedlente per bulvių lauką su skridimu ant skraidančio kilimo  Koju nuovargis ir apkrovimas mažėja tada jau moki gerai plaukti. Plaukiant ant sparno kaito jėgos reikia labai mažai ir tu labiau stovi ant lentos lyg ant žemės stovėtum, nuovargis žymiai mažesnis nei su įprasta lenta. Kontroliuoti plaukimą lengva kai jau išmoksti. Panašiai kaip su dviračiu, kol nemoki tai kraipaisi, sukinėji vairą ir pan., reikia daug pastangų, o kai jau išmoksti tiesiog važiuoji tiesiai be jokių pastangų. Vakaruose jau stipriai išpopuliarėjo, tad artimiausiais metais turėtų ir pas mus ateiti. Geriausias dalykas yra tai, kad hidrofoilas puikiai veikia kai pripučiamas kaitas vos kaba, tai su savo turima pripučiama dešimke ar dvyliktuku gali varyti atsipūtęs kai šalia su foiliniais kaitais kažką bando įrodyti vos upwindą palaikydami. Be pykcio.... Matomai as neteisingai busiu suprates.... kai pripučiamas kaitas vos kaba
Maciau sita akimirka monciskese pats bandei plaukti su hidrofoilu ir pripuciamu wainmanu....istrigo atmintin tik paties vis besikartojantis bandymas pasikelti kaita is vandens, matomai truko vejo...ir plaukiancio tadien tamstos nemaciau... Dainius ar Vikis mano galva jau gerokai pazenge su siomis lentomis ir butu ziauriai naudinga suzinoti ju nuomone sitoje temoje... atskalūnas rašė:Sveiki, koks jausmas plaukiant su "foilu"??? Mazeja trintis, pasipriesinimas, koju nuovargis, apkrovimas ir t.t., turbut, ar as klystu? Ar sunku kontroliuoti plaukima? Ar smagu aplamai plaukti su "foilu", as pavadinciau su "hidrofoiliniu sparnu"??? 
-

kasstiss
-
- Burės numeris: 0
SauliusG 09 Spa 2015 21:17
Kasti, tikriausiai matei, kai su tokia plauskia kaip Fernės bandžiau mokytis  Nepamenu tos dienos, bet jeigu vos kabėjo, tai nukritus akivaizdu, kad lengvai nekyla.
-
SauliusG
-
SauliusG 09 Spa 2015 21:25
algisp rašė:cia darosi visai idomu ir noretusi pameginti.....Saulius.G ar cia pats dareisi hidrofoila ar kazkoks firminis?
Tik pamėginti nėra prasmės, reikia pirkti ir pasiryžti mokytis, per valandą ar dvi neišmoksi ant sparno plaukti, man prireikė kelių savaitgalių, bet kiekvienam individualiai. Mano setup'as - Zeeko aliuminis foilas ir savadarbė lenta. Yra ir kitų gamintojų panašios klasės ir kainos aliuminių foilų. Lenta - senas twintipas su kokiu 45x150 dydžio putos lapu ant apačios.
-
SauliusG
-
misavi 10 Spa 2015 08:12
lloyd rašė:Siaip siu metu rudeninese kaitu race varzybose buvo ir dalyvis su foilu, realiai visi pamate kad naudojant foila vejo stiprumo poreikis sumazeja ir tai akivaizdziai isitikinom rungtyniaujant.
Dėl hydrofoil'u labai daug teko (ir tenka) bendrauti su draugais tiek Lietuvoj, tiek rytuose, tiek vakaruose. Su tikrais draugais - ne iš facebook'o  . Yra žmonės, kurie stipriai pasinešė ant hydrofoil'ų ir po jų twintip'o nebenori. Ir mato viską tiktai rožinėmis spalvomis. Hydrofoil'as tikrai plaukia greičiau, aštriau į vėją ir prieš kelis metus šiame forume pirmas rašiau, kad tai lenta nr.1. Su hydrofoil'ais taip pat ir šokinėja (labai aukštai), mačiau net ir fotkę, kur bičas handlepass-ą suka  . Tačiau jis ne man. 1. Prie vėjo, kai aš be problemų pasikeliu savo aitvarą iš vandens ir plaukiu bei, anot avantmov, pirsteliu į 50 cm su kokiu roll'u, plaukiantys su hydrofoil'ais ir pripūstukais, įmetę kaitą į vandenį, daugiau jo nebeiškelia. 2. Yra žmonių, kurie džiaugiasi su matraciniais aitvarais plaukiantys tada, kai aš su tuo pačiu aitvaru ir twintip'u nebepaplaukiu, turi tą pačią problemą - įmetei, irkluoji krantan. 3. Kai pučia "normalus" vėjas, na, 6 m/s  (nuo kada savo pripūstukus keliat be problemų iš vandens?), tada prasideda greičiai ir kai vožiesi - mažai nepasirodo. Ir visa tai dėl ko? Vienas artimų draugų ne iš Lietuvos man sako: "Mindaugai, tu nesupranti, koks nepakartojamas jausmas 'išeiti ant kojos'". O aš klausiu: "ir kas toliau?". Dauguma, su kuo bendrauju hydrofoil'ų klausimais pozityviai aukščiau aprašytas nesėkmes nurašo "aš dar mokausi". О аš galvoju, kad pramokus bus tik didesni greičiai, dar skaudesni crash'ai ir jei bus azarto "išspaust dar mažiau vėjo" - daugiau irklavimų į krantą. Dėl varžybų. Mane stebina, kad Pasaulyje su hydrofoil'ais hebra prie 12 m/s plaukia su race-iniais 11-ukais (nu, papasakokit Lietuvos hydrofoil'istai, ką tai reikštų Jums)! Tuo "stebina" noriu pasakyti, kad žmogui ribų nėra - jis mina toliau, jam reikía daugiau, jis vis mokosi, o pasekmės vis skaudesnės ir skaudesnės. Žinau, Jums tai negresia  . Pats atsivežiau porą http://www.srokashop.com/E-shop-935-0-0-0.html komplektų sezono pradžioje. Esu jų oficialus atstovas. Beje, kas norite, galite imti ir bandyti  . Produktas išsiskiria "lengvo progreso garantija"  . Pats gamintojas žada, kad plaukti pradėsite po kelių valandų. Niekada neplaukęs Domas su ta lenta plaukti (ant kojos) pradėjo jau pirmą valandą  . Inkaravimas? Yra tik naujas jausmas, kad "nepaslysi" pavėjui, o kalus gūsiui nepriimsi jo pasukęs lentą į vėją (todėl turi jį išleist, arba skrist per lentą  ). Racer'iai, įsivaizduoju, panašų "inkaravimo" pojūtį patiria. Pats iki tol plaukiojau su švertiniu twintip'u, tai kaip ir tas pavėjinis nepraslydimas nebuvo didelė naujiena. Svarbu yra sparnas ir lentos parametrai: a) jau kaip ir buvo minėtas išilginis nosies išlinkimas, kad lenta ne nertų, o "atšoktų" nuo vandens; b) skersiniai "kanalai" - concave-ukai - pradedant čiuožt lenta "stabilizuoja" koją, normalizuojasi greitis ir koja anksčiau pradeda dirbti - iškyli ant kojos; c) kampu "nupjauti" kraštai - "kantuojant" foil'ą lentos briaunai prisilietus prie vandens, ji mažiau linkusi prilipt prie vandens ir verstis - "atšoka". Dydis? Na, ALPINE'o http://www.alpinefoil.com/en/pages/page.html lenta vos 142 x 52.5 (ir Dainius, atstovaujantis šį prekinį ženklą, nevargo tiek daug, kol pradėjo plaukt, kiek vienas čia garsiai besireiškiantis tipas), SROKA lenta didesnė - 162 x 52. Bet nesakyčiau, kad čia didelė, nes iki tol teko plaukt ir su 173 x 50 twintip'u  . Sparnai. Gamintojai savo sparnus skirsto į pradedančiųjų ir race sparnus. Vienas žmogus pasakojo, kad hydrofoil'u kaip ir plaukiojo ir nusprendė pereiti ant aukštesnės kokybės sparno (ne medžiagomis, o parametrais) - teko mokytis iš naujo, nes vėl nebegalėjo suvaldyt lentos. ZEEKO, SLINGSHOT, LIQUIDFORCE ir kiti "blynai" - ankstyvojo hydrofoil'izmo sparnai. Taip, jie plaukia, bet parametrai jų patys prasčiausi. Geriausias charakteristikas parodo lėktuvo formos povandeniniai sparnai. Ir pagal patvarumą ir pasiekimus čia galėčiau pasiūlyti / atvežti LEVITAZ http://levitaz.com sparnus (ir koją  - lentų kol kas negamina). Gero plaukiojimo  .
-
misavi
-
SauliusG 10 Spa 2015 18:23
misavi rašė:1. Prie vėjo, kai aš be problemų pasikeliu savo aitvarą iš vandens ir plaukiu bei, anot avantmov, pirsteliu į 50 cm su kokiu roll'u, plaukiantys su hydrofoil'ais ir pripūstukais, įmetę kaitą į vandenį, daugiau jo nebeiškelia. 2. Yra žmonių, kurie džiaugiasi su matraciniais aitvarais plaukiantys tada, kai aš su tuo pačiu aitvaru ir twintip'u nebepaplaukiu, turi tą pačią problemą - įmetei, irkluoji krantan. 3. Kai pučia "normalus" vėjas, na, 6 m/s  (nuo kada savo pripūstukus keliat be problemų iš vandens?), tada prasideda greičiai ir kai vožiesi - mažai nepasirodo.
Įmesi karta kitą ir parikluosi, nu ir kas? Geriau irklus pratreniruoti ir palakstyt ant skraidančio kilimo, nei visą dieną persti pusmetriniais bezdalais vos upwindą nulaikant su tuo matrasu. misavi rašė:Ir visa tai dėl ko? Vienas artimų draugų ne iš Lietuvos man sako: "Mindaugai, tu nesupranti, koks nepakartojamas jausmas 'išeiti ant kojos'". O aš klausiu: "ir kas toliau?". Dauguma, su kuo bendrauju hydrofoil'ų klausimais pozityviai aukščiau aprašytas nesėkmes nurašo "aš dar mokausi". О аš galvoju, kad pramokus bus tik didesni greičiai, dar skaudesni crash'ai ir jei bus azarto "išspaust dar mažiau vėjo" - daugiau irklavimų į krantą.
Teisingai tavo draugas sako - "tu nesupranti". Jeigu bent kiek suprastum apie hidrofoil'us, tai žinotum, kad mažesnio Aspect Ratio sparnai yra lėtesni. Tu net ir norėdamas su Liquid Force Fun foilu negalėtum išvystyti didelio greičio. Nėra greičio, nėra ir skausmo. Kiekvienas pasirenka jo jis nori. Jeigu irklai pavargę ir nėra noro jų atgaivinti, tai neplauk prie tų poros metrų. misavi rašė:Dėl varžybų. Mane stebina, kad Pasaulyje su hydrofoil'ais hebra prie 12 m/s plaukia su race-iniais 11-ukais (nu, papasakokit Lietuvos hydrofoil'istai, ką tai reikštų Jums)! Tuo "stebina" noriu pasakyti, kad žmogui ribų nėra - jis mina toliau, jam reikía daugiau, jis vis mokosi, o pasekmės vis skaudesnės ir skaudesnės. Žinau, Jums tai negresia  .
Kas tau čia keista? Kuo šitas sportas skiriasi nuo kitų sportų, kuriuose irgi lekia ir traujuomasi ar užsimuša? Matau, kad dar ir apie sportą nieko neišmanai. misavi rašė:Pats atsivežiau porą http://www.srokashop.com/E-shop-935-0-0-0.html komplektų sezono pradžioje. Esu jų oficialus atstovas. Beje, kas norite, galite imti ir bandyti  . Produktas išsiskiria "lengvo progreso garantija"  . Pats gamintojas žada, kad plaukti pradėsite po kelių valandų. Niekada neplaukęs Domas su ta lenta plaukti (ant kojos) pradėjo jau pirmą valandą  .
Aš tau pasakysiu kodėl šitas foilas yra netikęs - kai visi kiti gamintojai suvokia, kad fiuzeliažas turi būti tvirtas, patvarus, dėl to jį daro vienalytį ir masyvų, tai Srokos inžinierius sumąstė padaryti surenkamą, kuris sulinksta, žmonės skundžiasi http://www.kiteforum.com/viewtopic.php? ... ka#p903940 , o Sroka išleidęs tokį niekam tikusį fiuzeliažą net nesiteikia parduoti to fiuzeliažo kaip atskiros detalės. Tai nusipirkai Sroka foilą, užkabinai dugną, sulankstei fiuzeliažą - perki naują hidrofoilą, bet jau nebe Sroka. Jeigu Domas per pirmą valandą išmoko, tai kaip tu nesubėjai net per dvi valandas išmokti? Tai gal čia nuo asmeninių gabumų daug kas priklauso, o ne nuo marketingo bullshit'o "lengvo progreso garantija" ? misavi rašė:Svarbu yra sparnas ir lentos parametrai: a) jau kaip ir buvo minėtas išilginis nosies išlinkimas, kad lenta ne nertų, o "atšoktų" nuo vandens; b) skersiniai "kanalai" - concave-ukai - pradedant čiuožt lenta "stabilizuoja" koją, normalizuojasi greitis ir koja anksčiau pradeda dirbti - iškyli ant kojos; c) kampu "nupjauti" kraštai - "kantuojant" foil'ą lentos briaunai prisilietus prie vandens, ji mažiau linkusi prilipt prie vandens ir verstis - "atšoka".
Dabar tu atsiversk šitos temos pirmą puslapį kur tu teigi, kad Ferne's lentai nematai jokių problemų, ir tyliai sau pamąstyk kuriomis iš tavo paminėtų savybių pasižymi tas wakeskate'as ? misavi rašė:Dydis? Na, ALPINE'o http://www.alpinefoil.com/en/pages/page.html lenta vos 142 x 52.5 (ir Dainius, atstovaujantis šį prekinį ženklą, nevargo tiek daug, kol pradėjo plaukt, kiek vienas čia garsiai besireiškiantis tipas), SROKA lenta didesnė - 162 x 52. Bet nesakyčiau, kad čia didelė, nes iki tol teko plaukt ir su 173 x 50 twintip'u  .
Mano pirma foilo lenta buvo senovinis twintipas 135x35. Su šituo aparatu tiesiog neįmanoma mokytis. Mažos lentos yra skirtos profams http://www.horue.fr/boards/caneri-pro-model , kurie puikiai valdo failą ir jiems jau nebereikia pagalbos iš didelės lentos. Kuo lenta didesnė ir didesnio tūrio, tuo su ja lengviau bus glisuoti ir atšokti nuo vandens smingant. misavi rašė:Sparnai. Gamintojai savo sparnus skirsto į pradedančiųjų ir race sparnus. Vienas žmogus pasakojo, kad hydrofoil'u kaip ir plaukiojo ir nusprendė pereiti ant aukštesnės kokybės sparno (ne medžiagomis, o parametrais) - teko mokytis iš naujo, nes vėl nebegalėjo suvaldyt lentos. ZEEKO, SLINGSHOT, LIQUIDFORCE ir kiti "blynai" - ankstyvojo hydrofoil'izmo sparnai. Taip, jie plaukia, bet parametrai jų patys prasčiausi.
Čia jau pasiekei nusišnekėjimo viršūnę. Tu bent supranti apie ką tu rašai? Tu dar pasvaik, kad tavo flysurferio parametrai geriausi, o pripučiamų kaitų prasčiausi. Tu suvok, kad kiekvienas produktas pasižymi tam tikromis savybėmis, kurios vienam vartotojui yra geros, o kitam vartotojui tos savybės gali visai netikti. Taip pat kaip weivinis kaitas tinka raižyti bangas, bet nelabai su juo pafreestylinsi. Tuo tarpu C kaitas labai tinka atsikabinus, bet bangose žopa su juo. Su foilais tas pats - mažo Aspect Ratio freeride foil'ai pasižymi tuo, kad pradeda dirbti prie labai mažo greičio. Tai yra labai geras parametras freeraideriams kurie nori mokytis visokius apsisukimus, pagainioti bangeles ir pan. Tuo tarpu Hi-end'iniai race foilai pradeda dirbti prie didelio greičio, nes jų sparnų AR yra didelis, toks foil'as netiks freeraideriui. Tu gal mažiau klausyk ką kiti sako, o pats išmok ir tada reiškis, nes visvien nedašyla tau iš kitų pasakojimų. Konkrečiai dėl ZEEKO foilo pateikiu tau Kitesurf Magazine #96 testų rezultatus http://www.kiteforum.com/viewtopic.php? ... o&start=60 . Gal kažkiek prašviesės.  ZEEKO foilas labai vertas dėmesio, nes: 1) Kaina prieinama Lietuvos rinkai - 800 EUR 2) Pasižymi labai geromis sąvybėmis - labai stabilus, lengva jaibinti, lengva mokytis. 3) Labai tvirta aliuminio konstrukcija - pilnaviduris masyvus aviacinio aliuminio fiuzeliažas ir tvirtas platus aliuminio profilio mastas. 4) Sparnai pagaminti iš G10 plokštės, tai tvirčiausia medžiaga iš kurios gaminami sparnai. 5) Prie lentos tvirtinasi su aikštele keliais varžtais, tad lengva persidaryti kokią nors turimą lentą į foil'ui tinkamą lentą. Aš su šituo foilu besimokydamas kaldavau į dugną taip, kad sunku būdavo ištraukti įsmigusį. Ir visiškai nieko jam. Karboninį foilą būčiau sulaužęs per 10 minučių. Tokius foilus kaip Sroka - per valandą  Rekomenduoju pradžiai pirkti tik labai tvirtus aliuminius foilus su sparnais iš G10. Ypač jeigu žadat plaukti kur sekliau. Net ir tose pačiose Monciškėse išplaukiant prie vakarų vėjo gerai nežinant dugno gali smigti į dugną be problemų seklumose. misavi rašė:Geriausias charakteristikas parodo lėktuvo formos povandeniniai sparnai. Ir pagal patvarumą ir pasiekimus čia galėčiau pasiūlyti / atvežti LEVITAZ http://levitaz.com sparnus (ir koją  - lentų kol kas negamina).
Dar papasakok, kad lėtuvai sparnai yra užlenkti į apačią  Aliuminis LEVITAZ foil'as už dvi štukas eurų, kai konkurentai gerus foilus siūlo po 800 eurų? Pirks tiek pat kiek ir tavo flysurferius.
-
SauliusG
-
misavi 11 Spa 2015 09:26
Sauliuk, bravo  ! Gero Tau plaukiojimo ir tikiuosi liksi ištikimas savo įsitikinimams  .
-
misavi
-
kasstiss 11 Spa 2015 16:36
Sauliau is kur tiek negatyvo! Saules tau vejo ir meiles daug....
-

kasstiss
-
lloyd 11 Spa 2015 20:05
Cia ne negatyvas, o zmogus taip savo mintis isreiskia, beje abu pateike naudingos info. Saulius tik neteisingai manau pateike gale foilu palyginimo kainas, juk levitaz aliumininiu negamina tai kaina apie 2000, o zeeko turi 2 variantus, aliumininis 800eur., o anglinis ne ka atsilieka nuo levitaz berods 1800 eu praso, tai kaip ir tas pats iseina. Tik kad beprotiskai didelis skirtumas gaunas tarp tu aliuminiu ir angliniu
-
lloyd
-
SauliusG 11 Spa 2015 22:09
Kasti, aš labai pozityvus, jeigu ne mano pozityvumas, tai būčiau numetęs foilą po kelių dienų crash'ų ir visiems teigęs, kad foilai ne man  Tiesiog negaliu pakęsti kai neišmanantys dealeriai klaidina vartotojus su savo išgalvotais ir realybės neatitinkančiais įsitikinimais. Lloyd, dėkui už pastebėjimą, turėjau galvoje ne "aliuminis", o "freeride'inis".
-
SauliusG
-
misavi 12 Spa 2015 14:20
SauliusG rašė:Tiesiog negaliu pakęsti kai neišmanantys dealeriai klaidina vartotojus su savo išgalvotais ir realybės neatitinkančiais įsitikinimais.
Aš irgi, Sauliau, todėl nebedaryk taip, kaip Tau pačiam nepatinka  .
-
misavi
-
SauliusG 14 Spa 2015 19:43
Misavi, matau, kad priklausai kategorijai žmonių "ant kurių negalima pykti". Jeigu be beždžioniavimo kažką sugebi - pateik man prašau parametrus ir šaltinius, kurie pagrįstų šitą tavo eilinį nusišnekėjimą: misavi rašė:ZEEKO, SLINGSHOT, LIQUIDFORCE ir kiti "blynai" - ankstyvojo hydrofoil'izmo sparnai. Taip, jie plaukia, bet parametrai jų patys prasčiausi.
Visiems bus labai įdomu sužinoti kas čia per parametrai, be to bus galima palyginti su Sroka ir Levitaz parametrais ir įsitikinti kuris visgi prasčiausias, o kuris geriausias hidrofoilas.
-
SauliusG
-
misavi 14 Spa 2015 21:37
Tu rašyk rašyk, aš skaitau... P.S. Susitiksim ant vandens ir suplauksim. Tau nėra ko bijot. Gi Tavo "koja" - Nr.1, o ir mano kaitai šūdini  .
-
misavi
-
SauliusG 18 Spa 2015 14:22
misavi rašė:P.S. Susitiksim ant vandens ir suplauksim. Tau nėra ko bijot. Gi Tavo "koja" - Nr.1, o ir mano kaitai šūdini  .
-
SauliusG
-
Grįžti į Viskas apie kaitus / all about kites
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių
|
|