EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas


www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

 

 

Kaitavimo varzybos

Viskas "žaliems" - klauskite, domėkites
Profams pareiga tinkamai atsakyt
All about kitesurfing - first steps to the sky

Kaitavimo varzybos

UNREAD_POST moneylow 12 Spa 2015 15:30

Sveiki,
praejus cia kazkurioms kaitavimo varzyboms, ir girdint daugybe atgarsiu, kad kaitiorai kieti tik ant kranto, o i varzybas niekas nesusirenka - reaguoju :) Gal galetumete papasakoti visiskai zaliam zmogui - kaip viskas vyksta, kur skelbiama data, kokia iranga naudojat, ar reikalingi kokie nors draudimai, sveikatos pazymos, kokios yra klases, kokia distancija plaukiama, koks mazdaug vidutinis greitis, taisykles ir t.t. Kazkur skaiciau jog ir twintip ir race plaukia kartu, ar tai tiesa? Zodziu, domina visa info. Jeigu atsirastu dalyvavusiu ir parasytu prie kokio vejo, kokia iranga plauke ir kaip sekesi - isvis butu super.
moneylow
 
Pranešimai: 33
Užsiregistravo: 03 Kov 2011 16:19
Burės numeris: 0

Re: Kaitavimo varzybos

UNREAD_POST misavi 14 Spa 2015 09:27

Daugiau nei para praėjo nė vieno "viešo" atsakymo ;)?

Sveikas ;),


Taip, varžybose dalyvaujantys (ir jas organizuojantys) labai laukia naujų veidų ;) ir jie tikrai apsidžiaugs, kad dar vienam žmogui užvirė kraujas ;). Atsakysiu į Tavo klausimus.

1. Organizacija
    Pagrindiniai varžybų organizatoriai Lietuvoje - extreme-sports.lt "brigada": Bull (raudonai, nes taip šitame forume jo nick'ą rodo ;)) ir Bobas32. Extreme-sports.lt organizuoja ne tik vietos čempionatus, bet ir Pabaltijo Taurę (kooperuodamiesi su latviais ir estais), apdovanoja metų sportininkus ir pan.

    Kartais kokias varžybėles paorganizuoja ir vietiniai entuziastai, nesusiję su Exteme-sports.lt komanda.
2. Skelbiama
    Apie visas varžybas (datą, vietą, laikus, sąlygas, taisykles ir kt.) skelbiama šio forum'o KITESURFING skiltyje Viskas apie kaitus / all about kites. Extreme-sports.lt apie savo organizuojamas varžybas taip pat skelbia savo facebook'o grupėje extremesports.lt.
3. Įranga
    Įrangą naudoja įvairią. Svarbiausia yra lenta, pagal jas skirsto į klases. Apie klases - žemiau. Kaitų į klases neskirsto. Oficialiai extreme'ai nori, kad įranga būtų registruota IKA: tiek aitvarai, tiek lentos, bet kiek girdėjau, patys netikrina ir ko gero reaguotų tik tada, jei kas pasiskųstų. O vietiniai racer'iai, neva, nekaprizingi ir nesiskundžia ;).
4. Sveikata
    Apie draudimus ir sveikatos pažymų reikalavimus neteko dar girdėti. Jaunimui iki 16 (berods) reikalauja Tėvų sutikimo. Dar nežinau tiksliai, kaip griežtai žiūrima į liemenės turėjimą / neturėjimą. Kažkuriose varžybose buvo atskiru punktu reikalaujama, nors plaukė žmonės ir be liemenių. Užsienyje plaukiantys hydrofoil'ais nori, kad ir šalmai būtų privalomi. O gal jau ir yra privalomi. Lietuvoj apie tai neteko dar girdėti.
5. Klasės
    Populiariausia - formula.
    Kviečiami ir twintip'ai.
    Mezgasi (sprendžiant iš paskutinių varžybų) - hydrofoil'ai.

    Realiai, kaip suprantu, kokioj klasėj susirinktų bent 5 dalyviai, tokią ir padarytų.

    Dėl plaukimo kartu. Kai mažai dalyvių, tai ir leidžia kartu. Paskutinėse varžybose leido kartu, nes nesusidarė atskirų klasių (nesusirinko min. 5 dalyviai atskirai klasei). Nepaisant to, kad twintip'ai plaukė kartu su formula, twintip'ai darė vieną ratą, formula - 2. Iš vienos pusės nesąžininga, iš kitos - sunku spręst. Laimėjo twintip'as, bet 2, 3, 5 (nukrito į 5, nes kitą dieną visai neplaukė) užėmė formula (gal net ir hydrofoil'as vienas iš jų - tiksliai nežinau?) ir tik paskui rikiavosi likę twintip'ai... Bet kai tik normaliai dalyvių atsiras, tokios praktikos bus atsisakyta.
6. Distancija
    Populiariausia - course race. Priešvėjinis, pavėjiniai ženklai, paprastai sukami pora ratų...
    Paveikslėlis

    Taip pat rengiamas ir slalom'as.
    Paveikslėlis

    Atstumai, greičiai... Vienas dalyvis pasidalino video iš vieno savo plaukimų. Vienas slalom'o plaukimas su užsipjovimu į "bazę" po finišo gavosi apie 5 km. Greičiausią savo kilometrą suplaukė per 1 min. 53 sek. - apie 32 km/h.

Maždaug tiek. Tikiuosi informacija buvo naudinga ;).
misavi
 
Pranešimai: 635
Užsiregistravo: 28 Bir 2010 09:14
Burės numeris: 0

Re: Kaitavimo varzybos

UNREAD_POST moneylow 14 Spa 2015 16:05

misavi, labai aciu, kad nepatingejai atsakyti. Mano klausimai dar butu tokie :
Galbut esi vienas is organizatoriu? Mano pastaba del organizavimo butu tokia - kazkaip pranesti kitais budais, nei vien tik forumo ar facebook pagalba - kaip suprantu varzybos dazniausiai vyksta vasaros gale, o tiek forume, tiek facebooke nelabai norisi sedeti, kai pucia ir dar silta :) Galbut windsurferiu bendruomene yra senesme ir jie glaudziau bendrauja, tai informacijai lengviau sklisti is lupu i lupas, kaitiorai kaip pastebiu prie mariu dazniausiai atvaziuoja po kelis ar mazomis grupelemis. Mano pasiulymas butu, kazkaip surinkti bent zmoniu emailus, tiek dalyvavusiu, tiek norinciu dalyvauti, ir informuoti el. pastu, butu daug patikimiau, ivertinus tai, jog forumo lankyti kasdien nera prasmes, o facebooke, kad ir ideta informacija, ja tiesiog ne visiem parodo, emailus gauname visi, netgi i telefonus.

Del distancijos - course race pirmas piesinys - nelabai suprantu kaip uzsipjauti nuo 3 pluduro i 1, jei pucia paveikslelyje nurodytas vejas (ta prasme imanoma, bet ne tokia trajektorija kaip nupiesta)

Del irangos registravimo - cia kokia prasme? kad zmones neplauktu vogta iranga? ar kaip?

Del plaukimo kartu - kaip mazdaug atrodo starto procedura? koks yra taisyklingas ir galimas lenkimo manevras? Bandziau skaityti tas course racing taisykles, bet ten tikrai reikia laiko isigilinti ir suprasti nemazai terminu, o tas visiskai netinka norint pritraukti kuo daugiau dalyviu :)

Del pirmos vietos nugaletojo su twintip - noreciau paspaust jam ranka :)) ta prasme nedaug as mates su race lentom plaukiojanciu, bet kiek maciau, tai ju greitis zenkliai didesnis nei twintip prie to pacio vejo. Nelabai suprantu kaip galima aplenkti, bet turbut netrukus suzinosiu :)

Gal kazkas is organizatoriu ar dalyviu yra nufilmaves varzybas ir jos kur nors patalpintos? Butu iskart atsakyta i daugybe klausimu.

Del vejo - tarkim savaites viduryje paskelbiama kad bus varzybos, vejas sestadieniui nukrenta iki 10knts, ir kas tuomet? dalyvauja tik tie, kas turi foil arba 17kv m aitvarus?

is tikro smagu matyti kad kaitavimo sportas taip populiareja, ir labai smagu butu pamatyti gausias varzybas, jeigu galeciau kazkaip prisideti prie organizavimo, tai prasom kreiptis, padesiu kuo galesiu, arba bent jau savo savo draugus priversiu dalyvauti kartu :)
moneylow
 
Pranešimai: 33
Užsiregistravo: 03 Kov 2011 16:19
Burės numeris: 0

Re: Kaitavimo varzybos

UNREAD_POST lloyd 14 Spa 2015 20:27

Oras sala, vanduo taip pat, vejas rytinis tai aktyvumas ne tik ant vandens sumazejo bet paciame forume. Misavis saunuolis kad pateike bendra info =D> apie course race varzybas. Siaip paskelbimas forume yra pakankamas ir yra atsikra varzybu skiltis, manau kad paviesinimas pakankamas, nebent koki karta organizatoriai nores paskelbti per radija ar per TV ($ klausimas) ir ar tai duos dagiau naudos.
Yranga - kas kokia turi tas tokia naudoja, bet gali pats orientuotis ka tau turet jei startus duoda kai vejas pasiekia 3.5m/s ir daugiau. Va del klasiu cia jau kitaip, nes per paskutines varzybas gavosi dalis plauke su tt, dalis race ir foilais. Si rudeni dalis naudojo tt tai kad nors kiek prigretinti tt su race ir foilu buvo kaip kompromisas pasiulyta tt plaukti viena rata, o kitiem 2, del to ir gavosi tokie resultatai. Nors kiek domejausiu teiseju, net ir darydami 2 ratus (zeeko full carbon foil & ozone kite 8m, race boards & kites ozone edge 13 & chrono 12) buvo tik keliolikos sekundziu atsilikimas nuo pirmaujancio tt(FS sonic 15m ir kaskokia didele FS lenta). Nu savotiskai, bet yra kaip yra, svarbu kad visi patenkinti varzybom.
Greitis - pagal asmeninius turimus duomenis vidutiniskai upwind 25-30km/h ,o down wind - 30-45km/h., bet tai labai priklauso dar nuo bangu aukscio ir vejo stiprumo.
Info tikrai daug tame paciame youtube, bet net ir kaip busi teoriskai pasiruoses geriausia tai atvykti i varzybas, aisku isimest visus turimus aitvarus (nuo maziausio iki didziausio) bei turimas skirtingu dydziu lentas nes tik pries pat starta pasirinksi sau optimaliausia varianta.
Sis sezonas baigiasi ir laiko belieka tik savaitgaliais bet iki siol esame ismete zenklus ties Dreverna ir laiks nuo laiko ten pasitreniruojame laisvalaikiu, taip kad prisijungt niekada ne velu.
lloyd
 
Pranešimai: 128
Užsiregistravo: 05 Kov 2010 22:20

Re: Kaitavimo varzybos

UNREAD_POST moneylow 15 Spa 2015 11:18

lloyd, visiskai su tavim nesutinku del pakankamos paskelbimo sklaidos.. Kiek % tu manai is bunanciu geru oru kaitioru ant kranto svenceleje yra prisiregistravusiu ir aktyviai dalyvaujanciu sitam forume? As pats dazniausiai kaituoju su 5-6 draugais, ir nei vienas is ju nieko nezinojo apie tas varzybas, o plaukia visada, kai tik yra vejo. As kazkaip manau, kad kaip tik butu idomiau pritraukti dalyvauti kuo daugiau zmoniu, gal net padaryti atskira klase "beginner", jeigu susirinktu tokiu pvz kaip as, kurie dalyvauja pirma karta/sezona. Kaip suprantu ir varzybu organizatoriai suinteresuoti pritraukti kuo didesni buri sportininku.. Jei nesunku, gal imestum bent youtube linkus? nes pats kazkaip nelabai radau konkreciu.
moneylow
 
Pranešimai: 33
Užsiregistravo: 03 Kov 2011 16:19
Burės numeris: 0

Re: Kaitavimo varzybos

UNREAD_POST misavi 15 Spa 2015 12:30

Na, didesnė sklaida dar niekam nepakenkė ir varžyboms blogiau nuo to tikrai nebūtų - faktas. Klausimas čia greičiausiai daugiau techninis, kaip tai realizuot? Yra facebook'e susikūrusi Pabaltijo racer'ių grupė. Gal buvimas jos nariais padėtų nepraleisti varžybų... Tačiau jei organizuotų varžybas ne grupės narys? Greičiausiai apie savo varžybas tokie organizatoriai pasiskelbtų savoje grupėje ir ?.., tikėtina, forume. Nors BoardSports, kai organizavo kažkurį "uždarymą" ar "atidarymą", forume, rodos, visai nė žodžio nebuvo parašę...

moneylow rašė:Galbut esi vienas is organizatoriu?

Ne, nesu.

moneylow rašė:Del distancijos - course race pirmas piesinys - nelabai suprantu kaip uzsipjauti nuo 3 pluduro i 1, jei pucia paveikslelyje nurodytas vejas (ta prasme imanoma, bet ne tokia trajektorija kaip nupiesta)

Supratai viską teisingai - reikia "pjautis" ilgais halsais ;).

moneylow rašė:Del irangos registravimo - cia kokia prasme? kad zmones neplauktu vogta iranga? ar kaip?

Kad visi dalyviai turėtų galimybę plaukti tokia pačia įranga ir kad konkuruotų žmogus, o ne įranga. Įranga turi būti gaminama serijiniu būdu. Draudžiami įvairūs prototipai, custom-made'ai ir pan. Užregistravus naują įrangą, ja naudotis neleidžiama beveik pusę metų.

moneylow rašė:Del plaukimo kartu - kaip mazdaug atrodo starto procedura? koks yra taisyklingas ir galimas lenkimo manevras?

Lenkimo, prasilenkimo taisyklės tos pačios, kaip ir paprastai plaukiojant - dešinys halsas turi pirmenybę. Starto procedūra - vėliavos: kai lieka 3-5 min. iki starto, keliama raudona vėliava, lieka 1 min. - geltona, startas ir varžybos vyksta - žalia. Pirmam finišavus paliekamas "įskaitinis" laikas - jei per 10-15 min. nefinišuoji, skaitoma, kad nefinišavai. Paprastai organizuojami keli plaukimai, iki trečdalio blogiausių rezultatų yra išbraukiami, likę geriausi suskaičiuojami ir gauni bendrą baudos taškų skaičių. Laimi, kas surenka mažiausiai taškų.

moneylow rašė:Del vejo - tarkim savaites viduryje paskelbiama kad bus varzybos, vejas sestadieniui nukrenta iki 10knts, ir kas tuomet? dalyvauja tik tie, kas turi foil arba 17kv m aitvarus?

lloyd į tą klausimą atsakė - startas skelbiamas, kai yra vėjas. Yra buvę, kad atvažiuoji į varžybas, sėdi visą dieną, lauki vėjo ir nesulauki. Arba pučia nesąmoningai, ko visai nesitikėjai ;). Sako, čia Merfio dėsnis - per varžybas visada taip :).
misavi
 
Pranešimai: 635
Užsiregistravo: 28 Bir 2010 09:14
Burės numeris: 0

Re: Kaitavimo varzybos

UNREAD_POST audriusk3000 15 Spa 2015 22:01

Vienos course race varžybos praeitą savaitę vyko Australijoj, tik plaukiama buvo su hydrofoilas. Formula course race būtu plaukiama su formulinėm lentom:

https://www.youtube.com/watch?v=CzohXCprEp4

Čia slalomo varžybos:

https://vimeo.com/71333389
https://www.facebook.com/12740041397001 ... 493894236/
audriusk3000
 
Pranešimai: 52
Užsiregistravo: 20 Kov 2012 23:02
Burės numeris: 0

Re: Kaitavimo varzybos

UNREAD_POST lloyd 15 Spa 2015 22:12

Del informacijos platinimo, as isreiskiau savo nuomone, gal tu pateikiai tai kitaip, bobas manau irgi skaito(vienas is organizatoriu) , gal ir jis atrasys. Del aktyvumo forume tai jei turi iranga tai tikrai zinai skilti perku parduodu ir ten tikrai forumo aktyviausia sritis, belieka pasiziuret i kitas skiltis, dabar susidarau ispudi kad taip nevyksta.
lloyd
 
Pranešimai: 128
Užsiregistravo: 05 Kov 2010 22:20

Re: Kaitavimo varzybos

UNREAD_POST moneylow 16 Spa 2015 13:11

lloyd, sutinku su tavim, kad perku-parduodu yra aktyviausia skiltis, bet jei nieko neperki, neparduodi, tai forume kazkaip nelabai ir lankaisi... Siaip tikrai idomu butu paskaityti, bet kad tu aktualiu temu ne tiek ir daug, nera daug zmoniu kurie dalyvautu diskusijose.. BET as nekalbu apie forumo populiaruma, juk varzybu populiarumas nebutini turi buti susijes su forumo populiarumu :)
moneylow
 
Pranešimai: 33
Užsiregistravo: 03 Kov 2011 16:19
Burės numeris: 0

Re: Kaitavimo varzybos

UNREAD_POST Bobas32 17 Spa 2015 00:26

Sveiki,
Sklaida yra tokia, kam įdomu - išgirsta, kas nenori, tai ir po asmeninio skambučio neatvažiuoja. Latviai mūsų informaciją supranta, seka, nors niekada jiems asmeniškai neskambiname. Kažkada varžybose rinkdavosi dešimtimis ir šimtais. Dabar vienetai. Kodėl? Reikia įvardinti. Greičiausiai noro varžytis trūkumas. Mitai. Baimės. Sporto vystymosi etapas. Įranga vystosi greitai, greitai sensta morališkai ir dėvisi fiziškai. Finansinis klausimas ne vieną atvėsina. O dar ir valios reikia, darbo ir gabumų. Svarbiausia - valios, kai nesiseka, kai nesigauni, dirbi toli nuo kranto, niekas nemato ... Dirbi su savimi, mažai kas supranta.
Sporte sunkios dienos, bet bus ir rytojus. Jį kuria tie keli užsispyrėliai, dalyvaujantys varžybose, važiuojantys per pasaulį, nešantys LTU trispalvę ir pasaulinės kaitų varžybose, ir vietiniuose pasitaškymuose. Galima siekti tapti geriausiu, bet galima savo dalyvavimu kitus pastūmėti tapti motyvuotesniais. Kiekvienas gali turėti savo svarbą ir misiją šio sporto ateičiai.

Su pagarba
:rr:
Vartotojo avataras
Bobas32
-
 
Pranešimai: 8392
Užsiregistravo: 30 Rgs 2004 20:58
Miestas: Vilnius - Klapėda
Burės numeris: 32

Re: Kaitavimo varzybos

UNREAD_POST moneylow 20 Spa 2015 14:49

as manau, kad nereikia taip dramatizuoti - nezinau kaip kiti eiliniai Lietuvos kaitiorai, bet pvz as plaukiodamas visada pasitikrinu savo greiti su kitais plaukiojanciais salia :) na, jei nedarai jokiu triuku, ar uzsipjaudineji pries veja - nelabai ir yra daugiau ka veikti. Del finansinio klausimo sutinku, tikrai nepasipils daugybe dalyviu su foil ar race lentom, su foiliniais kaitais 20+ kvadratu, bet norint pritraukti daugiau dalyviu, manau reiketu orientuotis ir statistini kaituotoja - turinti 2-3 kaitus ir twintip lenta. Del sklaidos, Bobai, taip pas nesutinku su Jumis, latviu pavyzdys - seka naujienas, atvaziuoja i varzybas ir t.t. --- taciau kaip galima sekti naujienas ir atvaziuoti i varzybas jeigu isvis net nezinai, kad tokios yra organizuojamos, kad egzistuoja toks forumas? :)
moneylow
 
Pranešimai: 33
Užsiregistravo: 03 Kov 2011 16:19
Burės numeris: 0

Re: Kaitavimo varzybos

UNREAD_POST waiduoklis 20 Spa 2015 22:44

Manau kad tam kuris bent kiek nori tokiu varzybu, kuris bet biski apie tai masto, tikrai nesudetingai parases i gogoli elementarius zodzius kaitu varzybos atsiduria siame forume. O cia jau susiras visa reikiama info.Ir pasakyti kad as neturiu laiko vaikscioti i foruma,ar pan. tai tiesiog "atgavorkes" .
Ne vienerius metus vaziuoju dviraciu varzybose.Ir pats ieskau kur ir kokios LV ar PL vyksta varzybos.Nes man tai idomu ir as noriu varzybu.Todel kaip Robertas sako, kaikuriems ir skambutis nepades.
Vartotojo avataras
waiduoklis
 
Pranešimai: 156
Užsiregistravo: 19 Spa 2007 12:04
Miestas: Kaunas
Burės numeris: 0

Re: Kaitavimo varzybos

UNREAD_POST moneylow 25 Spa 2015 19:48

tikrai? ir ar galima lygint kiek organizuojama dviraciu ir kaitu varzybu?
Prikabinti failai
kaitai.PNG
moneylow
 
Pranešimai: 33
Užsiregistravo: 03 Kov 2011 16:19
Burės numeris: 0

Re: Kaitavimo varzybos

UNREAD_POST barokas 25 Spa 2015 20:00

Klausi ir pats čia pat atsakai į savo klausimą su foto prisegta... TIKRAI..
Gal koks asmenybių susidvejinimas ponui?
Konkreti užklausa nuvedė į šį forumą, dar skyrei minutę ar kelias, čia jau pagal asmenines IT žinias, ir suradai dominančią info.
Kažko neradus, nors čia visko pilna, tik netingėk paieškot, susirandi organizatorių ar sportininkų tel. nr. ar email ir užklausi konkrečiau.
Ot laikai atėję, ant lėkštutės patiekt viską ir dar netik sukramčius bet ir apvirškinta kad būtų reikia.
Vartotojo avataras
barokas
 
Pranešimai: 126
Užsiregistravo: 07 Lie 2011 22:53
Burės numeris: 23

Re: Kaitavimo varzybos

UNREAD_POST moneylow 25 Spa 2015 20:45

na siaip jei nebuciau prisiregistraves siam forume ir jo nezinociau, tikrai nespausciau 2008 metu linku :)
moneylow
 
Pranešimai: 33
Užsiregistravo: 03 Kov 2011 16:19
Burės numeris: 0

Kitas

Grįžti į Pradedantiesiems / for beginners

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 6 svečių


Prisijungimas nariams