EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas


www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

 

 

Hidrofoilai

Viskas apie kaitus / Discussion about kites

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST argon99 20 Bir 2017 19:26

Kaip rasiau Flysurferis isleido si foila tik lenktynems, o jei ten proto bokstas sugalvojo pasokineti aukstai su tokiu ir dar hydrifoila pasikabines tai cia jau jo asmeninis nuotykiu reikalas. As tai net neabejoju, kad atsisovimas tokia akimirka yra geriausias dalykas, nes tokiu atveju yra 1-2 sekundes kol kaitas pagaus veja ir kaip reikalas issaus, nes palindusi gi stropa is karto uzturbina kaip reikalas kaita ant maximum jegos. Kodel turetu buti nuostoliu atsisovus, juk kaitas jau nesaus su tokia jega bet kuriuo atveju. Esu mates dar kokius 2-3 video su tokiais konvulsiniais teabagingais, akivaizdu islaviruoti per kelias sekundes nera laiko tam. Viskas ivyksta visada staigiai, galima dar karta paziureti ta video su pripustuku, jis irgi bando permesti stropas, taisyti, ir ka, atsiduria is karto po vandeniu ir po to pradeda skraidyti. Beje idomiausia, kad visada praktiskai minimum buna bent du tokie paskraidinimai.
argon99
 
Pranešimai: 95
Užsiregistravo: 11 Bir 2014 19:52
Burės numeris: 0

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST MC737 21 Bir 2017 08:51

argon99 rašė:Kaip rasiau Flysurferis isleido si foila tik lenktynems, o jei ten proto bokstas sugalvojo pasokineti aukstai su tokiu ir dar hydrifoila pasikabines tai cia jau jo asmeninis nuotykiu reikalas. As tai net neabejoju, kad atsisovimas tokia akimirka yra geriausias dalykas, nes tokiu atveju yra 1-2 sekundes kol kaitas pagaus veja ir kaip reikalas issaus, nes palindusi gi stropa is karto uzturbina kaip reikalas kaita ant maximum jegos. Kodel turetu buti nuostoliu atsisovus, juk kaitas jau nesaus su tokia jega bet kuriuo atveju. Esu mates dar kokius 2-3 video su tokiais konvulsiniais teabagingais, akivaizdu islaviruoti per kelias sekundes nera laiko tam. Viskas ivyksta visada staigiai, galima dar karta paziureti ta video su pripustuku, jis irgi bando permesti stropas, taisyti, ir ka, atsiduria is karto po vandeniu ir po to pradeda skraidyti. Beje idomiausia, kad visada praktiskai minimum buna bent du tokie paskraidinimai.


Gerbiamasis cituoju ..."o jei ten proto bokstas sugalvojo pasokineti aukstai su tokiu ir dar hydrifoila pasikabines tai cia jau jo asmeninis nuotykiu reikalas" . Tas "proto bokštas" jėgos aitvarų Formula Kite, Foil Kite profesionalus SPORTININKAS, įrankos testuorojas, mano mielas draugas distancijos varžovas vokietis Florian Gruber. Pažymėtina, kad jis jau antri metai yra FLYSURFER ir LEVITAZ INTERNATIONAL TEAM RAIDER. INTERNATIONAL TEAM RAIDER- statusas turi įpareigojimą dalyvauti testavimo procese, šalia reklaminio , rinkotyros ir varžybinių procesų. Jai kam yra įdomu žiniatinklyje pasiieškokite kokie Floriano Gruber pasauliniai reitingai, laimėjimai įskaitant Red Bull Ragnarog. Prašau visų PEACE ir pagarbos profesionaliam instruktoriui, sportininkui ir testuotojui. Visų mūsų saugumas priklauso nuo tokių profesionalų pasiaukojimo įrangos testavimo metu. :D

Pagarbiai
Emilė
MC737
 
Pranešimai: 157
Užsiregistravo: 15 Sau 2013 18:15
Burės numeris: 737

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST Romkis 21 Bir 2017 08:58

Nekreipkite dėmesio, čia eilinis nevykęs bandymas užstumti ant išskirtinai vieno brand'o aitvarų pateikiant lygiai 0 argumentų :) ... Sauliau, gal Flysurferis mušė tave vaikystėje, kad tokia neapykanta išaugo? Ir gerai, kad tavo išgirtasis Elf šioje situacijoje pats būtų išsipainiojęs iš sparno, o gal pradėk stumti ant Levitaz'o, nes jis irgi visiškas šš, nes išvien su Flysurferiu?
Romkis
 
Pranešimai: 48
Užsiregistravo: 28 Lap 2010 16:05
Burės numeris: 1

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST spoil 21 Bir 2017 13:51

tiesiog Saulius kaifuoja nuo trolinimo :D
tam video akivaizdziai matosi kad ciuvakas palindo po kaitu ir aitvaras krito, man taip buna su race lenta prie mazo vejo, bet banditas sugeba driftinti, o jei ji uzmakaluoju tada krenta kaip lapas ir tuo metu galima ilekti i stropas. Cia bicui atsitiko tas pats jis pasoko padare supynes ir pist jis po aitvaru argon idejo video kur paciam gale kaiptik kalbama apie sia problema ir kodel taip atsitinka. Aitvaras cia nieko detas, ciainikas ir noras pasimaivyti pries kamera. jam tai pavyko, visu 100% jis zvaigzde :D
LTU247
Vartotojo avataras
spoil
 
Pranešimai: 517
Užsiregistravo: 15 Rgp 2008 11:07
Burės numeris: 247

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST spoil 21 Bir 2017 13:55

Bet man vistiek reikia jusu specu nuomones, apie sita foila 125$ plius transportas, na ir siektiek namu darbu.
Skaitau, kad tai yra resonable price, taip tai nebus pats greiciausias ir miausia ir niausias daiktas, bet funkcija jis tikrai atliks.
http://www.clearwaterfoils.com/
LTU247
Vartotojo avataras
spoil
 
Pranešimai: 517
Užsiregistravo: 15 Rgp 2008 11:07
Burės numeris: 247

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST SauliusG 21 Bir 2017 15:36

Aš matau faktą kaip blyną - besilankstantį formos nelaikantį flysurferį jau leidžiantis, ko pasekoje hidrofoilas įsipainioja į stropas. Pripučiamas būtų tiesiog nukritęs ir ramu. Gerai, kad dar neužmušė. Aišku, flysurferastai faktų nemato, mato piloto klaidą, flysurferis jiems tobulas.

Malonu kai pajaunina, bet aš vyresnis. Džiaugiuosi, kad užaugau tais laikais, kai dar flysurferastų nebuvo.

ELF'as geras matrasas tiek freeride'ui, tiek ir lenktynėms, bet šiai dienai tokie faktai ant stalo - varžybose nėra lygių Ozone R1V2 aitvarui, o lengvo vėjo freeride'ui nerasi nieko geriau už Ozone Chrono V2 Ultralight. O viskam kitam pripučiamas geriausias.

Atsišaut yra gerai savo sveikatai, o ne įrangai. Egidijus atsišovęs nulaužė anglinį hidrofoil'ą, kuris dar ir paskendo.

Spoil, tavo automobilis vos riedantis už kelis šimtus ar normalus? Šitas medinis kit'as yra šūdų krūva. Galiu duoti savo sulūžusį medinį - sutvarkysi, pabandysi, nusipirksi normalų. Geriau burk lentą, nors naudos bus.
Aitvarai ir vandens sparnai. http://www.wainman.lt
SauliusG
 
Pranešimai: 467
Užsiregistravo: 10 Lie 2008 14:09

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST spoil 23 Bir 2017 09:57

Sauliau, vizualiai daug kam atrodo, kad mano auto vos riedantis :) ir didzioji dauguma sako parduok ta tranta nusipirk normalia.
tai net nezinau ka tau atsakyti :D
nelabai suprantu pasakymo "Šitas medinis kit'as yra šūdų krūva" del to, kad jis medinis ar tu jau esi ji isbandes.
LTU247
Vartotojo avataras
spoil
 
Pranešimai: 517
Užsiregistravo: 15 Rgp 2008 11:07
Burės numeris: 247

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST SauliusG 23 Bir 2017 12:01

Kaip mašina rieda ir kaip ji atrodo yra du skirtingi dalykai, kurie nebūtinai susiję.

Aš žinau daug žmonių, kurie darėsi hidrofoilus patys ir visiems jie sulūžo. Tarp jų buvo žmonių, kurie su kompozitais dirba ir lentas šeipina daug metų. Visi teigė, kad žino kur padarė klaidą, bet nė vienas netaisė klaidos - nusipirko gamyklinį ir plaukia be rūpesčių.

Jeigu nori pažaisti - imk mano medinį. Gerai sureguliuotas, lėtas, tinka mokytis, tik triokštelėjo kaip kastuvo kotas nuplaukus puskilometrį. Reikia ten tiesiog padaryti gerą tvirtinimą aikštelės ir koto - arba varžtais ilgais išilgai į kotą, arba padarius storą aikštelę su labai gilia skyle.

medinis_kirvis.jpg
Aitvarai ir vandens sparnai. http://www.wainman.lt
SauliusG
 
Pranešimai: 467
Užsiregistravo: 10 Lie 2008 14:09

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST spoil 23 Bir 2017 15:00

padaryk daugiau nuotrauku aprasyk
kur brezinius gavai pats kurei darei soblona nuo karboninio, tvirtinimo taskai idomu koki0s medziagos, fanera okume, dregmei atspari, paprasta, pusis, drebule, maumedis ir tt
ir papasakok apie tas klaidas kurias visi dare, bet neperdare idomu.
LTU247
Vartotojo avataras
spoil
 
Pranešimai: 517
Užsiregistravo: 15 Rgp 2008 11:07
Burės numeris: 247

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST SauliusG 24 Bir 2017 11:01

Nera prasmės perdarinėti, nes visi suprato, kad iš planuotos Škodos visvien gausis:

flinstoun.jpg
flinstoun.jpg (37.65 KiB) Peržiūrėta 11539 kartus(ų)


Jei dar fantazija neatšoko - papasakosiu krante.
Aitvarai ir vandens sparnai. http://www.wainman.lt
SauliusG
 
Pranešimai: 467
Užsiregistravo: 10 Lie 2008 14:09

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST argon99 03 Lie 2017 13:52

Viena is retesniu video akimirku kur uzfiksuota kaip atrodo is vidaus kai isipainioja hidrofoilas i bara, nuo 1:07, kaip matosi vyrukas turejo dvi sekundes atsisauti, bet, pagalvojo matyt kitaip (o gal nieko nebus).
https://youtu.be/KBfVpRX1Ojw

Beje pries savaite viena is musu kaituotoju uzsilupines kaitas is juros nutempe/nunese per kopas i miska, sukreciantis buvo vaizdas, gerai kad nieko rimto jam neatsitiko sveikatai. O nunese pasirodo todel, kad uztrigo baras ties trapes kabliu ir zmogus nezinojo ka daryti.
Kadangi siais laikais ne taip kaip pries 10 metu kai nebuvo jokios pilnos video info ka ir kaip daryti atsitikus panasiems dalykams, todel labai noretusi, kad tie kas apmoko naujokus butinai painformuotu apie sias dvi rimciausias aplinkybes kurios gali netiketai ivykti:
1. uztringa baras ar stropa uz trapes kablio (tokiu atveju tempti uz tos baro puses kuri labiausiai nutolusi),
2. ir kai lenta isipainioja i bara/stropas (is karto atsisauti nieko kitko net nesvarstant).
Tai dvi rimciausiu situaciju (beje kaip matome is ivairiu video daznai gana ivykstancios praktikoje), todel manau tai tiesiog privaloma yra prainstruktuoti naujokius apie tai.
argon99
 
Pranešimai: 95
Užsiregistravo: 11 Bir 2014 19:52
Burės numeris: 0

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST KovineVarle 05 Lie 2017 17:37

argon99 rašė:Beje pries savaite viena is musu kaituotoju uzsilupines kaitas is juros nutempe/nunese per kopas i miska, sukreciantis buvo vaizdas, gerai kad nieko rimto jam neatsitiko sveikatai. O nunese pasirodo todel, kad uztrigo baras ties trapes kabliu ir zmogus nezinojo ka daryti.


Čia gal prie Šventosios? Tas vaizdas buvo kaip tik man prieš akis ir vertinčiau jį visai dėkingu, nes jam aitvaras loopino tikrai ne full power, o besidaužydamas į vandenį ir pasisekė kad neiškėlė į orą kokius 5 metrus. Be to loopinti pradėjo kai kaitas ir kaituotojas buvo vandenyje, todėl bent jau aš pamaniau kad tai eilinė situacija ir ties krantu, kai pasieks dugną kaituotojas atisitos ir susitvarkys. BET ir toliau kaitas stabiliai jį ištempė į krantą (kaitas užloopina, pasidaužo į krantą, vėl užloopina ir vėl į krantą), pratempė per visą krantą, tada į kopas iki kol nebesimatė nei kaito nei kaituotojo.
Ir galvoje mintis wtf? Kodėl neatsišovė?

Tai va po peržiūrėtų video atradau atsakymą kodėl negalėjo atsišauti. Ir smagu sužinojus kad kaituotojas liko sveikas.

Šioje situacijoje foilinis aitvaras būtų subliūškęs ir nebetempęs.
KovineVarle
 
Pranešimai: 11
Užsiregistravo: 18 Vas 2011 10:14
Burės numeris: 69

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST SauliusG 06 Lie 2017 21:05

KovineVarle rašė:Šioje situacijoje foilinis aitvaras būtų subliūškęs ir nebetempęs.


Kaip matrasas būtų tėškęs kelis kartus dar prieš subliūkšdamas gali pasižiūrėti puslapiu atgal.
Aitvarai ir vandens sparnai. http://www.wainman.lt
SauliusG
 
Pranešimai: 467
Užsiregistravo: 10 Lie 2008 14:09

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST SauliusG 07 Lie 2017 13:56

Jei kas turit katerį galima būtų suorganizuoti pasimokyma plaukti Takuma Concept V100 sparnu. Patikrintume ar tikrai nemokantis plaukti per keliolika minučių pradeda ilgesnius skrydžius.

Aitvarai ir vandens sparnai. http://www.wainman.lt
SauliusG
 
Pranešimai: 467
Užsiregistravo: 10 Lie 2008 14:09

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST argon99 17 Lie 2017 15:51

Video, kaip kartais atsitinka sokinejant su hidrofoilais. Devekite salmus.
https://vimeo.com/225329914?ref=fb-share&1
Paskutinį kartą redagavo argon99 19 Lie 2017 14:55. Iš viso redaguota 1 kartą.
argon99
 
Pranešimai: 95
Užsiregistravo: 11 Bir 2014 19:52
Burės numeris: 0

AnkstesnisKitas

Grįžti į Viskas apie kaitus / all about kites

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


cron
Prisijungimas nariams