EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas


www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

 

 

Hidrofoilai

Viskas apie kaitus / Discussion about kites

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST argon99 19 Lie 2017 14:49

Big Air and Big Air Megaloops with hydrofoil.

https://www.youtube.com/watch?v=5gfFAtcRGaQ

https://www.youtube.com/watch?v=K6Ru_OiOIPw

Kas is lietuvių taip ?
argon99
 
Pranešimai: 95
Užsiregistravo: 11 Bir 2014 19:52
Burės numeris: 0

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST SauliusG 20 Lie 2017 14:06

argon99 rašė:Kas is lietuvių taip ?


O kam?
Aitvarai ir vandens sparnai. http://www.wainman.lt
SauliusG
 
Pranešimai: 467
Užsiregistravo: 10 Lie 2008 14:09

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST spoil 25 Lie 2017 00:08

LTU247
Vartotojo avataras
spoil
 
Pranešimai: 517
Užsiregistravo: 15 Rgp 2008 11:07
Burės numeris: 247

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST SauliusG 26 Lie 2017 15:38

Jachta, vandens motociklas, vandenyninis liuliavimas, kanalas tarp salų. Gražu, bet matai kaip savo ausis. Geriau reikia organizuoti rimtą wake surf katerį ir raižyti idealią nesibaigiančią bangelę.
Aitvarai ir vandens sparnai. http://www.wainman.lt
SauliusG
 
Pranešimai: 467
Užsiregistravo: 10 Lie 2008 14:09

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST spoil 27 Lie 2017 14:23

cia kaip ta karta jei tu jau darei medini foila tai visi mediniai foilai yra shudo kruva :D bet kad hidro dinamikos ziniu turi nuli tai ir suda pasigaminai. sitam video jie turi po vandeniu shniuriuka paslepta. kur tempia juos motociklas, rimtai neshi kartais toki brieda net keista. Liuliai, kateriai apie ka tu cia. Mes pries 10 metu straksejom ant aquaplanerio ir tai buvo tik laiko klausimas kada surfa ir foila sureguliuos taip, kad ant jo butu galima taip strakseti ir nereikes jokiu wake kateriu vandeninu ir tt. O jei nori bangos ilgos nukeliauk i jura ji 90% viso laiko linguoja, vakar, uzvakar pute side of shoras, bet juroje buvo puiki tokiam surfui banga prie kranto nedidele, bet su kayaku surfinom. Ir jei kajaka dvivieti Juroje stumia tai foilas eis ir dar prisistabdyti reikes, o cia jau kita technika laiku sustrakseti ir stebeti vandens pavirsiu. buk zmogus kur bloga ir palik tema normalioms mintims reiksti, o ne sudas sudas huinia, oooo dievulelis. Jei tau patinka BMW'e tai nereiskia, kad viskas aplink gavno, cia tik tavo subjektivi nuomone. TAIKA Broli!!!
LTU247
Vartotojo avataras
spoil
 
Pranešimai: 517
Užsiregistravo: 15 Rgp 2008 11:07
Burės numeris: 247

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST SauliusG 30 Lie 2017 12:11

spoil rašė:cia kaip ta karta jei tu jau darei medini foila tai visi mediniai foilai yra shudo kruva :D bet kad hidro dinamikos ziniu turi nuli tai ir suda pasigaminai. sitam video jie turi po vandeniu shniuriuka paslepta. kur tempia juos motociklas, rimtai neshi kartais toki brieda net keista. Liuliai, kateriai apie ka tu cia. Mes pries 10 metu straksejom ant aquaplanerio ir tai buvo tik laiko klausimas kada surfa ir foila sureguliuos taip, kad ant jo butu galima taip strakseti ir nereikes jokiu wake kateriu vandeninu ir tt. O jei nori bangos ilgos nukeliauk i jura ji 90% viso laiko linguoja, vakar, uzvakar pute side of shoras, bet juroje buvo puiki tokiam surfui banga prie kranto nedidele, bet su kayaku surfinom. Ir jei kajaka dvivieti Juroje stumia tai foilas eis ir dar prisistabdyti reikes, o cia jau kita technika laiku sustrakseti ir stebeti vandens pavirsiu. buk zmogus kur bloga ir palik tema normalioms mintims reiksti, o ne sudas sudas huinia, oooo dievulelis. Jei tau patinka BMW'e tai nereiskia, kad viskas aplink gavno, cia tik tavo subjektivi nuomone. TAIKA Broli!!!


Liaudis visai nupušti baigia. Nuvažiuoja prie jūros, sėda į kanoją, pračiuožia bangele prie kranto, atsidaro forumiuką ir pripeza apie temas, kuriose žalio supratimo neturi. Tu pirma pasidaryk ar nusipirk, išmok plaukti, tada bent kažkokį supratimą turėsi kas ir su kuo valgoma. Nėra lengvesnio būdo apsikvailinti kaip parašyti kažką apie sparnus, kai pats jais nemoki plaukti.

Vien ko vertas šita nesąmonė "...bet kad hidro dinamikos ziniu turi nuli tai ir suda pasigaminai...". Kažkaip gali pagrįsti savo teiginius? Iš kur tu žinai kokias žinias aš turiu? Šitą sparną darė inžinierius konstruktorius su aviacijos mechanikos inžinerijos magistro laipsniu. Man pačiam tereikėjo sureguliuoti stabilizatoriaus kampą ir plaukė puikiai kol nesulūžo, kaip ir visi kiti man žinomi bandymai pačiam pasigaminti. Nėra neįmanoma pačiam pasigaminti, bet neverta jeigu nesi kompozitų entuziastas.

Apie bangas ir sparnus dar parašysiu, dar liko išbandyti SUP'ą su sparnais. Kol kas iš bandytų dalykų geriausiai pasirodė katerio bangelės raižymas sparnu. Baltijos bangų ėmimas su surfine lenta ir sparnu kol kas atrodo labai komplikuotas, nes tiesiog neradau tokių bangų, kurios būtų tinkamo dydžio ir po sulūžimo viename taške turėtų ilga švarų veidą ant kurio ir galima būtų pakilti.
Aitvarai ir vandens sparnai. http://www.wainman.lt
SauliusG
 
Pranešimai: 467
Užsiregistravo: 10 Lie 2008 14:09

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST SauliusG 02 Rgp 2017 13:51

Galbūt kažkam bus naudinga paskaityti:

Sveikas,

Džiugu, kad domiesi hidrofoilais. Atsakymai tekste:

Sveikas, Sauliau,

smagu skaityti Tavo hydrofoilo tema, dziugu kad ja taip aktyviai propaguoji
ir turbut esi vienas pirmuju LT ir galvoju, kad jau pats turbut noreciau
pradeti mokintis su juo plaukioti, bent jau ateinanti sezona.
Kadangi atstovauji kelis zinomus gamintojus norejau paklausti, kokie
variantai butu is pigiu (prieinamu pagal lietuviskus mastus, tikrai
nebutinai naujausi) hidrofoilo, be lentos arba su, gali buti ir devetasi,
kol kas mazdaug kaip pradedanciajam (na pas kaituoju jau 5 metus tai ant TT
ir principus suprantu ir manau greitai perprasciau) ir na su 2-3 metu i
prieki perspektyva.

-> Jeigu pigiai, tai naudotas sėkmingas arba išparduodamas naujas nesėkmingas modelis. Naudotas gal geriau, bus ir pigiau, ir tikriausiai plauks geriau, bet gali tekti netrumpai paieškoti. Jeigu kažkiek finansai leidžia daugiau ir labiau krypsti į freeride/surf, tai labai rekomenduoju Takuma Concept V100, kurio kaina be nuolaidos yra 1199 EUR.

Kadangi Lietuvoje tiek to ir vejo tebuna bei galimybiu pakaituoti tai
aisku, kad tukstanciu ir net tukstancio nelabai matau galimybiu ir noro
moketi. Tad domintu viskas kas tikrai zemiau tokiu sumu maciau vienam
forume parduoda
ZEEKO Aluminium Hydrofoil “White & Blue” visa masta su sparnu uz puse
mazdaug tukstancio, hm, gal ir verta butu paimti ?

-> Zeeko aliuminis pradžiai labai tinka. Aš po sezono jo jau nebenorėjau, bet lėčiau progresuojant galima ir kelis metus tempti. Gal puse tūkstančio ir daugoka.

Bet na reikia tada dar lenta burti, nors kaip skaiciau galima bet kokia
paimti ir pritaikyti, beje, o kur tada gauti tuos tvirtinimo begius, gal
zinai koki linka ?

-> Visos dabartinės mano lentos yra mano pačio perdarytos iš naudotų banglenčių. Bėgelių nenaudoju, nes juos šiek tiek sunkiau gerai pritvirtinti prie lentos denio ir juos reikia užsakinėti. Tie bėgeliai vadinasi US Fin Box, nesunkiai rasi internete. Aš pats naudoju PVC strypus arba vamzdžius.

Visgi ziuriu visgi brangus labai malonumas tie hidrofoilai, nors kaip
skaiciau tai zymiai sveikiau ir geriau kojoms nei TT lentos su kilpom.

-> Kol neplauki matai didelę kainą. Normalu. Išmokęs pajusi neįkainojamą džiaugsmą, susikalibruos ir kaina.

Beje, norejau paklausti o kaip del saugumo, man visgi atrodo kad per dideli
kritimu skaiciu tikrai yra didele tikimybe kad kazkuri masto ir sparno
dalis gali uzkliudyti , o tada turbut labai ne kas butu. Matau atsiranda
video kur rodo kaip zmones visai be strapu ten hidrofoiluoja, is esmes
manau turbut tai saugiausia gal, kaip manai ? nebandei be strapu ?

-> Rizikos tikrai yra, bet didžiausia rizika yra kilpos. Šiais metais pradėjau plaukti be kilpų. Nežinau kodėl ankščiau nepabandžiau. Ta proga pardaviau visas turėtas lentas su kilpomis ir batais. Nebeskauda čiurnų. Tikiuosi, kad daugiau nebeteks plaukti su kilpomis niekada.

Beje, daznai pagalvoju kad elektrenu mariose kadangi neretai ten kiek matau
buna 3-4m/s tai turbut dazniau iseitu paplaukioti nei pajuryje iki kurio
taip toli.

-> Dar nesu tiek plaukęs per sezoną kai pradėjau plaukti sparnu, nors iki jūros beveik nebenuvažiuoju. Tinka tiek Elektrėnai, tiek Vievio ežerėlis jeigu iš Vilniaus.

------------------------------------------

Sveikas,

atsakymai tekste:

Sveikas, Sauliau,


labai dekui uz tokius issamius atsakymus.

Dar norejau paklausti gal truputi padetalizuotum:

>Aš pats naudoju PVC strypus arba vamzdžius.>


Kokia foto ar taip biski aprasytum kad isivaizduoti, nes taip abstrakciai skamba, sunku isivaizduoti kaip konstrukciskai atrodo tai.

Atsimenu esi forume minejes, kad tiesiog pragrezi tada lenta ir su varztais ilgais sutvirtini visa maasta. Ar dabar jau kazkaip kitaip darai, geriau gaunasi su tai strypais ar vamzdziais ?

-> Tiesiog pragręžti galima tik tokias lentas, kuriose yra labai tvirtos, pvz. twintip'ai. Su tokiom lentom nebeplaukiu. Dabar daugiausia plaukiu su banglentėm arba aitvarų wave lentomis, kurių negali tiesiog pragręžti ir prisukti. Tokių lentų perdarymas nėra labai sudėtingas. Pirma nusprendi ar stiklą klosi iš vienos pusės ar iš abiejų. Geriausia iš abiejų, nes bus stipriau, bet daugiau darbo. Nusiperki PVC strypą (Heliopolis) arba vamzdį (Senukai). Išgręži 1-2mm storesnes skyles nei nupirkti PVC. Jeigu nuspręsta stiklą dėti iš vienos pusės, tai pragręžti tik vienoje pusėje. Jeigu nuspręsta dėti iš abiejų pusių, tai pragręžti kiauriai. Gręžti atsargiai su tam skirtais įrankiais. Pvz. bambukas gerai gręžiasi su aštria freza, pabandyti gręžti atbuline eiga. Turint skyles reikia tiksliai išsipjauti VPC cilindrus, kad jie nebūtų nė kiek per ilgi. Jeigu stiklas iš vienos pusės, tai cilindras turi sulysti į angą ir atsiremti į nepragręžtą pusę (ten jis prisiklijuos). http://www.extreme-sports.lt/forumas/viewtopic.php?f=14&t=48429&start=75#p176898 galima pamatyti kaip maždaug atrodo laminuojant iš vienos pusės. Jeigu stiklas iš abiejų pusių tai reikia išpjauti tinkamo ilgio, kad neišlįstų nė vienoje pusėje. Pašiauši cilindrų galus su šiurkščiu švitriniu. Nušveiti iki stiklo puošto lentos paviršių ant kuriame dėsi stiklo audinį. Atsargiai su elektriniais šlifuokliais, geriausiai nuobodžiai rankiniu būdu. Nuvalai viską, negali būti nei dulkiu, nei nešvarumų. Užsimaišai tirštai epoksidinės dervos su mikrosfera. Taip tepti mišinį, kad įstatytas cilindras gerai prisiklijuotų prie abiejų lentos pusių. Po kelių valandų kai derva sustiklėja galima palyginti paviršių ir kloti audinį iš vienos arba iš abiejų pusių. Aš pats dažniausiai darau apie 5 sluoksnius 160g audinio kiekvienai pusei. Nuo šios vietos darbas nelabai kuo skiriasi nuo įprasto lentų laminavimo, daug informacijos apie tai internete. Iš apatinės pusės geriau būtų naudoti formavimo plėvelę, ypač jeigu lenta toje vietoje yra lygi (neturi išilginio ir skersinio išlinkimo viename plote ar pan.). Po paros galima gręžti skyles kiaurai, viršuje dėti poveržlę ir paminkštinimą po ja.

As irgi beje kiek skaitau formuose ir ziuriu tai dauguma pereina prie be kilpu, ir beje kazkur skaiciau kaip vaikinukas minejo kad jo brolis gydytojas ir tipo daug visokiu sportininku gydo tai sake tipo TT lenta blogiausia kojoms kas gali buti. O hidrofoilininkai irgi raso kad geriausia visai be kilpu arba su tokiais kabliais (hookais), juos maciau pradejo gaminti, galima nusipirkti, tik irgi kaina nezavinti, jei ka tokius galima ir paciam manau is plasmases susilenkti.

-> Plaukiu be kilpų ir net nenoriu pagalvoti apie jas. Kablių nenenaudojau.

Beje, ka manai apie toki foila:

https://crazyfoil.com/product/crazy-foil-2017-ex-003/

Nemazai moduliniu galimybiu visokiems stiliams, bet turbut nera greitas ir aisku ne reicinis.

-> Šitas daiktas panašus į gamtos išdaigą. Aš jo niekada nesugalvočiau įsigyti ir bandyti. Bet gali pabandyti ir parašyti atsiliepimus.

Beje, o elektrenu geriau nuo butent pievu spoto bandyti ar kitur ten ? Taip, as is VLN.

-> Pievos puikus taškas prie ŠV-Š krypčių. Šį šeštadienį ten buvo kosmosas.

Gal visgi koki kita ezera rekomenduotum kur ilgiau sekliau yra ir daugiau atviros vietos kad pradziai plaukimu, nes gi daug kristi reikes, tai nesinori ten vargti kol lenta susimedzioji.

-> Vievyje žolių dabar apmažėjo, nėra idealu, bet tikrai yra negilių vietų.

Ir jei trumpai, o kodel weivines/banglenciujau lentas naudoji o ne kaito, kiek prisimenu tavo foto yra su rrd kaitine lenta ant zeeko hidrofoilo (beje labai ciki toks visas bendras dizainas splavu prasme ten gavosi), kuo geresnes weivines ? Kokio mazdaug ilgio, turbut ne ilgesnes nei 132 kazkur reiktu ? bet tokiu turbut retai ir buna, visos gi ilgos dazniausiai buna, ypac jei senesnes.

-> Ten buvo labai seno tipo RRD Airtrixx 130x35 lenta. Niekam tikusi lenta. Bet labai stiprios konstrukcijos, tad pragrežiau keturias skyles, prisukau hidrofoilą, priekinę kilpą ir galima buvo varyti. Bet nerekomenduočiau. Aš mėgstu banglentes. Jų privalumas yra plūdrumas, platumas ir neblogas atšokimas nuo vandens. Tokią lentą tinkamai persidarius galima naudoti kaip universalią tiek hidrofoilui, tiek ir bangoms raižyti. Dabartinė mano lenta yra 6'2 pėdos ilgio ir apie 30 litrų tūrio Wainman Hawaii Magnum lenta. Puiki lenta.

Beje, dar norejau paklausti o tai kaip mazdaug baigiama su hidrofoilu kaituoti, kaip sustojama, ta prasme tiesiog nusokama, panasiai kaip nuo kaito ? Nes turbut juk buna plauki arciau kranti ir negali tiksliai apskaiciuoti kada bus per seklu sparnuo ir kada tiksliai sustoti. Beje, o jei sparna sminga i dugna prie vat kranto plaukiant ar labai stiprus smugis, turbtu labai nunesa i prieki, na ta prasme turbut toks visgi stresinis momentelis gaunasi visada kai sparnas sminga i dugna ? Tie aliumininiai atlaiko tokius smugius ?

-> Kuo didesnę riziką toleruoji, tuo gali arčiau priplaukti iki kranto. Nuostoliai esant kontaktui su dugnu gali būti įvairūs ir priklauso nuo daug aplinkybių. Jeigu kyla tokie klausimai, tai geriausia nušokti nuo lentos giliame vandenyje ir body-drag'inti kol išlipsi.
Aitvarai ir vandens sparnai. http://www.wainman.lt
SauliusG
 
Pranešimai: 467
Užsiregistravo: 10 Lie 2008 14:09

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST lloyd 02 Rgp 2017 23:20

Del nusokimo mariose gan problematiska, nes gausi veliau brist per sekluma puse kilometro link kranto. Bent jau darau taip: pasirenkama kryptis link kranto kur mazesne galimybe uzkliut uz zoliu ir minimaliu greiciu maksimaliai iskiles plauki link kranto, taipogi galine koja bunu istraukes is kilpos(jei uzkliusiu smugis bus silpnesnis tiek man, tiek hydrofoilui) ir jau prie kranto uzkantuoji foila tiek kad lentos krastu pasieki vandeni ir siektiek pasitaskes sustoji.
lloyd
 
Pranešimai: 128
Užsiregistravo: 05 Kov 2010 22:20

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST argon99 08 Rgp 2017 17:40

Sio eksponato tiksli suradimo vieta ir data nezinomi, bet spejama, kad buvo rasta Egipte, Kinijoje arba Kursiu Nerijoje..
Prikabinti failai
ecobar.JPG
argon99
 
Pranešimai: 95
Užsiregistravo: 11 Bir 2014 19:52
Burės numeris: 0

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST SauliusG 29 Rgp 2017 18:24

Wholesale-high-quality-kiteboard-carbon-fiber-windsurfing.jpg


https://www.alibaba.com/trade/search?fsb=y&IndexArea=product_en&CatId=100005651&SearchText=hydrofoil - galbūt ir neblogi variantai už ~$300 pradžiai. Jeigu kas pabandysit - parašykit. Būtų puikus sprendimas peršokti kainos barjerą, nes dauguma vien dėl kainos ir neišbando.
Aitvarai ir vandens sparnai. http://www.wainman.lt
SauliusG
 
Pranešimai: 467
Užsiregistravo: 10 Lie 2008 14:09

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST argon99 29 Rgp 2017 21:46

Cia dar vienas hydrofoilas pasirinkimui is aliexpreso uz 300 usd. Karboninis !
https://www.aliexpress.com/item/100-car ... 52639.html
Kaip as sakau melskimes uz kinus ir taivani, nes dabar tik ji suteikia mums galimybe gyventi pilnavertiskiau.
argon99
 
Pranešimai: 95
Užsiregistravo: 11 Bir 2014 19:52
Burės numeris: 0

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST SauliusG 29 Rgs 2017 20:51

takuma_windsurfing.jpg
takuma_windsurfing.jpg (46.26 KiB) Peržiūrėta 12704 kartus(ų)


Burlentės. Šiais metais turėjau džiaugsmo kelias valandas skirti burlentėms. Įsigijau SUP'ą su tvirtinimu ne tik sparnams bet ir burei. Radau nepirmos jaunystės burės komplektą kuris man sėkmingai leido paragauti burlenčių. Dar mokytis tikrai daug, bet jau dabar atkreipiau į kelis svarbius aspektus, apie kuriuos nelabai ankščiau susimąsčiau. Nevyniojant į vatą, nelabai suprantu kam ta burlentė jeigu yra aitvarai :))

Įrangos gabaritai yra neadekvatūs. Esu matęs ne vieną atvažiavusį su priekaba. Galvojau, gal žmonės važiuodami į sodą su savo žoliapjovėm ir trimeriais priekabose užsuko pralėkt porą halsų ežeriuke. Pasirodo, tose priekabose lentos, burės, stiebai, gikai. Aš turiu vieną lentą, vieną burę, vieną stiebą ir vieną giką - sunkiai telpu į universalą, kuriame tilptų kokie trys kaituotojai su savo inventoriumi. Tuo tarpu plaukiant aitvarais - pora aitvarų su baru telpa į nedidelę kuprinę, kompaktiška lenta išvis gali būti 50x120cm hidrofoilui. Mano pažįstami kaituotojai ankščiau keturiese važinėdavo su įranga sedane.

Norint plaukti konfortiškai burlente įrangos reikia daug. Užkietėję burlentininkai turi bures kas metrą, belenkiek stiebų, dar gikai, lentos ir t.t. Tam ne tik reikia priekabos, bet ir šlamančių krūvos. Jeigu nori plaukti bangose ir ežere, tai burių komplektų reikia gal kokių 5 mažiausiai. Aš 90% sąlygų jūroje ir ežere plaukiu su vienu mažu aitvaru.

Įrangos surinkimas trunka ilgai. O dar jeigu turi bures kas metrą ir neaišku su kuria plaukti. O jeigu turi vieną stiebą ir susitakeliavai per didelę burę ir vėjas užkilo. Žodžiu, net baisu pagalvoti. Savaitgalį gal ir nieko ilgiau pasiterlioti, bet išlėkus kelioms valandoms darbo dieną prie ežeriuko tos keliolika minučių kainuoja. Aitvaro hidrofoilą su lenta galima išvis neišrinktą vežiotis, pripučiamą aitvarą paruošti trunka kelias minutes.

Burlentei reikia žymiai daugiau vėjo. Ant sparno net su savo mažu 8 kvadratų aitvaru plaukiu tada kai burlentės tiesiog stovi. Galbūt gyvenant prie jūros šios problemos ir nėra, bet ežerų mėgėjams silpnas vėjas yra didžiausia problema.

Burė stovi žemai, aitvarai skrenda aukštai. Aukštai yra žymiai daugiau vėjo. Kartais plaukiant net atrodo, kad išvis nepučia. Be to, aitvaru galima mojuoti dideliais lankais ir taip sugeneruoti labai daug jėgos. Burę galima pompuoti, bet pompavimu nesugeneruosi tokio impulso kaip su aitvaru, kuris labai lengvai iškels ant sparno gerai mostelėjus ar prasukus.

Kilpos yra tikriausiai pati dažniausia traumų priežastis lentų sporte. Su aitvaru galima puikiai plaukti be kilpų ir mažinti riziką susižeisti. Tuo tarpu plaukimas burlente be kilpų yra sunkiai praktikuojamas. Galbūt vaikams ir paaugliams traumos nėra tokios baisios, bet visiems kitiems tai yra didelė problema.

Laisvė plaukiant yra nepalyginima. Plaukiant su burlente esi įsikibęs į daržinę, o po tavimi dar ir barža. Plaukiant su aitvaru esi įsikibęs į burtų lazdelę, o po kojomis skraidantis kilimėlis. Nelabai ir jauti šalia savęs kažkokią įrangą - visiška laisvė. Aitvaras didelis, bet jis už dvidešimt metrų ir nebeatrodo toks didelis ir baisus. Manevrų laisvė yra nepalyginamai didesnė. Pavėjinius ir antvėjinus posūkius pakilęs ant sparno gali padaryti nors ir metro spinduliu. Pabandyk burlente padaryti antvėjinį posukį ant sparno.

Daugumai burlentininkų svarbu greitis ir kampai. Aitvarų greičių burlentėms tikriausiai niekada ir nepavyks pasiekti.

Burės džiovinimas yra labai nepatogus. Aitvarą ištrauki iš maišo ir šiek tiek paskleidi poros kvadratinių metrų plote kambaryje, grįžes vakare randi sausą. Burės kambaryje jau neišvyniosi, kur ir kaip ją patogiai džiovinti yra sunku pasakyti.

Žodžiu, buvo labai įdomi patirtis, bet vienintelis geras dalykas burlentėse - burė nekrenta į vandenį vėjui dingus, daugiau sunku rasti kažkokių konstruktyvių privalumų.

Aišku, jeigu jau moki plaukti burlente, viskas patinka ir esi susigyvenęs su visais trūkumais - pabandyk sparną, tikrai bus daugiau džiaugsmo ežeruose. Jeigu dar tik svarstai kuo plaukti - pabandyk aitvarus, neapsiriksi ;)
Aitvarai ir vandens sparnai. http://www.wainman.lt
SauliusG
 
Pranešimai: 467
Užsiregistravo: 10 Lie 2008 14:09

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST Gedas LTU76 02 Spa 2017 10:15

Kas čia per grybas tokias nesąmones rašo? Gal tu imk sportbačius ir eik pabėgioti, dar mažiau vietos įranga užims ir kojinės lengvai džiūsta...
Gyvenime yra kelios taisyklės. Viena iš jų - nežinai, tai geriau patylėk, protingesnis atrodysi.
Vartotojo avataras
Gedas LTU76
 
Pranešimai: 1299
Užsiregistravo: 10 Spa 2004 21:12
Miestas: Kaunas

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST avantmov 02 Spa 2017 17:58

ko toks piktas ? ...viskas teisingai surasyta
avantmov
 
Pranešimai: 1553
Užsiregistravo: 04 Lap 2004 16:57

Re: Hidrofoilai

UNREAD_POST SauliusG 02 Spa 2017 18:29

Gedas LTU76 rašė:Kas čia per grybas tokias nesąmones rašo? Gal tu imk sportbačius ir eik pabėgioti, dar mažiau vietos įranga užims ir kojinės lengvai džiūsta...
Gyvenime yra kelios taisyklės. Viena iš jų - nežinai, tai geriau patylėk, protingesnis atrodysi.


Joks grybas laisvoje šalyje neuždraus laisvai rašyti.

Kuo bėgimas užkliuvo? Kuo blogiau už buriavimą ar bet kokią kitą veiklą, kad grybas tokį pasiūlymą skėlė?

Jeigu nesi kamuojamas nepilnavertiškumo komplekso vadovaukis geresne taisykle - nebūk lepšis ir nebijok pasirodyti "neprotingas" parašęs tai ką atradai ar sužinojai. Tylinčių ir protingai atrodančių aplinkui pilna. Protingų tarp jų mažai.
Aitvarai ir vandens sparnai. http://www.wainman.lt
SauliusG
 
Pranešimai: 467
Užsiregistravo: 10 Lie 2008 14:09

AnkstesnisKitas

Grįžti į Viskas apie kaitus / all about kites

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 5 svečių


cron
Prisijungimas nariams