EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas


www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

 

 

Progress camp su Maciek Rutkowski

Kalbam apie viską / let's talk about something

Progress camp su Maciek Rutkowski

UNREAD_POST Surfhouse 01 Rgp 2017 12:42

PWA žvaigždė Maciek Rutkowski ves windsurf progresą Surfhouse summer camp'e.

Šį savaitgalį puiki proga pabendrauti, įgauti naujų žinių ir toliau siekti savo užsibrėžtų asmeninių tikslų burlenčių sporte! Maciek Rutkowski jau pasiruošęs kelionei į Lietuvą. Mokymai prasideda nuo penktadienio ir tęsis iki sekmadienio. Prognozės puikios, galimybė reta. Progreso kaina -120€. Registracija kriste@surfhouse.lt susisiekti iškarto tel.867722210 Nerijus.
Taip pat bus galimybė išbandyti GA Vapor bures 7.1-7.9

https://www.facebook.com/groups/2070862 ... 927548644/

Max vietų skaičius 8, liko 3.

Dėl apsigyvenimo Surfhouse summer camp'e skambinti 865524355 Ignas.
PIRK IŠSIMOKĖTINAI BE JOKIO PABRANGIMO! Visas administravimo išlaidas padengiame mes.
SURFHOUSE
Rinktinės g. 55, Vilnius
Tel./faks. +370 5 27 36 100
http://www.surfhouse.lt
Surfhouse
 
Pranešimai: 554
Užsiregistravo: 30 Bir 2010 16:25
Burės numeris: 818

Re: Progress camp su Maciek Rutkowski

UNREAD_POST snowpass 07 Rgp 2017 16:21

Pirmadienis po progress Camp'o su Maciek'u is PWA: ispudziai dar galutinai nesusigulejo, tai parasysiu daug maz kaip kas vyko, o isvadas- veliau kada nors.
Dalyvavo 6 zmogeliukai, lygiai pakankamai skirtingi buvo, nuo slalomistu dalyvaujanciu varzybose iki tokiu kaip as, nepadaranciu posukio glise. Aisku ir tikslai buvo skirtingi, tai man buvo siek tiek neramu pradzioje, kaip tuos tikslus pavyks suderinti. Mano asmeniskai tikslas buvo ismokti pavejini posuki glise ir tobulinti stovesena.
Prasidejo penktadieni 12 val. krante nuo dalyviu susipazinimo ir tikslu issakymo.Tada seke reisinio inventoriaus takelavimo aptarimas. Cia pastebejimas toks, kad maniau, jog daug maz viska zinau ta tema, bet pasirode, kad yra siokiu tokiu niuansu ir apie bures pritempima ir ypatingai apie kojakilpiu padeties reguliavima (nuo to ir pradesiu sekancio buriavimo metu, nes supratau, kad tas variantas, kad prisukai ir palikai nera geras). Tada stovesenos aptarimas- cia didziausias atradimas, nes veliau pabandzius vandenyje atrodo kad greicio top endas net nebuvo pradetas isisavinti iki siol :) Cia mane nustebino tai, kad uzteko demonstracijos krante ir is karto jautesi zenklus pokytis stabilumui, greiciui ir t.t.
Tada visi i vandeni ir bandom plaukti. Vejo ant ribos, gal 7-8 m tai bandziau su 7 kv. ir po 1.5 valandos sedus vejui lipome i kranta.
Sestadienis- vejo bilekiek, 2 sesijos po 2,5 val, viena ryte (po to video perziura, aptarimas) kita po pietu. Ryte vejo 12 m/s, po pietu 11 m/s. Viskas koncentruojasi i posuki glise.
Sekmadienis- vel 2 sesijos, kaip ir sestadieni, vejas stabiliai traukia 10-11 m/s. Vel posukis, tada kam idomu, slalomo startai, taktika, bet cia gal kazkas parasys daugiau ispudziu, nes man tas nebuvo aktualu (kokie startai kai drimbi ant posukio :)).

Sekmadieni ryte buvo toks nuovargis, kad reikejo rimtai su savimi pasikalbeti kad eiti i vandeni. Bet ejome :)

Dabar siek tiek apie tai, ka pavyko padaryti- as save laikau intermediate buriuotoju, plaukiu glise, darau vandens starta. Ant didesnes lentos padarau dauguma posukiu negriudamas, bet iskrentu is gliso. Varzybinio lygio nesu pasiekes, iki slalomistu man dar reikia pasitempti stipriai. Cia kad isivaizduoti ka gali gauti is Progress camp'o taip plaukdamas.
Pirmiausia stovesena: stabilizavosi taip, kad pradejau plaukti su race kemberine 7-tynke prie 11 m/s be stenejimo, komfortiskai (anksciau prie tokio vejo imdavau 5,8 bekemberine bure), nes bijojau mirti. Nebebijau.
Posukio inicijavima pasiekiau gan stabilu, kartais normaliai pavyksta pastatyti lenta ant kanto, manau tikrai mazai truksta normaliam power jibe, tiesiog reikia sujungti visus elementus i visuma dabar. Zinau ka darau blogai ir kokias klaidas eliminavus darysiu geriau. Bet dar glise nepadarau.
Bendras jausmas po camp'o, kad progreso turejau per dienas tiek kiek tureciau per visa sezona pats plaukdamas ir klausydamas aplinkiniu. Jeigu bus galimybe pakartoti, neabejosiu ir varysiu i panasius event'us ne tik LT bet ir uzsienyje. Manau butu idealu 2x per sezona. Daugiau gal jau butu per daug, nes turi viskas susiguleti po to.

Apie pati instruktoriu pora komentaru: mane nustebino kaip Maciek sugeba paskirstyti demesi visiems dalyviams, jis visa laika juodai dirbo, pats plauke minimaliai ir visada tik su konkreciu tikslu ka nors parodyti, kaip darome mes ir kaip reikia daryti teisingai. Priplaukdavo pastoviai prie kiekvieno ir pakomentuodavo kiekviena posuki ir klaida (arba kazka, ka pasisekdavo padaryti gerai). Daug filmavo, po to rode, komentavo.
Siaip buvo idomu paklausyti apie PWA, apie Pro sportininko gyvenima, ka reikia daryti, kaip save disciplinuoti, kad kazko pasiekti ir pan. Labai paprastas bicas, jokiu ypatingu noru ar pageidavimu, visada prie chebros ir prie bajerio, bet labai korektiskas ir konkretus, kai reikia. Angliskai kalba absoliuciai laisvai, mokymosi procesas malonus. Is kitos puses, musu nepaleido ir jokiu nebuvo ten pasiplaukiojimu for fun :) Arem visa laika, kol vandenyje...

Tokie pirmi ispudziai.
snowpass
 
Pranešimai: 142
Užsiregistravo: 26 Rgp 2013 14:28
Burės numeris: 0

Re: Progress camp su Maciek Rutkowski

UNREAD_POST buriukas 07 Rgp 2017 23:00

Man irgi viskas labai patiko. Manau, kad visi gavo ko norėjo. Galėjau būti tik 1,5 dienos, bet jos buvo labai vertingos. Surfhouse Nerijui stipriai spaudžiu ranką, nes per mano 15 metų, kiek žinai pirmąkart buvo atvežtas profesionalas, kuris vedė nuosekliai kursą. Geras pavyzdys norint būti prekės atstovu, pagerinti buriuotojų lygį ir užsiauginti pirkėją.

Rutkovskis- liuks instruktorius, moka gerai paaiškinti.
Vartotojo avataras
buriukas
 
Pranešimai: 310
Užsiregistravo: 22 Lie 2005 01:50
Miestas: Kaunas
Burės numeris: 317

Re: Progress camp su Maciek Rutkowski

UNREAD_POST evaluk 08 Rgp 2017 08:14

Pripasakojot, kad net pavydu pasidarė. Lauksim, gal Surfhouse įkalbės dar kartą atvykti :)
evaluk
 
Pranešimai: 47
Užsiregistravo: 08 Lie 2015 10:27
Burės numeris: 29

Re: Progress camp su Maciek Rutkowski

UNREAD_POST Bobas32 08 Rgp 2017 11:34

Pamokos ir įgūdžių gerinimo treniruotės visada yra labai gerai. Dalyviai susikaupia ir dirba ties aiškiomis užduotimis, kurias įveikti pačiam kartais pritrūksta susikaupimo ir nuožmumo. Taip pat pasisekė su puikiomis vėjuotomis dienomis, ko gero vienas geriausių savaitgalių šią vasarą.
:rr:
Vartotojo avataras
Bobas32
-
 
Pranešimai: 8392
Užsiregistravo: 30 Rgs 2004 20:58
Miestas: Vilnius - Klapėda
Burės numeris: 32

Re: Progress camp su Maciek Rutkowski

UNREAD_POST snowpass 08 Rgp 2017 13:20

Faktas, kad pasiseke su veju.

Bet as galvoju, kad butu puiku, jeigu kas nors ir geru LT buriuotoju turetu strukturizuota kursa tiems, kurie jau yra siek tiek advanced. Dabar gaunasi, kad mokykleliu pradinukams pilna, bet cia eina kalba apie labai tik ivadini kursa, pradmenis, ir tai neaisku ar tie pradmenys geri buna po visu mokykleliu. Ne veltui instruktorius turi buti sertifikuotas, kad moketu mokyti.

Laikas nuo laiko tureti galimybe progress camp'ui su tokiu instruktorium kaip Maciek yra super, kaip jau sakiau, 1-2 kartus per sezona. Nezinau ar tai bus imanoma, nes dabar susidomejimas buvo labai menkas pagal dalyviu skaiciu. Man, aisku, ziurint is egoistiniu sumetimu tai pasiseke, nes kuo maziau dalyviu, tuo efektyviau :)

Nerijui is Surfhouse, aisku aciu ir labai noreciau matyti daugiau tokiu event'u. Prasymas- testi kas pradeta, padaryti tai tradicija, ir musu buriavimo lygis pakils, nes kai atvaro kazkas vesti pamokas, kas jau yra visiskai kitame lygmenyje, tai is karto atsiveria platesni horizontai.
Buvo dar zadetas inventoriaus testavimas, tai gal kita karta butu galima prijungti, nes faina butu patestuoti naujas bures, lentas ir apie tai padiskutuoti: mes visi zinome kas visos bures ir lentos geros, nes cia kalba eina apie topinius brendus bet kuriuo atveju, bet yra tarp ju skirtumai ir cia jau skonio reikalas, pvz. Maciek plaukia su Tabou Manta, bet yra bandes ir Goya Proton. Abejose lentose mato privalumu ir minusu ir jos skirtingos. Aisku testam reikia laiko, bet buriuotojai labai daug kalba apie inventoriu, tai ta proga galima ir viska isbandyti. Na gal kita karta...

Del dalyviu ir buriuotoju LT, tai manau, kad lietuviai apskritai nera linke mokytis- turiu galvoje suaugusius zmones. Jeigu tik imanoma instruktoriaus neims, tai galioja ir slidinejimui ir kaitavimui ir buriavimui ir velnias zino dar kam. Tai mano pastebejimas jums: niekada nebuvau atletas, niekada net nebuvau sportiskas ir apskritai jau esu 40-ties ir su nemenku virssvoriu. Pagal savo duomenis visai neblogai buriuoju ir slidineju- abi sias veiklas pradejau budamas mazdaug 30-ties. Kad kazka ismokau esu dekingas tik instruktoriams ir mokytojams kurie man padejo, ir zinau kad cia dar ne pabaiga ir pasieksiu daugiau.
Beje, Gedai, tu buvai pirmas mano buriavimo mokytojas, tai ta proga tau padekosiu, nes tik del to dabar galiu eiti pas tokius kaip Maciek'as i progress'a.
Tai va, geriau nenusipirkti kazkokios naujos bures ar lentos, bet pasiimti pamokas.

O patyrusiems buriuotojams, kurie laimi varzybose top 5 vietas: gal kazkuris rasit savyje noro ir jegu padaryti strukturizuota progress camp'a ir taip pakelsite lygi buriavimo musu kaime. Tam butu poreikis, manau.

Issisakiau... :)
snowpass
 
Pranešimai: 142
Užsiregistravo: 26 Rgp 2013 14:28
Burės numeris: 0

Re: Progress camp su Maciek Rutkowski

UNREAD_POST SAULS 08 Rgp 2017 22:17

Pritariu visoms išakytoms mintims. Mano, kaip taikaus freeraiderio įspūdžiai lygiai tokie pat: malonus realaus patobulėjimo jausmas. Buriuoju kaip Andrius, 10 metų, ir 3 dienos neturėtų padaryt ženklaus progreso. Tačiau viskas paprasta: prieš lipdamas į vandenį dažnai nusiteikiu: jokio tramvajinimo. Drošiu pavėjinį. Rimtai. Sudrožiu kelis, darydamas chronines klaidas, tada nusprendžiu "pailsėti" ir palakstyt savo malonumui. Tuom buriavimo diena ir baigiasi. Kai nėra profesionalaus patarimo vietoje, o ne ant kranto, konkretaus plano, kartu tą patį rimtai darančių kitų burlentiajų, jausmo kad pavyksta, ryžtas gan greit perauga į "nesiparinimą". Tokie ir rezultatai gaunasi. Dar kartą dėkui Nerijui. Tikrai dalyvausiu panašiuose campuose, neužsiciklinant tik ant slalomo. Saulius
Vartotojo avataras
SAULS
 
Pranešimai: 113
Užsiregistravo: 23 Lie 2007 20:54


Grįžti į Viskas apie burlentes/ all about windsurfing

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 13 svečių


cron
Prisijungimas nariams