EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas


www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

 

 

Burlenčių Klasės, bendravimas

Kalbam apie viską / let's talk about something

Burlenčių Klasės, bendravimas

UNREAD_POST Bobas32 11 Spa 2017 10:48

Atėjo laikas priminti apie burlentininkų viešą ir tarpusavio bendravimą. Visi mes turime asmeninių priežasčių, kodėl plaukiame burlentėmis. Esame kaip vieno "torto" dalis. Kiekvienas pasirenkame plaukti tokiu stiliumi ar klase, koks yra mums priimtinas ir mėgstamas. Bangos, formulės, ilgos lentos, hydrofoilai - visa tai tas pats "tortas". Galime propaguoti tai kas patinka, bet prašau nepradėti žeminti kitų klasių ar kitų žmonių pomėgių. Stenkitės kalbėti pozityviai apie savo pomėgį, bet to nepabrėžkite kritikuodami kitų.
Jau matome istoriškai, kaip vyko kai kurių klasių pakilimai ir kritimai. Pvz: kažkada karaliavo ilgos lentos. Tada pradėjo populiarėti funboardai. Prasidėjo komunikacija - raceboardai š....as. Vėliau populiarinamos formulės, wave, dabar hydrofoilai. Viskas juda tarsi bangomis - pakilimas, atoslūgis. Tačiau tokio burlenčių populiarumo pakilimo, koks buvo su ilgomis lentomis - nebepasiekiama. Visada galvokime apie viso "torto" didinimą, o ne jo supjaustymą ar perdalinimą. Bet koks vidinis negatyvumas veikia neigiamai ir yra labai matomas kitiems. Naujos klasės turi vilioti pirmiausia naujus žmones.
Kas dar labai veikia neigiamai, tai pažengusių arogancija prieš mažiau patyrusius. Suprantu, kad mes nesame išskirtiniai, ir visuomenės bendravimo problemos atsispindi ir tarp burlentininkų. Tačiau turime stengtis būti atviri, pozityvūs, draugiški. Tokį bendravimą vertinantys žmonės ir ateis į mūsų bendruomenę. Ji taps patrauklesnė. Negatyviai bendraudami pritrauksime negatyvumą vertinančius, o tai kaip tiksinti nestabili bomba. Kitų žmonių klaidos ar nemokėjimas neturi būti pašaipos priežastimi. Jeigu kažką norite pasakyti, sakykite be pykčio, arogancijos ar savo pranašumo pabrėžimo. Gerkime vieni kitus ir kitų pomėgius, pastangas.
:rr:
Vartotojo avataras
Bobas32
-
 
Pranešimai: 8392
Užsiregistravo: 30 Rgs 2004 20:58
Miestas: Vilnius - Klapėda
Burės numeris: 32

Re: Burlenčių Klasės, bendravimas

UNREAD_POST Plikis 11 Spa 2017 12:12

Čia taip pat, kaip vienam pyrage stovėti visiems prieš tanką sausio 13-ąją.

p.s. ne visi visada supranta mano mintis, tai papildysiu. Stovėti drauge gerąja prame
Plikis
 
Pranešimai: 783
Užsiregistravo: 12 Vas 2007 15:20
Miestas: Kaunas

Re: Burlenčių Klasės, bendravimas

UNREAD_POST buriukas 11 Spa 2017 12:42

Pritariu Robertui. Man visi vienodi. Gal tik nepatinka wave, nes nemoku plaukt bangose, dar nepatinka hydrofoil, nes neturiu foilo, ir dar nepatinka kaitiorai, nes nemoku plaukt kaitu ir dar nepatinka buriuotojai vyrai, nes jei jų būtų mažiau, gal būtų daugiau gražių buriuotojų merginų....

Jei rimtai- pagarba visada reikalinga.

Robertai, žinutę i6šifruoju taip- galandam formulės vairus !
Vartotojo avataras
buriukas
 
Pranešimai: 310
Užsiregistravo: 22 Lie 2005 01:50
Miestas: Kaunas
Burės numeris: 317

Re: Burlenčių Klasės, bendravimas

UNREAD_POST snowpass 12 Spa 2017 11:36

Sakyciau, kad cia yra geras pastebejimas:
Bobas32 rašė:visuomenės bendravimo problemos atsispindi ir tarp burlentininkų


Niekuo mes neisskirtiniai. Tiesiog pagarbos ir tolerancijos trukumas, kaip ir visose kitose srityse (vairavimas, politika, tautines mazumos ir t.t.)

Na bet reikia kazka pasiulyti turbut, tai mano pagrindinis pasiulymas butu susijes su naujokais. Matau ant kranto ir forumuose pokalbius apie inventoriu ir burlenciu klases. Girdziu daug patarimu naujokams kokia iranga pirkti, ir tie patarimai mano nuomone yra daznai pernelyg radikalus ir su prielaida, kad tas naujas burlentininkas tuoj plauks formules, slalomo ar wave varzybose. Dauguma pasaulyje plaukia su freeridu ir dabar jo pasiula milziniska. Pasistenkime neduoti salisku patarimu naujokams, per daug radikaliu patarimu stumiant plaukti tam tikra klase. Naujokas turi pasirinkti pats, o musu patarimai turi pagelbeti jam padaryti vandens starta, isglisuoti ir panasiai. O lengviausiai tas pasiekiama su freeride inventoriumi atitinkanciu plaukianciojo lygi.

Kartais pagalvoju, kad tas burlenciu klasiu pasirinkimas ir inventoriaus opcijos isgasdina zmones ir jie verciau renkasi kaitus, nes ten nera tokiu radikaliu skirtumu klasese. Tai gal musu poziuri turi buti toks, kad burlente plaukti ir mokytis plaukti yra paprasta, ir tai pirmiausia yra fun, geriausia varyt freeridu, nes ji naudoti paprasciausia, ir jeigu norisi kazko daugiau, zmogus pats jau supras i kokia specifine klase jis nori zengti.
snowpass
 
Pranešimai: 142
Užsiregistravo: 26 Rgp 2013 14:28
Burės numeris: 0

Re: Burlenčių Klasės, bendravimas

UNREAD_POST SauliusG 12 Spa 2017 14:31

snowpass rašė:Kartais pagalvoju, kad tas burlenciu klasiu pasirinkimas ir inventoriaus opcijos isgasdina zmones ir jie verciau renkasi kaitus, nes ten nera tokiu radikaliu skirtumu klasese.


Aitvaruose radikalių skirtumų nėra tik "disciplinose" - "tramvajinu", "šokinėju", "plaukiu Svencelėje" ir pan. Be šito freeride'o yra bangų raižymas, hidrofoilai, freestyle ir t.t. kur yra radikaliai skirtinga įranga, plaukimo stiliai, įgūdžiai ir dar daug kas.

Mano supratimu aitvarus renkasi labiau laisvalaikio praleidėjai. Dėl to yra tiek daug tramvajintojų, kad iš šalies daug kam net atrodo, jog tai ir yra "visos aitvarų disciplinos". Rimtai kitas disciplinas praktikuojančių yra tikrai mažai. Visa tai paaiškina ir liūdną varžybinę situaciją aitvarų pasaulyje. Tuo tarpu burlentininkai mano supratimu savo veiklą labiau sureikšmina, dėl to dažnai ir patys per daug susireikšmina. Bet varžybų turi daug.
Aitvarai ir vandens sparnai. http://www.wainman.lt
SauliusG
 
Pranešimai: 467
Užsiregistravo: 10 Lie 2008 14:09

Re: Burlenčių Klasės, bendravimas

UNREAD_POST ezhys 12 Spa 2017 19:13

Man kažkaip keista skaityti tokius dalykus, nes visada galvojau, kad burlentininkų bendruomenė draugiška ir laisvai bendraujanti. Faktas, kad visur visko būna, bet tikrai manau, kad iš panašių sportų burlentėse to 'pasikėlimo' mažiausia.
POINT-7 / FMX Racing / Reptile masts/ Patrik Diethelm boards /

karolis1001@gmail.com
+37067247914

Formula windsurfing - separates men from boys. 8)
Vartotojo avataras
ezhys
 
Pranešimai: 1223
Užsiregistravo: 02 Geg 2006 22:35
Miestas: Kaunas
Burės numeris: 1001

Re: Burlenčių Klasės, bendravimas

UNREAD_POST anukas 17 Spa 2017 12:06

Man visada malonu paplepėti su naujokais ir padėti atsakyti į jų rūpimus klausimus ir pats atsimenu visada labai vertindavau, kai labiau patyrę padėdavo ar patardavo vienu ar kitu klausimu. Tad man labai keista girdėti kalbant apie tokius dalykus. Laikas eina ir žmonės keičiasi, tik gaila, kad matyt ne į tą pusę. Visi skuba lekia kaip akis išdegę.. Nebelieka laiko nuoširdžiam patarimui, nuoširdžiam pokalbiui ant kranto. O girdėti kalbant apie nesutarimus ar užgauliojimus apie skirtingas burlenčių klases, tai čia tas pats kai kalbėti slidės ar snieglentės, kaitai ar burlentės, auto ar moto sportas ir panašiai..

Pritariu Bobui, jog turime labiau gerbti vieni kitus ir kitų pomėgius, čia jau nekalbu, kai eina kalba apie vienokį ar kitokį sportą ar discipliną, kalbu apie nuoširdžią pagalbą ir pagarbą žmogui!

Būkime tolerantiški, būkime tai kas esame!

Peace Love Windsurf :)
Vartotojo avataras
anukas
 
Pranešimai: 599
Užsiregistravo: 04 Bir 2008 23:17
Miestas: Vilnius
Burės numeris: 944

Re: Burlenčių Klasės, bendravimas

UNREAD_POST snowpass 17 Spa 2017 17:42

Chebra, kad ir kokie mes faini esame ir kad ir kaip mylime visus, buriavimas kaip sportas traukiasi, vis maziau zmoniu buriuoja. Tai kalbame apie tai, kaip padidinti socialine atsakomybe ir itraukti daugiau zmoniu i buriavima. Be to pagerinti aplinka tarp jau buriuojanciu. Tai pasakymai, kad viskas yra puiku mane labai dziugina ir rodo sveika poziuri i gyvenima, bet ne visi masto ir elgiasi kaip jus, o be to galime dar ir toliau tobuleti. Jeigu kazkas issako nuogastavimus, tai ne be pagrindo, ir as asmeniskai atkreipsiu i tai demesi. Tiek...
snowpass
 
Pranešimai: 142
Užsiregistravo: 26 Rgp 2013 14:28
Burės numeris: 0

Re: Burlenčių Klasės, bendravimas

UNREAD_POST Gedas LTU76 18 Spa 2017 17:58

Na, nežinau, kas paskutiniu metu užvažiavo ant kitos klasės, bet esu minėjęs, jog toks bendravimas, apie kurį Bobas rašo, yra nuo pat mano aktyvaus buriavimo pradžios. O jis prasidėjo prieš Formulės gimimą. Atsiradus plačioms lentoms jos net nebuvo laikomos burlentėmis. Virė didžiolės diskusijos, ar tai gerai, ar ne; ar tai brangu, ar ne. Visuomet laikiausi pozicijos, jog buriavimo teikiamas malonumas yra buriuojančio žmogaus reikalas ir sakyti, jog tai ką aš jaučiu yra daug tikroviškiau, nei tai ką jaučia tas žmogus, buruojantis su ilgu senu winglaideriu, yra šiek tiek niekšinga.
O dabar apie burlenčių bendruomenės populiaciją. Kaip Bobas sakė, populiariausios burlentės buvo tuomet, kai lentos buvo ilgo. Po to jų populiarumas pradėjo mažėti. Po to bangavo, bet taip ir nepakilo iki buvsio lygio. Gal niekomet ir nebepakils, nes vien tik Vokietijos rinka buvo didesnė, nei dabar viso pasaulio. Kaip tik šiuo klausimu kalbėjausi su prancūzais. Jie irgi jaučia didelį burlentininkų skaičiaus susitraukimą, nes burlentėmis užsiimti gali vis mažiau visuomenės narių dėl kainos. Naujas inventorius, nuėjus į parduotuvę ir perkant be nuolaidų, kainuoja per daug net Prancūzams. Likes tik elitas ir jo mažai. Kita problema, tai fizinis krūvis. Kai buvo ilgos lentos, buriuoti prie silpno vėjo buvo smagu, o krūvis nedidelis. Vėliau lentos mažėjo, vėjo reikėjo daugiau, atsirado glisas. Prireikė trapecijų, nes rankomis išlaikyti burės neišeina. Lentos dar mažėjo. Pasidarė per daug techniškas sportas, kad jis būtų naudojamas plačios visuomenės (kaip dviračiai). Plačios lentos palengvino pradedančiųjų startą. Bet toliau vistiek reikėjo milžiniškų pastangų, didelio inventoriaus, kad galėtum buriuoti kai turi laiko, o ne tuomet kai pučia viduryje darbo dienos. Ir nesvarbu, ar tu esi "savaitgalio kovotojas" ar profesionalus buriuotojas, tau reikia labai panašaus inventoriaus ir labai panašiai fizinių pastangų, kad galėtum glisuoti ir lakstyti. Vistiek nėra to lengvumo, kuris buvo 1980-1985 metų burlentėse. Aitvarai turi pranašumą iš fizinio lengvumo pusės. Dėl to ten daug daugiau merginų ir moterų. Bet jie turi esminį trūkumą - panaudojimo vietos. Dėl to vidaus vandenyse jie nelabai naudojami, o tai irgi apriboja jų bendruomenės plėtrą. Tai tokia pusiausvyra ir nusistovėjo. Praėjus 18 metų nuo plačių lentų atsiradimo bangos, šiuo metu ateina foilų banga. Ar ji padarys kokią nors įtaką burlenčių bendruomenės plėtrai? Kažkokią įtaką tikrai padarys. Visų pirma tai naujiena, sujudimas rinkoje, o tai pagyvina susidomėjima sporto šaka. Žiniasklaida mieliau ima info, o tai sudarinėja bendrą nuomonę visuomenėje. Taip yra FR. Dėl to jie tikisi, kad foilai atgaivins burlenčių populiarumą tarp vidurinės klasės. Apie foilų techninius niuansus čia nešnekėsiu, bet atgariais apie naujovę šiek tiek nuvilnis ir per Lietuvą. Kaip mes ir visuomenė tai priims, pamatysim per ateinančius sezonus.
.
Vartotojo avataras
Gedas LTU76
 
Pranešimai: 1299
Užsiregistravo: 10 Spa 2004 21:12
Miestas: Kaunas

Re: Burlenčių Klasės, bendravimas

UNREAD_POST Akinys 18 Spa 2017 20:25

Kad diskutuojant būtų mažiau demagogijos, labai rekomenduoju paskaityt http://rokiskis.popo.lt/2017/03/18/10-d ... os-metodu/
Taip pat atminkit, kad visos burlenčių, aitvarų ir t.t. klasės, išskyrus burlenčių RS-X bei "banglenčių, puslenčių ir slydimo bangomis sportas", veiklos nėra pripažįstamos KKSD kaip sportas.
Taigi, žiūrėkim į šias veiklas kaip į laisvalaikio praleidimo prie vandens būdą, būkim draugiški ir į juokus bei draugiškus pasierzinimus atsakykime taip pat juokais.

Tai buvo Akinio žodis :)
Vartotojo avataras
Akinys
 
Pranešimai: 1664
Užsiregistravo: 06 Spa 2004 18:28
Miestas: Monciškės
Burės numeris: 626

Re: Burlenčių Klasės, bendravimas

UNREAD_POST buriukas 19 Spa 2017 23:47

Labai įdomu paskaityti iš Gedimino. Nors buriuoju nemažai metų, bet "anų" laikų nežinojau. Istorija.

Mano nuomone, bet kuris vandens sportas varomas vėjo ar vandens/ bangos jėgos yra labai geras malonumo/ekstremalumo/kainos derinys.

Bent man sunku sugalvoti visus šiuos komponentus turinčią kitą veiklą. Ir mūsų didžiausias pliusas, kad mes jau šiandien tai galime pasiimti, nes turime reikiamus įgūdžius.

Kai iš man patinkančios formulės paskutiniu metu išėjo taip gerai plaukiančių draugų- turėtų būti labai gaila. Bet aš žiūriu kitaip- nerealiai džiaugiuosi, kad turėjau tokią galimybę tiek metų plaukti su pasaulio garso buriuotojais kažkokiam no name miestelyje kaip Kaunas, Ventainė, Kintai, Elektrėnai, Dusia.

Bet aišku, lieka visos kitos lentos, kur mes galim plaukti kartu dėka mus subūrusių Bobo, Ginto, Gedo, Reiserio ir visų kitų.

Vanduo ir vėjas mus visus visada vienys.
Vartotojo avataras
buriukas
 
Pranešimai: 310
Užsiregistravo: 22 Lie 2005 01:50
Miestas: Kaunas
Burės numeris: 317

Re: Burlenčių Klasės, bendravimas

UNREAD_POST Bobas32 21 Spa 2017 10:40

Apie Sportą ir Burlentes. Visame pasaulyje Burlentės yra sportas, pramoga, laisvalaikis, gyvenimo būdas ir t.t. Kad tai sportas ir sporto šaka - visiems kaip ir aišku. Netgi Olimpinė sporto šaka nuo 1980metų.
Bet koks sportas vystosi pirmiausia entuziastų dėka. Žmonės sportuoja, domisi, buriasi į organizacijas ir vysto sporto šaką. Taip atsiranda galimybės įvairiems finansavimams. Sportas daugiausia finansuojamas žmonių ir komercinių struktūrų. Vystantis sporto šakai, atsiranda ir valstybinio finansavimo galimybės, kai finansavimas skirstomas per nacionalinius sporto departamentus, savivaldybes, taip pat olimpinį komitetą.
Taigi ką turime: iš principo taip vadinamus "komercinį" ir "valstybinį" finansavimą. Kaip pvz PWA ir "world sailing". Kuris būdas yra geresnis ar patikimesnis? Abu būdai turi ir privalumų ir trūkumų. Deja mūsų valstybės finansai skirstomi taip, kad šį procesą pavadinti patikimu ir skaidriu - negalima. Tai kaip galima teigti, kad jeigu kažkas gauna valstybės pinigus tai vadinasi jis yra svarbesnis, ir tas kuris negauna - niekam nereikalingas? O gal atvirkščiai, tas kuris gyvena ir be valstybės pinigų - yra akivaizdžiai tiesiog gyvybingas?
Iš kitos pusės, turime galvoti ir apie taip vadinamą piramidę. Jos pagrindas - mėgėjiškas buriavimas. Jis yra pagrindas, kuriame atsiranda, užauga ir tobulėja ir norintys sportuoti burlentėmis. Jie organizuojasi į įvairaus lygio varžybas, čempionatus. Piramidės viršūnėje yra olimpiečiai. Tai kaip ir mūsų "kosmonautai", labiausiai atsidavę sportui. Bet kaip galima tokios piramidės dalis skirstyti į svarbias ir nesvarbias? Sugriovus pagrindą viršūnė pakibs be aiškios ateities perspektyvos. Augantys sportininkai turi matyti ne tik piramidės viršūnę. Turi būti perspektyva sportuoti ir tiems, kurie negali ar nenori tapti olimpiečiais. Jiems reikia nacionalinių klasių, varžybų, čempionatų ir ateities perspektyvų. Tai burlenčių sporto piramidės viena iš labai svarbių dalių.
Idealiu atveju, burlenčių vystymuisi turėtų padėti abu finansavimo būdai, įvairaus tipo organizacijos, judėjimai. Tačiau yra taip, kaip yra beveik visur, kai eina kalba apie valstybės pinigų skirstymą ir ne vien Lietuvoje.
Taigi mano palinkėjimas: negalvokite, kad valstybės gaunami/negaunami pinigai, yra kažkokia vertybė. Tai juk nieko nereiškia jūsų norui buriuoti ar sportuoti burlentėmis. Varžybos, kurios vyksta be valstybės dotacijų - yra kaip burlenčių judėjimo vienas iš kertinių pagrindų.
:rr:
Vartotojo avataras
Bobas32
-
 
Pranešimai: 8392
Užsiregistravo: 30 Rgs 2004 20:58
Miestas: Vilnius - Klapėda
Burės numeris: 32

Re: Burlenčių Klasės, bendravimas

UNREAD_POST TomasLTU888 21 Spa 2017 15:41

Sveiki,

na neaišku ar trūksta bendravimo mėgėjų lygyje ar bendradarbiavimo ko kiam nors organizacijų lygyje ar verslo...

tik nepaaiškinama kodėl Lietuvoje PVZ. susirenka dviračių varžyboms megejų ir sportininkų 1000, motociklų enduro Pabradėje 250. Nors nei pigiau, nei lengviau, tik vėjo nereikia. O kai jo būna, varžyboms susirenka tik 10 buriuotojų.

Su pagarba gražiausiam buriavimo sportui,
Tomas
TomasLTU888
 
Pranešimai: 15
Užsiregistravo: 24 Sau 2015 10:53
Burės numeris: 888

Re: Burlenčių Klasės, bendravimas

UNREAD_POST Zanas346 21 Spa 2017 16:45

TomasLTU888 rašė:Sveiki,

tik nepaaiškinama kodėl Lietuvoje PVZ. susirenka dviračių varžyboms megejų ir sportininkų 1000, motociklų enduro Pabradėje 250. Nors nei pigiau, nei lengviau, tik vėjo nereikia. O kai jo būna, varžyboms susirenka tik 10 buriuotojų.



čia kaip ir viskas aišku. tikrai ne pinigai yra lemiamas dalykas.

Bet, - ne visiems reikia varžybų. arba tokio formato varžybų, koks yra. žmogui reikia "fun" faktoriaus tam, kad jis kažkur norėtų dalyvauti. tas "fun" kiekvienam yra skirtingas. emocijos emocijomis, bet skaičiai viską teisingiausiai pasako: maratonas ="FUN", lenktynės dėl greičio =NO FUN". be to, emigracija ne tik į angliją, bet ir į kaitus daro savo :-)
sorry už blaivaus žmogaus neblaivias fantazijas, bet aš įsivaizduoju vėjo gyvenimo aktyvinimą taip:
-didelis masins downwindas juroje prie tinkamo savaitgalio salygų. sakykim, klaipėda - Šventoji, arba nida- pervalka, arba kažkas panašaus. kartu ir burlentes, ir kaitai, ir foilai, ir kas su kuo nori, su tuo tegul plaukia. Visi kartu esam vieno vėjo broliai/sesės. kad tai nebūtų lenktynės, tikslas galėtų būti visiškai kitoks - pavyzdžiui, pasiekti finišą tiksliai numatytu laiku (anksčiau atplaukei - baudos taškai, vėliau - irgi bauda) Pakeliui surasti ir aplankyti 2 taškus sausumoje, kur, pavyzdžiui, nusifotografuoti su kokia pornožvaigžde, už ką papildomai gautum taškų (ir foto :D ). variantų, aiškų, galima ir geresnių sugalvoti. :-) visas renginys turėtų būti profesionaliai organizuojamas, būtinai įjungiant žiniasklaidą ir p*žvaigždes. tam reikia 1. laiko, ko niekas neturi, ir 2. pinigų, kurie, beje, yra gaunami, kai yra punktas 1.
Vartotojo avataras
Zanas346
 
Pranešimai: 942
Užsiregistravo: 10 Lie 2006 21:16
Miestas: Kaunas
Burės numeris: 346

Re: Burlenčių Klasės, bendravimas

UNREAD_POST Reiseris 23 Spa 2017 11:56

Nu Zanas saunuolis,paskirk data ir visi varom,su salyga,kad niekaks anksciau neatplauks !
Dead Machine in progres !
ASaMeMas
Reiseris
LTU 789
Mob.nr.:+37069825408
skype : reiseriss
Laisvalaikiu siuvu maisus didelems lentoms,krepsius dideliems vairams,Deklus SUP'ams ir kaitlentem,bei tentus jachtom ! O kai nepucia, sulopinu suplysusias bures.
Parduodu bures The Loft 11,8 + 550 Loft stiebukas ir dar NP RS5 12,5 su stiebais,daug labai pigiu buriu nuo 4 iki 8,5 kv/m, Sugryzus eurui,atpigs dvigubai -:),
Vartotojo avataras
Reiseris
 
Pranešimai: 1876
Užsiregistravo: 08 Spa 2004 22:51
Miestas: Kaunas

Kitas

Grįžti į Viskas apie burlentes/ all about windsurfing

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 20 svečių


cron
Prisijungimas nariams