Sveikas Donacijau,
nors turbut tai ir bergzdzias reikalas tau atsakineti ir gaila man to sestadienio brangaus laiko, bet siekiant aiskumo ir zmoniu, kurie yra pradedantieji ar siaip uzsukantys i si foruma objektyvaus informavimo, issakysiu savo ir kitu gerokai labiau nei as pazengusiu kaiteriu nuomone... Tai ka as maciau - pasilieku sau (kad nebuciau apkaltinta subjektyvumu)... Bet tavo isvedziojimai pabodo daugumai cia besilankanciu, tad paanalizuosiu tavo priestaringus teiginius.
Kiek as pamenu , tai tu isirezei i mano kaito stropas, todel kad kaitas nukrito tau tiesiai ant kurso, tiesa?
Kaip tu galvoji, kodel tavo kaitas nukrito Jonui ant kurso? Todel kad tu buvai antvejinis ir visomis isgalemis pavojingai pjoveisi, kad tik nereiketu Jono aplenkti pavejui. Taip ir sakyk, kad kartais tau nusispjaut ant visu kaitavimo taisykliu ir saugaus atstumo. Kaip Jonas budamas zvakeje galejo matyti tave jei tu buvai jam uznugary?
Pagal sia ivykiu seka akivaizdu kad as buvau auksciau i veja (antvejinis) taciau ir plaukiau pirmesnis (plaukeme mes kairiu halsu abu), o pats buvai kiek atsilikes mnao atzvilgiu, t.y plaukei is paskos.
(tai gal pagaliau apsispresk ar jus plaukete abu ar Jonas buvo zvakeje) Pagal sia ivykiu seka akivaizdu kad pries aplenkiant Jona tau reikejo gerokai pjautis, vadinasi tavo kaitas atsidure ashtresniam kampe i veja, o tu pats tuo metu dar gerokai buvai atsilikes nuo Jono... Tu buvai atsilikes nuo jo net ir tada kai tavo kaitas apeidinejo Jono kaita.
Taip pat akivaizdu kad nebuvo tarp musu saugaus atstumo...
...Kurio budamas antvejinis, kontroliuodamas ir valdydamas situacija pats ir nesilaikei. O gal 10 m pagal IKO yra saugus atstumas?
Beveik suprantama prie onshoro sunku tuos atstumus suziureti.
O tai koks skirtumas onshoras ar sideshoras - kame tas "suprantama" - susidursi prie sideshoro ir sita kryptis bus nebepalanki? O gal tu kaip "saugus" IKO instruktorius savo mokiniams neleidi kaituoti prie onshoro, nes tai yra "pavojinga, nes negali del tik tau suprantamu priezasciu ivertinti atstumo"?

Tai tavo mokinimo efektyvumas turbut prie tokiu salygu gerokai krenta..
Trecias labai svarbus momentas. Gal pameni kaip mes kartu viens salia kito atsidurem?
Tai sita klausima perfrazuosiu kitaip :"Gal pameni kaip tu atsidurei salia Jono? (jis gi neplauke ir buvo zvakeje, o net jei jis, kitu tavo teigimu, ir plauke - tai buvo pavejinis !!...)
Speju gali ir neprisimint, nes net isvis manes nematei, kuomet net neapsiziurejas is "zvakes" startavai teisiai man ant kurso..
Kaip pavejiniui imanoma startuoti ant antvejinio kurso??????????

Cia kazkokia nauja technika zinoma tik saugiai ir efektyviai mokinantiems IKO instruktoriams?????
Ir tikiuos zhinai kaip tuos vadina, kurie uzlenda ant kurso..??
Tu cia taikai sau? Nes ne Jono o tavo kaitas atsidure Jonui ant kurso...
Na na, labai idomu, tai kaip juos vadina????????
Taigi kaip viskas buvo pagal mane:
Plaukiu sau kairiu halsu link siaurinio molo, matau priesaky Jonelis zvakeje (ar lenta tu ten dejaisi ant koju ar ka darei as nzn, taciau kaitas buvo 12h o tu mirkai vandeny).
Jei matei Jona zvakeje priesaky ir tau, kaip anksciau teigei, "suprantamai" sunkiai besiorientuojanciam prie onshoro, o taip pat zinanciam ir deklaruojanciam sauguma instruktoriui turetu buti aisku, kad reikia apsisukti ir nuplaukti i kita puse, o ne ashtrinti sitacija ir lipti ant galvos... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ir staiga, net nekreipdamas jokio demesio pats sumojavai kaitu ir uzlindai tiesiai man ant kurso ( kokia 10 m zemiau).
Ne tik kad nelogishkas, bet ir absurdishkas teiginys, kurio net nesivercia liezuvis komentuot... Tokia nesamone galejo parashyt tik antra diena ant lentos stovintis ciainikas, mokintas tokio pat ciainiko...
As aisku su tokia situacija taikytis nenoriu ir is inercijos dar aplenkiu tave.. Na bet tu gi kruutas ir pilnas energijos bicas.. Tau ne i galva turbut nesove mintis praleisti mane plaukianti savu kursu..
Siuo teiginiu tu tiesiog irodai savo nekompetencija kaip IKO instruktoriaus, kurio pagrindinis tikslas mokinti zmones kaip išvengti panasaus incidento, kuri pats ir sukelei, o ne ji eskaluoti...
Todel tu isibegeji greitai ir pjauniesi visai salia manes nesilaikydamas saugaus atstumo..
Zodziu kokia morale, as kaltas jauciuosi tiek, kad nesustojau ir neuzleidau kelio arshiam bespridelshcikui..
Kas sioje situacijoje bespridelshcikas – manau jau aisku...
Kita vertus, kam noris kazkaip trukdytis ar keist kursa ar isvis sustoti, kuomet kazkas uzlenda tiesiai tau panosei..??
Be abejo nereikia trukdytis, nereikia keisti kurso, nereikia sustoti, bet tuomet mazu maziausiai deretu pataisyti savo forumo parasa, kuriame deklaruoji sauguma...
Na o rezultatas gavosi toksai: mums abiems lekiant visu ciongu (as 10-15m auksciau ir pirmesnis), man pakliuvo labai nepatogi banga. Kadangi apcioje buvai tu prilipes prie manes "kak bannyj list k zhope" man nebuvo kur detis ir teko plotis i ta banga o paskui ir snukiu i vandeni.. Kartu kaitas krito zemyn pagal kursa, na ir akimirksniu tu isirezei i mano stropas.. Juk taip buvo, Jonai?
10-15 m yra pakankamai didelis atstumas, daryti manevra ir apvaziuoti banga (jeigu ji jau tokia nepatogi) – tam pakanka atkristi 3 m... tai kaip suprast „neturėjau kurs detis??? Jeigu tu ir matei, kad neturi kur detis, tai kam tu ta kaita numetei Jonui ant kurso, vietoj to kad pastatytum ji i zvake???????
Taigi turėjai tris išeitis – pakeisti krypti, atkristi nuo bangos, arba bent jau ikritus pakelti kaita i 12 h – bet kuriuo is siu atveju butum isvenges susidurimo... – bet tu pats save ivelei i situacija, kurios kontrole pametei del igudziu stokos....
Beje tie epitetai „bannyj list, zopa ir tt“ puikiai atskleidzia tavo poziuri i kartu buriuojančius... Darom isvadas...
Jei as savo pasakojime neklystu ir tu sutinki su tokia ivykiu eiga, tai vyruti, geriau pasiklausinek vyresniu zmoniu apie elgesio vandenyje taisykles.
Norint aiskintis ivykius ateityje, butu malonu matyti konkrečius situacijos faktus, o ne priestaringus ir neatitinkančius tikroves teiginius... Kitaip bus tiesiog neverta kreipti demesio...
Na arba ateik pas mane - as tau isdestysiu ta pamoka.
Jeigu tu destai butent tokias pamokas, reiketu pagalvoti kaip tavo mokiniai vandeny turetu buti identifikuojami – idant išvengti tokiu ir panasiu situaciju vardan savo ir ju saugumo...
Reziumuojant pershasi mintis, kad kiekviename spote kuriame plauksi turetu kabeti tavo sugalvotos taisykles kaip reikia elgtis kiekvienam kaiteriui horizonte pamacius Donaciju... Nes neduokdie negalesi susitaikyti su mintimi kad spote plauksi ne vienas...
Aiskumo delei pridursiu, kad tai ne moralas (neturiu jokios teises to daryti), o patarimas - jeigu nemoki atsiprasyti ir pripazinti savo kaltes, bijant sugadinti savo kaip saugaus instruktoriaus reputacija - tiesiog vertetu patyleti.
Ramybes ir tau
Pasirasho Keke ir kompanija
Downwind'inu per gyvenimą...