Svieki, mielieji jėgos aitvarų mylėtojai

,
Taigi vakar Ventspilyje, Latvijoje prasidėjo tikrasis KiteParty2010!
Atvažiavau apie 12:00. Už 1 Latą (Vokietijoje tai kainuoja 6 EUR už auto + 3 EUR nuo galvos) latviai įleido į parkingą, nuo kurio iki vandens koks 150 m. Domas, kuris šiais metais KiteParty dalyvauja su FLYSURFER ir FLYBOARDS, kartu su Algiu (Aitvaras) jau buvo vietoje. Išsipakavau įrangą, išsikėliau vėliavas, nuėjome su Domu registruotis. Nelabai ir gilinomės kodėl, tačiau Domui registracija kainavo 10 Latų. Už juos jis gavo stebuklingą maišelį, kuriame buvo dalyvio marškinėliai, didelis ir mėlynas Samsung Wave rankšluostis, dalyvio juostelė riešui, apskritas KiteParty2010 lipdukas, žaislinis prožektoriukas ir (!) 2 rider lunch kuponai (apie tokius buvau girdėjęs tik Vokietijoj!).
Betikrinant savo įrangą paplūdimy priėjo žavi mergaitė ir dykai (!) pavaišino Raudonuoju Jaučiu - ne ne, ne į nosį davė, o skardinę RedBull, tokio atominio gėrimo nuo kurio vyzdžiai išsiplečia ir viskas pradeda suktis greičiau

. Vokietijoj PKRA etape tokia skardinė kainavo 5 EUR, nors gal rider'iams ir buvo atskiras vamzdis nutiestas - to nežinau.
Iš pradžių viskas atrodė štai taip:

Šiek tiek vėluojantis pirmasis rider'ių meeting'as:

Kuris geriausiai girdėjosi iš va čia:

Kol kažkas susitikimo vietoje nepasiskundė, kad visai nieko negirdi ir dėl kažkokių priežasčių 1876 m. išrastos senienos buvo atsisakyta - grįžau atgal.
Meet'o metu teisėjai papasakojo vėliavėlių, kurios bus naudojamos varžybų metu prasmę ir pranešė apie nukeliamą startą. Kitą pranešimą prižadėjo pranešti už 20 min. Per tą pauzę Domas nusprendė išbandyti FLYBOARDS FLYWAVE S.
Domas žaidžia su FLYBOARDS FLYWAVE S:

Vėliau, veiksmas buvo vienodas - naujo susirinkimo laikas vis buvo nukeliamas pusvalandžiui vėliau. Dėl vėjo stokos (silpniausias vėjas, kurį tądien užfiksavo mano matuoklis - 4,5 m/s) startas vis buvo nukeliamas. Poilsiatojai, varžybų dalyviai bei jų palaikymo komandos laiką leido kaip išmanydami.
Spėkit, kas ten horizonte

?

Taip, tai krovininis laivas

!
O tuo tarpu paplūdimy...

Kai kalbame apie FLYSURFER kainą, tai aš vis pagalvoju, kad ne, man per brangu važiuoti į pajūrį, prisipūsti aitvarą, sėdėti su kompanija, gurkšnoti alų, o sutemus atsukti ventilį, viską susipakuoti ir važiuoti namo... Bet - kiekvienam savo, ar ne?
Neturėjome mes savo pagrindinio ginklo FLYSURFER SPEED3 19 (gal net ir 15-uko būtų užtekę). Kažkas paplūdimy pradėjo jogos sesiją. Mes su Domu šiek tiek pakvailiojome savo FLYSURFER SPEED3 12-uku

.

Starto penktadienį taip ir nesulaukiau. Iš paplūdimio išvažiavau po 17:00 - turėjau dar atiduoti duoklę šeimai

. Šeštadienį (07 31) žada daugiau vėjo, tai gal ir veiksmo bus daugiau. Beje, KiteParty2010 dalyvauja nemažai lietuvių. Visiems jiems kuo didžiausios sėkmės ir pergalių, pergalių, pergalių!
Reporter'is Mindaugas