Naudojant skirtingų gamintojų gikus/bures galimi neatitikimai su parašytais skaičiukais ir realybe. Pas mane ant NP burių/gikų viskas atitinka, kiek parašyta tiek ir tempi. Su simmer‘iais jautruputį kitaip. Dvi burės 4,7 iconas 2007 ir 5,3 iconas 2011.
4,7 viskas super, lengva rankose reguliuojasi per apačią ir per giką. Sustiprėjus vėjui pitempiu per apačią ir atitinkamai paplatėja burė per giką tad tenka pritempti iki 0 įtempimo per giką (kadangi aš sunkus buriuotojas mėgstu kad burėje būtų traukos). Burė nemėgtsa perdidelio įtempimo per giką, pasidaro ploksčia ir nebelieka traukos.
5,3 nepavyksta perprasti. Ilgą laiką naudojau 5,4 NP bures kurios puikiai reguliuodavosi per apačią ir per giką. Kvadratūros sumažėjimas neadekvatus traukos sumažėjimui, tai dar būtų nieko bet, nebėra to lengvumo rankose kaip 4,7, nors ir išlegvinta viršutinė burės dalis. 4,7 ir 5,3 takeluojasi ant to pačio 400 rdm stiebo, bet 5,3 reikia pritempinėti labai stipriai lyginat su kitomis burėmis. Pertempus per giką burė išplokštėja ir nebelieka traukos. Kiekivienas modelis projektuotas ideliam veikimui kažkokiam diapazone, virš 5 m2 sunkesniam buriuotojui būtų geresnis pasirinkimas iron‘as.
Inventoriaus sureguliavimas labai individualus dalykas. Čia kaip su šarnyro padėtimi, norint anksčiau išglisuoti, vieni stumia atgal, kiti į priekį. Aš stumiu į priekį

PS pro freestaileriai stengiasi naudoti kuo mažesenes bures (nes lengviau atlikti manevrus) ir minimaliai pritempinėja per apačią.