EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

Ka duoda skitringos lentu formos?

Viskas apie kaitus / Discussion about kites

Ka duoda skitringos lentu formos?

UNREAD_POST kate 09 Geg 2012 16:03

Pramokau plaukiot su savo pradinuko lenta, pjaunuosi i veja ir jau net bandau sokinet, taigi vat ir lentos naujos jau reiketu. Yra daug visko primalta ir prirasyta cia forume kaip issirinkti lenta, bet pagrinde kalbama visur tik apie lentos dydi, nu sitai as jau zinau ko man reik. A man daba baisiai idomu pasidare lentos forma ir itaka plaukimui. Pvz.: lentos islinkimas, lentos sono islinkimas, arba kam skirtos pvz lentos su is viso tiesiais sonais (staciakampio formos), ka sudaro visokie ispjaustymai kai kuriu lentu galuose, kokios formos lenta geriausiai pjaunasi i veja, kokia lenta rinktis kad plaukiant maziau taskytusi i akis?
kate

Burės numeris: 0

Re: Ka duoda skitringos lentu formos?

UNREAD_POST bruno 09 Geg 2012 19:06

buvo ir čia nemažai info surašyta, tai geriausia paieškot.
vairiukų pozicija (atstumas nuo galo ir pan) įtakoja taškymąsį.
pjovimąsis yra diskutuotinas klausimas, bet realiai nuo plaukiko daugiausiai priklauso. siūlau kiteforum.com paskaitinėt - ten daug diskusijų ir daug tiesų.
aš plaukiu su minkšta lenta, kuri turi vidutinio dydžio rocker (išlinkimas lentos žiūrint į jos plokštumą iš šono), neturi concave (išgaubtumas, žiūrint iš galo). kieta lenta teoriškai lengviau pop'ina, bet minkšta lengviau valgo chop'ą ir su ja smagiau nusileisti po šuolio. Bet tuo pačiu minkšta lenta linksta, priklausomai nuo pjovimosi jėgos, todėl šiek tiek kinta krypties vektorius. žodžiu, šimtą metų mokytis, visvien neišmokt. geriausia, kaip ir visada - nesikuklint ir paprašyt spot'e išmėgint kolegų lentas, žinoma, prisiimant atsakomybę sugadinimo atveju:)
Vartotojo avataras
bruno

UNREAD_POST kate 09 Geg 2012 19:32

Dekui uz patarimus. Na kiek sugebejau dar pats ismastyt tai butent concave islinkimas turetu turet nemaza itaka pjovimuisi. Bet kad tokiu lentu labai jau reta. Man dabar butent kuo lengvesnis uzsipjovimas aktualu :) bo kai bandau sokinet po kiekvieno bandymo uzknisa toli plaukt kol vel parpjauni i veja. Aisku suprantu kad mano suoliam dar toli iki idealiu ir nunesa mane pavejui dazniausiai todel kad reik po kasantro suolio lenta is naujo apsiaudinet :) O ir mano senute lenta gal neabai suoliam pritaikyta. Zodziu reik toliau ieskot lentos ir treniruotis.
kate

UNREAD_POST JonasS 10 Geg 2012 13:02

"Kvadratinė" Twintip lenta tinka lygiam vandeniui, stipriai suapvalintais galais - banguotam. Dažniausiai renkamės kompromisinį variantą.
Rocker, dugno išlinkimas išilgai lentos - mažas (0-2,5cm) lygesniam vandeniui/mažesniam vėjui. Lenta glisuoja mažesniame greityje (slysta vandens paviršiumi), reikia mažiau aitvaro traukos = didesnis greitis = mažesnis pasipriešinimas (neskaitamt bangų). Minusai išlenda prie didelio greičio - sunkiau valdoma, "trankosi" į bangas.
Tokio pat dydžio ir savybių lenta su dideliu rocker'iu (4 - 6cm) bus malonesnė prie stipresnio vėjo (nors vėjui didėjant dar svarbiau būtų mažintį lentos dydį ), didelio greičio, bangų (chop). Švelnesnis smūgis į vandenį nusileidimo metų iš didelio aukščio. Lentos pasipriešnimas didesnis, bet išlieka tolydesnis ir labiau nuspėjamas chop'e, taip lengviau išlaikyti pusiausvyrą.

Concave - dugno išlinkimas skersai lentos. Single concave padeda lengviau išglisuoti taip panaikindamas neigiamą didelio rockerio įtaką, sustiprina lentos vidurinė dalį (ypač plonose lentose), palengvina kilimą į vėją ir yra naudojamas daugumoje šiuolaikinių twintip lentų.

Lentos minkštumas akivaizdžiai jaučiamas plaukiant. Pirmiems sezonams arba turint problemų su stuburu/keliais, nesigilinant, rekomenduočiau minkštą lentą.

Norint aštriai kilti į vėją reikia pasirinkti tinkamo dydžio lentą, kad nebūtų per maža plaukti nedideliu greičiu (aštriai į vėją) ir kad nebūtų per didelė - sunkiai suvaldoma chop'e.
Taip pat reikia pakankamai didelio aitvaro, nes prie mažo greičio aitvaras generuoja mažai jėgos.

Visa kita yra individualūs niuansai. Kiekvienas vertina skirtingai ir turi skirtingus poreikius.
JonasS

UNREAD_POST kasstiss 11 Geg 2012 20:16

Gal kas galetu pasidalint nuorodom,apie lentu dydzius atekvaciai raiderio svoriui ir vejo stiprumui.Noriu isigyt smagesne lencike stipresniam vejui,kad nepamazint... #-o
Vartotojo avataras
kasstiss

UNREAD_POST Kestukas 13 Geg 2012 14:42

Gan neblogai pavaizduota ir aprasyta :

http://www.desertwindkiteboarding.com/?p=2310
Vartotojo avataras
Kestukas

UNREAD_POST kasstiss 15 Geg 2012 19:54

Dekui idomu buvo pasiskaityt. :shock: