Sveikas,
Kad jau nieks Tau neparašo, įmesiu savo 5 centus...
Pirmiausia, mano manymu, kitelandboard'inimas (KLB) yra pavojingiausia kite-avimo rūšis: vėjas - jei kite-uoji žemyne, gūsingas ir susivėlęs, landboard-as taip gerai neslysta skersas, kaip snowboard-as ar kite-lentė - kad nenusiverstum reikės daugiau įgūdžių, kritimo atžvilgiu - trenksies į kietą paviršių...
Jei nepaisant to Tau KLB vis tiek įdomu. Tada antra - susirask pievą. Kad ir kaip gražiai atrodo mūsų laukai, prie Vilniaus KLB smagiausia tik Valkininkuose ir tai rudenį, kai nušienauja lauką. Praėjusią vasarą papjaudavo tik siaurus ruožus parasparniams pakelti ir viskas. Per aukštesnę žolę taip pat gali važiuot, bet reikia stipresnio vėjo, o tai reiškia didesnius gūsius ir visas važiavimas bus stovi-judi-PER DAUG-stovi-judi...
Kauniečiai turi Aleksoto aerodromą. Kokia situacija ten - papasakos kauniečiai. Šiaip, esu įsitikinęs, kad gražesnę prižiūrėtą pievutę galima rasti ne viename Lietuvos miestelyje. Yra Lietuvoj ir pro mašinos langą nuostabiai atrodančių laukų. Užžiūrėjau čia pavasarį suakėtą žiemkenčių lauką. Žemė tvirta, tie vos sudygę. Kalvelės, toliai - fantastika. Kai pasikėliau kite-ą ir pradėjau važiuot, kojas atpurtė iš karto. Toks įspūdis, kad mėnuliu važiuotum. Pasirodo lauke pilna sudžiūvusių grumstų, kurių lyg ir nematai, bet važiuot neįmanoma. Susipakavau ir namo. Esu ir kitokiam lauke KLB-inęs. Irgi atrodė patraukliai, bet žemė buvo šlapia - slidu, parkritęs visas buvau purvinas nuo ausų iki kojų. Mažai fun-o...
Esu visai smagiai važinėjęs pajūriu. Bet mūsų pajūrio smėlis sausas, purus. Važiuot gali tik ta vieta, kur skalauja bangos. Kad galėtum pajūry važinėtis reiks vakarų vėjo. Ir nors mūsų paplūdimiai santykinai ilgi, pvz Monciškėse man vietos kaip ir pritrūko

. Kairiu halsu tuoj Šventoji su žmones nuo kite-ų saugančiais gelbėtojais, dešiniu - gana greit pradeda siaurėti paplūdimys, kite-as pradeda skrist virš kopų ir rizikuoti nebesinori. Yra to atstumo gal kokie net ir 2 km, bet mažai. Greitai nusibosta.
Taigi, jei dėl pirmo punkto apsisprendei tvirtai ir antras Tavęs negasdina, einam prie trečiojo - perkam board-ą. Čia didelių patarimų kaip ir neturiu. Sau labai norėjau board-o su spyruoklėmis ir amortizatoriais - nesakyčiau, kad jis labai jau minkštesnis už tuos, kurie jų neturi. Su didesniais ratais mažiau jauti vibracijas. Tačiau didesnių ratų ir svoris didesnis. O jei dar ir pati lenta sunkesnė, board-off-us bus sunkiau daryt

. Jei sakai, kad Tu jų nedarysi, tai vadinasi išmesi pinigus vėjais. Nes šiaip važinėti pirmyn-atgal bus įdomu gal kokį 30 valandų

. Toliau arba eisi pirmyn, arba numesi board-ą į sandėlį, arba parduosi kitam norinčiam pabandyt. Va, skirtumą, ką prarasi pasidalink iš tų valandų skaičiaus ir gausi, kad sunkesnis board-as su dideliais ratais dienos gale brangesnis.
ferne rašė:http://www.powerkiteshop.com/mbs_pro_100.htm
kaip šita lenta? ką manot?
Manau, kad labai gera lenta, tik aš jos sau ir dabar dar nepirkčiau

. Pavyzdžiui, Gabris, šio forumo senbuvis, neseniai per eBay-jų nusipirko visai gerą dėvėtą board-ą už 3 kartus mažesnę sumą. Ir manau, kad jo pirkinys daug geresnis už manąjį. Manasis važiuoja gerai, bet sunkokas. Tik dėl to vis dar ne-board-off'inu

.
Šiaip, jei labai įdomu pabandyt, kreipkis. Vėliau rudenį tikrai važiuosiu į Valkininkus ir galėsi prisijungt. Dabar? Galim ir dabar, jei rasi pievą

.
Sėkmės,
Mindaugas