|
Viskas apie kaitus / Discussion about kites
Maito 09 Lie 2013 15:18
Sveiki, nuleidinėjant aitvarą įvyko kebli situacija ir sunku išsiaiškinti kas kaltas, todėl prašau visų nuomonių ir komentarų.
Pasakoju nuosekliai nuo pradžių.
Pakrantėje stoviu aš ir draugas Ryčka, abu stovim su pakeltais kaitais(ką tik išlipom iš vandens). Pučia smarkiai ir gūsiuoja. Aplinkui daugiau nėra nei vieno žmogaus. Prašau kad Ryčka nuleistu kaitą, tas sutinka. Nuleidžiu aitvarą prie Ryčkos kad tas jį paimtu. Jis stovėdamas su pakeltu kaitu paima mano aitvarą ir jį apvertęs paguldo(priekinė briauna į vėją, žodžiu standartinė aitvaro gulėjimo ant žemės padėtis). Aš atsisegu barą ir tada mano aitvaras pakylą ir pradeda suktis aplink Ryčkos kaito stropas. Padaręs kelis loop'us mano kaitas nusipjauna 3 stropas ir nukrenta.
1. Klausimas kas kaltas dėl tokios situacijos? 2. Kas turi pirkti naujas stropas?
Keli sprendimų variantai, bet jais galima neapsiriboti.
A. Abipusė kaltė, tvarkymo išlaidas dalinasi abu per puse. B. Abipusė kaltė, bet kiekvienas tvarko savo įrangą pats. C. Kaltas Aš, todėl pats ir tvarkausi savo stropas. D. Kaltas Ryčka, jisai sumoka už stropas.
Kadangi mano ir Ryčkos nuomonė dėl kaltės ir kas tvarko stropas išsiskirią norėčiau sužinoti kitų kaitiorų nuomonę.
-
Maito
-
Andrius 09 Lie 2013 15:22
Jei du normalus zmones, tai tada variantas B. Jei jau yra konfliktas ir cia rasai, tai tikiu, kad bus variantas C, zmogus padejo tau , o tu per kazkokia kliurka, gali buti, kad atsiseginejant pats ir pakeliai aitvara, dar kaltini Rycka, nors galejo zmogui galva nunesti stropos 
Tel.: 8-635-33777
-

Andrius
-
- Burės numeris: 0
Maito 09 Lie 2013 15:27
Aš atsiseginėdamas kaito nepajudinau. Tai matė ir Ryčka, ir kaitas pakilo ne dėl mano kaltės, todėl situaciją reiktų vertinti žinant ir šį faktą.
-
Maito
-
avantmov 09 Lie 2013 15:43
visu pirma nieks taip nenuleidineja-tiksliau -tvarka tokia: rycka turejo laikyti aitvara nepaguldyta,atversta,tada tu-staigiai pribegti ir ji pasiimti ,kadangi sukeli jam pavojinga situacija,viska tai reikia aptarti pries nuleidziant,manyciau pats kaltas,kad nesusitaret del nuleidimo tvarkos ir smulkmenu bei neteisingai elgetes,jis padare,kaip jam protelis sake,butum pasakes prispaust koja-butu,manau taip ir padares,o dabar ner ko kaltint, as nekalbu jau apie pavoju,kuri sukele neturejimas patirties,be to,visada yra daug budu tai padaryti vienam,jei nera pasitikejimo ir tvarkos nezinojimo
Paskutinį kartą redagavo avantmov 09 Lie 2013 15:48. Iš viso redaguota 1 kartą.
-
avantmov
-
Mangys 09 Lie 2013 15:47
Mano galva kaltas tu kadangi pirmiausiai privalejai pasirupinti savo aitvaru saugumu. Uzmesti ar tai lenta ar smelio kad jis daugiau nebepakiltu ir tik tuomet atsisegineti.
-
Mangys
-
Maito 09 Lie 2013 15:52
Mangys rašė:Mano galva kaltas tu kadangi pirmiausiai privalejai pasirupinti savo aitvaru saugumu. Uzmesti ar tai lenta ar smelio kad jis daugiau nebepakiltu ir tik tuomet atsisegineti.
Matyt neseniai kaituoji, kad taip rašai, nuleidus aitvarą pirmiausią ką privalai padaryti tai atsisegti barą, o tik po to eiti iki aitvaro. Kitu atveju netikėtai pakilęs aitvaras gali tave labai sunkiai sužaloti. O šioje situacijoje aš ėjau iki aitvaro, bet nespėjau, nes jis pakilo, tai mano nuomonė aitvaro saugumu turėjo pasirūpinti Ryčka.
Paskutinį kartą redagavo Maito 09 Lie 2013 15:54. Iš viso redaguota 1 kartą.
-
Maito
-
Akinys 09 Lie 2013 15:53
Labai keista, kaip pagautas ir paguldytas kaitas pakilęs sugebėjo apsisukt apie "priėmėjo" kaito stropas. Nejaugi "priėmėjas" buvo pavėjui nuo pagauto ir paguldyto kaito?
-

Akinys
-
- Burės numeris: 626
-
Kestukas 09 Lie 2013 16:16
Turiu itarima kad Rycka padejo kaita "ne pilanai" i veja , t.y. vienas sparnas tiksliau jo vidine puse kabino vejo langa, turbut del to jis ir pakilo?? nes dar neteko matyt kad i veja tiesiai paguldytas kaitas kiltu , na nebent ziaurus pavirsiaus nelygumai ir pro apacia prapute, todel:
Pirma jai jau Rycka padejo kaita , pats matei kad kaitas ne visai i veja ir arba pats uz jegos stropos galejai pasitaisyti arba toliau visa gerkle Ryckai rekt- pataisyk kaita!!!. Dabar atrodo pats priemei sprendima kad kaitas teisingai paguldytas ir del to nusiseginejai. Brol bent mano nuomone tu kaltas, o siaip pats laikas paciam mokintis nusileidinet nusisovus safety.
-

Kestukas
-
Maito 09 Lie 2013 16:22
Ne viename forume radau info kad nuleidus aitvarą turi pasirūpinti kad jis nepakiltų ir turi jį laikyti ore (apversta) arba prispaudęs ant žemės tol kol ateis kaito savininkas ir jį pasiims.
Įvertinkite tokią situaciją, kad aš nuleidžiu kaitą, žmogui be kaito ir jis jį pagauną, bei paguldo, aš atsisegu ir apverstas kaitas pakilęs numušą kitą žmogų ir jį sužaloją. Šioje situacijoje aš nebūčiau kaltas nei trupučio, o kaltas būtų tas kuris blogai padėjo ar neprilaikė kaito. Kaitioras ir negali būti atsakingas tokioje situacijoje, nes ji nevaldo aitvaro.
Todėl mano nuomonė mūsų situaciją yra beveik analogiška. Ar Ryčką turėjo kaitą ar jo neturėjo čia ne esmė. Jeigu apsiėmė nuleisti kaitą tai turėjo tai padaryti iki galo(laukti kol ateisiu arba užmesti smėlio). Jeigu matė kad nesugebės normaliai nuleisti kaito, tai turėjo neapsiimti.
-
Maito
-
Maito 09 Lie 2013 16:26
Kestukas rašė:Turiu itarima kad Rycka padejo kaita "ne pilanai" i veja , t.y. vienas sparnas tiksliau jo vidine puse kabino vejo langa, turbut del to jis ir pakilo?? nes dar neteko matyt kad i veja tiesiai paguldytas kaitas kiltu , na nebent ziaurus pavirsiaus nelygumai ir pro apacia prapute, todel:
Pirma jai jau Rycka padejo kaita , pats matei kad kaitas ne visai i veja ir arba pats uz jegos stropos galejai pasitaisyti arba toliau visa gerkle Ryckai rekt- pataisyk kaita!!!. Dabar atrodo pats priemei sprendima kad kaitas teisingai paguldytas ir del to nusiseginejai. Brol bent mano nuomone tu kaltas, o siaip pats laikas paciam mokintis nusileidinet nusisovus safety.
Būnant už 25m nuo kaito sunku įvertinti ar jis gerai paguldytas ar ne atrodo kad gerai, o matyt kad blogai... Viskas vyko Fuerteventuroje, pučiant 25 - 30 knt. Ten jeigu ant aitvaro neužmeti smėlio tai yra tikimybė kad jis pakils, nors ir gerai į vėją atsuktas.
-
Maito
-
Kestukas 09 Lie 2013 16:34
cia tipo specialiai ryckos nepakvietei i sia tema  sakai su chebra pasnekesiu visus itikinsiu po to Ryckai saskaita israsysiu. Kviesk Rycka tegul jis papasakoja kaip buvo , turi but dvi medalio puses. Numanau Rycka tau dar del sveikatos ar bent moralinio suzalojimo priekaistu turi 
-

Kestukas
-
Maito 09 Lie 2013 16:39
Kestukas rašė:cia tipo specialiai ryckos nepakvietei i sia tema  sakai su chebra pasnekesiu visus itikinsiu po to Ryckai saskaita israsysiu. Kviesk Rycka tegul jis papasakoja kaip buvo , turi but dvi medalio puses. Numanau Rycka tau dar del sveikatos ar bent moralinio suzalojimo priekaistu turi 
Ryčkai esu nusiuntęs šio forumo linką, manau kad prisijungs ir pats parašys savo nuomonę.
-
Maito
-
Akinys 09 Lie 2013 16:44
Lieka neatsakytas klausimas "KAIP" Ryčka sugebėjo atsidurti tokioje pozicijoje, kad pakilęs kaitas apsisuko apie Ryčkos kaito stropas.
-

Akinys
-
- Burės numeris: 626
-
misavi 09 Lie 2013 17:24
Akinys rašė:Lieka neatsakytas klausimas "KAIP" Ryčka sugebėjo atsidurti tokioje pozicijoje, kad pakilęs kaitas apsisuko apie Ryčkos kaito stropas.
O ar tai tikrai kažką keičia? Nebent tik tuo atveju, jei Ryčka Maito nusisukus pats pasičiupo jo aitvarą ir metė į dangų... Konfliktai negerai... Ypač tarp draugų... Mano nuomone kiekvienas dengia savo nuostolius. Variantas - B. Nekaltinčiau labai Ryčkos dėl to, kad kite-as pakilo. Kai pats žmogus su kite-u danguje, manau, pirmiausia jis turėtų rūpintis savo saugumu, nei paslaugos darymu kitam. Neužbėrė smėlio? Neprimynė koja? Gal patį gerai gūsis truktelėjo... O Maito vietoj, esant tokiom sąlygom, būčiau nusisegęs visą trapę ir dar smėlio ant jos paspardęs (aišku čikeną nuo kablio būčiau nukabinęs). Trapecija kažkiek būtų painkaravusi aitvarą ant saugumo stropos, vėjui bandant kažką padaryt su kite-u. Ar Ryčka turi teisę reikalaut Maito žalos kompensavimo? Manau, kad ne. Turim dabar patirtį, kad tokiomis sąlygomis nuleidai aitvarą ir pats eik į šalį, o ne braidyk aplinkui... Kestukas rašė:Kviesk Rycka tegul jis papasakoja kaip buvo , turi but dvi medalio puses.
Pritariu. Įdomu išgirst ir Ryčkos versiją.
-
misavi
-
gliukas 09 Lie 2013 17:37
Sveiki, štai ir Ryčka  Maito viska paaiškino teisingai dėl situacijos. Tik keliose vietose trūksta detalesnės info. Viena vieta ta, kad kai padėjau apverstą kaitą ant žemės jį laikiau prispaudęs su koja. Ir kaip kažkas pastebėjo mane trūktelėjo gūsis ir aitvaras pakilo. O kita vieta yra ta, kad Maito ne tai kad nieko nedarė, o puolė kaitui kylant pačiupti už baro. Todėl ir jis pasivyniojo mano kaito stropas ir todėl trūko jo kaito stropos. Mano pozicija visada buvo B. Bet Maito bando išsiaiškinti ar ta pozicija iš esmės yra teisinga. Buvome draugai tokiais ir liksime  Ryčka
-
gliukas
-
Grįžti į Viskas apie kaitus / all about kites
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 8 svečių
|
|