|
Viskas apie kaitus / Discussion about kites
laser 02 Vas 2006 21:46
Giedriukas rašė:www.siauresvakarai.lt rašė:Intensyvus mokymasis trunka tris dienas, t.y. šešias – aštuonias valandas, po dvi tris per dieną (kai yra tinkamos mokymuisi oro sąlygos).<...>Baigęs mokslą pradedantis kaitborderis gali savarankiškai plaukti, žino kaip toliau tobulinti įgūdžius, moka saugiai valdyti kaitą...
Tai jie meluoja, ar as kazko nesuprantu Jei turesiu su kuo mokytis, bus kas moko- neperskystas  P.s. Kas skaitoma 1 treniruote? Mano supratimu "šešias – aštuonias valandas, po dvi tris per dieną". Dovanu nereikia. Interesas - ismokt!
Meluoja/nemeluoja labai slidus reikalas.
Pilna pakrante kaitu,smaitu,stropu,mokyniu,ciainiku
Bet vandeny matau tuos pacius veidus kuruos maciau pries 6metus su burlente.
-

laser
-
- Burės numeris: 0
Girmantas 02 Vas 2006 22:34
twora, padovanok man 16m^2 kaita, pashoksiu per antra treniruote. 
Girmantas LT 69 Soulraiderių grįžusių į hipermaterializuotą pasaulį blog'as - www.spotas.lt
-

Girmantas
- -
-
- Burės numeris: 69
-
benzas 03 Vas 2006 13:17
Girmantas rašė:twora, padovanok man 16m^2 kaita, pashoksiu per antra treniruote. 
Girmi, tu pakilsi gal net ir pirmos treniruotes metu...bet svarbiau kaituose yra nusileisti o ne nukristi... taip, kad jei yra noras ishmokti ir nusileisti..rashyk ar skambyk..apskritai tai zhiema labai geras periodas mokintis, poto ant vandens vos neishpirmo karto viskas pavyksta...
-

benzas
-
Girmantas 03 Vas 2006 13:36
twora nusileist neprase..  bet kokiu atveju, kai tik turesiu laiko tikrai pasinaudosiu kurio nors patyrusio kaiterio paslaugom.. 
Girmantas LT 69 Soulraiderių grįžusių į hipermaterializuotą pasaulį blog'as - www.spotas.lt
-

Girmantas
- -
-
-
Akinys 03 Vas 2006 14:05
shiaip pirmas shuolis kaituose psichologishkai yra analogishkas pirmam frontui burlentese - reikia uztraukt galine ranka ir neleist suveikt savisaugos instinktu
skirtumas ishryshkeja tik antroje manevro fazeje - sekmingam frontui ranka reikia laikyt iki galo (per anksti paleidus bus crash), o kaituose - laiku paleist ir patraukt priekine (nepaleidus bus crash'as)
akinys
-

Akinys
-
- Burės numeris: 626
-
Twora 03 Vas 2006 19:11
aloha,
del istraukos is siaures vakaru tai man tai panasu labai i KWAZIUNOFANTAZIJA... tiesa pasakius nemaciau dar bico kuris per dvi dienas sugebetu sugryzti i ta pacia vieta. tai aisku imanoma, bet reikia bico pazystancio veja, t.y. pvz. burlentejaus ir mokancio snowboardinti ir geru salygu.
plaukti pavejui tai tikrai galima ismokti. nevalingai pasokti gali net ir nemokedamas plaukti- ant kranto. o vat nusileisti- reikia pasip**ti.
ps
girmantai-
del kaito sorry- galiu pasiulyti tik naish'a 21.5m2. geras kaitas. apsoliuciai naujas.
pps
ir dar vienas mano pastebejimas. man zymiai rimciau atrodo kritika aitvaru atzvilgiu issakyta tarkim: benzo, gedo, maiklu, viktoro (cia vardinu tuos kurie prabande kaitus, visdar plaukioja ir burlentem) ar jezaus (respect kad siais metais pagaliau ciupo kaita uz ragu).
negu zodziai tu kurie to niekada to nebande. juk tik visiskas kvailys-bukaprotis gali teigti jog pvz seksas yra blogai, nei karto to nebandes.
siaip artaip man atrodo- esant pajuryje ar ten kur silta kai vejas pvz 6-7m/s ciulpti pirsta ir teigti jog nera vejo yra zymiai kvailiau nei paimti i rankas 16m2 kaita ir smagiai pasokineti tarp bangu. 
HANG'n'LOOSE
-

Twora
-
ad 03 Vas 2006 19:53
as pradejau grizineti i ta pacia vieta 8 diena (iskaitant bodydrega)
gal buciau ir anksciau gryzes,bet oro salygu nepasirinksi
tai dar reiktu tureti omeny,kad kokius 12 metu buriavau,su slide paskui kateri vazinejau..
pavejuj nuplaukti daug igudziu nereikia,bet grizti jei dar nesi bureves tai gerokai reikia pasiknist
viena zmogu neburiavusi mokinau tai jis per stipru veja (12-10 kaitai)
pradejo grizineti koki 20-25 savo kaitavimo diena (bet manau gabus bicas buvo) kiek laiko ir jegu skirsi tam tokius ir rezultatus turesi!
su burlente ne tiek reikia pasiknisti kol 10 is 10 greitus posukius neiskrentant is gliso daryti pradedi su 5m ar 7m bure, o su kaitu gizti (jei tik tiek) i ta pacia vieta tai manau lengvas kasnis...
Paskutinį kartą redagavo ad 04 Vas 2006 15:50. Iš viso redaguota 1 kartą.
"NAISH" JĖGOS AITVARAI, BURLENTĖS, SUP IR JŲ PRIEDAI JĖGOS AITVARŲ MOKYKLA http://www.windfun.lt Mob.:+37060120477, el.p.: naish eta splius.lt Artūras Dudėnas, ŠIAULIAI kaitų remontas
-

ad
-
- Burės numeris: 1000
-
Gintas 04 Vas 2006 20:20
Meluoja/nemeluoja labai slidus reikalas.
Pilna pakrante kaitu,smaitu,stropu,mokyniu,ciainiku
Bet vandeny matau tuos pacius veidus kuruos maciau pries 6metus su burlente.[/quote]
Hm, man irgi siek tiek keista. Itariu, kad naujuosius vejagalvius dazniausiai galima rasti kokiame nors akropolyje ar kitose "cozy" irengtose pirkimo vietose arba "smart" forumuose nei vandenyje. "Surfing" igijo visai kitokia prasme. Anksciau tikslas buvo palakstyti, o lenta buvo priemone. Dabar tikslas yra nusipirkti, o lenta priemone. Priemone lyg ir nepakito, bet tikslai skirtingi.
Pagal iskrypima panasi situacija turbut yra fotoaparatu rinkoje. Diskusijos ir foruminis fototechnikos ismanymas mazdaug 100 kartu lenkia jos naudojima, o apie gero kadro pagavima kalbeti yra blogo tono ir arogancijos zenklas.
O siaip neina lyginti, nes vaikysteje neturejau akropolio, kompo ir interneto. Esu nekompetetingas:)
-

Gintas
-
-
donacio 04 Vas 2006 20:58
O! Labai idomi ir prasminga diskusija  Bet as cia ne apie durnizmo lygi noreciau paporint..
Giedriuk: per 2-3 dienas (6-8val.) tu ir bet kuris kitas zinosi (optimistiniu atveju) arba susipazinsi (pesimistiniu atv.) tik kaito valdymo principus, plaukimo kryptis, saugumo sistemas, subines is vandens pakelimo ir lipimo ant lentos(zinoma kartu su kaito mojavimu, nes be to ir neiskelsi savo subines is vandens) technikas. To tau tikrai pakaks toliau savarankiskai tobulinti kaitserfingo igudzius.
Isitikines, kad per toki pat laika tu zinosi ir windserfingo basic'a, kuris tau leis nors ir drebanciom kojom, taciau visgi stoveti ant burlentes ir dreifuoti.. Tai gaunasi kad pradziamokslio greitis ir kite ir wind serfinguose labai jau panasus (cia tau sakau todel, kad tau rodos neidomu uzsiimti tuo kas per greit isisavinama). Bet sutik, kad nei vienu, nei kitu atveju nereiskia kad tu jau moki kaituoti ar burlenciauti.
Taciau tikra tiesa, kad kaitserfinge tobulejimas vyksta kur kas greiciau. O ir kas tame blogo?? Juk kaitserfinge tiek skirtingu plaukimo stiliu ir techniku, kad daugumai pritruksta parako bent is dalies ivaldyti bent viena.. Taigi nesibijok nuobodulio kaitserfinge - jo ten tiesiog nera.
Iki siol dazniausiai mano girdeti burlentistu nenoro kaituot argumentai yra.. baime, susijusi su nesekmingais pirmaisiais bandymais.. Tie argumentai kaip taisykle praslysta tarp zodziu, nes turbut bijoma atvirai tai pripazinti. Kiti gal tiesiog bijo bandyt, nes galvoja kad gali labai patikt..
Man patinka ir kite ir wid serfingas, nors as kol kas visiskai nustojau bulrenciauti, nes siuomet jauciu nepamainoma azarta kaitserfingui.
Peace,
-

donacio
-
sigis 05 Vas 2006 00:35
az rašė:as nezinau gal kazko nesuprantum, atleiskit..........
ps
man sis sportas atrodo kaip kokiu durniu
o gal as neteisus?
Perskaičiau šia genialia mintį ir šiek tiek supykau kadangi plaukioju su burlente. Tikrai sutinku kad išmokti kaitu varyt nera taip paprasta kaip 2x2, tai pat kaip ir išmokti plaukti burlente. Nemažai žmoniu tik pabandę jau garsiai rėkia "man sis sportas atrodo kaip kokiu durniu" vien dėl to kad nieko neišėjo ar pritrūko kantrybės. Bulente tramvajint pirmyn atgal sudas o su kaitu daugiau extreemo galima PASOKTI  , taip daug žmoniu kurie plaukioja 10metu burlente ir nesugeba pašokti, daug yra freestyle manevru iki kuriu kaip iki menulio, taip pat wave ne kiekvienam. Ir tai reikalauja daug pastangų. Tada kiti atranda kaitus ir jau po pirmo sezono pasoka gal net ir persiverčia nerealus extreemas. Su burlente taip pat galima pasikraut adrenalino, bet ne visu tokie kieti bumbulai kad to pasiekti. Kitiems išvis užtenka TV pažiurėti.
Ir nemanau kad tie žmonės kurie kažką tikrai gerai sugeba su burlente (freestyle, wave ar race) taip pat plaukiojantys su kaitais garsiai rekia kad tai yra šudas.
As ne prieš kaitus, tai tikrai sportas suteikiantis daug gerų emocijų.
Kiekvieno laisvas pasirinkimas su kuo plaukti, bet nebuna jei nesupranti rėti.
Turbut teisingai parašei "as nezinau gal kazko nesuprantu"
Pataisykit jei klydau.
Sigis
-

sigis
-
Vytautas S 05 Vas 2006 01:54
Kazkokia kvaila diskusija, kitus niekinti yra pats blogiausias dalykas.
Paziurekit i profus, jie tikriausiai tik sypsosi, netgi nesijuokia is tokios temos: kuris sportas kvailas arba nekvailas. Galima tik zavetis ir pavydeti kai kiti sugeba padaryti tai ko pats net nedrristum pagalvoti!
-

Vytautas S
-
Girmantas 05 Vas 2006 04:18
as tai dristu.. kartais net pagalvoju.. po metu kitu jie jau padaro..
-

Girmantas
- -
-
-
donacio 05 Vas 2006 17:20
dr. lapienis rase: "Surfing" igijo visai kitokia prasme. Anksciau tikslas buvo palakstyti, o lenta buvo priemone. Dabar tikslas yra nusipirkti, o lenta priemone. Priemone lyg ir nepakito, bet tikslai skirtingi.
Taip... yra tokia beda... bet turbut reiktu kiekvienam palikti jo savaji surfinimo supratimo dziaugsma.. Taciau vat mintyse permeciau pazystamu kaitioru ir burlentistu sarasa.. ir didzioji dauguma butu is tos pirmosios kategorijos, kurie siekia kaifo is palakstymo (na tik gal zmones tiesiog nesuvaldo pagundos kasmet atsisviezinti inventoriu...)
Asmeniskai man butent ta silpnybe kelia erzeli.. Silpnybe pirkti.. Taciau kartu suvokiu,kad tik silpnavaliai yra megiamiausia spekuliantu tiksline grupe.. Ir po sios isvados visos snekos apie pakitusius tikslus tampa nebeidomios.
Sekmes visiems ugdant valia 
-

donacio
-
alga 05 Vas 2006 19:46
sigis rašė:az rašė:as nezinau gal kazko nesuprantum, atleiskit..........
ps
man sis sportas atrodo kaip kokiu durniu
o gal as neteisus?
Perskaičiau šia genialia mintį ir šiek tiek supykau kadangi plaukioju su burlente. Tikrai sutinku kad išmokti kaitu varyt nera taip paprasta kaip 2x2, tai pat kaip ir išmokti plaukti burlente. Nemažai žmoniu tik pabandę jau garsiai rėkia "man sis sportas atrodo kaip kokiu durniu"
Nesiparink be reikalo -- kalba ėjo apie ledroges, o ne apie pačias burlentes.
Albertas
-

alga
-
- Burės numeris: 42
-
Bobas32 05 Vas 2006 20:28
Kadangi ši diskusija nekonstruktyvi, pilna priešiškumo ir šiaip nusišnekėjimų - Tema uždaroma.
-

Bobas32
- -
-
- Burės numeris: 32
-
Grįžti į Viskas apie kaitus / all about kites
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių
|
|