EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

apie baimes

Viskas apie kaitus / Discussion about kites

apie baimes

Standartinė Linas 08 Lap 2006 03:51

net ir pradėdamas šią temą nežinau ar tai gera mintis. panašu, kad tokiomis temomis labiau dera kalbėti susėdus prie stalo, su vyno taure, po gero pasiplaukiojimo ar panašiai, o forume paprastai vyrauja "trumpu post'u taisyklės", ... ir vis tik smalsumo, o gal noro priversti jus pasipasakoti, ką kiti prisimintų ilgiau nei 3 minutes, ryžtuosi pradėti šią temą.
iš karto prašyčiau susilaikyti nuo tokiu atsakymu, kaip: "... eik tu", "čia tai nieko" ir t.t., jei neturit ka rašyti, geriau tiesiog perskaitykit ir tyliai pamastykit.

panašu, kad turėčiau pradėti, kad išprovokuočiau jus ar tiesiog leisčiau temai užduoti vystymosi kryptį.

šį sezoną patyriau, kelis įvykius privertusius daug ką permąstyti ir imti vertinti kitaip. papasakosiu jums vieną, kuriame buvau daugiau lyg ir stebėtojas.

situacija. monciškės. pučia vakarai. jūra skalauja didžiąją paplūdimio juostos dalį. pucia 12-18 m/s. matau kaip vienas bičelis, pasijunta nebesaugus, gulasi ant žemės, laikydamas kaitą viršuje, bandydamas susivokti, ką turėtų toliau daryti (o gal bandydamas atsisegti). Aš iš toli pamatau, kaip jį pakelia 0,5m į viršų ir vėl nuleidžia ant žemės. pamažėle artėja kopų juosta. pradedu bėgti link jo. pamatau kaip kaitas užloopina ir šauna į kopas. jį išplėšia į orą manau kokius 6 metrus ir jis iš to aukščio krenta ant kuoliukų, kurie sukalti ir apipinti šakomis, siekiant apsaugoti kopas nuo juros bangų, bent jau taip atrodė iš mano pozicijos, tačiau nukrenta per 1 metrą nuo kuoliukų. tada kaitas startuoja į pakartotinį loop'ą ir jį plėšia per kuoliukus, trenkia į kopą ir ..... viskas nurimsta..... aš esu totaliai peršikęs, pribėgu artyn uždusęs, galvodamas apie tai ką aš pamatysiu: sudraskytą veidą, kūną sudarkytą ar su sulaužytomis galūnėmis, o gal ir visai lavoną. nesinorėtų to patirti dar kartą..... jam iš esmės viskas baigėsi stebuklingai gerai, nes pasirodo kaitas užloopinęs antrą kartą jį pratraukė visai virš kuoliukų (jis tik šortus susiplėšė), to aš dėl atstumo neįžiūrėjau.
va tokia istorija ir nei trupučio nepagražinta. kartais tokio veiksmo dalyvis to pats nė nemato arba dėl šoko nė nesupranta. iš šalies tai atrod eina na...

:(
Vartotojo avataras
Linas

Burės numeris: 26

nu,jo

Standartinė TTM 08 Lap 2006 04:18

Tiesa pasakius,panasus vaizdeliai ir leme mano apsisprendima pradeti buriuoti(nors salygos,ten kur gyvenu,labiau tinkamos kaitavimui),ir tik po to,kai pamaciau kaip normalus bachuriukai,net ir pradedantieji,varo pakeiciau savo nuomone kaitavimo link.Beje,karta buvau paprasytas padeti draugeliui pakelti aitvara(laikiau ji uz trapes rankenos,kad nenunestu).S...as,vejas,tai stiprus buvo-kilstelejo ji,o su juo visus mano 110kg ir drebtelejo uz 7m.(jau paskiau suskaiciavau)ta draugeli,tai dar vilko kokius 50m.Keliena taip suzalojau,kad apie visus sportus teko kokiems 2men pamirsti.Po to jau issiaiskino,kad virvutes kaito blogai suraisiotos buvo...Tai sportas labiausiai ir skaudziausiai baudziantis besmegenius,nors ir ne tik juos...

Respect! TTM
"Beethoven was deaf..."
TTM

...

Standartinė Windigo 08 Lap 2006 15:12

Nebenauja tema.
Didzioji dauguma traumu ivyksta krante ir sekliame vandenyje.
Del situacijos neivertinimo ir del nezinojimo. Neivertinimas del nezinojimo - sunkiausias atvejis. Neivertninimas del "uzaugusiu sparnu" ar "gaila irangos, gal dar nesegsiu" faktoriaus turi buti gydomas. Geriau kai rekomendacijomis pagydo kiti, negu paciam pandyti ivairius vaistus: kuoliukus, medzius, burlenciu vairus, persirengimo budeles ir pan.

Ir isikalkite visiems laikams (padekite ikalti naujokams), kad kursai reikailingi ne tam, kad isntruktorius uzdirbtu kelis litus, o tam, kad JUS ir aplinkiniai liktumete sveiki ir gyvy, o taip pat greiciau gautumete is sio uzsiemimo malonuma ir maziau vargtumete.

Jeigu matote spote naujoka, neismaneli, ar siaip koki itartina tipeli, besiruosianti kazka daryti su kaitu, issiaiskinkite, ar jis suvokia ka daro ir patarkite jam. Musu visu labui.
High performance kite/windsurf/SUP equipment
http://www.windigo.lt
Vartotojo avataras
Windigo

Burės numeris: 1

Re: ...

Standartinė Linas 08 Lap 2006 15:32

swell rašė:Nebenauja tema.

gal nepavyko akcentuoti pradėtos temos esminio cinkelio, bet norėjau išgirsti ne apie klaidas, o apie tai kas ką sukrėtė. pojūčius...
gal kas pajutote kad jau neišplauksite iš bangų, gal kas jautėtės priįėję "liepto galą" ir jau prisiminėte, ką blogo per gyvenimą padarėt ir t.t.
Vartotojo avataras
Linas

Re: ...

Standartinė Edas50 08 Lap 2006 15:45

Linas rašė:
swell rašė:Nebenauja tema.

gal nepavyko akcentuoti pradėtos temos esminio cinkelio, bet norėjau išgirsti ne apie klaidas, o apie tai kas ką sukrėtė. pojūčius...
gal kas pajutote kad jau neišplauksite iš bangų, gal kas jautėtės priįėję "liepto galą" ir jau prisiminėte, ką blogo per gyvenimą padarėt ir t.t.

Na ok - sia vasara, mokinausi su kaitu bodydragint :). Vejas is SSV 5-6ms. Is esmes nieko rimta. Na nudraginau nuo kranto kokiu 300m, ir kazkuriuo momentu nesugaudziau kaito ir anas tvojosi ant vandens... pabandziau pakelt, nesigavo, pabandziau dar kelis sykius - vel nesigavo, o tada ir prasidejo tryda - apsiciupinejau ir supratau, kad isplaukiau ne tik kad su trumpu hidriaku, bet dar ir be liemenes ir kazkodel pasirode, kad jiegos greit apleidzia ir pradedu grimzti. Vo tada jau pradejau galvot apie tai ko dar nespejau padaryt ir koks mano gyvenimas buvo. Laimei, siek tiek veliau pakilo vejukas ir man pavyko pasikelt kaita ir saugiai pargryzt krantan. Va tokia vat baime buvau apturejes.
----------------------------------
http://www.bareika.lt
+370 618 40022
Vartotojo avataras
Edas50
-

Burės numeris: 50

Standartinė baidas 08 Lap 2006 15:48

jei su kaitu tai mano kol kas (tfu tfu tfu) didziausia baime buvo , kai isplove viena linze ir bijojau, kad vakare palangoj negausiu nusipirkti kitos, bei kita diena negalesiu plaukti. :)

tikiuosi nepyksit... juk visokiu baimiu buna.. kiekvienam sava baisi ...

ai dar kai kaita nusipirkau bijojau, kad Bobas su manim nebekalbes :)
--------------------------------------------------------

OPERATORIUS.LT
+370 657 66770
Vartotojo avataras
baidas
-

Burės numeris: 123

Standartinė donacio 08 Lap 2006 17:39

Gera tema Linai. Tuoj ir as pameginsiu prisimint savo nuotykius.. Bet pirmiausia noreciau tart kad 100% sutinku su Swell mintimis! Atsakingi instruktoriai reikalingi ne tam kad is mokiniu pralobtu, netgi ne tam kad jus greiciau uzliptumet and lentos, o tam kad nenusisuktumet ateity galvos ir zinotumet kaip elgtis kritinese situacijose!

Na o dabar mane isgasdinusios istorijos:
1. Ja jau kadais aprasinejau.. Nemokedams, neapsiles, nesava iranga, per stiproka 12-14 m/s veja bandziau sokti aukstai.. rezultatas prisiplojimas ir nuplestas raumuo ir skausmai kurie jau persekioja 4 metus.
2. Visai nesena istorija.. Viena sios vasaros dienu plaukinejau sau ir nutoles labai toli nuo kranto (gal kokie 2-2.5 Km) gilyn i jura kazkokiu tai budu islauziau vos ne F16.. Mane taip sviede i ora.. kad i loopinguojanti kaita ziurejau is virsaus.. Na rezultatas aiskus - didelis crash'as.. Ir man taip atitrenke shonkaulius ir plaucius bly... kad geras 2-3 min gaudziau ora.. tiesiog negalejau ikvepti.. Ziuriu krantas toli.. galvoju jei kas rimto nutiko, jau galiu pradet melstis uz visas gyvenimo nuodemes ir ruostis amziniems skrydziams kazhkur TENAI.. Tai vat kokias 2-3 min nejuokais laukiau kol atsistatys kvepavimas.. Aciu die jis atsistate :)
Morale - nedarykite nesamoniu toli nuo kranto!! As net nesiruosiau kazkokio supertriuko daryti, kazhkaip tai savaime gavosi..
3. Sita jau rudenine istorija akinio nasruos. Pute pietus, o tai reiskia toks nezenklus side off'as ir smagiai gaudziau bangeles nasruose.. Po kokiu dvieju valandu performanco jau pradejo kirbet nedrasi mintis, gal jau laikas i kranta.. Na ir arteju as prie kranto (jau buvau toj vietoj, kur yra vejo seselio zona prie siaurinio mazojo molo) ir sugalvojau apsisukti ir sudrebt dar viena pilna raidingelis.. Tut to bylo.. Aisku besisukant visiskai dingo vejas, as dar meginau vaikyt kaita.. pameciau lenta, prasidejo shudmalimas ir kaitas aisku ikrito.. Ir ka gi, nors iki kranto kokie 200m buvo like.. man jo pasiekt nepavyko.. kaitas nesamas vejo pasisuko juros link, stipri srove nesa isilgai.. o as kovodamas su siais 2 veiksniais iriuosi preis veja ir preis sorve. Tai uztruko bemaz valanda - aciu die isplaukiau zenkliau nenukentejes.. bet paskuitnes 10-15 min galinejimosi buvo rimtas isbandymas - jegos bovo jau ant nulio.. sirdis rodesi ant liezuvio galo plaka.. Pasportavau kaip reikiant ta kart. Ir ismokau pamoka - no jokes with offshore winds..
Raidinu FLEXIFOIL, CAUTION, LF, SKWLKR + MOKAU KAITUOTI (IKO LEVEL 2/ID 3181)
http://www.banginis.info
donato@banginis.info
+37068897888
Vartotojo avataras
donacio

Standartinė Linas 09 Lap 2006 03:24

na va jau du "skenduoliai", o aš maniau kad tik man vienam jau rodės kad nebeišplauksiu.

Edai o kokio perkūno moknantis plaukti liemenės neužsidėjei? :shock:

Donatai, iš tavo paskutinio nutikimo supratau kad jau buvo rūgštu. ar ne tu visą laiką aiškinai, kad inventorius - chuinia, reikia atsisegti ir savo kailį gelbėti???

o dabar mano mažytė "skendimo" istorija. situacija turbūt kažkuo panaši į Mishos, pūtė pietūs ~ 11 m/s ir kokie 15 laipsnių nuo kranto. (tą avaitgalį vyko 3D varžybos, berods). Aš prisipučiau 16-uką (ant kranto atrodė kad kokie 7 pucia ir ne daugiau. o Juzakėnas dar pareplikavo "vėjas šiek tiek nuo kranto, jei ką nors sumalsi gali būti blogai", aš atsakiau, kad nieko tokio ir į jūrą. banga buvo tokia visai nieko. isplaukus pora šimtų metrų, pajutau kad vėjas tiek sustiprėjo kad jau nieko neontroliuoju o tik lekiu nuo bangos keteros ant kitos, ėmiau stabdyti subine rankomis ir viskuo kitkuo. :wink: ir staiga sustoju prieš pat tokį besiformuojanti kalniuką. ir vėją kokiai 15 sek visiškai išjungia. kaitas persiverčia ir gražiai mainuoja žemyn. man pasidaro kažkaip nejauku. pasuku galvą į jūros pusę ir pamatau kaip tiesiai virš galvos geri 4-5 m aukščio vandens kalnas, kurio viršūnė susisuka, pabala ir leidžiasi man ant galvos. smūgis, purslai, sūrus vanduo, skausmas nugaroje, gyvuliška baimė, iškylu virš vandens, atsimerkiu ir pamatau sekančią bangą kuri po poros sekundžių vėl užkloja mane..... ir taip ne dvi ir ne trys, o viena paskui kitą, tuo metu pakyla vėjas kaitas malamas bangų bando traukti mane į jūrą, mūša mus abu meta link kranto, taip ir keliaujam šventosios kryptimi. banga kuri per mane perėjo aš ją su kaito pagalba pasiveju iš paskos ir vėl praneriu kiaurai. suvaldau savo paniką, stengiuosi pasinaudoti trumpomis akimirkomis virš vandens, kad įkvėpčiau oro. suvokiu, kad kaitas, mano gyvybės plaukas, keliu jį, jis užloopina ir vėl į vandenį, po poros kartų tokių bandymų suprantu, kad kažkas negerai, pasižiūriu ogi stropos apsipynę aplink barą. plakamas tonų vandens bandau jas atkabinti, išsinarplioti. man atrodo kad tai truko visą amžinybę. permąsčiau viską savo gyvenime, atsisveikinau mintyse ne su vienu iš jūsų..... nežinau kiek visai tai truko, manau geras 30 min tai tikrai, šiaip ne taip sugebėjau išsipinti stropas pasikelti kaita ir parsibodidraginti link kranto. išplovė mane jau šventojoj. dar igai gulėjau ant kranto spjaudydamas vandenį. maniau, kad daugiau nebekaituosiu. ėmiau bijoti jūros...... :shock:

va taip man buvo..... anksčiau kai mintyse gavodavau, o kaip tai yra skęsti, galvojau kad tai labai baisu: dūsti trūksta oro, sukausto baimė ir t.t., dabar galvoju kad tiesiog kovoji ir kai baigiasi jėgos, tai įvyktų dau ramiau ir taikiau.

va taip aš susipažinau su banga. tai buvo mano krikštas, tikrąja to žodžio prasme. :oops:
Vartotojo avataras
Linas

Standartinė Akinys 09 Lap 2006 03:40

National Geography kanalas praejusi savaitgali rode laida apie zmogaus evoliucija. Kaip vienas ish esminiu "zmogejimo" momentas buvo pabrezta Homo Erectus suvaldyta gyvulishka ugnies baime - Homo Erectus pirmasis ishmoko kontroliuot ugni, kurent lauzus ir gamint ant ju maista.

Shiuolaikinis civilizuotas zmogus susikure saugia aplinka - jo nebemedzioja kardadanciai tigrai, jis daug maz ramus del rytojaus niam, sleep ir fuck ir t.t. Gyvulishkos baimes, kuriu suvaldymas kazkada stume zmogaus evoliucija, atsitrauke...

Galines rankos patraukimas yra viena ish tu baimiu, kurias smagu iveikt :)
Vartotojo avataras
Akinys

Burės numeris: 626

Standartinė Gintas 09 Lap 2006 03:56

Ruduo. Pries kokius 6 metus Kunigiskese atlekiau is Vilniaus , isokau i vandeni visas alkanas, palaksciau valanda. Vejas eme rimti. Galvojau, toliau nuplauksiu - daugiau pus. Nuplaukiau, isjunge. Nepastebejau debesies ateinancio nuo kranto. Vejas pasisuko nuo kranto. 86 l lenta prie 2-3m/s manes nelaike. Yriausi i kranta koki 1km visomis pozomis tempdamas lenta. Po kokios valandos nuo yrimosi pradzios pavyko pavyko pasiekti isilgai kranto tekancia srove. Buvo like kokie 300-400m iki kranto, bet jau ramu. Sroveje galima buvo prognozuoti judejima ir judeti labai greitai link kranto. Vanduo -15-16 laipsniu. Susalau, bet nepersalau. Saltis pradeda rimtai dulkinti smegenis jei vanduo saltesnis nei 12 laipsniu. Erzina plaucius beveik iskart nuo 11-9 laipsniu (mazas budamas technologiniam mikropleveliu gamybos procesui ieskojau optimalios vandens temperaturos. zemiausia salto vandens temperatura is ciaupo - 9 arba 11 laipsniu - neprisimenu jau:))
Issikepurnejau i kranta. Publika nuo kranto stebejo visa mano freestaila. Atbego Omonas arba Pantera (atsiprasau, neprisimenu), bet su buteliu (atsimenu) ir padejo nusinesti inventoriu iki Kunigiskiu. Buvau susales, bet uztat prisigeriau vos islipes. Kad ir kaip toli atrode krantas, bet kol saltis nepradeda griauti fiziologijos, refleksu, tol gyvenimas nepraplaukia.

Besiirdamas link kranto dazniausiai prisimeni visus svarbius, brangius ir siaip ivairius zmones ir kiekviena asmeniskai mintyse vadini q*vomis ir p*darais. Dalis tu reikalu pasakoma balsu, dalis mintyse. Viskas priklauso nuo yriu ir kvepavimo ritmo. Jeigu esu su jumis nors karta bendraves, tai po pusvalandzio maudymosi jau galite dziaugtis begiodami pliazu - jus buvote pamineti. Yris - Petras p*daras, kitas yris - o ta boba maximoje - q*va. Siek tiek poetas esu, esu ivaldes si paprasta rimavimo metoda. Tai stimuliuoja mastyma, palaiko blaivia mastysena ir kraujotaka smegenyse. Agresyvus nusiteikimas galbut padeda issiskirti adrenalinui. Nors po tiek metu buriavimo adrenalino galiu issiskirti lygioje vietoje be jokiu dirgikliu. Issivyste atbuliniai refleksai.

Pernai yriausi suluzus lentai nuo pietinio Akinio nasru molo galo. Per pusvalandi ar daugiau prinese prie siaurinio molo. Dar reikejo per tinkla perlipti. Susalau, bet saltis refleksu nepaliete. Vos islipau, atbego poilsiautojai su saldainiais ir degtine, zmona ir Grisa. Atsigeriau gerai degtines, susikisau uz zandu pora ananasiniu saldainiu, kuriu sokoladas niekaip nenorejo tirpti nuo zandu saltumo. Jokio sazines grauzimo arba isvis uzuominos apie tai kuo kuri vadinau juroje neliko.

Keistas tas jausmas. Kol stovi ant zemes visalaik kliedi jura. Kai islipi is juros po ivykio lyg turetum dziaugtis zeme, bet nespeji, nes is kazkur degtine atsiranda.

Stengiuosi neplaukti kai vandens temperatura kesinasi i isjungti raumenis. Fizikos ir chemijos valios pastangomis nesuvaldysi.
Paskutinį kartą redagavo Gintas 09 Lap 2006 14:07. Iš viso redaguota 1 kartą.
"Vėjas galvoje" buriavimo mokyklos Trakuose. Visą informaciją rasite čia:
http://www.vejasgalvoje.lt/index.php?op ... iew&id=130
Vartotojo avataras
Gintas

Standartinė Linas 09 Lap 2006 04:37

pizdec Gintai, maniau kad iš juoko uždusiu, rimtai peršikau kad jau neprasikvėpuosiu... :D :D :D :D :D :D :shock: :D :D :D
Vartotojo avataras
Linas

Standartinė baidas 09 Lap 2006 04:38

neskaitant atvejo su linzem pora atveju pamineti galima butu. :D

pirmas senas ir visai netragiskas daugelio sutapimu deka. tiesiog reiketu ji pamineti, kad ateinancios kartos nedarytu taip kaip mes kvailiojom.
veiksmas gruodzio dvidesimt kelinta. Oro t= ~+1+2. rukas. matomumas ~ 50-100m. (stovint ant palangos tilto, nuo vidurio nesimato nei galo nei kranto).
vejas PR (nuo kranto)

perbridus per ledo lytis vyksta plaukimas.
As (ltu123), bobas (ltu32) ir algis (ltu19), kuris i jura lindo pirma karta gyvenime plaukiame. nutolus nuo kranto per 200-300 metru vejas siek tiek keiciasi ... bobas galvodamas, kad plaukia i jura praplaukia uz keliolikos metru nuo palangos tilto... grizti i ta pacia vieta is kurios isplauke teleloto ...
visi buvom susitare nepaleisti vienas kito is matomumo ribu.... jei sukasi vienas sukasi ir kiti ... mes apsisukom algis nuvare tolyn... grize i kranta su bobu pralaukem ~30 min. minti kviesti pagalba keite mintis, kad po 30-40 min jei kas atsitiko pagalbos jam nebereikes.
viskas baigesi ok.
dar vienas bandymas pasitikrinti ar mes laimingi buvo vasario 1diena
viskas baigesi ok.
trecia karta nebebandysiu.

OPERATORIUS.LT
+370 657 66770
Vartotojo avataras
baidas
-

Burės numeris: 123

Standartinė Linas 09 Lap 2006 04:38

to Gintas:
tokią graudžiai verksmingą temą pacherinai :lol: :lol: :lol: :lol:

respect
Paskutinį kartą redagavo Linas 09 Lap 2006 20:07. Iš viso redaguota 1 kartą.
Vartotojo avataras
Linas

Standartinė avantmov 09 Lap 2006 13:59

su jura reikia susidraugauti tada ji atnes daug dziaugsmo ir tam reikia pairuosti:
pries plaukiant yvertint situacija ir elgtis adekvaciai savo lygiui , patikrint inventoriu, apgalvoti bei buti pasiruosusiam bet kokiam kritiniam atvejui ...joks instruktorius tuo momentu ,kai apims panika nepades - ta turi suprast dar krante.
to Linas --juk nemazai pamoku turejai juroj,o klaidos vis kartojasi...kiek stebedavau tave krante ,vis mintis pareidavo--dasizaisi. tau juk geriau zinot ar medicina visagale..
apie Donato atveji: vejo kryptis buvo tada 60 laipsniu nuo kranto !!! na,pagalvojau, patirties netruksta,plaukioja burlentininkai. taciau Doncia issidure ant to, kad nezinojo ,jog toj vietoj ,kur skalbenke ,vejas dingsta net prie pietu krypties..dabar jau zino
nors ,pvz, Akinys savo namuose jautesi puikiai-tereikejo daugiau uzkilt y veja prie pagrindinio molo ir saugus gryzimas garantuotas
avantmov

Standartinė donacio 09 Lap 2006 18:04

Donatai, iš tavo paskutinio nutikimo supratau kad jau buvo rūgštu. ar ne tu visą laiką aiškinai, kad inventorius - chuinia, reikia atsisegti ir savo kailį gelbėti???

Blyn.. tai kad nesavo kaitu plaukiau.. ir jis buvo naujutelis.. Tai visa ta laika besiiriant ir senkant jegoms nuolat ir galvojau - nu vsio atsisegu.. ai dar ne, gal datemsiu iki kranto.. :) Ir zinokites galejau nedatemt.. nes jegu issekimas uzklumpa staiga ir manau galejau net netekti samones.. o tada bul bul bul..

savicius rase: anksčiau kai mintyse gavodavau, o kaip tai yra skęsti, galvojau kad tai labai baisu: dūsti trūksta oro, sukausto baimė ir t.t., dabar galvoju kad tiesiog kovoji ir kai baigiasi jėgos, tai įvyktų dau ramiau ir taikiau.

Mano mintis atkartojai.. kai jegos ant ribos - viskas jau rodosi kaip ir dzin.. tiesiog pasinetrtum ir nurimtum..

Ir dar.. kokiu budu puciant pietums akinio nasruose tave nese link sventosios.. gal link butinges? arba tada pute siaure? :wink:
Raidinu FLEXIFOIL, CAUTION, LF, SKWLKR + MOKAU KAITUOTI (IKO LEVEL 2/ID 3181)
http://www.banginis.info
donato@banginis.info
+37068897888
Vartotojo avataras
donacio

Kitas

Grįžti į Viskas apie kaitus / all about kites

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Prisijungimas nariams