|
Viskas apie kaitus / Discussion about kites
tadas bestkites 21 Kov 2007 17:37
Noreciau prisijungti prie swell'o padrasinimu - tikrai neverta nuleisti ranku.
Turetu paguosti tai, kad LR nera pats tinkamiausias krastas mokytis kaituoti, ir ko gero visi praejome per tamsias fazes, kai norisi i viska spjauti, nes neiseina, nera laiko, o kai turi laisva diena- nera vejo...
taciau buk tikra, kad pajutusi kaitavimo malonuma, tikrai nesigailesi idetu pastangu...
vienas kelias sumazinti frustraciju - pradeti mokytis ziema.. tada pirmi rezultatai ateina kur kas greiciau:)
Kitas patarimas, pasiimk mokanti kaituoti drauga ir dumk ten kur pucia (egiptas, tarifa ar pan).. gera savaite praleista palankiose salygose tikrai duos rimta postumi igudziams - grisi savarankiska:) ir tada galesi ramiai isnaudoti galimybes cia...
sekmes ir kantrybes,
tadas
http://www.bestkiteboarding.lt
kaitavimo iranga ir mokymai
-

tadas bestkites
-
-
eugenijus 21 Kov 2007 18:35
Akinys rašė:eugenijus rašė:Akinys rašė:shia, sekancia, dar sekancia ir visas kitas vasaras idejiniu pagrindu mokinsiu serfingo, arba kitaip tariant bandysiu perduoti tas skurdzias zinias, kurias pavyko igyti paciam. jei ka domina - kreipkites. tiesa, apmokymo kokybes negarantuoju, bet uz tat mokinsiu uz aciu.
Gedai ir as noriu, bent jau ant LT, tavo zinios yra neskurdzios ! Jau surf licha turiu  Galime atidaryti pirma Rip Curl surf school`a 
Augi, ash biznio ish savo hobio nedariau, nedarau ir nedarysiu - kai ash vaziuoju pas Jura, ash galvoju tik apie ja, o ne apie materialius dalykus. jei pradeciau apie tai galvot, netekciau dalies malonumo...
Biciuli, tu kazkoki breda nesi  prie ko cia biznis  serfingas uz dyka, kad zmones turetu galimybe pabandyti, butu idomi veikla, galeciau pakalbeti su Rip Curl del keliatu lentu. Tai gi cia, serf kulturos delei
Kas del mokyklu ir laisvalaikio supratimo, pritariu Viktorui. Nu , bet kaip visda atsiras "instruktoriu" kuriu devizas " 3 dienos ir plauksi kaip dievas " 
slingshotsports.com facebook: Slingshot Lithuania http://www.sskites.ltskype: s.v.k.eugenijus tel.nr. +37065077666
-

eugenijus
-
- Burės numeris: 0
-
laser 21 Kov 2007 21:37
Cibai dabar tavo eile rasyti grazu teksta 
-

laser
-
donacio 21 Kov 2007 23:50
laser rašė:Cibai dabar tavo eile rasyti grazu teksta 
Lazeri o galima man brukstelt zodeli..  Aciu
Siaip matau visai sveika dienele neuzsukt i si foruma - i daug klausimu atsako kolegos
Rasa, l.gerai kad issakei savo nuomone! Tiesiai sviesiai ir atvirai. Matau jau esi gavusi kruva teisingu patarimu - daugiau kantrybes, daugiau praktikos ir plauksi!!
Man taip pat labai knieti siek tiek pasiaiskint santykius - na kad as tikrai nudirbau tiek darbo kiek zadejau. Bet apie tai pasnekesim akis i aki.. Bet kokiu atveju, atlikes "remontininko" darba (t.y istaises klaidas tu sama -uchku kurie pamirso ismokint tave esminiu dalyku) as vistiek tave paleidau pilnai valdancia aitvara, supazindinta su visais persepjimais, teorija ir prasilenkimo taisyklemis + pastaciau tave ant lentos = tikrai gebancia saugiai savarankiskai praktikuot. Zodziu per ta neisivaizduojamai trumpa laika tu tikrai pasiekiai daug!! Ir dabar galiu patvirtint kad esi gabi mokine ir tikrai gali kaituoti!!
Visoj sitoj istorijoj yra dar vienas svarbus momentas.. Tu geriau papasakok kokia tau lenta pardave vieni labai populiarus x... prekeiviai.. Turedama tokia - tu ir si sezona slampinesi pakrantemis ir keiksi visa svieta..!! As juk tau tada sakiau - lenta visiskai netinkama pradinukui ir zenkliai apsunkins tavo pirmuosius zingsnius. Taciau tavo prioritetai tuoemt buvo visai kiti..
Dar del tos beviltiskos mokines kuria minejai.. Su ja kursas buvo nutrauktas po matracinio aitvaro valdymo.. Tik paemus 3m C kaita i rankas ir ji ir as aiskiai supratom - pamokas reik baigt. Ir mes baigem!! As si atveji miniu todel, kad noriu pasakyt jog tikrai nera taip, kad mokomi visi mokiniai is eiles - tinka jiems kaitavimas ar ne..
Buvo ir dar vienas panasus atvejis, kada 2 suage vyrukai, del jiems nekarta minetu priezasciu niekaip neisisavino elementariu ir paprastu dalyku ir kiekviena kartas su kaitu jiems budavo lyg pirmas.. Atrodytu tokiems reiktu uzdraust kaituot..?? Taciau jie juk suauge, 10 kart perspeti apie visas problemas ir pavojus.. taciau kartu pilni enetuziasmo ir ryzto kaituot.. ir as vis tiek del to ryzto juos sveikinu.. Ir tikiu kad si sezona vistiek jiems iskiepysiu kaitbordingo pagrindus. Zinoma uz papildomus pinigus - o kas is musu dirba dykai ar gyvas vien sventa dvasia..?? Vikis bande (sventa dvasia maitintis) - ir tam nepavyko...  (Viki neisizeisk, cia as draugiskai)
Ka noriu pasakyt - kartais egzistuoja objektyvus sunkumai - ir ne visuomet buna kaltas vien tik isntruktorius
Taigi, atsilus orams atvaryk i pajuri, gausi is manes normalia lenta ir plauksi ta pacia diena. Ir tai tau nieko nekainuos :!:  O tai blaskaisi po kazkokias latvijos pakrantes.. megini kaituot viena (ko tau nerekomendavau daryt) ir dar nirsti paskui..
Swelai aciu uz tavo geranoriskuma ir pasiulyta pagalba, taciau manau Rasai pilnai pajegus ir pats pegelbet !!
-

donacio
-
donacio 21 Kov 2007 23:55
Smiltele, matau tavim jau uzsiims si sezona surfingo mokytojai.. Tik zinok visi jie jau vede ir turi vaiku
Siaip smagu girdet, kad yra entuziastu push'int surfo dvasia..
-

donacio
-
kristis 22 Kov 2007 00:00
as cia bisky ne y tema bet is kokios salies yra flexifoil? 
-
kristis
-
Windigo 22 Kov 2007 01:53
donacio rašė: Swelai aciu uz tavo geranoriskuma ir pasiulyta pagalba, taciau manau Rasai pilnai pajegus ir pats pegelbet !!
Nebutina dekoti, nes neketinau nei tau nei kam kitam cia padeti. Norejau tik duoti nuosirdu patarima nusivylusiai kaitiorei ir ja padrasinti.
-

Windigo
-
- Burės numeris: 1
-
Nobody's 22 Kov 2007 02:07
kristis rašė:as cia bisky ne y tema bet is kokios salies yra flexifoil? 
pamirsai prirasyti dar klink klink. 
-
Nobody's
-
Laisvunas 22 Kov 2007 04:42
Nu Viktorai kazkaip tu cia susiplioncinai...tai tu siuleisi mazutei pagelbet....tai rasai,kad niekam neketini padet....apsispresk,kaip gi cia yr...... ! ?
CIBAS Burlentės,kaitai,surfingas-prekyba,mokyklėlė www.cibas.ltIrangos remonts... +370 69924884 +370 52359350
-

Laisvunas
-
- Burės numeris: 16
Laisvunas 22 Kov 2007 04:53
Lazeriuk,tu jau nepyk......nebeturiu laiko as siom pasakom.....
CIBAS Burlentės,kaitai,surfingas-prekyba,mokyklėlė www.cibas.ltIrangos remonts... +370 69924884 +370 52359350
-

Laisvunas
-
- Burės numeris: 16
Windigo 22 Kov 2007 11:33
Nieko as cia Laisvunai nesusiplioncinau, tiesiog nepatinka, kai mano zodzius varto taip, kaip nori sau i nauda...
-

Windigo
-
- Burės numeris: 1
-
smiltele 22 Kov 2007 12:58
donacio rašė:Smiltele, matau tavim jau uzsiims si sezona surfingo mokytojai.. Tik zinok visi jie jau vede ir turi vaiku  Siaip smagu girdet, kad yra entuziastu push'int surfo dvasia..
Ir kodel toks geliantis Donacio? Atsipalaiduok ir kita karta zinok, kad ne visi tik viena smegenu pusrutuli naudoja
Bet kuriuo atveju aciu uz perspejima.
-

smiltele
-
morewind 22 Kov 2007 13:34
Nu tai kokia ten ta lenta kur pardavimo pro'fai isiūlė?
P.S. o surfingo kulturą pushinti prisidėsiu visomis penkiomis, tik peleką vieną dasiorganizuoti reikia ir galim varyt pakabėt ant bangų
/)___/)___/)_(\_________(\_(\_(\__
-
morewind
- -
-
Bobas32 22 Kov 2007 14:27
Rasa nėra negabi. Ją reikia įvesti į savianalizės būseną. Jeigu daug patarinėji, tada viskas gerai. Bet nusisuki ir būna kad pasimeta. Reikia tiesiog plaukti ir mokinti "distanciniu" būdu, kad nepriprastų prie nuolat šalia esančio instruktoriaus.
P.S. Čia jeigu įsivaizduoju kalba apie Rasą, kurios telefonas 869923xxx 
-

Bobas32
- -
-
- Burės numeris: 32
-
Rasa 22 Kov 2007 14:30
swell rašė:Dabar apie tavo atveji. Kas konkreciai tau nesigauna? Nesuvaldai kaito? Neatsistoji ant lentos? Bijai kaito jegos?
Nesigauna atsistot ant lentos -kol laikau kaitą 12, rodos, greit greit įkišu kojas į kojakilpes, bet kaitas krypteli į šoną, nes banga stumteli ar šiaip kaitas sugalvoja paišdykauti, o gal dar kas, nežinau, tik prarandu pusiausvyrą, ir mane išmeta iš balno, tada vėl viskas iš naujo ir taip be galo be krašto. Paplaukti pavyko kuršmarėse, kol su Tata nesusipynėm stropomis. Tada ir pasakiau - taškas! Iki to taško buvo dar daug daug bandymų plaukti. Toj konkrečioj situacijoj nežinau, kiek buvo mano kaltės, kiek jo, aš nekomentuosiu, bet kol išvilkau kaitą į krantą, kol išpainiojau visą dumblą, keikiau visą pasaulį ir save pirmiausia  . Bet tema apie instruktorius, čia tik pasidalinau savo "patirtim" donacio rašė:Rasa, l.gerai kad issakei savo nuomone! Tiesiai sviesiai ir atvirai. Matau jau esi gavusi kruva teisingu patarimu - daugiau kantrybes, daugiau praktikos ir plauksi!! Man taip pat labai knieti siek tiek pasiaiskint santykius - na kad as tikrai nudirbau tiek darbo kiek zadejau.
Taip, Donatai, tu dirbi gerai. Nenoriu peikti prieš tai buvusio mano instruktoriaus, jis čempionas, ir tai daug pasako, bet mano subjektyvia nuomone - su tavim buvo geriau...  Apie kitus turiu nuomonę susidariusi tik tiek, kiek yra info šiame forume, todėl išsamiau nekomentuosiu. Aš aname poste kalbėjau apie mokinio sugebėjimus išmokt kaituot - vieniems tai duota, kitiems, deja, ne. Tai mano nuomone, esu iš tų, kuriems neduota. Bet prieš mokslus tikrai sakei, kad aš tokia kieta, tokia gabi, kad man išmokt kaituot vos ne kaip du pirštus... buvo! Vėliau skaitydama forumą apie jūsų pasišaipymus iš čainikų, iš "žvakių", iš mokytojų, kurių mokiniai vėliau kelia grėsmę, nes grybą pjauna, irgi padėjo man apsispręst. Tai šiuo metu aš ir tesu ta "žvakė". Bet perskaičius visa, ką jūs čia po mano posto parašėte, pradėjau svyruoti  Tos nesėkmės kažkiek pasimiršo, gal dar ir mėginsiu  Aišku, lentą turėsiu pasikeist į didesnę. Dėl to, kokio gamintojo ji turi būti, nuomonės neturiu.
Latvijoj kaitavau ne viena - su Romu ir avantmovu. Tik jie kažkur jūroj, o aš prie kranto. Na, gal ir galima sakyt, kad viena
Kalbėdama apie atlygį ir instruktoriaus atsakomybę, kalbėjau apskritai, o ne turėdama tave, Donatai, galvoje. Rašinėju čia retai, tai sukišau viską į vieną postą, nes tai buvo iš dalies į temą. Instruktorius neturi, atidirbęs savo valandas, paleisti "į laisvę" savo mokinio, jei mato, kad jis nevaldo kaito ir kelia grėsmę. Jis turi tiesiai šviesiai sakyt, kad, žinai, gerbiamasis, arba mesk šį užsiėmimą, arba dirbam toliau. Kas liečia mane, tai pasikartosiu, manau, kad esu iš tų, su kuria reikia dirbti toliau.
Ir chaliavos čia neieškau, jei ką, susimokėsiu  . Savarankiškai į jūrą bent jau pirmą kartą po ilgos pertraukos tikrai nelįsiu. Beje, visai aš ne nirštu, aš tik pasidalinau savo mokymosi patirtimi ir išsakiau savo nuomonę. Jei ir niršau - tai tik ant savęs, kad ne bobų čia sportas ir pan. Yra kelios išimtys, bet jos tik kelios, be to, ir metų joms -15
Visiems už palaikymą dėkui, labiausiai paveikė morewind'o žodžiai:). Ligi tol maniau, kad tik man vienai taip...
-
Rasa
-
Grįžti į Viskas apie kaitus / all about kites
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 11 svečių
|
|