EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

suBESTEJIMAS....

Viskas apie kaitus / Discussion about kites

suBESTEJIMAS....

UNREAD_POST benzas 31 Lie 2007 10:14

Kaip zinia as subestejau ir del to ne tik ,kad nesigailiu, bet laaabai dziaugiuos.Kiekvienas ilipimas i vandeni su siais kaitais tik patvirtina mano superini pasirinkima.
Taigi po nuodugnaus Best kaitu ir Drive lentikes testavimo ivairiausiomis salygomis noreeciau pasidalinti savo ispudziais bei pastebejimais.Kad nebutu nuobodu skaityt apzvelgsiu pagrindinius mano manymu dalykus, su intencija smulkiau gilintis i bet kuriuos jus dominancius klausimus siu kaitu ir lentikiu atzvilgiu...
Testuoti: Waroo15; Waroo13; Waroo pro11; Waroo 7; Yarga 13, bei lentike Best drive131.

Na pradesiu turbut nuo Waroo:
Patogesnio baro turbut nelaikiau rankose... ;) liaupsinanciai skamba? pameginkit paneigti ;)
Si bara naudojau tiek waroo15 tiek yarga13... neturi skremuliu kitaip tariant c tipo kaitu baras. Paprastas bei funkcionalus gal siek tiek per toli yra jegos reguliavimo dirzas, bet tai isprendziamas klausimas trumpinant jegos virve (kalbu apie standartine komplektacija).Ant slankiojancios jegos virves yra lengvaislankiojantis fiksatorius uzfiksuojantis bara tam tikro momento reikiamoi padeti bet ne tiek standziai, kad negaletum jo pajudint( nu ziauriai patogus dalykas be kurio jau nebeapsieinu ir prie kurio iskarto pripratau).Nors ir nelaikau tai labai svarbiu bet patogumui nemaisantis yra suktukas, jungiantis jegos virve ir stropas, neleidzintis i viena puse joms susisukti.
Kiek anksciau buvau megines bow tipo kaitus visada mane nuvildavo tai, kad valdymo metu baras budavo arba per minkstas arba per kietas tuo nulemdamas kaito esamos padeties nejautima(nors tai turbut ir pripratimo reikalas)..Bet si skepttiska poziuri paneige waroo...pasirodo,kad ta pojuti galima keist manipuliuojant baro stropu prrisima prie galines skatorinos....rezultate man jis tapo absoliuciai priimtinas.
Del puikaus lifto, laikymo ore, stabilumo bei prognozuotiskumo nekalbesiu, nes tuo gali isitikint bet kuris paprases patestuot waroo kaitus. O sios savybes yra pagrindines tvirtai ir komfortabiliai jaustis vandenyje ir ore...
Taigi rekomenduociau pradedanciamjam ir pazengusiam kaiteriui juolab, kad galima komplektuoti du kaitus su vienu baru kas zenkliai pigiau...
Taupant savo ir jusu laika bei norint smulkiau pasigilint i kiekviena situacija ar niuansa, tikslingiau butu parasyt klausimus kuriuos ir panagrinetumeme.
Benzas
Vartotojo avataras
benzas

UNREAD_POST laser 31 Lie 2007 11:10

:wink:
Vartotojo avataras
laser

Burės numeris: 0

UNREAD_POST Audrius 31 Lie 2007 18:09

del waroo
15 ir 9 kv - geras derinys? (svoris 75kg)
apie sugumo sistema parasyk
Audrius
LTU 35
Vartotojo avataras
Audrius

joo

UNREAD_POST Egis 23 31 Lie 2007 19:18

parsidavei, zinia....
Vartotojo avataras
Egis 23

UNREAD_POST benzas 01 Rgp 2007 07:33

Audrius rašė:del waroo
15 ir 9 kv - geras derinys? (svoris 75kg)
apie sugumo sistema parasyk

sakyciau geriau butu 13-9 nes apsieitum su vienu baru..
saugumo sistema..sukonkretink ka konkreciai turi omeni klausdamas...?
pagrindine saugumo sistema yra smegenelese.. 8)
Vartotojo avataras
benzas

UNREAD_POST Twora 01 Rgp 2007 09:50

alohA,

as tai kai pereisiu i best'a tai imsiu 15,11,7.
ka manai benzai?
HANG'n'LOOSE
Vartotojo avataras
Twora

UNREAD_POST Audrius 01 Rgp 2007 12:09

15, 11 ir 7 idealu, manau, bet trys bow? ar ne perdidele prabanga?
as 15 jau turiu, man jis patinka. 9 esu bandes, man pasirode kad jis traukia vos ne kaip mano senas C 12 todel manau gal pakankamai jie persidengs?
del saugumo: jei tas fiksatorius i kuri atsiremia baras nureguliuotas gana zemai atejus gusiui nera kur baro atleisti.. reikia stumti per jega su visu fiksatoriumi ir bet to ten tikrai jau viskas toli gaunasi (as vos pasiekiu dipoweri)
Audrius
LTU 35
Vartotojo avataras
Audrius

UNREAD_POST benzas 01 Rgp 2007 12:47

Twora rašė:alohA,

as tai kai pereisiu i best'a tai imsiu 15,11,7.
ka manai benzai?

nu ja tai optimaliai komfortabiliausiai paimtum visa vejo diapazona ir apsieitum su dviem barais..
Vartotojo avataras
benzas

UNREAD_POST benzas 01 Rgp 2007 12:59

Audrius rašė:as 15 jau turiu, man jis patinka. 9 esu bandes, man pasirode kad jis traukia vos ne kaip mano senas C 12 todel manau gal pakankamai jie persidengs? )

del traukos tu teisus 9 kaip 12c...
Audrius rašė:del saugumo: jei tas fiksatorius i kuri atsiremia baras nureguliuotas gana zemai atejus gusiui nera kur baro atleisti.. reikia stumti per jega su visu fiksatoriumi ir bet to ten tikrai jau viskas toli gaunasi (as vos pasiekiu depoweri)

kai lipi i kranta fiksatoriu nustumk iki galo..o tam kad pasiektum jegos reguliavimo kilpas tai sutrumpink jegos virve, bet tuomet ir baro stropas prie kaito tvirtink tiek pat trumpiau...pameginsiu imest fotkes, kad aiskiau butu...
Vartotojo avataras
benzas

UNREAD_POST tadas bestkites 01 Rgp 2007 20:32

best waroo 9 gana galingas kaitas... sakyciau prie normaliu 7-8 m plauksi ir pjausiesi pries veja...

be to kaitas ypac manevringas, taigi gali islausti papildoma metra jei netingi mojuoti:)

su 15 per daug patirties neturiu ... gamintojas sako kad turetum plaukti iki kokiu 11m/s, taciau cia pats jau turi daugiau patirties...

bet kuriuo atveju 15 ir 9 kaitai persidengia: si pavasari buvo diena, kai elektrenuose vienu metu plauke best waroo 2006 16 ir 12, 2007 11 ir as su 2007 9 (lenta 131+39, su nemazu rockeriu, )... niekas neturejo problemu...

tadas
http://www.bestkiteboarding.lt
868541921
Vartotojo avataras
tadas bestkites

UNREAD_POST cliff 01 Rgp 2007 21:14

tadas bestkites rašė:best waroo 9 gana galingas kaitas... sakyciau prie normaliu 7-8 m plauksi ir pjausiesi pries veja...

868541921

Laba, kadangi Bestas skaiciuoja praktishkai 1$=1EUR tai sakykim kokia motyvacija butu pirkti brangiau is LT dylerio nei atsisiusti is USA. (apie muitus ir pvm nekalbam, nes yra usa dealeriai kurie duoda diskounta dar dideniam % nuo list price)

t.y. siap idomu kas ineina i garantines salygas ir pan, ir ar jau teko kam nors Lietuvoj jomis pasinaudoti.

Aciu.
http://www.hero.lt
GoPro kameros ir priedai | SUUNTO , Garmin laikrodziai <<<< -- spec kaina extreme-sports.lt
Vartotojo avataras
cliff

UNREAD_POST laser 01 Rgp 2007 21:36

Kad bow traukia geriau nei C tai dar vienas dyleriu sugalvotas reklaminis mitas.
2007m C ir BOW/SLE traukia vienodai.
Kas noiri pasilygint galim pabandyt su 12ku ar 9ke .
Ir kas duos pirmas duba nuo periboro da irgi dydelis klausimas.

Cia seip pamastymas.
Bestas niprieko :)
Paskutinį kartą redagavo laser 01 Rgp 2007 23:43. Iš viso redaguota 1 kartą.
Vartotojo avataras
laser

Burės numeris: 0

UNREAD_POST tadas bestkites 01 Rgp 2007 22:02

[quote][Laba, kadangi Bestas skaiciuoja praktishkai 1$=1EUR tai sakykim kokia motyvacija butu pirkti brangiau is LT dylerio nei atsisiusti is USA. (apie muitus ir pvm nekalbam, nes yra usa dealeriai kurie duoda diskounta dar dideniam % nuo list price) ]

Praktiskai visu brandu kainos USA ir Europoje skiriasi.. ir beje ne tik kaitu, bet ir elektronikos, fototechnikos etc:(

kainas skirtinguose regionuose nustato pagrindine kompanija..
viena paguoda, kad dabar http://www.bestkiteboarding.com puslapyje kainos nurodomos ir usd ir eur (pvz best harness 129 usd/129 eur) - nors nereikia irodineti, kad neuzsidedu virs normos :)...

tadas
868541921
Vartotojo avataras
tadas bestkites

UNREAD_POST tadas bestkites 01 Rgp 2007 22:15

Kad bow traukia geriau nei C tai dar vienas dyleriu sugalvotas reklaminis mitas.

dar pries keleta metu pagrindinis kaitas at LT buvo 14 ar 16. Dabar daugumos didziausias (neretai ir vienintelis:) kaitas yra 11 ar 12..

tobuleja tiek c tiek ploksti kaitai, tad negalima absoliutinti... tiesiog to paties dydzio skirtingu modeliu/tipu/metu kaitai skiriasi savo savybemis tame tarpe ir galia..
best waroo 9 yra galingas kaitas, pagal savo dydi... be to labai manevringas, todel patyrusiose rankose sukuria pakankama trauka net esant nelabai dideliems vejams. aisku, jei nori laikyti kaita stabiliai ir plaukti kaip garvezys - renkiesi didesni kaita (pvz 15:))

tadas
kaitavimo iranga ir pamokos
868541921
Vartotojo avataras
tadas bestkites

UNREAD_POST Laisvis39 01 Rgp 2007 22:27

laser rašė:Kad bow traukia geriau nei C tai dar vienas dyleriu sugalvotas reklaminis mitas.
08m C ir BOW/SLE traukia vienodai.
Kas noiri pasilygint galim pabandyt su 12ku ar 9ke .
Ir kas duos pirmas duba nuo periboro da irgi dydelis klausimas.

Cia seip pamastymas.
Bestas niprieko :)

Kažkada seniai burlenčių diskusijose keli buriuotojai įrodinejo, kad nereikalingos Lietuvoje didelės burės, kad pilnai pakanka 6m2, man tuo metu, bepradedant buriuot, tai buvo pakankamai juokinga. O dabar žinau, kad tai tiesa, viskas priklauso nuo mokėjimų ir įgudžių.
Tačiau dar yra ir kita pusė - varžybinė. Turiu omeny greičio rungtis, ten renkiesi didžiausią toms sąlygoms skirtą burę, manau, kad tikrai rinktumėtės C 12m2, o ne Bow 9m2.
Tie, kas dalyvauja greičio maratonuose, pasakykit, kaip ten su tais kaitais yra, o gal visai skirtingai nei su burėm?
Vartotojo avataras
Laisvis39

Burės numeris: 39

Kitas

Grįžti į Viskas apie kaitus / all about kites

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Prisijungimas nariams