EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

Linutei kompai yra svetimybe. Padekit...

Bendra tema apie viską
General discussion

UNREAD_POST Zibule 24 Spa 2007 19:05

Linute jau isigijo kompa, sveikinu ja su pirkiniu :)
Noreciau ir as pagalbos.
reiketu iki 12'' ir dideles talpos akumuliatoriu. Aisku, kad butu lengvas ir nebrangus :)
------------------------------------
Interjero dizainas http://www.viart.lt
Vartotojo avataras
Zibule

UNREAD_POST alga 25 Spa 2007 02:14

Mano choice'as -- IBM Thinkpad X40 ir padidinta baterija. Su standartine baterija laikė apie dvi valandas, užtat svėrė tik 1250 g, o su padidinta baterija sveria apie 1500 g ir laiko apie penkias valandas. Klaviatūra tik gal 5% mažesnė, nei standartinė, patogi.

Jam dabar trys metukai, nešiotų kompų rinkoj turėtų kainuot apie 2000 Lt. Bet Lietuvoj tokį rast sunku, nes žmonės mažų laptų neperka ir neparduoda.
Naujas analogas (Lenovo Thinkpad X60) kainuoja apie 6000-7000 Lt...
Geriausia būtų, kad kas nors iš Ebejaus Amerikoj nupirktų ir parvežtų.

Albertas
Vartotojo avataras
alga

Burės numeris: 42

UNREAD_POST morewind 25 Spa 2007 09:49

Mastau garsiai(pro sebia- side off topic) ;)
reikia High definition televizoriaus namuose tai galvoju kad tiktu imac 24 coliu(1920 by 1200 pixels)+ plius dar dvd rodo, cd groja, nuotraukas galima sudeti, tv programa isirasyt galima ;) nu internetu tai nieko nenustebinsi, kiekvienas mobiliakas turi.
aisku jei ekranas butu lietimui jautrus tai nereiketu naujo tv kilme išduodančių klaviaturų ir pelių, distancinis pultas irgi gerai :cheers:
Paveikslėlis
Zibulei tikrai netinka. Vakar teko pazaisti su iphone, tai labiausiai suzavejo kaip pirstais labai naturaliai gali viska ten stumdyt didint mazint, labai patogu
Paskutinį kartą redagavo morewind 25 Spa 2007 10:39. Iš viso redaguota 3 kartus.
/)___/)___/)_(\_________(\_(\_(\__
morewind
-

Burės numeris: 0

UNREAD_POST baidas 25 Spa 2007 09:53

24'' yra dvigubai daugiau nei 12'' jei sito dar nezinojai :)
--------------------------------------------------------

OPERATORIUS.LT
+370 657 66770
--------------------------------------------------------
Vartotojo avataras
baidas
-

Burės numeris: 123

UNREAD_POST Ramoonys 25 Spa 2007 10:05

Cia dar prisimenant ginca del MAC ir PC:
http://www.youtube.com/watch?v=Jkrn6ecxthM
Vartotojo avataras
Ramoonys

Re: Linutei kompai yra svetimybe. Padekit...

UNREAD_POST Bobas32 03 Bal 2008 17:39

Tai kol vėjo nėra, renku sau naują nešiojamą kompą :) Vienu žodžiu - nors toks kaifas,
"shoping ir ..." liko.
Negaliu apsispręsti kokio dydžio ekrano man reikia. Turėjau 15,4" - dirbti patogu, matosi, bet sunkus ir didelis nešiotis buvo. Tai lyg ir norėčiau mažesnio. Su 12,1" - pasirodė, kad turėsiu problemų dirbti exeliu. Tai ir yra klausimas - ofiso darbams, skaičiavimams, ataskaitoms ir t.t. - kaip realiai yra dirbti su 13,3", su 14,1" ekranais? Patogu? Nevargina akių? Parduotuvių lentynose ten jokių exel neinstaliuota, realiai patikrinti neišeina.
Ar toliau likti prie 15,4" - ?
Ačiū
:rr:
Vartotojo avataras
Bobas32
-

Burės numeris: 32

UNREAD_POST Marius North 04 Bal 2008 00:52

Bobas32 rašė:Tai kol vėjo nėra, renku sau naują nešiojamą kompą :) Vienu žodžiu - nors toks kaifas,
"shoping ir ..." liko.
Negaliu apsispręsti kokio dydžio ekrano man reikia. Turėjau 15,4" - dirbti patogu, matosi, bet sunkus ir didelis nešiotis buvo. Tai lyg ir norėčiau mažesnio. Su 12,1" - pasirodė, kad turėsiu problemų dirbti exeliu. Tai ir yra klausimas - ofiso darbams, skaičiavimams, ataskaitoms ir t.t. - kaip realiai yra dirbti su 13,3", su 14,1" ekranais? Patogu? Nevargina akių? Parduotuvių lentynose ten jokių exel neinstaliuota, realiai patikrinti neišeina.
Ačiū

Jeigu planuoji su mazesniu kompu dirbti pilna darbo diena, tai tikrai nerekomenduociau, kadangi akys pavargsta labai greitai. Jeigu sis kompas butu tik nesiojamas ir naudojamas tik issinesus kur nors, tai tada viskas OK. Tuo labiau excel, tai kruva skaiciu, kuriuos nuolatos reikia atidziai ziureti. Jeigu galeciau pasirinkti, tai darbe dirbciau su kaip minimum 21" monitoriumi, kad daug visko tilptu ir kad nebutu mazi skaiciai, o svarbiausia, kad ekrano sviesumas butu stiprus.
Ir isvis, pirk apple! :lol: tikrai niekada neturesi jokiu problemu tiek su programine iranga, tiek su virusais, tiek su kompo stabilumu ir t.t. t.t.. galima butu vardint ir vardint 8)

M.
Vartotojo avataras
Marius North

UNREAD_POST Darius 77 04 Bal 2008 08:39

Bobas32 rašė:Tai kol vėjo nėra, renku sau naują nešiojamą kompą :) Vienu žodžiu - nors toks kaifas,
"shoping ir ..." liko.
Ačiū

Na aš nesu kompiuterinės įrangos žinovas - tik vartotojas. Naudojuosi darbiniu nešiojamu. Kadangi darbo dieną sėdžiu ofise ir tik savaitgaliais kompa nešu namo, tai ofise naudoju "work station" su prijungta klava, monitorium 19'', kolonkėm, pele, skaneriu, spausdintuvu, tinklu ir t.t. Kompa atsinešei, "užmovei" ant stotelės ir turi viską paruošta. jei nori neštis - vienas mygtukas atjungia viską, kompą į tašę ir pro duris :thumbright:
Vartotojo avataras
Darius 77

Burės numeris: 77

UNREAD_POST Sakals 04 Bal 2008 08:44

Darius 77 rašė:[ naudoju "work station" su prijungta klava, monitorium 19'', kolonkėm, pele, skaneriu, spausdintuvu, tinklu ir t.t. Kompa atsinešei, "užmovei" ant stotelės ir turi viską paruošta. jei nori neštis - vienas mygtukas atjungia viską, kompą į tašę ir pro duris :thumbright:

Pataisysiu: "Docking station" tai vadinasi, as taip ji naudoju su IBM X40 (12.1 monitorius), tad darbe dirbu su normaliai klaviatura, pele ir 19" monitoriumi. Labai patogu.
Vartotojo avataras
Sakals
-

Burės numeris: 0

UNREAD_POST MAiR 05 Bal 2008 23:17

hm as asmeniskai nepirkciau apple. apple'o mane visa politika nervina kad tu turesi tik tai ka steve'as nori kad tu turetum :)... su tuo paciu iphone tas pats briedz, tode ji intensyviai hackina :). su pc tas suderinamumas irgi bishky nervija + tox dalykas kaip pasikeist batarke po metu jeigu kasdien daug naudoji tave vers ji vezht i garantini ir moket kosmines bapkes. kazkokia pc laida atliko testa ka reiskia numest pc ir ka reiskia numest mac'a... pc 200$ ir 2h, mac 600$ ir 2 savaites be kompo :). dummy useriam - macas tobulas pc ir dar ivaizdzio dalis (netgi labiau negu tobulas pc :)).

kalbant apie "darbalaukio" didi priklauso dar nuo pono regejimo. man asmeniskai tobulas mano pc, t y dell latitude 620. ekranas 14.1 tai ner didelis ar sunkus, bet rezoliucija 1440 x 900 kas sukelia tik bishky diskomforto lyginant su double lcd darbe.. taciau cia jau reik gero regejimo kad su tokiu visa diena dirbt. susireguliavus apsvietima, bent man akys nepavargsta. tiesa kaina bishky kanda, bet tai visvien bus ne daugiau negu 2/3 maco kainos :). na tiesa jis ne tox stiliovas ir ant jo pirsto atspaudu nesimato deja :), bet man tai velgi + :).

o te kur apie bluescreenus snekejo visi, tai jie kyla del hardrawaro. su xp (ar vista) softwarini bluescreena pamatyt reik labai labai pasistengt, o hardwarinis, na ka pasitaiko, bet velgi ji eliminuot ant pc yra apsilankymas bmse ir 100lt (Tarkim uz ramo keitima), o su macu jeigu islys tox tai 2 savaites busi be pc, o poto dar 500lt palixi uz ta pati ramo keitima. eh tas apple, visai gal ir nieko tie daiktai tik ne advanced naudojimujsi jie skirti deja...
MAiR

UNREAD_POST Marius North 06 Bal 2008 02:02

MAiR rašė:hm as asmeniskai nepirkciau apple. apple'o mane visa politika nervina kad tu turesi tik tai ka steve'as nori kad tu turetum :)... su tuo paciu iphone tas pats briedz, tode ji intensyviai hackina :). su pc tas suderinamumas irgi bishky nervija + tox dalykas kaip pasikeist batarke po metu jeigu kasdien daug naudoji tave vers ji vezht i garantini ir moket kosmines bapkes. kazkokia pc laida atliko testa ka reiskia numest pc ir ka reiskia numest mac'a... pc 200$ ir 2h, mac 600$ ir 2 savaites be kompo :). dummy useriam - macas tobulas pc ir dar ivaizdzio dalis (netgi labiau negu tobulas pc :)).

kalbant apie "darbalaukio" didi priklauso dar nuo pono regejimo. man asmeniskai tobulas mano pc, t y dell latitude 620. ekranas 14.1 tai ner didelis ar sunkus, bet rezoliucija 1440 x 900 kas sukelia tik bishky diskomforto lyginant su double lcd darbe.. taciau cia jau reik gero regejimo kad su tokiu visa diena dirbt. susireguliavus apsvietima, bent man akys nepavargsta. tiesa kaina bishky kanda, bet tai visvien bus ne daugiau negu 2/3 maco kainos :). na tiesa jis ne tox stiliovas ir ant jo pirsto atspaudu nesimato deja :), bet man tai velgi + :).

o te kur apie bluescreenus snekejo visi, tai jie kyla del hardrawaro. su xp (ar vista) softwarini bluescreena pamatyt reik labai labai pasistengt, o hardwarinis, na ka pasitaiko, bet velgi ji eliminuot ant pc yra apsilankymas bmse ir 100lt (Tarkim uz ramo keitima), o su macu jeigu islys tox tai 2 savaites busi be pc, o poto dar 500lt palixi uz ta pati ramo keitima. eh tas apple, visai gal ir nieko tie daiktai tik ne advanced naudojimujsi jie skirti deja...

juokas ima skaitant tokius komentarus.. matosi, kad zmogus visiskai nesinaudojes apple ir net nezino, kas tai per daiktas. Paziurejes kainas internete ir tiek ziniu... net neverta veltis i diskusijas nei viena tema (kainos, suderinamumo, error'u, o apie hardware nesuderinamuma tai isvis patylesiu).. #-o #-o #-o
Vartotojo avataras
Marius North

UNREAD_POST Bobas32 06 Bal 2008 08:57

Nėra klausimo apie Mac ar Windows - klausimas 12,1",13,3",14,1" ar 15,4" :) Žinau, kad atskiro monitoriaus neprisijunginėsiu.
:rr:
Vartotojo avataras
Bobas32
-

Burės numeris: 32

UNREAD_POST kalvis 06 Bal 2008 09:13

zmona dirba vyr.fin. pries pusmeti isigijo 13,3 sake nenoretu nei didesnio nei mazesnio. bet ji darbe naudoja stacionaru kompa, nors ir su situo maziuku dirda nemazai.
Vartotojo avataras
kalvis

Burės numeris: 646

UNREAD_POST Zanas346 06 Bal 2008 09:16

man kontoroje tai visai gerai 15.4 widescreen. jei dirbt su exeliu tai visai gerai platus ekranas- galima pora lenteliu konfortabiliai redaguoti.
jei kompas skirtas daznam nesiojimui / buriavimui :) , tada sorry, kelionen man nei vienas netinka (del dydzio ir uzsikrovimo grecio) - kelionen tik pocketPC.
Vartotojo avataras
Zanas346

Burės numeris: 346

UNREAD_POST Marius North 06 Bal 2008 10:35

Bobas32 rašė:Nėra klausimo apie Mac ar Windows - klausimas 12,1",13,3",14,1" ar 15,4" :) Žinau, kad atskiro monitoriaus neprisijunginėsiu.

as pats turiu 15", nes pagailiu akiu, o ir daznai nesiojuos - jokiu problemu :wink:
Vartotojo avataras
Marius North

AnkstesnisKitas

Grįžti į Viskas apie viską

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 5 svečių

Prisijungimas nariams