EXTREME-SPORTS.LT
Lietuvos extremalaus sporto portalas

www.emotions.lt Photo video www.puskupusku.lt

Glisas

Reportažai iš buriavimo ar kito veiksmo vietų.
Posts here all photos/ movies from surfing spots

Re: Glisas

UNREAD_POST Fish-Bone 24 Rgp 2008 22:34

Išglisuot galima visur. Tik reikia pakankamai Vėjo ir noro. Aš pats išglisavau Germante pirmą kartą. Kūdra kažkur 500x500m. Visa apagaus medžiais. Bet dūdijo gerai ir išglisavau :) Ir pirmiem glisam visiškai nėra reikalinga nei trapė nei kojakilpės. Tai jau tolimesnio proceso žaislai.. ;)
LTU 1617
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in an attractive and well preserved body, but rather to skid in sideways, chocolate in one hand, martini in the other, your body thoroughly used up, totally worn out and screaming, "Woo hoo! What a ride!"
Vartotojo avataras
Fish-Bone
-

Burės numeris: 1617

UNREAD_POST Ernest 25 Rgp 2008 08:30

Nu kaip visada tai yra mano problema forume, ne teisingas supratimas to ko aš nuoriu pasakyt,.
Hebra lauke 2008 ir artėja 2009 viskas gan sparčiai juda i preke. Ir Windsirfinge toolsai ir prioritetai linksta ir labai smarkiai. Kokia prasme sakyt kad aš glisuoju, jai lenta glise pilnai išeit iš vandens stūmimo režimo ne gali.
Per savo pirmąja sezoną aš irgi galvojau kad jau glisuoju, aga/ Elektrenose.
Bet tik po gan ilgo laiko supratau kas yra glisas, Glisas ne koks momentinis pasekimas a normalus plaukimo režimas kur galima valdyt visa situacija visus halsus pjaut, ta jausmą kada lenta „skrenda“ virš Vandeni a ne slysta greitai, valgyt čopa ir tt.
Tai va, viskam reikė Ir Trapecijų ir kilpų nors pirma padėti nuduot.
Nėra prasmes tikint save kad jau moki glisot net ne išmokės naudot trapecijos kuri leidžia lentai pakeist praktiškai visos plaukimo savybes, kaip galima sakyt kad glisuoji š.metais kai ne moki valdyt maksimaliai lenta, kas be kilpų glise sunku įsivaizduot.
Daug teko bendraut su PR iš mokyklų kurie visi jau glisuoja.
Susidarė gan paprasta nuomone. Mistinis žodis tas Glisas dar.
Mistinis. Ir bet koks garsas ir susidarantis burbulas po lentos jau iškart vadinamas glisu.
Nors teko matyt žmonių kurie Glisa dalina i tris stadijos- gal tada šitas požiūris ir teisingas.
1. Noras tikėt kad glisuoji.
2. Glisuoji stūmimo vandenio režime.
3. Blasting Glisas.
Vartotojo avataras
Ernest

Burės numeris: 0

UNREAD_POST VytautasS 25 Rgp 2008 08:43

Kaip čia vienas profas yra parašęs: greitas plaukimas tai dar ne glisas.
Vartotojo avataras
VytautasS

UNREAD_POST Rasius321 25 Rgp 2008 08:54

Ernestai, pirmą kartą išglisavau Galvėje, su pakankamai pagyvenusia slalomine lenta, nesinaudodamas nei trape nei kilpomis. Ir tai buvo glisas. Truko 30s. So what? Glisas yra kai lenta laikosi ant vandens hidrodinaminių o ne hidrostatinių jėgų veikiama. Kokiais kursais ir kokiom priemonėm - nesvarbu. Plaukti visais kursais, pakeisti judėjimo kryptį - šitie dalykai jau įeina į visai kitą kategorija, kuri vadinama "lentos valdymas". Jei sugebi lentą išstumti į glisą be kilpų be trapės ir keliasdešimt sekundžių paglisuoti, vadinasi, jau glisuoji. Taškas.
Rasius
--
Curiosity killed the cat, satisfaction brought him back
Vartotojo avataras
Rasius321

UNREAD_POST Ernest 25 Rgp 2008 10:09

Rasius321 rašė:Ernestai, pirmą kartą išglisavau Galvėje, su pakankamai pagyvenusia slalomine lenta, nesinaudodamas nei trape nei kilpomis. Taškas.

Tai tame ta ir reikalas, gal glisu pavadint tai galima, bet supratimas turi keistis laiko bėgant.
Čia tas pats kaip aš dabar kažkam bandyčiau aiškint kad galėjau visus tonus perduot 1992 su juosta ir Zenita naudojant- Tai visiškai ne aktualiu kai yra visa skaitmena kuri dabar egzistuoja. :)

-------
PS - Hee Taškas tai taškas. :) Visi čia taip mėgsta taškus statyt, i grupes dalint i tt. :)
Turbūt labai aš jau atsilikęs nuo jūsų su savo maksimalizmu.
Po Mėnesio! –LT sąlygose(ne kiekviena diena pučia)-TRAKUOSE!- Glisas.
Aš visa širdį –Молодцы!- Tikrai.
Iš tikro Super. :)
Vartotojo avataras
Ernest

Burės numeris: 0

UNREAD_POST audriuks 29 Rgp 2008 14:18

ka tu bandai Ernest paaiskinti? Rasius rase kad "Glisas yra kai lenta laikosi ant vandens hidrodinaminių o ne hidrostatinių jėgų veikiama". tai ir yra glisas o visa ka rasai tu yra technikos reikalas, kai plauki glise. ar tu skrendi ore, ar kaip kazkas rase, lekiant glise dreba dantys, visa tai nusako kaip greitai tu plauki glise.
audriuks

UNREAD_POST kestutisg 29 Rgp 2008 15:25

chebra, apie ka jus chia vel ginchinates? :) varykit glisuot, i Trakus, i Germanta, i bara. Paglisuoti galima ir Shventosios upes zhiotyse shalia Akinio spoto :) tik vanduo smirda ten labai

k.
"If you feel that you have everything under control, then you're simply not driving fast enough." - Mario Andretti, F1 car racer
LTU2000 // +370 655 13374
Vartotojo avataras
kestutisg

UNREAD_POST spoil 03 Rgs 2008 15:00

Cia buwo kalba kad latviai turi ezera su juriniu weju turim ir mes tik kad pamirshtas spotas Lazdininku tvenkinys pats ten mokiausi ir retkarciais nulekiu dabar wejas stiprus mazai gusiuotas ir bangu nera. esu girdejes kad ten ir varzybos kazkada vykdavo.

http://img372.imageshack.us/my.php?imag ... utvbi3.jpg
LTU247
Vartotojo avataras
spoil

Burės numeris: 247

UNREAD_POST Fish-Bone 04 Rgs 2008 00:05

Taigi čia kitaip vadinamoji Darbėnų bala. Tikrai nėra užmirštas spotas. Tie, kurie nesijaučia pakankamai krūti kad varyt jūroj, tai varo ten ;)
LTU 1617
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in an attractive and well preserved body, but rather to skid in sideways, chocolate in one hand, martini in the other, your body thoroughly used up, totally worn out and screaming, "Woo hoo! What a ride!"
Vartotojo avataras
Fish-Bone
-

Burės numeris: 1617

Ankstesnis

Grįžti į Windsurfing Media

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Prisijungimas nariams